Web
Analytics
TECUCI

O bilă neagră pentru primar la capitolul comunicare


Motto: “Bă, tu când vorbeşti cu mine, să taci ! “ Într-o conferinţă de presă ce a avut loc în februarie 2011, actualul primar, Daniel Ţuchel, pe atunci doar preşedinte al liberalilor tecuceni, a subliniat faptul că Eduard Finkelştain, aflat la cârma municipalităţii, a reuşit să închidă mai toată presa tecuceană.”O să încerc să perpetuăm în perioada următoare aceste conferinţe de presă dacă va fi nevoie săptămânal şi chiar de 3 ori pe săptămână pentru că Tecuciul din punctul de vedere al liberalilor e în faliment, nu doar presa are o mare problemă,  ci tecucenii şi mediul de afaceri suferă foarte mult”, a spus atunci Daniel Ţuchel. După ce s-a văzut instalat în scaun, noul primar a fost foarte greu de găsit pentru a oferi niscaiva informaţii de interes. În primele luni a catadicsit să organizeze în propriul birou 2-3 întâlniri sub forma unor conferinţe de presă, în rest ioc. De mult ori am fost nevoit să aştept ore-n şir pentru a da ochii cu alesul tecucenilor şi a afla noutăţile. Cu alte ocazii am primit informaţii, pe alocuri. Mai mult, în ultimele luni, am depus în jur de 7-8 cereri în baza legii 544, privind liberul acces la informaţiile de interes public, şi am primit răspuns la doar una dintre ele. Municipalitatea trebuia să desemneze o persoană care să răspundă în termenul legal de 30 de zile în schimb eu am cereri depuse şi din lunile iulie-august. Numărul mare de adrese şi cereri înregistrate la primărie nu e o scuză. Sau ar trebui să ne luăm concediu până se înfiinţează biroul de presă, de care a pomenit primarul în cadrul unor întâlniri anterioare. Acest fapt poate fi catalogat ca o lipsă de respect pentru cetăţenii oraşului care au dreptul de a fi informaţi. Sau primarul are ceva de ascuns?


15 comments

 1. Se spune ca: “Drumul spre iad este pavat cu intentii bune” iar “scopul scuza mijloacele”, aceste doua proverbe vechi romanesti dovedesc clar ca nu e suficient sa-ti proclami bunele intentii pentru a fi luat in serios, cita vreme nu dovedesti ca esti capabil sa raspunzi pentru faptele tale, sa-ti asumi in egala masura esecurile si reusitele. Politician responsabil nu este cel care spune doar ceea ce vor sa auda masele si nici cel care isi intemeiaza strategia electorala pe promisiuni ce risca sa ramina neonorate pentru ca ii lipsesc, de fapt, mijloacele de a le duce la indeplinire. Promovata in spatiul public, etica intentiilor se dovedeste a fi o etica a iresponsabilitatii, care mizeaza exclusiv pe manipularea emotiilor colective.
  Pe altarul imaginii, un astfel de politician sacrifica fara sa stea prea mult pe ginduri interesele celor pe care pretinde ca ii reprezinta. Asa se face ca actiunile sale au consecinte dintre cele mai precare: instaureaza si permanentizeaza confuzia, instituie arbitrariul in deciziile politice, transforma iresponsabilitatea etica si politica in model de conduita publica. Scopul lui este exercitarea puterii de dragul puterii si nu in vederea implinirii unui proiect politic.
  Vom trai, probabil, cativa ani intr-o noua epoca a minciunii. Ne va lua ceva timp(destul de mult sau foarte mult)sa invatam din nou diferentele elementare intre bine si rau, intre adevar si minciuna, iar asta se va intampla, numai dupa ce vom constata ca nu mai putem inhala “aerul usor” al vorbelor goale spuse de anumiti oameni politici, care prin modul lor de comportare, prin ideile şi acţiunile lor, ne vor arata, mai devreme sau mai târziu, cine sunt cu adevarat.
  Este clar ca traim intr-o societate de oameni care cred ca dreptatea e de partea lor si ca pamantul se opreste din rotatie oridecateori au ei pretentia asta. Traim intr-o societate in care lumea intarzie la intalniri, sau , si mai grav, te minte in fata. Si, uneori, ceea ce e si amuzant si tragic deopotriva, incearca din rasputeri sa te convinga ca albul e negru, cand sigur e alb si-l vedem cu totii. Asa se face ca traim, din nefericire (sau, poate, din fericire pentru unii) intr-o societate bolnava in care cuvantul nu mai e cuvant, iar politica nu mai e politica. Doar minciuna a ramas tot minciuna si nesimtirea tot nesimtire.
  Dar,…. ceea ce se voia un gand despre seriozitate, parolism si altele de genul, cred ca s-a transformat intr-o radiografie politica, vazuta, ce-i drept, prin ochii mei de om satul de hotii si mincinosi.

