Web
Analytics
TECUCI

Comuna Cudalbi


Cudalbi este o localitate în judeţul Galaţi, Moldova, România, situată la 55 km nord faţă de municipiul Galaţi şi la aproximativ 200 km faţă de capitala Bucureşti.
Comuna Cudalbi este traversată de un drum judeţean, ca variantă ocolitoare dintre drumurile naţionale DN 26 şi DN 25, totodată face legătura cu DN 2B aproape de municipiul Galaţi.
Localităţi învecinate: comunele Valea Mărului Nord-Est la 3 km, Costache Negri Sud-Est la 12 km, Băleni Est la 7 km şi Umbrăreşti Sud Vest la 27 km.
Demografie:  Populaţia este de 9.952 de locuitori:
* 60% femei, 40% barbati;
* 50% persoane peste 55 ani
* 25% persoane peste 14 ani
Aici există un monument istoric important dedicat eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă în primul şi al doilea război mondial, pentru integritatea teritorială a României Mari. Comuna are patru biserici, o mănăstire – Naşterea Maicii Domnului (Gologanu) , o bibliotecă precum şi un cămin cultural pentru festivităţi ocazionale, este traversata de pârâul Gerului pe o distanţă de 5 km. Comuna Cudalbi are 3 şcoli primare şi doua gimnaziale.
Ocupaţii : Principala ocupaţie a locuitorilor este agricultura şi creşterea animalelor. Sunt cultivate peste 10.000 de hectare de cerale precum şi aproximativ 5.000 de hectare de pomi fructiferi şi viţă de vie. Aici se găsesc peste 2.000 de hectare de păşuni şi 1.000 de hectare de păduri.