Web
Analytics
TECUCI

Audienta video – Eduard Finkelstain 24.febr.12


[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=CpGU7PJuQNo’]

Intalnirea din ultima saptamana a lunii februarie 2012 a fost marcata de intrebarile tecucenilor si problemele curente. S-au abordat probleme ca: stadiul deszapezirilor, alocare bugetara, locuinte ANL. Asteptam in continuare intrebari adresate administratiei locale pe adresa de e-mail tecuci@tecuci.eu , contact@protecuci.ro  sau direct din sectiunea contact.


6 comments

 1. Lucrurile sunt clare, simple si in logica obisnuita. Sponsorizarea totusi inseamna bani, iar acestia nu pot fi dati nici pe internet, nici prin telefon. Adresa si telefoanele din anunt constituie insa modalitati de informare nemijlocita. In acest fel putem depasi opacitatea textului si putem intra in aspecte deschise si precise de lucru care sa nu presupuna nici, ferestrele, nici sticla.

  Cat despre autoritati, singura informata in acest moment este cea imediat superioara, adica directorul institutiei. Bugetul nu permite insa nici o extensie.
  Altfel, pentru activitatile pe care le-am desfasurat in ultimii ani a trebuit sa cautam surse de finantare directe si indirecte, mai ales pentru transport, cazare si masa. Si cum sunt multe persoane si multe firme care ne-au ajutat nu incerc sa initiez acum si aici o lista.

  Apoi, da, aveti dreptate, cei pe care i-am solicitat pentru concertul doamnei Mihaela Bacalu au invocat, criza, iarna si campania electorala. Dar toti in aceiasi masura.
  Incerc si un alt tip de explicatie, aceea a lipsei consumatorului cultural si a presiunei pe care acesta o poate exercita asupra autoritatilor si/sau partidelor. Nu am nici o explicatie insa pentru faptul ca in comisia de cultura a Consiliului Local nu e nici un om din zona culturii si niciodata nu ni se solicita parerea. Poate de aceea nici nu se zgaieste macar vreun interes catre ceea ce facem si suntem, asta ca sa un mai spunem ca de lovituri ne-am saturat. Este evident apoi ca nu se pune nici in fata constiintei problema daca artistul moare sau traieste si daca oamenii care luceraza in cultura isi merita soarta mizera.

  Privitor la Eliade, nu faceam o referire la cultura generala, ci la o segventa prea putin cunoscuta si particulara care viza acoperirea financiara a culturii si oamenilor de cultura de catre cei care produc finante, pentru ca in final, banii trebuie sa produca valori si nu bani.

  Din pacate pentru mine, nu sunt un om care sa renunte usor, pe genul acesta de considerente, pentru mine minore, cu-atat mai mult cu cat ceea ce se poate face poate fi atat de frumos. Sper insa ca aceste ultime lamuriri sa stranga cat mai firesc relatia dintre instutie si publicul sau.

 2. Din fericire, ceea ce pare jalnic, adica, SA CEREI PENTRU ARTA, PENTRU MUZICA, PENTRU CULTURA,va fi dus pana la capat.Voi face cu ceva vreme inainte anuntul acestor concerte.

  Iar domnului OM, ii recomand sa caute in istoriile interbelice pintre intamplarile si replicile lui Mircea Eliade referitor la
  A CERE.

  L.G. nu doreste sa fie decat, cu o si m mici, om.

  Multumesc frumos! Buna seara!

  1. Nu va suparati, L.G., dar trebuie sa explicati oamenilor clar. Aveti obligatia asta, din moment ce le cereti sprijinul. Romanii sunt satui sa tot creada pe cuvant si sa fie trasi pe sfoara de zeci de ani, nu numai sub aspect pecuniar, ci in toate modurile posibile.
   Nu trebuie sa ripostati cu referiri din cultura generala. Daca are ca rezultat intimidarea, daca rezulta punerea la punct si nu convingerea, va fi un act anticultural. Ca intelectual, ati avea obligatia sa cultivati mai curand transparenta, ea lipseste din viata noastra si ne condamna la lipsa de logica, de onestitate, de intelegere.
   Banuiesc ca doriti sa sustineti financiar deplasarea Mihaelei Carmen Bacalu si sustinerea unui concert la Sala Petrascu. Este un gest laudabil. Banuiesc ca autoritatile locale nu va sprijina. (In paranteza fie spus, ele au cheltuit mult cu deszapezirea care, de fapt, s-a facut intr-o masura mult mai mica decat s-a platit 😕 )
   Atunci, spuneti acest lucru clar si simplu, asa e normal

 3. Ce inseamnă ,,să contribuie”… se strâng ajutoare…este vreo cutie a milei…?…facem cultura ca la metrou punem tocul de vioara la picioare si trecătorii pun bani… Jalnică inițiativă…

 4. SE CAUTA SPONSORI PENTRU:

  Un concert de vioara cu Mihaela Carmen Bacalu, artista a carei familie provine din localitatea Brahasesti. Mihaela Carmen Bacalu a plecat in Germania in urma cu 30 de ani si canta la vioara in Orchestra de Stat a orasului Frankfurt pe Oder si Berlin. Este de remarcat ca aceasta a cantat Papei Benedict XVI si a urcat pe scenele lumii impreuna cu mari artisti intre care tenorii Placido Domingo şi Jose Carreras.

  Mihaela Carmen Bacalu se intoarce in Romania si va putea concerta in Tecuci la incepultul lunii aprilie 2012.

  Toti cei care doresc sa contribuie la acest act cultural se pot adresa in strada 1 Decembrie 1918, nr. 71 la Galeriile de Arta “Gh Petrascu” sau la telefoanele 0236 817787 / 0720618142

  Mai jos adaugam cateva linc-uri care vorbesc desprea viata si activitatea violonistei Mihaela Carmen Bacalu.

  http://www.adevarul.ro/financiar/media/Cititi_in_-Weekend_Adevarul-_de_sambata_0_533347265.html#

  http://www.adevarul.ro/life/Violonista_din_Romania_cu_orchestra_privata_in_Germania_0_534546939.html

Comments are closed.