Web
Analytics
TECUCI

O părere despre un comunicat de presă….


Pazvante_tecuci.eu  Despre domnul Pazvante, deocamdată, numai de bine… despre vorbele sale, în schimb daţi-mi voie mai mult decât să mă îndoi…esc…De ce? (comunicatul la care se face referire poate fi citit  AICI) Deoarece precampania partidului pe care încearcă să-l reprezinte începe cu o minciună gogonată ! … ”voinţa politică exprimată” a celor PESTE 4000 DE VERZI TECUCENI, această exprimare hotărâtă a domnului Pazvante, se adresează, cred, unor oameni aflaţi într-o realitate paralelă… Să mă justific ? Într-un orăşel provincial aşa cum este Tecuciul nostru, care nu mai poate număra 40.000 de locuitori, din care cu drept de vot pot fi, să zicem, prin aproximare grosieră 3/4 ( înţeleg că naşterile se reduc drastic, pe zi ce trece, totuşi, 1/4, copii şi tineri sub 18 ani, nu este exagerat deloc…), rezultă, aritmetic vorbind, maxim-maximorum, 30.000 de cetăţeni cu drept de vot… din aceştia, conform afirmaţiei lui Pazvante, 4.000 sunt “verzi “… peste 10% din populaţia majoră… cu drept de vot… Tare Partidul ăsta al verzilor la Tecuci…! Unde i-a adunat, pe stadion, că în parcul din centrul Tecuciului nu încap…? Mă cam îndoi şi că ar încăpea pe stadion… Acum, nu că nu aş şti că o adunare generală poate fi organizată şi cu un număr mai mic de membrii, prin reprezentare proporţională, dar să scapi, să zicem, un ZEROU cât rondoul din centrul parcului, la un comunicat de presă, este sinonim cu a ne crede dobitoci, pe noi cei care citim şi mai şi îndrăznim să comentăm astfel de aşa zise ştiri politice… nu că ar fi greşit prea mult cel care a trimis această ştire, referitor la încărcătura noastră intelectuală… Acu’, să vă spun eu cam cum stau lucrurile cu adevărat, în lumea asta socială şi pseudopolitică de la noi… nu că mulţi dintre dumneavoastră, postaci ca şi mine, care îndrăzniţi să vă daţi cu părerea nu aţi şti… dimpotrivă, sunt convins că toţi cei care îmi citesc comentariul, ştiu la fel de bine ca mine şi-mi cer scuze cu anticipaţie… totuşi… nu există partid politic în România, cu atât mai mult în Tecuci, care să fie reprezentat de un procent de maximum 1% din populaţie, ca membri ai acelui partid !!!!! Iar verzii din Tecuci susţin că sunt nici mai mult, nici mai puţini de 4.000… Poate verzi de foame şi de bătaia de joc la care au fost supuşi în ultimii 22 de ani! Aşa, DA ! Ce-i drept, nu au fost înverziţi de către Partidul verde…. ei încercă să schimbe această culoare în ceva sănătos… zic ei, iar mulţi dintre noi nu îi cred… zic eu… un set de demagogie politică în plus nu strică la casa acestui partid… Ca să termin judecata procentelor, eu sunt convins şi vă pot demonstra, că la nivelul Tecuciului, nu sunt 4.000 de membri adunaţi de la toate partidele… cu carnete viu şi divers colorate… cu cotizaţiile plătite la timp… başca convingeri (nescuzată să îmi fie cacofonia intenţionată…) politice la fel de colorate ca şi doctrinele mincinoase ale acestor partide (acelea care au astfel de arsenal ideologic adiacent… ).
Vedeţi dumneavoastră, cei care sunteţi la curent cu Legea Electorală, cum toate partidele politice, fără excepţie, se ascund în spatele acestei Legi strâmbe, care le protejează interesele şi le oferă posibilitatea să ne prezinte de 22 de ani, aceiaşi candidaţi, toţi “dedicaţi integral şi sincer idealurilor oraşului… ” aşa cum afirmă domnul Pazvante… Partidele, există prin membrii lor, oameni care, cei mai mulţi, nici nu ştiu că ar fi membri ai acestor formaţiuni politice demagogice… Membri acestor partide, sunt cetăţenii care oferă acestor politicieni de duzină posibilitatea să ne mintă şi să ne spolieze atât urbea, în ansambul ei, cît şi pe noi, pe fiecare în parte… ne place, nu ne place, aceasta este numai o parte a adevărului social-politic care ne înconjoară şi de care ne plângem zi de zi… zic şi eu, aşa, părerea mea… o parte din ea… voi ce ziceţi ?

scris de “părelologul” de Tecuci


4 comments

  1. La ultimul recensământ, Tecuciul avea vreo 30.000 de locuitori. Sunt plecati la munca in străinătate, cel puţin 3000 de cetăţeni, care nu se vor afla la vot. Majori cu drept de vot, nu cred să fie mai mult de 17-18.000, numărul exact se poate afla de la primărie, că sunt date publice.La momentul actual, sunt trecuţi în listele de vot peste 37.000 de cetăţeni.Cred că sunt trecuţi şi cei din cimitir. Din cei 17.000, dacă nu va exista o mobilizare pt prezenţa la vot, mare mirare să vină la votare 6000 de cetăţeni. De fapt interesul este să vină câţi mai puţini să voteze.

