Web
Analytics
TECUCI

Audinta video – la primarul Eduard Finkelstain 8.mart.2012


[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=toNE6MJuJeU’]

Subiectele audienţei video din 9 martie au fost: neregulile depistate de Camera de Conturi la Primăria Tecuci, reclamaţia conform căreia unele procese verbale trimise din comunele limitrofe către Primărie nu se mai regăsesc, cum s-a soluţionat dezacordul mai vechi dintre Primărie şi Prefectură apărut pe marginea unui articol din regulamentul de acordare a acreditării pentru reprezentanţii presei aprobat de CL Tecuci, stadiul investiţiei privind parcul fotovoltaic, noutăţile administraţiei locale etc.


3 comments

 1. Domnule ADMIN, va rog frumos sa nu-i spuneti domnului primar cat ne vom bucura ca pleaca el, pentru ca cel mai mult ne vom bucura ca o data cu el pleaca cei pusi de el; si va mai rog domnule Admin nu-i spuneti domnului primar ca a cam fost degeaba pe-aici ca n-o sa ne creada nimeni, si vreti sa va spun ceva, nici nu a stat degeaba decat la calculator…

 2. Admin, va rog sa-i transmiteti d-lui primar urmatoarele:
  1) Orasul este ingrozitor de murdar. Insuportabil de murdar, cum n-a fost niciodata si cum nu este niciunul dintre orase – chiar si din aceasta parte defavorizata a Romaniei. Pe strazi ultracentrale, cum sunt cele dintre Strada Mare si Str 1 Decembrie 1918 pe unde am mers astazi, troneaza gunoaiele si tot felul de dezordini.
  2) Vina, aprope in intregime, este a primarului. El si-a asumat sarcina de primar si asta insemna mult mai mult decat ce prevede legea in materie de obligatii si prerogative. Este seful orasului si trebuie sa rezolve toate problemele lui vitale, indiferent de conditii, iar curatenia este vitala.
  3) Cam acelasi statut cu primarul trebuie sa-l aiba si functionarii primariei .Nu presteaza intr-un loc de munca oarecare, ci in centrul vital al orasului. Sa mearga pe strazi si sa constate starea lor. Sa lase la usa primariei conceptiile pe care, din pacate, le-au mostenit din vremea cand cu opt clase si cu cateva la seral te instalai intr-un birou pentru cafele, barfe si pesches.

  Nu mai vorbesc despre starea scandaloasa a unor produse de prin congelatoarele magazinelor alimentare din oras. Ce peste, ce carne de pasare cu aspect putred vezi prin unele locuri, cum ti se vinde painea neambalata,. incat simti acasa cand o mananci, in cel mai bun caz mirosul parfumului folosit de vanzatoare…
  Stiu, este datoria altei institutii, poate ca a politiei sanitare, care, in alambicata organizare actuala a statului o fi subordonata altei autoritati. Parca-l aud spunand ca ia legatura cu guvernul, ca se intentioneaza, bla, bla… Dar, pana una-alta, el e parintele orasului.
  Desigur, este vina cetatenilor, a agentilor comerciali, etc, etc…dar nu poti invinui turma atunci cand da iama in semanaturi, ci pe ciobanul care doarme in papuci.

 3. Admin, pareti bland, dar i-ati pus intrebari foarte incomode d-lui primar. L-as intreba, in completare: ce beneficii a avut orasul de la acel cetatean care, nu numai ca a primit in folosinta gratuita grajduri si teren, dar si scutire tacita de impozite? Ca doar toate actiunile Primariei trebuie facute doar in interesul cetatenilor locului!
  In legatura cu indemnul catre cetateni privind curatenia, v-as ruga ca la urmatoarea intalnire sa-i transmiteti urmatoarele: se lasa prea multe pe seama spiritului cetatenesc si acesta nu prea exista la romani. Nu exista mai ales din cauza ca institutiile statului au oferit un prost exemplu. Lipsa lor de seriozitate si de rigoare au incurajat incalcarea regulilor de convietuire civilizata.
  O sa dau un exemplu: in ziua in care firma de salubrizare ridica gunoaiele de la cei abonati, apar saci sau mormane de gunoi puse pe traseu, in timpul noptii, de cei care nu sunt abonatii firmei. De ani de zile, gunoierii trec nepasatori pe linga aceste gunoaie, care raman si sunt imprastiate de vant si de cainii comunitari, raspandind in zona o mizerie de nedescris. Oare n-ar trebui ca macar sa semnaleze primariei aceste focare, sa stranga aceste gunoaie contra unei plati suplimentare de la primarie, sa fie depistati contravenientii?
  Cetatenii corecti nu se pot transforma in gunoierii celorlalti si nici in vanatori, turnatori etc. Solutia trebuie sa vina de la autoritati, doar de asta exista, ca sa introduca ordine si sa gasesca solutii acolo unde e necesar!
  Pe o strada in Tecuci, un cetatean de etnie rroma, mai putin cunoscator al cutumelor si legilor, si-a construit o casa cat toata curtea, inghesuind si afectand casele vecinilor. Oamenii au reclamat la primarie, dar li s-a cerut sa reclame in scris. Romanilor le-a fost frica de vecinii respectivi si lucrurile au ramas balta ca asa-i romanul, mai bleg.
  Niciun functionar n-a fost deranjat de acea situatie ilegala, nimeni nu s-a deplasat ca sa poata vedea ce era usor de vazut din strada si din scripte. Probabil, nu erau siguri ca vor primi acele sporuri 🙂 🙁

Comments are closed.