Web
Analytics
TECUCI

Alt circ, aceeaşi distracţie şi în politica administraţiei publice din Tecuci


sigla cu afacerea

După ce, în urmă cu o lună, reprezentanţii PDL Galaţi ameninţau cu jihadul („la modă”, că tot nu au unii dintre aleşii gălăţeni care huzuresc pe bani grei alte preocupări decât scandalul) scena politică locală, iată că şi la Tecuci, cel de al doilea municipiu din judeţul Galaţi, apele politice au dat în clocot, continuând sezonul răfuielilor între „foştii tovarăşi” PNL – PSD.


Primul pas a fost făcut după şedinţa Consiliului Local Tecuci din 4 iunie, când noua alianţă politică PSD-UNPR-PC-PPDD, creată în executivul tecucean după configuraţia naţională a momentului, a suferit o primă „înfrângere”, prezent fiind şi senatorul Daniel Butunoi, preşedintele PSD Tecuci. În fapt, şedinţa nu s-a ţinut iar Daniel Butunoi, alături de consilierii „de stânga”, a reclamat public abuzurile şi ameninţările primarului (PNL) Daniel Gerhard Ţuchel şi blocarea validării mandatului unui consilier local, de către majoritatea „de dreapta”, care însă nu a participat. 


O lună mai târziu, pe 8 iulie, sătui, probabil, să nu mai fie băgaţi în seamă în „legislativul” local, „alianţa de stânga” din Consiliul Local Tecuci (adică cinci consilieri PSD, un consilier PV, unul de la UNPR şi cel de la PPDD) a crezut că este timpul să boicoteze şedinţa şi niciun consilier nu a participat la lucrările convocate de primarul penelist. Şedinţa CM Tecuci s-a ţinut şi majoritatea, de 9 consilieri prezenţi, a întrunit cvorumul care „a decapitat” conducerea tuturor celor şapte societăţi de interes public subordonate Consiliului Local Tecuci. Este vorba despre directorii Iulian Mircea (director al Zone Verzi Tec SRL), Iulian Mocanu (Zooland Tec SRL), Daniela Iordana Maros (Cimitirul Eternitatea SRL), Tudor Cîmpanu (Ecoprest Tec SRL), Dănuţ Pintilie (Pieţe Prest Tec SRL), Daniel Goia (Ecogroup Tec SRL) şi Nicuşor Florin Ştefan (Rampa Rateş SRL). Comentariile nu au întârziat să apară, consilierii locali absenţi reclamând „o răzbunare politică”, foştii diirectori fiind membri sau apropiaţi ai PSD. Primarul Daniel Ţuchel a anunţat că demiterea directorilor a fost făcută conform legii, din cauza slabelor performanţe manageriale înregistrate. 


Parcă pentru a „pune sare pe rană”, după cum au comentat unii aleşi locali cu amărăciune, cvorumul şedinţei de consiliu a schimbat, cu această ocazie, şi viceprimarul, fiind ales un fost membru PSD, Mitică Hulea, apropiat acum, se pare, de „dreapta” politică de la Tecuci. Până la şedinţa următoare de Consliu Local, când, probabil, se vor face numirile cu membrii dreptei, pe locurile de directori rămase libere, unii dintre managerii demişi au declarat că vor ataca în instanţă hotarârea Consiliului Local Tecuci prin care au fost revocaţi din funcţii.

sursa: monitoruldegalati.ro