Web
Analytics
TECUCI

„Viaţa Nouă” nr. 7988, din 20 August 1970 vorbea despre viaţa culturală a Tecuciului unde este amintit profesorul Vasile Ghica

Ziarul-Viata-Noua-Galati

Unele aspecte din istoria locală chiar şi a vieţii cotidiene pot fi regăsite şi în publicaţiile regimului comunist, fără a da o tentă politica, putem privii şi analiza articolul pentru a vedea activitatea intelectuală a tecucenilor în anul 1970. L-am regăsit în rândurile articolului pe remarcabilul profesor Vasile Ghica. De asemenea sunt prezentate şi alte persoane de răspundere de la acea vreme.

Este un articol interesant pentru tineri şi nu numai, chiar dacă pare a avea tente politice el prezintă unele realităţi ale acelor vremuri.
„Tecuciul ultimilor ani a probat, prin unele manifestări, acţiuni, existenţa unei vieţi culturale notabile, orientate cu precădere către educarea estetică a maselor, spre ridicarea nivelului lor spiritual. […] redacţia ziarului nostru a organizat recent, la Tecuci, o discuţie cu factori ce răspund de organizarea activităţii culturale în oraş şi intelectuali ai municipiului.

O primă cauză evidenţiata în discuţie a fost neparticiparea tuturor intelectualilor la viaţa culturală a oraşului. Deşi avem oameni bine pregătiţi în toate domeniile, capabili, cu frumoase rezultate la locul lor de muncă, preciza juristul Iancu Scorţaru, nu toţi vor să sprijine mişcarea spirituală; aceasta din comoditate, fiindcă, socotesc dânşii, şi-au făcut datoria numai prin achitarea conştiincioasă de sarcinile profesionale. Ar trebui să-i determinăm să-şi modifice optică, să le dezvoltăm simţul răspunderii pe care ar trebuii s-o aibă ca intelectuali faţă de creşterea culturală a oraşului lor. …citeste intreg articolul

Student,   Dojan Daniel

 

Agentia-imobiliara-EXTREM-Tecuci