Web
Analytics
TECUCI

Cine face diferenţa pe 10 iunie la Tecuci?


campania_vot_curat   Comentariile din ultimile 2 săptămâni, apărute ca reacţie la  articolele postate pe tecuci.eu şi pe protecuci.ro încep să bată recordurile de audienţă ale publicaţiilor online locale.
  Până acum sunt aproximativ 60 de comentatorişi peste 250  de comentarii 59 de comentarii numai al un articol !… un record, zic eu… şi mai sunt încă două săptămâni de campanie electorală…  este greu sa mai urmăreşti numărul acestora, dacă se repetă sau nu… este deja greu să urmărim continuitatea dialogurilor iscate de aceste articole… unul dintre candidaţi a intrat în dialog cu cetăţenii Tecuciului… au apărut deja documente doveditoare, în copie, care atestă sau încearcă să demonstreze veridicitatea celor prezentate de comentatori… care încearcă să demoleze demagogia electorală a unor candidaţi… am putea face, fiecare din noi, un bilanţ, câţi sunt pro… câţi sunt contra… se vorbeşte parcă mai mult de candidatul Ţuchel, dar se aminteşte consistent şi de Finkelstein… de amândoi la modul critic… şi chiar , poate, foarte aspru… ceea ce, zic eu, nu este rău… dar nici bine, pentru candidaţii cu pricina…
   Unele comentarii dovedesc un discernământ şi o capacitate de analiză şi sinteză ieşite din comun… ale autorilor, oameni cu un nivel de cultură generală şi politică deosebite… aş îndrăzni chiar să spun, mult peste medie… părerea mea… Experienţa de viaţă a concetăţenilor noştri amintiţi în fraza anterioară se dovedeşte infailibilă… părerile lor pot constitui, fără a exagera… cum ar putea afirma unii… pot constitui un far călăuzitor pentru cei care manifestă, încă, nesiguranţă… Principalul constă în a transmite aceste mesaje,c onţinutul celor care par a fi credibile, şi cunoscuţilor fiecăruia dintre noi… aşa, pentru ca şi alte persoane să fie “în cunoştinţă de cauză”… atunci când vor vota… O aritmetică primară a operaţiunii denumită ”înmulţire”  relevă că 50 de comentatori care transmit esenţa mesajelor la câte NUMAI 2 cunoscuţi, rezultă un număr de 100 de concitadini care pot trece în rândul celor care vor vota „în cunoştinţă de cauză” ! Cunoaştem multe cazuri cînd, un singur vot a “făcut diferenţa” … Iar Tecuciul şi tecucenii, fie ei tineri sau bătrâni, femei, bărbaţi sau chiar copii, merită ca CINEVA sau CEVA să-i ajute “să facă diferenţa”…F ără a „ţine partea” unuia sau altuia dintre candidaţi, personal, cred că, discernământul celor despre care vorbeam, poate „face diferenţa”… inteligenţa lor nu poate fi amăgită… nu poate fi minţită… mintea lor nu poate fi „aburită”… Iară noi, tecucenii, avem nevoie de minte limpede, chiar dacă oferta electorală este atât de săracă… departe de ceea ce am avea noi nevoie… părerea mea, zic şi eu… dar o zic foarte serios…   Fiecare dintre noi, poate face diferenţa…
Foto: alinagorghiu.ro

15 comments

 1. decibelul e al d lui finkelstain e monopol la tecuci da aia da ti numai ce va convine de duminica o sa mai vedem al cui e tecuci ul bafta la toti candidatii care spera intr o schimbare speram intr un trai mai bun