  2. Mă bag şi eu în vorbă…! Pentru cei care au habar de chestiuni statutare-indiferent de partid! – aceştia ştiu că atunci când organizaţiile partinice (sau nepartinice!) au membri cu miile, convocarea acestora în adunări generale se face pe delegaţi cu norme de reprezentare. Astfel că, statutar, 4.000 de membri (sau 40.000!) pot să-şi exprime voinţa politică prin mandatarea delegaţilor! Iar faptul că sunteţi martori (invidioşi) la “înverzirea” Tecuciului- fenomen început odată cu Parcul Central!- ţine doar de propriile dvs. alergii şi… interese! Restul e păreologeală!

  3. Înţelepciunea proverbială a Atenei nu se dezice… chestia asta cu “buletinul”, la termenarea setului gratuit de analize, oferă indicii preţioase despre situaţia membrilor Partidului Verde al domnului Pazvante… După cum încercam să însinuez, mulţi dintre membrii acestui partid habar nu au că au şi această calitate… furtul de identitate este un exerciţiu întreprins cu asiduitate de către toate partidele, fără excepţie, cu varii ocazii… numai aşa pot fi îndeplinite criteriile exprimate prin Legea partidelor politice, Legea electorală şi altele de aceeaşi nuanţă… numai aşa îşi construiesc credibilitatea aceste formaţiuni… şi tot numai aşa, noi avem pe cine ştampili cu ocazia alegerilor… şi tot numai aşa, independenţii adevăraţi, puşi pe treabă nu pe mangleală, nu au curajul să candideze… şi bineînţeles, încă odată NUMAI AŞA, noi le vom da un vot, iar ei ne vor oferi în schimb, un pumn în… bot… zic şi eu, aşa, părerea mea…

  4. N-ar fi prima dată (și sunt convins că nici ultima) când ”înverziții” fac declarații privitoare la numărul participanților la diverse evenimente ce au, ori nu, legătură cu viața politică. În ianuarie, mai precis pe 24 (ziua Micii Uniri) rupeau gura târgului cu anunțul ”Verzii de la Tecuci au făcut Unirea!” la care ar fi participat 500-600 de persoane numai de la Partidul Verde fiecare accesorizat cu eșarfe, drapele și stegulețe! Mai mult, batalionul verde a fost dispus pe categorii, respectiv tineret, femei și bărbați. Organizați, nu glumă! Bravo lor! Am fost și eu prezent la marele eveniment, dar mai mult de 250-300 de persoane nu erau, din care vreo 40 erau de la Primărie, iar 20-30 au fost copii (plus părinții lor însoțitori) ce-au prezentat diverse programe artistice, la care s-au adăugat fețele bisericești (părintele protopop și alți preoți din oraș) și presa noastră locală scrisă și în eter.
    Dar să revin la cei 4000 de verzi tecuceni invocați în comunicatul de presă al biroului tot de presă al PV Tecuci. Or fi fost numărate mâinile și picioarele celor prezenți la acea mare adunare de partid, dar nici așa nu prea ies la număr. 1000 de membri cu adeziune verde și carnet la fel, ca să nu mai spun de cotizația plătită la zi, vorba părerologului tecucean… poate a pus la socoteală și arborii, arbuștii, boscheții din oraș! Sau o fi vorba de cei care trec pragul ”cabinetelor medicale” energetico-geologico-speo-tehnico-spațiale pentru analize sau o tomo-radio-encefalo-cardio-orto-olftalmo-nazalo-uro-copro-hemato-dializo-PAZVANTERIE!? Și la finalul examinării îți dă și țidula, deh!, poza, cu inima frumos colorată în roșu și albastru, ca în manualul de anatomie de clasa a șaptea! Dar, atenție!…totul e gratis! Nu te costă nimic, decât prezinți buletinul (cartea de identitate) pentru a-ți întocmi ”fișa medicală” și a ți se înmâna ”rezultatele” pe suport de hârtie și după trei-patru luni de bolovano-terapie te vindeci miraculos de cancer, sau hepatită C!
    Să nu fiu greșit înțeles, nea Sile, pentru felul cum arată acum parcul, comparativ cu cel de-acum 17-18 ani în urmă, jos pălăria! Bravo și strângeri de mâini! Pentru dorința de a nu amesteca verdele cu vreo altă culoare (politică) într-o alianță pur electorală, felicitări! Dar de aici și până a declara că la o adunare generală de partid din modestul nostru târg au participat cât de două ori și ceva locuitorii din Țepu (dau un exemplu) este greu de înghițit, nu mai zic de digerat!
    Totuși eu îți urez mult succes în alegeri, pentru că îmi place determinarea matale, ca să nu mai vorbesc de ambiție și perseverență!

Comments are closed.