Web
Analytics
TECUCI

Scrisoare electorală deschisă,adresată viitorului primar şi membrilor Consiliului Local Tecuci


euvreau
sursa: rgnpress.ro

  Magazinul iluziilor pierdute şi agora tecuceană a aleii trandafirilor-investiţii cetăţeneşti postelectorale !
Scrisoare electorală deschisă,adresată viitorului primar şi membrilor Consiliului Local Tecuci care vor fi aleşi şi  validaţi, după data de  10 iunie 2012
Bună ziua domniilor voastre !
Încep prin a vă aduce la cunoştinţă că, mi-am îndeplinit datoria civică şi mi-am exercitat dreptul la vot, dar, din păcate pentru dumneavoastră şi din fericire pentru mulţumirea mea sufletească şi a celorlalţi cetăţeni ai Tecuciului asemenea mie, care , fie au votat, fie nu, NU V-AM ACORDAT, NICIUNUIA DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, VOTUL ŞI ÎNCREDEREA MEA, pentru a-mi administra oraşul în următorii 4 ani…  Nu cred că este cazul să mă justific de ce nu v-am acordat votul meu, totuşi, pentru a nu rămâne cu ideea că aş fi un „Gică contra” al societăţii civile tecucene şi pentru liniştea pe care, de altfel, nu v-aţi pierdut-o niciodată, vă comunic faptul că nici unul dintre dumneavoastră nu mi-a insuflat încrederea minimă necesară, pentru a vă acorda, la rându-mi, încrederea de a vă da „pe mână” brumă din averea comună a oraşului… care mi-ar aparţine… dacă mi-o mai aparţine ceva… Mai mult de atât, la ceasul când vă scriu această scrisoare, rezultatul exact al votului nu este cunoscut, dar pentru cine are ochi să vadă, urechi să audă şi minte să înţeleagă… rezultatul se întrevede mai mult decât clar… DA, DUMNEAVOASTRĂ VEŢI… ÎNFRÂNGE, CĂ DE ÎNVINS, NU POATE FI VORBA… Ne veţi înfrânge încă odată, pe noi cei care vom vota împotriva dumneavoastră, fie numai şi prin anularea propriului vot… îi veţi înfrânge, încă odată şi pe cei aşa-zişi „pasivi”, care nu se vor prezenta la vot… şi care aşa cred ei că-şi pot exprima imensa deziluzie… ca să nu-i spun scârbă, neaoş-româneşte… faţă de prestaţia pseudo-politică şi mai ales administrativă, dar de necontestat dezastruoasă cu care i-aţi obişnuit în ultimii 22 de ani… Apropo, vă reamintesc, cu o aproximaţie care trebuie să-mi fie scuzată… nu, nu de dumneavoastră, faţă de care nu-mi cer scuze, ci de cetăţenii în cauză… vă reamintesc că aceşti cetăţeni, Batjocoriţi, Umiliţi, Nemulţumiţi şi Incomozi… pentru dumneavoastră… într-un cuvânt Tecucenii B.U.N.I., sunt într-un număr mult, mult mai mare decât cei care v-au acordat votul lor !
Pare paradoxal, incredibil, extraordinar, a la Dan Diaconescu… cum adică, dumneavoastră, aţi „înfrânt”  în aceste alegeri un număr incredibibil de tecuceni care nu v-au votat… un număr care sunt sigur, va fi de cel puţin două ori mai mare decât cei pe care aţi reuşit să-i convingeţi să vă… dea voturile??? Cum vine chestia asta???
20-30.000 de tecuceni cu drept de vot pot fi înfrânţi alţi 10.000 de tecuceni, şi ei cu drept de vot, din care doar maximum 40% au votat cu dumneavoastră… cu ajutorul unei legi strâmbe… numită democratică…???!  deci, concluzionând, 5-7.000 de tecuceni, pot ”face legea” în faţa celorlaţi peste 30.000 !???!
În ciuda blamului şi criticilor acide la care aţi fost supuşi (şi nu inutil, zic eu…) pe timpul campaniei electorale, sunt convins că raţiunea şi inteligenţa nu vă lipsesc, dimpotrivă… aşa că, în mod mai mult decât incredibil pentru mulţi dintre dumneavoastră, încerc să întind o punte între compromisul social-politic pe care trebuie să-l manifeste cele două părţi implicate în ecuaţia electorală tecuceană, cetăţenii B.U.N.I. şi „aleşii” locali.
În consecinţă, DOMNILOR ALEŞI, pentru a demonstra că doriţi să reprezentaţi cu adevărat şi nu numai declarativ, interesele tuturor tecucenilor, indiferent de natura opţiunilor lor electorale, vă solicit ca, în cadrul primei şedinţe, de depunere a jurămintelor faţă de urbea Tecuciului şi de constituire a noului Consiliu Local Municipal, să aduceţi la cunoştinţa tuturor celor prezenţi, în plen, textul prezentei scrisori şi să supuneţi votului, spre soluţionarea urgentă a următoarelor propuneri:
1. Alocarea fondurilor, logisticii şi spaţiului necesare constituirii “Asociaţiei Tecucenilor B.U.N.I.”, asociaţie care să deruleze activităţi exclusiv de profit cetăţenesc;
2. Declararea prin hotărâre a Consiliului Local a Aleii trandafirilor care separă cele două sensuri unice din faţa Primăriei şi a Catedralei, ca “Zonă lipsită de politică” cu destinaţia de Agoră a Vocii Tecuciului. Asigurarea tuturor condiţiilor funcţionării ca atare a acesteia în condiţii civilizate de democraţie urbană autentică;
3. Constituirea Consiliului Consultativ Cetăţenesc al Tecucenilor în două etape :
– etapa I: constituirea Consiliului  Consultativ Online al Tecucenilor care doresc să participe la consultări online în soluţionarea problemelor administrative ale urbei – cel puţin 100 de cetăţeni cu I.P.-uri declarate şi nu cu adrese fictive;
– etapa II: constituirea Comitetelor Consultative de Cartier, care, însumate, să constituie Consiliul Consultativ Cetăţenesc al Tecucenilor.