  1. Cred in continuare ca dialogul, negocierea si persuasiunea sunt esentiale intr-o comunitate. Dar unii nici nu inteleg dar nici nu pot mai mult.
   Dar pentru ca va limitati la mici shushanale, amestecati apa cu ulei si muriti de grija altuia, aduc in atentia Dv un comentariu postat in cursul zilei de Doru Dascalu care stie de ce si pentru ce comenteaza:
   “Despre candidatul Ţuchel, nu se poate spune că nu este la curent cu legislaţia administrativă pentru că a fost primar şi este încă 5 zile. Dacă va mai fi după data de 10 asta depinde de cetăţeni. Dar vorba unui minoritar, “să moară mama” dacă mă interesează cum va arăta Tecuciul, nu peste 10 sau 20 de ani, ci nici măcar după 5 ani. Astea sunt vorbe spuse aşa de “harneală” să sune…din coadă! Logic că într-o campanie electorală se folosesc termeni şi fraze elaborate ca să trezească în cetăţean şi ultimele picături de mândrie cetăţenească. Nu cred că domnul candidat nu ştie cum relaţionează tecucenii între ei. Că doar e de…al casei. Există laude de la unii oameni, interesaţi sau nu, că a fost bun primar în Ţepu, că a făcut şi a dres. În primul rând un primar are OBLIGAŢIA legală să facă tot ce este necesar pentru ca localitatea pe care o conduce să aibă condiţii de trai după nişte norme civice de convieţuireale oamenilor, prevăzute în legislaţie. Nu primarul bagă apă, gaze sau pune asfalt. Este obligat de legislaţie, acum şi de cea europeană. Nu primarul izolează blocurile pe exterior, ci are această OBLIGAŢIE conform legislaţiei româneşti, impusă de către UE. Că toate aceste elemente ale unei civilizaţii de secol XXI, se implementează mai repede sau mai greu, DA, asta depinde de consiliul local şi primar. Dar nu uitaţi să observaţi următoarele dispoziţii pe care le va primi guvernul nostru de la UE începând din 2013. Vom avea termene de implementare, stabilite de UE, în crearea condiţiilor civilizate de viaţă în orice cătun din vârf de munte. Adică ţara va fi un mare şantier, construindu-se cât mai repede canalizări, electrificări, introduceri de gaze, asfaltări, etc. Guvernul care va fi ales de români în această toamnă, vor avea viaţă grea, având “sula în coaste” de la UE. Şi-au dat şi ei seama, că imnul României trebuia să fie melodia celor de la formaţia Mărfar – Las’o bă că merge aşa! Căutaţi-o pe net şi ascultaţi-o şi recunoaşteţi că acesta trebuia să fie imnul României.”

   Stimate mare ANONIM: acesta este un comentariu. Ales intamplator. Si dupa cum va exprimezati denota ca Tecuciul, de Duminica 10.iunie.2012, este al lui Tuchel (si va imparte si DV o halca, poate doua) si eu impreuna cu D. Dascalu sa ne luam talpasita ca altfel e vai de noi?

   Am sentimentul ca, marea problema pe care o va crea acesta campanie electorala, nu va aduce doar polarizarea excesiva a tecucenilor dar va târâ multe familii, amiciţii ori prietenii la adevarate razboie sau dezbinari.

  1. Incercam sa aprobam COMENTARII. Nu afirmatii, nu declaratii, nu defaimari, nu calomnii… ect, etc, etc… doar COMENTARII. Am incercat sa clarificam deseori acest mod de postare si aprobare. Va rugam sa ne urmariti cu atentie. Si acum, repostati comentariu la care faceti referire. O sa-l aprobam neconditionat. Cititorii or intelege.

 2. Mult a fost, puţin a rămas! Vedem pe cine aleg cei ce vor merge la vot şi apoi vom vedea cât se vor implica în rezolvarea unor minime…probleme, ale marilor…probleme citadine ale Tecuciului. Consider corect, ca oricine va aduce critici la adresa viitorilor edili locali, să arate că a fost la vot. Eu mi-am luat în sinea mea agajamentul, că doar aşa voi asculta opinia unuia care spune ceva la adresa viitorilor edili locali. NU ai fost la vot, moral este să taci din gură, că nu te interesează comunitatea în care trăieşti. Cine nu cunoaşte sau nu are idee despre ce este aceea o comunitate, să caute să afle despre ce este vorba. Şi nu în ultimul rând, o citire a legii administraţiei locale nu ar strica multora din cei ce vor să fie Gică Contra. Am pregătite în parcare, TIR-uri frigorifice de…carne(se ştie de care), pentru cei care nu au mers la vot, şi vor spune ceva, doar aşa ca să-şi arate…”fudulia”!