  PS. Si a fost 1Decembrie,…n-am vazut un steag pe strada,….oare ce zi o fi fost?
  Ganditi, analizati si judecati.

  1. Am auzit ca nici la Timisoara (la Timisoara!) nu s-au depus coroane si nu s-a sarbatorit ziua de 1 Decembrie. Poate ca si in alte orase useliste.
   Se gandesc oare sa se revina la 23 August? Mai stii? Astia cam asculta de Vocea Moscovei.

 2. As dori si eu sa vad ce se intampla cu banii incasati de la tecuceni si mai ales as vrea sa stiu ce se intampla cu numeroasele proiecte care le anunta in campanie domnul nostru primar ..

 3. Miroase a dictatura… De ce sa se mai straduiasca omul ca sa dea informatii, de ce sa respecte legea 544, cand dupa alegeri ( sau, poate inainte, prin ordonanta de urgenta) o vor mutila, transformand-o intr-o forma fara fond?

 4. Doamnelor si domnilor, se prefigureaza una din cele mai mari TEPE pe care Tecuciul si ai sai catateni au luat-o dupa 1989 ! Ex-primarul Lazar a fost “copil de mingi”, iar E. Finkelstain a fost om de dialog si chiar de actiune(“culoarea” politica nu-l aranja)!
  Totusi, Gerhardt are patru ani la dispozitie ca sa-si revina …

  1. Saptamana trecuta s-a sustinut examenul de traseu pentru obtinerea permisului de conducere la Tecuci. Elevii vorbeau intre ei despre impartirea dosarelor acestora. Intrebarea de baza era: Ai vorbit cu Diaconita de la scatec? Atunci dosarul tau nu va fi la Pohrib si vei pica examenul. Asa s-a sis intamplat elevii care au vorbit cu Diaconita au sustinut examenul cu Pohrib si au absolvit toti iar restul au fost impartiti intre Soare si Irimia. Peste 80% dintre acestia din urma au picat. Concluzia? Roset Giani ai luat teapa!, Ion Taranu este liber si face ture de oras iar ,,afacerea merge in continuare,,.

 5. Domnu ziarist, pai cand sa mai facă și conferințe de presă dacă el nu-i de gasit în primărie…Ziua este plecat după afacerile lui ,,țepene” și vine doar seara la birou…omul face serviciul la …seral. Pe cei din primărie dacă se întâmplă să întarzie 5 minute îi sancționează imediat iar el nu este aproape niciodată de găsit… La datorie este doar ordonanța:,,viciul” Radovei.

  1. …pardon! mai multe ordonante. Doua au fost teleportate de la comuma Tepu si doua de pe meleguriile tecucene. In total sunt cinci ordonante – un domn si patru cuconite. Daca vreti si nume, lasati-ne mesaj. Ne vom informa si fara ajutorul “biroului de presa” , care exista dar lipseste cu desavirsire. Va saluta, BIBI-cul !

   1. Iata si cele cinci nume ale ordonantelor din primaria Tecuci. 1. vici-ul Radovei; 2. relationista “first” de la nou infiintatul birou relatii publice registratura, teleportata de la primaria comunei Tepu avind numele Rugina Iuliana; cea de-a doua teleportata tot de la primaria Tepu, ce poarta numele de Nita (Nitu- exact nu am reusit sa aflam dar vom afla) Angela; cele doua cuconite la de cabinetul primarului, Munteanu Adriana si Butnaru Nicoleta. Parca a mai fost cindva in primarie cineva cu numele Butnaru . Or fi rude ?! Iata, deci, ca pe manejul circului din primaria Tecuci se produc cinci “gratii” . Or fi cumva aceste gratii, vicioase, şi… amoroase ?! Ghici ghicitoarea mea.

    1. Pentru grații amoroase căutați la numele Otilia… dar ea încă nu a fost teleportată în primărie… se poate vorbi și în engleză cu ea dacă în românește nu răspunde…! Helloooo…!

     1. Eu am auzit că Otilia asta este profesoară, cel puțin așa spun unii care cunosc niște amănunte…

    2. Mai Bibi fii mai explicit te referi la cuv. gratii (adica zabrele) ori la notiunea de gratie adica tandrete.

     1. Referirea a fost facuta la ambele. GraŢiile pot duce, de multe ori, la… gratii. Sau în spatele lor. (al graTiilor). Să fiţi deştepţi ! Va saluta, BIBI-cul !

Comments are closed.