În încheiere vă rog să nu-mi scuzaţi tupeul pe care l-am manifestat “îndrăznind” să vă cer aceste lucruri, dar, un Tecuci al mileniului III, are nevoie acută de un dialog real, fără precedent, pentru începerea procesului de reconciliere între cei care se autointitulează politicieni şi societatea civilă reprezentată cu adevărat de către Măria-sa… nerecunoscutul cetăţean… părerea mea… şi nu numai…


13 comments

 1. 4. In caz ca o sa castige Finkelstain, sa-i acorde „d-lui” Pazvante titlul de „Cetatean de Onoare” pe viata…

 2. Tuturor celor care se întreabă ce-i cu aceste Consilii Consultative ,sau cu Agora tecucenilor…tuturor celor care au reuşit sau nu să citească suita de articolaşe postate la această rubrică ,încă de la început,doresc să le reamintesc faptul că,cel de-al doilea model de democraţie,de care aminteam anterior, democraţia de tip „participativ”,poate folosi ca „unealtă” şi VOTUL COSULTATIV,adică ,toţi acei cetăţeni care manifestă dorinţa ca vocea şi gândirea lor să poată fi auzite şi folosite în actul de guvernare sau administraţie locală,să-şi poată folosi această posibilitate …
  Detalii,cu aprobarea domnului Admin.,într-un commetariu mai amplu…acum,la terminarea campaniei electorale…probabil o ultimă intervenţie…a mea pe teme pur electorale…

 3. Parerologule, voi fi cat se poate de sincer…

  In primul rand, nu am inteles ce doresti:
  a)sa-ti satisfaci placerea de a te exprima cat mai literar-alambicat, sau
  b)sa initiezi o MISCARE CETATENEASCA TECUCEANA, care sa se opuna previzibilei proaste administratii ce va rezulta in urma alegerilor din 10 iunie?
  Daca suntem in situatia a), atunci este in regula, fiecare cu placerea si talentul lui. Daca acceptam varianta b), atunci sunt necesare multe observatii.
  In primul rand, nu ceri tocmai celor pe care vrei sa-i monitorizezi sa-ti aprobe ei ce vrei sa infiintezi. Suna prost, seamana cu un sindicat infiintat de patron, de ochii lumii, mimand democratia. Seamana cu sindicatele din Invatamant carora le strange MEN cotizatiile.
  In al doilea rand, daca vrei sa ai aderenti, li te adresezi simplu, clar, renunti la stilul intortochiat, la tentatia umorului, literaturii. Parerea mea!