 3. Stimate părerolog,
  Păcat că s-a irosit (rătăcit) un comentariu valoros pe un alt site… se vede că, tânăr fiind, n-ați mai avut răbdare, vă gâdila ceva pe la degetuțele mâinilor (recunosc și pe mine, m-am uitat patru zile la un comentariu ce l-am trimis pe 31 mai și care-a stat în așteptare până astăzi, dar am zis ”nu, domne! Ăsta-i site-ul care m-a consacrat, rămân fidel!”). Poate vă răzgândiți și mai scrieți o dată materialul cu zona ”mitropolitană” și aici. Țuchel s-o fi crezânt vreun supermitropolit, s-o fi asociat cu Becali (că tot s-a lăudat că de va ieși primar general la București va construi câte 10 biserici în fiecare sector) și dacă tot nu se poate realiza zona metropolitană Galați-Brăila, poate reușește primarul de la Țepu în calitatea sa de președinte al A.Co.R. Galați, dacă va fi ales primar la Tecuci.

  1. Regretam ca nu am reusit sa ne facem treaba in mod fluent. Administratorul nu a putut lucra din motive de sanatate. De astazi, incercam, destul de timid, sa intram in normalitate. Multumim pentru intelegere si incredere!

  2. Bună să vă fie inimioara! Fidelitatea nu constă numai în… a nu comenta şi pe alte site-uri… dar tare nu vreau să treacă perioada campaniei şi să nu-mi vărs tot năduful… Oricum şi orişicât, tecuci.eu & ProTecuci.ro rămân “fruntea”… părerea mea… totuşi… să-i lăsăm şi pe alţii… să trăiască… mai mult sau mai puţin bine… după posibilităţi… Tocmai diversitatea este cea care ne diferenţiază… Admin-ul este cel care decide… să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului… în primul rând, putere şi sănătate…

 4. CRED CA SUNT SANSE DE 50 LA 50% INTRE CEI DOI CANDIDATI PRINCIPALI.SPER SA CASTIGE CEL MAI PUTERNIC SI CARE ARE O PLATFORMA PROGRAM CAT MAI REALISTA NU CU PROMISIUNI CI CU FAPTE REALE.MULTUMESC.

 5. Dați-mi voie să fiu obraznic și sarcastic și să dau un răspuns scurt la întrebarea-titlu : cei care numără buletinele de vot!
  Redevenind serios… tot respectul pentru articol și în egală măsură pentru singurul comentariu, pe al cărui ”stăpân” am putea să-l acuzăm de plagiat. Domne, părca-i fi spart parolele minților noastre și ai fi dat copy/paste! Bravo pentru comment!

 6. Astazi, circulind prin oras am avut un acut sentiment ca ma aflu in epoca de aur cand cultul personalitatii lui Ceausescu atinsese cote vecine cu paranoia.Am vazut o fata incremenita intr-un rictus atirnind pe benere,pe garduri,pe case,pe regulatoarele de gaze.Si pentru ca probabil asta nu satisfacea suficient grandomania lui Dinu Paturica fon Tepuci si ca sa ne intre mintile in cap si dragostea cu dea sila in inima,in tot orasul au fost montate panouri monstruase din care conducatorul iubit da indicatii pretioase pe santierele patriei.

