Web
Analytics
TECUCI

Cum să-ţi spui opinia sau, invitaţie la păreroologeală


irinoiucristi.blogspot.com

  Urmare a discuţiilor purtate cu câţiva comentatori de pe tecuci.eu am luat decizia de a înfiinţa o noua categorie: Tecuciul electoral. Acesta va fi populat, probabil, doar în perioadele premergătoare campaniilor electorale. Acesta urmează să raspundă câtorva întrebări esenţiale ale tecucenilor: “Cum?”, “De ce ?”, “Cu cine?” şi nu în ultimul rând, “Pe cine” … votăm. Demersul se va desfăşura simplu: oricine poate trimite pe e-mail (tecuci@tecuci.eu) sau din sectiunea de contact ( apasă AICI ) articole legate de acest subiect. Acestea pot fi semnte cu pseudonim. Apoi, oricine poate comenta pe articolul respectiv. Evident că toate acestea, se vor publica doar dacă nu conţin injurii, calomnii sau atacuri la persoană. Am hotărât ca primele articole să fie ale “părerologului” care m-a determinat să iau acestă decizie.  [[ În general, românul de rând, căruia istoria i-a împrumutat denumirea slavă, de mujic, suferă agresiunea socială cu stoicism, nu se plânge, dar nici masochist nu este, zic eu… Politicianul român, la rându-i, mare şmecher postdecembrist, profită la maximum de această hibă psihologică a mujicului, ajungând ca, după 22 de ani de aşa-zisă democraţie, să acumuleze averi fabuloase pentru o ţară săracă, ţară care, la rândul ei, a ajuns la sapa de lemn… Cum a reuşit autointitulatul politician român la această performanţă?! Prin mită şi minciună electorală… adică, şpăguind şi minţind pe susnumitul mujic, fie el ţăran de la ţară, fie “ţăran”de la oraş … şi practică acest sport politico-social cu osârdie şi multe succesuri de vreo 22 de ani încoace… şi, probabil vor înfrânge din nou şi anul acesta…   Chestia asta cu democraţia, “puterea poporului” are un mare şpil care se brodeşte tare bine, în favoarea LOR, bineînţeles, a celor care au luat frâiele puterii în mâini şi nu le mai slabesc deloc… şpilul constă în alte două chestii “tari”, pe care tot EI le-au descoperit şi anume, prima este lipsa de “pregătire” intelectuală a mujicilor, care percep realitatea politico-socială nu tocmai cum ar trebui… iar a doua chestie, vine de la tipul de democraţie practicată în România şi nu numai, democraţia de tip reprezentativ.

     Tare bine le-au “dibuit” chestiile astea două psihosociologii care i-au consiliat pe autointitulaţii politicieni postdecembrişti…!
     Apropo, vă amintiţi cum, pe vremea socialismului, facultatea de psihosociologie a fost desfiinţată… ai dreacu’ şmecheri comuniştii ăştia… şi cică erau proşti şi inculţi…
     Continuând istoria demagogiei politice româneşti, aceşti profitori care au confiscat rivoluţia s-au organizat  repede-repejor în partide politice, care mai de care mai tare în doctrină şi în clonţ cum ,dealtfel, le cerea şi pluripartitismul practicii politice europene… prea eram sătui de unul şi acelaşi partid… acum,veam, în sfârşit dreptul la opinie, la păreri personale exprimate cu voce tare, în public, de faţă cu toată lumea… şi de atunci, îi tot alegem, când pe UNII, când pe ALŢII, prin rotaţie, cum îi stă bine unui stat civilizat european… ca, deh, vezi Doamne este democraţie !
      Dacă îi vom numi pe membrii partidelor clasă politică iar pe mujici şi pe CEILALŢI societate civilă, observăm cum societatea civilă a rămas mult în urma clasei politice, cel puţin din punct de vedere organizaţional, că de acţiune… ioc nineacă! Mai mult decât atât, politicienii, şnapani şi şmecheroi, şi-au “tras” şi ceva O.N.G.uri, care, vezi-Doamne, reprezintă, din când în când, din an în Paşti, interesele societăţii civile… nimic mai neadevărat !
      Despre ceea ce înseamnă democraţia de tip reprezentativ vis a vis de democraţia de tip participativ, mai bine zis, despre avantajele şi dezavantajele oferite, precum şi despre Dreptul la opinie, la părere personală, despre cum pot aceste lucruri să schimbe realitatea socială şi politică şi nu numai, în folosul CELOR MULŢI şi despre faptul că, gradul de suportabilitate al românului, putem păreroologi cu altă ocazie… zic şi eu, aşa, părerea mea… ]]
Scris de “părerologul” de Tecuci