  Asta, daca nu o faci la misto, daca nu cumva faci haz de necaz, nemultumit de perspectivele votului si de efectul prost al noii legi electorale.
  Dar de misto suntem mancati. Vorba ceea, adaptata: lumea piere, iar romanul face misto…

 4. Eu nu inteleg domnule parerolog de ce trebuie sa votam acum niste oameni, ca dupa aceea sa stam dupa ei cu acest tip de comitete „de bloc si ulita”, cu genul de asociatii ridicole si agore imposibile pentru un neam asa de neinchegat sau cu ceea ce numiti consilii, dar ele, consiliile, nu stiu cum, peste primar si peste Consiliu???!!! Suna, este, sau poate mi se pare mie, spuneti-mi (!) ziceam ca este cel putin ciudat, asta in conditiile in care cei rai sunt platiti, iar restul ar trebui sa faca voluntariat, sa pazeasca lumea de hoti, puturosi, nepotriviti si nepregatiti, etc.

  DIN PUNCTUL MEU CU PARERE VIN SI ZIC, ORI GASIM PE CINEVA BUN SA CONDUCA, ORI FACEM CEVA DIN TOATE ACESTE CHESTII ENUMERARE SI NE CONDUCEM IN ACORD COMUN ORASUL… ceea ce ar insemna ca nu ne mai lasam pe mintea, sufletul si mana NIMANUI. adica NICI NU MAI VOTAM.

  DAR REVOLUTII CARE SA SCHIMBE TOTAL FATA SI STRUCTURA LUMII SE VAD RAR SI CONTEXTUL LOR ESTE DE MULTE ORI NEFERICIT, (RAZBOIUL DE EXMPLU).

  Credeti insa ca este posibila la Tecuci o „REVOLUTIE VASILINA” CARE SA UNGA TOATE INCHEIETURILE MECANISMULUI SOCIAL? Adica, chiar poate si are cu ce sa dea Tecuciul o lectie de istorie lumii??? Asta ar fi chiar peste asteptarile mele.

  1. Acestea sunt avantajele internetului: comunici rapid, deschis, cu oricine se de oriunde…

  2. PRECIZARE: la Info, am facut si eu un comentariu, ca tot omu… iar ei l-au luat si l-au postat ca articol… referitor la conceptia „mitropolitanului” Tuchel… ma bucur cand vad cat de informati sunt concetatenii mei! Apropo, repet intrebarile: CINE ESTE “PENTRU”?! ÎMPOTRIVĂ? ABŢINERI?? Haideti sa completam pana luni, scrisoarea deschisa si cu alte pareri…

 5. Ne-ai demonstrat, stimate „author”, ca ai un fel interesant de a gandi. Tot interesant este si modul in care, solitar, soliciti cateva chestii in numele unora din cetatenii Tecuciului.
  Trag nadejde ca nu ma numar printre acestia. Nu ca bati campii, dar parca simt nevoia sa fie nevoie si de acordul meu. Caci altfel, tupeul ar fi nescuzabil …
  P.S. Stimate Admin, de ce nu apare in caseta de jos a paginii si numele authorului de mai sus ? Ca sa inteleg astfel frecventa aparitiilor acestuia pe site. Ca e o vorba: ce-i mult, strica !