 7. Diferenta nu o va face Doru Dascalu sau cei ca el. Sunt putini ( prea putini)si multi dintre ei atit de scarbiti de oferta politica incat nici nu vor merge la vot. Diferenta o vor face gastile de interese si cetatenii usor manipulabili care de regula tind sa-si aleaga conducatorul complice.
  Cu cit un individ e mai mincinos, mai imoral si mai putin capabil sa-si justifice averea cu atit poporul e mai cazut pe spate de admiratie.Logic ar fi sa avem o reactie de respigere in fata abuzului de publicitate stradala a candidatilor; sa ne intrebam de unde atitia bani si mai ales cum planuiesc cei implicati sa-si recupereze cheltuielile. Ce-i motiveaza cu adevarat ca doar nu avem naivitatea sa credem ca se sacrifica pentru binele nostru.

  1. Stimată Babă Cloanţă, cum mai spuneam, de multe ori, un vot a fost de ajuns! Iar oamenii ca domnul Dascălu sau Atena sau Afrodita sau mulţi alţii care nu-mi vin acum în minte şi chiar dumneavoastră, sunt cei care “POT FACE DIFERENŢA”… eu vă urez succes… Principalul este SĂ VOTAŢI… chiar dacă… veţi greşi… ceea ce nu cred că o veţi face… părerea mea…

 8. Cel mai mare rău democraţiei l-au făcut actualii guvernanţi, prin noul sistem de vot la alegerile locale, cu un singur tur. Acest sistem adânceşte prăpastia dintre locuitori şi edilii localităţii. Să argumentez. Primarul şi consilierii locali se aleg dintr-un singut tur. Cine ia mai multe voturi câştigă. Avem 10 candidaţi. 25% aleg A, 24% aleg B, 23% aleg C, 16% aleg D şi 12% aleg E. Prezenţa la vot fiind cum este în România, adică sub 50%, acele procente sunt din cei prezenţi la vot. Practic cei ce au ales candidatul A, pot fi doar 2-3 mii din cetăţenii oraşului. Cât este de reprezentativ pentru cetăţeni primarul ales de ei ?! De ce l-ar “mustra” conştiinţa pe un edil local, ales de câteva mii de oameni, să se simtă obligat şi implicat şi pentru restul de zeci de mii?! Practic o mână de oameni, au dat pe mână cheile oraşului cu primărie cu tot, unor aleşi care vor închide uşa după ei, nemai băgându-i în seamă după alegeri. În România socotesc că în comunităţile locale, dacă nu eşti ipocrit sau spălat pe creier, alegerile să fie obligatorii şi la vedere. Nu ascunse. Că doar o comunitate nu este masonerie, unde oamenii se ascund unii de alţii. Este vorba de comunitatea în care trăieşti, unde toţi au aceleaşi drepturi şi obligaţii. Regula democratică spună că minoritatea se supune majorităţii. Doar dacă ai mintea creaţă, şi te uiţi în gura demagogilor şi iei de bun ce spun ei, atunci se poate ca o majoritate de câteva zeci de mii să se supună unei minorităţi de câteva mii. Că asta demonstrează sistemul acesta de alegeri. Sau poate de fapt se vrea punerea unei “glazuri” democratice, asupra celor care vor avea liber la furat cu acte. Dar când vine vorba de democraţie, oamenii o clamează ca pe o mare găselniţă, mai ales dacă bizonul descoperă că el nu mai trebuie să gândească nimic,(pentru că îl doare capul), este ţinut la limita de supravieţuire şi atunci îl lasă rece orice vorbăraie, în afară de cea de la o bere şi un mic, despre fotbal şi femei. Şi cei care se cred mare sculă de basculă, din fudulie sau prostie crasă, ori lipsă de educaţie şi cultură, ori pur şi simplu că e doar bizon, le recomand cu căldură următoarele. Să facă nişte vizite prin cimitir să vadă unde e fudulia celor de acolo, le pun la dispoziţie aparatura necesară, ca să înregistreze pe ascuns ce spun despre ei rudele şi prietenii în lipsa lor şi poate datorită şocului aflării realităţii în care nu cred că trăiesc, se mai împuţinează genul acesta de oameni, după atacul cerebral avut la aflarea crudului adevăr despre ei. Nu am aflat niciodată de la nimeni din Tecuci o laudă sau o reuşită spusă de cineva, a unui tecucean. Dar am aflat fără să cer aceste informaţii, aduse intenţionat în discuţie de interlocutor, despre de divorţuri, beţii, scandaluri, ce lucru rău a mai făcut ăla sau aia, etc. A trebuit să aflu de la televizor că există tecuceni talentaţi, cu realizări de excepţie, sau că şcoala X are elevi premianţi,etc. Asta dovedeşte lipsa de socializare şi comunicare a tecucenilor, organizaţi mai mult în găşti pe bază de interese sau cumetrie şi mai puţin ca, concitadini ai aceleiaşi comunităţi. Majoritatea tecucenilor sunt convinşi că primăria “le face” oraşul mai modern şi mai civilizat. Habar nu au că dacă nu le convine de primar sau de consiliul local, cetăţenii pot cere organizarea altor alegeri locale pentru schimbarea acestora. Dar nu trebuie uitat că tecucenii fiind români, ca orice român ce se respectă, timp de patru ani nu ştiu decât să înjure edilii locali, sau să se plângă unii la alţii, ori să constate ce nu este făcut în oraş, sau ce s-a făcut prost. Puterea unui primar stă în cetăţenii din spatele lui. Orice lucrare edilitară care trebuie executată într-o localitate, iar primarul chiar cu bună intenţie doreşte să o execute, dar nu poate din cauza lipsei finanţării, obţine imediat finanţare de la Consiliul judeţean sau de la guvern, dacă primarul merge la “cerşit” bani de la aceştia, cu 10.000 de cetăţeni care îl însoţesc. Dar asta înseamnă un primar care este agreat de cetăţeni, care îl ştiu de partea lor şi care nu are oraşul pe mână, doar pentru realizări personale. Vom vedea după 10 iunie, câţi au votat şi cât de reprezentativi vor fi aleşii locali. Şi primul care va comenta negativ la adresa celor aleşi, îl voi pune să semneze pe lista susţinătorilor organizării de alegeri locale anticipate. Facem pariu că din zece mii de nemulţumiţi, nu va semna nici unul ?! Pentru că nu vor să dezmintă vorba populară: Cum îţi aşterni, aşa dormi! Şi se complac, pentru că românii cred că sunt masochişti, vor să doarmă doar pe cioate.

