Web
Analytics
TECUCI

Fiti responsabili! Stop abandonului! Castrati-va cainele si pisica!


Catei abandonati  Asociatia pentru Protectia Animalelor ’’Tomita’’ din Tecuci este persoana juridica,  apolitica, neguvernamentala si nonprofit, inscrisa la Judecatoria Tecuci, Judetul Galati, prin Certificat de inscriere cu Nr. 2 din data de 22.06.2009.  Scopul asociatiei este aparare a drepturilor animalelor prin caile si mijloacele oferite de legislatia nationala si internationala in domeniu. Printre principalele obiective ale asociatiei  se numara: a) Promovarea dreptului nimalelor la viata si moarte decente. b) Lupta impotriva cruzimii fata de animale. c) Actiuni pentru prevenirea si sanctionarea abandonului. d) Colaborarea cu autoritatile locale si centrale si cu asociatiile si fundatiile de protectie a animalelor pentru implementarea programelor de popularizare a legislatiei interne si internationale de protectie a animalelor. e) Construirea unui Centru de castrari  pentru caini si pisici. f) Construirea unui adapost pentru ocrotirea si ingrijirea animalelor abandonate pana vor fi adoptate.

Din anul 2010 si pana in prezent, in urma colaborarii dintre Asociatia pentru Protectia Animalelor Tomita si Fundatia Romania Animal Rescue din SUA, la Tecuci au fost castrati aproximativ 2300 de caini si pisici, cu si fara detinator. Programul este sustinut in fiecare luna si se castreaza gratuit 100 de animale, iar inscrierile se fac  telefonic la numerele – 0765680807 si 0753636535.

 In luna Aprilie campania de castrare se desfasoara in data de 26 (Vineri). 

De asemenea anul acesta cele doua ONG-uri au demarat si Programul educational in scoli, constand in promovarea castrarii/sterilizarii cainilor si pisicilor, a drepturilor animalelor, a rolului si implicarii societatii civile in cunoasterea si aplicarea legislatiei privind drepturile animalelor, precum si in activitatile bazate pe voluntariat.

In acest sens RAR a donat pentru scolile din Tecuci 1500 de brosuri, urmand ca ulterior, in functie de donatii, sa mai fie oferite si alte brosuri.

Activitatea Asociatiei  pentru Protectia Animalelor Tomita se bazeaza pe donatii si voluntariat. Daca doriti sa va implicati si sa participati alaturi de alti iubitori de animale prin munca voluntara, va rugam sa ne contactati la numerele mai sus amintite. Va multumim!


2 comments

  1. SPATII VERZI??!! ar trebui schimbata denumirea in.SPATII PENTRU ADUS CAINELE LA C—-CAT

  2. Nu stiu cati caini au hranit, castrat, mangaiat, ocrotit pentru fondurile substantiale pe care stiu ca le primesc. Dar este clar pentru orice tecucean ca strazile sunt arhipline de mizerie de caine, de unde reiese ca rezultatele AAPAT nu se vad.
    Noi suntem o societate umana si, oricat de armonios trebuie sa convietuim cu celelalte specii, in centru trebuie sa stea OMUL. Orice societate de protectie a animaleor, daca nu pune in centru omul, este ori o ticneala, ori o escrocherie
    Ca sa-si dovedeasca corectitudinra, Asociatia Tomita trebuie sa faca cel mai usor si mai concret lucru: curatarea strazilor de mizerie de caine.

Comments are closed.