Web
Analytics
TECUCI

Premieră medicală la Spitalul tecucean


Spitalul municipal Anton Cincu Tecuci Ieri, 11.04.2013, în cadrul Spitalului Municipal „Anton Cincu” a avut loc, pentru prima oară în zona Moldova, o operație de ligamente. A fost efectuată de doctorul ortoped Claudiu Zara, specializat în acest domeniu de operații. Până acum aceste operații s-au efectuat doar în  trei centre universitare din țară, respectiv București, Tg. Mureș, Timișoara.  „Pacientul a fost un tânăr de 23 ani, din Galați, care căzuse de la doi metri înălțime. Operația aceasta se adresează pacienților tineri, și cu atât mai mult sportivilor. De la tânărul vătămat la genunchi  s-a recoltat un nou ligament, tot de la pacient, și s-a fixat cu șuruburi bioabsorbante (care se resorb în organism în doi ani)” a informat dr. Claudiu Zara.


4 comments

 1. branza buna in burdyf de caine. vreau sa spun … medic bun intr-un spital distrus. nu-l inteleg pe cest medic de ce sta intr-un catun ca asta. are atatea spitale in orase mari unde se poate afirma si poate pune in valoare toate cunostintele.
  tecuciul nu merita asemenea medic.

 2. Serios,domnule doctor Zara…”pentru prima dată în zona Moldova,o operație de ligamente”??? Ba mai și plusăm în propoziția următoare : ”Până acum aceste operații s-au efectuat doar în trei centre universitare din țară,respectiv București, Tg.Mureș și Timișoara”!!!!
  Oare Adjudul în ce județ o fi,domnule doctor și mai ales în ce regiune a țării? O fi în Ardeal, Oltenia, sau Muntenia…ă,aud,domnule doctor?
  Dar Iașul, acolo unde m-am operat și eu în urmă cu vreo 10 ani fix de aceeași afecțiune, tot cu șuruburi ”biodegradabile”…în ce zonă a țării s-o fi aflând?
  Mai concret, în noiembrie 2009,pe când erați șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Municipal Adjud vă lăudați (bravo dumneavoastră, nu neg profesionalismul de care dați dovadă, ci faptul că în aprilie 2013 ați dezinformat!)tot cu o premieră, pe-atunci ajutat fiind de dr. Russu șef de lucrări la catedra de ortopedie Tg. Mureș ați reușit două operații de ligamentoplastie artroscopică folosind tot șuruburi bioabsorbante. Toate acestea au fost consemnate în publicația ”Ziarul de Vrancea” unde doamna Raluca Manolache a realizat un interviu și a publicat articolul în data de 9.11.2009.
  Așa că mai lăsați-ne cu ”premieră în zona Moldova” și ”doar în trei centre universitare din țară”! Om fi noi țărani de la Tecuci, dar tot țărănește ne informăm!
  Repet…nu pun sub semnul întrebării pregătirea,profesionalismul și dăruirea dumneavoastră, ci vă atrag atenția că dezinformați!

  În altă ordine de idei, haideți să ne ”jucăm”o leacă și să ștergem din titlu cuvântul ”medicală” înlocuindu-l cu ”managerială” : să vedeți ”examen scris” luat cu brio de actualul manager al Spitalului care și-a dat în judecată proprii angajați pentru o gafă a fostului director interminabilul ”intermediar-distrugător” Dragoș Teodoru…deja dovezile sunt postate pe alte site-uri tecucene!

 3. Pare o gluma de 1 aprilie. Doctorul Zara este angajat al spitalului din Tecuci?

Comments are closed.