  1. Bună ziua domnule Dascălu! Încep prin a afirma că sunt întru-totul de acord cu cele spuse de dumneavoastră… fără nici un fel de adăugire… Eu unul, acum când mai sunt doar 7 zile de campanie electorală, m-am hotărât definitiv cu cine şi cum voi vota… chiar dacă, habar nu am cine sunt candidaţii respectivi… nici nu le ştiu culoarea ochilor, darămite ce deviaţii comportamentale ar putea manifesta unul sau altul dintre ei… despre proiecte administrative, cu excepţia unui proiect futurist, găsit pe stradă într-o fiţuică de campanie, numită ziar…
   şi a unui alt “proiectuţ” infantil, al unei doamne, pe care dealtfel, am toate motivele să o respect… şi îi respect curajul de a se bate cu mai marii zilei, aici, la Tecuci… în rest… o bălmăjeală care se vrea a fi campanie electorală… cică…! Mă voi supune şi eu majorităţii de care vorbiţi… voi vota cum ştiu eu că este mai bine… chiar dacă nu am pe cine şi ce anume să votez… DAR, VOI VOTA! Ştiu şi sunt convins că, nu mă voi alege cu nici o bucurie, darămite folos în urma exprimării votului meu… DAR VOI VOTA!… chiar dacă nu am pe cine si nici ce anume să votez… Dar, începând cu data de 11 iunie, voi solicita sprijinul primarului şi Consiliului Local, aleşi… detaliile le veţi afla, cu acordul domnului Admin, într-un comentariu… în zilele următoare… oricum, RESPECT !

Comments are closed.