Web
Analytics
TECUCI

Expoziţie şi muzică


Expozitie poarta spre cer_tecuci.eu  La 1 Martie, lună a femeii, a mamei, a maicii mereu iubitoare,  Niculina Vlad Leonte, artist plastic din Bârlad, deschide o “Poartă spre cer” – expoziţie de grafică şi sculptură, în memoria fiului sau Robert, plecat între stele în anul 2009 când era încă student al Universităţii de Arte Plastice Decorative şi Design Bucureşti. În acelaşi an, 2009, doamna Niculina Vlad Leonte decide să ducă visul fiului ei mai departe. Ea începe studiile la Facultatea de Arte Plastice Decorative şi Design “ George Enescu” din Iaşi, iar în acest moment este masterand la secţia de sculptură a aceleiaşi facultăţi.
Ceea ce ne propune doamna Niculina Vlad Leonte în expoziţia care se deschide vineri, 1 Martie, oră 15, în Galeria de Artă “Gheorghe Petraşcu”, este o retrospectivă a activităţii fiului sau, Robert Leonte, la care adăugă propria
Invitat de onoare la acest vernisaj este profesorul Cristian Ghită din Barlad,  care va face  întâmpinarea critică a expoziţiei.
La finalul manifestării dedicăm mamei, iubitei, soţiei, femeii de lângă noi, o floare şi un moment muzical sustinul de două minunate voci tecucene: Angela Bâtlan cu muzică uşoară şi Marius Adrian Alexa cu muzică populară.
1 Martie va fi pentru fiecate dintre noi, un moment sensibil menit să vină de dincolo gând sau cuvinte, poate din cel mai adânc strat al finiţei noastre, va fi un ceas al trăirii, al insufletirii, al imprimăvărării sufletelor.