Web
Analytics
TECUCI

Audienta video – Eduard Finkelstain 2.03.2012


[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=js_7SO-CcCw’]

“În ultimul moment (n.n. joi-vineri) am primit o cerere de intenţie pentru înfiinţarea unui parc fotovoltaic. Investitorul ar dori o suprafaţă expusă direct razelor solare de 50 ha (…)”, a declarat primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelştain în ultimul interviu acordat protecuci.ro. Primarul a răspuns şi la alte întrebări referitoare la investiţii, decontarea cheltuielilor privind deszăpezirea, modul în care a fost folosită suma obţinută din vânzarea terenurilor către retailerul german Kaufland etc. Săptămâna următoare ar trebui să fie semnate două contracte importante: un contract cu privire la realizarea centurii municipiului Tecuci iar celălalt pentru modernizarea zonei de sud a Tecuciului. ”Am primit o promisiune că ar dori să vină ministrul Transporturilor la Tecuci să semneze acest document (n.n privind realizarea centurii) cu firma portugheză”, a mai spus primarul.


4 comments

 1. Domnule Primar, cred ca aveti datoria sa spuneti Tecucenilor cati ani vom fi datori pentru iluminatul public comtract pe care dumneavoastra la-ti semnat. Va-ti batut joc de cetatenii acestui oras si m-ai aveti tupeul sa m-ai cereti tecucenilor inca un mandat de primar , ne-am saturat sa tot fim mintiti si umiliti , cred ca in ziua votarii toti tecucenii vor vota si vor analiza fff bine cu cine va vota , oamenii acum vor gandi cu capul nu cu stomacul. Nu-l mai trimiteti pe Cazacul cu tabele de sustinere pentru dumneavoastra ca nu au nici un efect , votul nostru al Tecucenilor nu-l veti primi.

 2. Povesti domnule primar.Sistemul energetic natonal nu poate prelua,energia la proiectele in derularea.Dar de se apropie alegerile….

 3. E grav, primare, dacă la sfârșitul celui de-al doilea mandat te prezinți cu lecțiile neînvățate în fața comunității pe care-o păstorești de șapte ani jumate, sau ai crezut că fiind o declarație verbală (să nu zic orală!) nu se pune, vorba ”vorbii”…”Verba volant!”???
  Din acest videointerviu mi-au zgâriat timpanele și ne-au jignit inteligența două aspecte :
  1. ”primăria nu are în atribuții realizarea de investiții…” (oau!) și ”capacitatea unei administrații nu este legată de realizarea de investiții…” (văleleu!) ca să nu mai spun de ”nu ai pârghii de atragere de investiții…pârghii legale de a da facilități…” (ne-ai rupt aici!)
  Păi, cum poți spune asemenea gogomănii, stimate ales (de două ori consecutiv, chiar!) primar???
  Ia uite ce scrie legea nr. 215/2001 cu completările ulterioare din 2009 și 2010, adică legea administrației publice, mai precis art.63 ”atribuțiile primarului” :
  (1) Primarul îndeplinește următoarele categorii de atribuții : c)atribuții referitoare la bugetul local…elaborează proiecte de strategii privind starea economică, socială și de mediu a UAT și le supune aprobării CL.
  (3) b)atribuții referitoare la relația cu CL : întocmește proiectul bugetului local și contul de încheiere a exercițiului bugetar și le supune spre aprobare CL.
  Tot această lege ne spune și ce atribuții are CL (conform art. 36) :
  (4) d) aprobă, la propunerea primarului, documentațiile tehnico-economice pentru lucrările de investiții de interes local, în condițiile legii.
  (e) aprobă strategiile privind dezvoltarea economico-socială și de mediu a UAT.
  (7) a)hotărăște, în condițiile legii cooperarea sau asocierea cu persoane juridice românești sau străine, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local.
  Comentariile cred că sunt de prisos, dar nu ne putem abține să nu completăm așa declarația matale :
  ”Primăria nu are în atribuții COMODITATEA!”
  ”Capacitatea unei administrații nu este legată de LENE!”
  Ultima declarație, cea cu pârghiile, tot de COMODITATE–mai pe românește LENE–se împiedică…cum adică ”nu ai pârghii legale de a da facilități!”? Trebuie puțină voință și multă dragoste de oraș, căci la Direcția de Finanțe se găsesc și pârghiile legale de acordarea facilităților pentru investitori. Trebuie numai să vrei! Teaba cu ”distorsionarea competiției” spune-o copiilor de la grădinițe, dar s-ar putea să n-o înghită nici ei, la cât de isteți sunt prichindeii din zilele noastre!
  2. Spui matale, mai departe, că din cele 60 de miliarde(lei vechi)obținute din vânzarea terenului celor de la Kaufland, aprox. un sfert (mai exact 11 miliarde) i-ai dat pentru achiziționarea celor două utilaje ale Ecotec-ului (SRL, frate!) respectiv o automăturătoare și o autogunoieră.
  Păi, măi nene primar, de ce nu le-ai achiziționat în regim de leasing și cu aceeași sumă luai mai multe utilaje???? Te puteai gândi la iernile ce urmau și la contractele de deszăpezire pe care le încheiai cu Ecotec-ul, puteai asigura niște utilaje specifice operațiilor de deszăpezire în orașe.
  Având în vedere că se apropie un nou scrutin și se-aude prin târg că-ți dorești și cel de-al treilea mandat de primar, noi te sfătuim să pui burta pe carte și la următoarele video, audio declarații de presă săptămânale să te prezinți în fața noastră cu lecțiile strașnic învățate, căci avem atât urechi bune de auzit(la radio) dar și ochi cu priviri scrutătoare, ca să nu mai spunem de memorie colectivă foarte bună și mai ales o abilitate extraordinară de a căuta (prin monitorul oficial) cadrul legal căruia i se supune administrația publică-în general, locală-în special.

 4. Domnule Primar,pana la a semna alte contracte,fotovoltaice sau acvalandice,finalizati,rogu-va,contractele anterioare !Faceti o plimbare pe Stefan cel Mare,buricul targului Tecuci si priviti trotuarele ( si nu numai… ),asa cum arata ele dupa bombardamentul zapezii si frigului din ultima perioada…ce parere aveti,domnule ? Asfaltangii Tecuciului,nu trebuie sa-si termine ceea ce au inceput si pentru care si-au luat deja paralele ?…si ce parale… Apoi,nu aveti decat sa inundati orasul cu lumina orbitoare a parcului fotovoltaic…poate asa,tecucenii vor vedea mai bine…cu cine au de-a face…zic si eu,asa,parerea mea…

Comments are closed.