  1. Dacă m-ar fi chemat Răzvan Ungureanu, sau Adrian Năstase, sau Călin Popescu Tăriceanu, sau Corneliu Vadim Tudor… sau măcar Ţuchel sau Finkestein sau altfel… oricum un nume cu care v-aţi obişnuit de-a lungul celor 22 de ani de guvernări postdecembriste… un nume cu rezonanţe clare de demagogie electorală… poate aţi fi fost de acord… aşa, este mai greu ca utopiile unuia numit el simplu „părerologul”, să fie înghiţite… Oricum, această scrisoare deschisă, este „deschisă” tocmai pentru a vă oferi posibilitatea să-i criticaţi conţinutul… nu numai dumneavoastră… este un punct de vedere… puţin dezvoltat… este părerea mea, care a aşteptat părerea dumneavoastră… şi încă mai aşteaptă alte păreri… Este de fapt UN PROTEST AL MEU, CA SIMPLU CETĂŢEAN MUJIC, BATJOCORIT, UMILIT, NEMULŢUMIT şi, bineînţeles, INCOMOD… pentru actualii politicieni… Fără a face sondaje sociologice, printr-un simplu calcul, vă spun că asemenea mie, în Tecuci mai sunt încă aproximativ 20.000 de cetăţeni, dintre care , peste 99% nu se vor prezenta la vot… EU, VOI VOTA! Şi în acelaşi timp, cu tupeul, de care aminteaţi… izvorât de fapt din dorinţa comună ca ŞI INTERESELE NOASTRE SĂ FIE REPREZENTATE AICI, ÎN TECUCI, ŞI NU AIUREA ÎN EUROPA, la Haga sau altundeva… tocmai de aceea, m-am gândit să le cer noilor aleşi, ceea ce le cer, chiar dacă eu nu le voi acorda votul meu… şi mai ales din această cauză! Şi chiar dacă, vehemenţa mea nu „pică” bine metabolismului politico-administrativ al cuiva anume… Ce părere aveţi dumneavoastră…? Eu v-am expus-o… oarecum, pe a mea… şi vă rog să nu vă simţiţi lezat, deoarece, oricum, vă ceream şi dumneavoastră acordul… prin intermediul acestui site, bineînţeles… Este că ar fi o idee??? CINE ESTE „PENTRU”?! ÎMPOTRIVĂ? ABŢINERI??

  2. Din păcate pentru muuulţi, „author”-ul mai şi gândeşte! Greşelile dânsului sunt minore.Are o elocinţă care depăşeşte cu muuult IQ-ul muuultor tecuceni. Unii dintre aceştia angajaţi pe post de „slugi” la „stăpânire”. Se exprimă prea deontologic pentru muuulţi tecuceni, care îşi ghidează viaţa, după trei minime jaloane. Nu le mai reamintesc aici că mă apucă…fandacsia(sic)! În lumea deontologilor, se folosesc expresii ca: snobism, ipocrizie, şi alte caracterizări ale oamenilor de genul „stupid people” sau a proştilor-erudiţi(adică are absolvită facultatea de pomană),în termeni elevaţi. Eu nu am acest obicei şi spun omului în faţă, bă eşti prost, sau bă eşti bulangiu! Recunosc că mi s-au blocat…ăă…nicutronii, când am citit comentariul pus de @PACHITA. Am recitit articolul să văd unde vorbeşte „author”-ul şi în numele meu. Nu m-am regăsit. Bănuiesc că e o scăpare. Mi-ar fi plăcut să mă recunosc undeva. Am un anunţ important de făcut pentru bizoni. ÎN DECEMRIE 1989, CEAUŞESCU A FOST ÎMPUŞCAT, COMUNISMUL A FOST DESFIINŢAT! Am făcut acest anunţ pentru cretinii care se mai cred în comunism şi mai stau ca boii cu capul plecat, la partid sau la cei aleşi de el să-i rezolve treburile, şi care aşteaptă să facă cineva ceva, care aşteaptă ca edilii oraşului să ghicească că pe strada lui s-a spart trotuarul, nu trebuie să anunţe el, că edilii se plimbă de nebuni noaptea pe stradă şi văd ce becuri nu ard şi le schimbă, etc. Atunci când bizonii vor bombarda pe edili cu cereri (scrise bă bizonilor, nu pe gură) despre diferite probleme care ţine de comunitate şi de oraş, numai atunci vei putea trăi într-un oraş modern şi locuibil. Ca să stai şi să aştepţi ca edilii locali să vină la primărie şi să se apuce aşa aiurea în tramvai să facă ceva, înseamnă că nu trăieşti în mileniul III şi mintea ta este depăşită de nivelul informaţional al secolului, şi locul tău este la coada vacii de unde te-a adus comunismul la oraş, pe tine sau pe genitorii tăi. Dar spre disperarea multora, în Tecuci va fi bine şi se va trăi bine. Indiferent cine se va afla după data de 10 iunie în primăria Tecuci, dacă cetăţenii nu vor sta grămadă pe consiliul local şi pe primar, mai bine să stea acasă, că în acest caz nu au făcut altceva decât să-şi „aleagă” stăpâni, nu să aleagă nişte oameni(că sunt doar oameni, nu şefi), în locul lor, care să-i îngrijească localitatea în care stau.

Comments are closed.