Web
Analytics
TECUCI

ZOOM – Kids on the MOVE


ZOOM - Kids on the MOVE Tecuci  Elevii şi cadrele didactice din clasele primare de la Şcoala Gimnazială Elena Doamna din Tecuci (Diaconu Gina, Dănăilă Valerica, Gheorghiu Emilia, Bâra Ilinca, Cazan Gina, Cocolici Anişoara, Popoiu Emilia, Bratu Gabriela, Marcu Tincuţa, Gâţă Ionica, Crăciun Gabriela, Tilă Maria, Pădure-Arghire Lucian, Vrînceanu Aglaia), alături de părinţii, fraţii şi bunicii care i-au ajutat pe cei mici, au participat pentru al treilea an la campania ZOOM – Kids on the MOVE, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Iniţiată de Climate Alliance din Frankfurt, această campanie doreşte să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte eliminarea sedentarismului şi implicarea comunităţii în acţiuni care să determine membrii acesteia la mişcare şi activităţi sportive. Toate acestea vizează protejarea mediului de poluare, de eliminarea în atmosferă a gazelor de eşapament, evitarea subţierii şi mai mult a stratului de ozon. Scopul campaniei este ca să se realizeze de către copiii din toată Europa distanţa unei călătorii simbolice până în Qatar, la Conferinţa Mondială pentru climă, unde se va discuta din nou despre problemele de mediu şi se va transmite şi mesajul celor care au participat aici. Distanţa din România până în Qatar este de 4217 km. Pentru aceasta, pe parcursul a două săptămâni, în perioada 18 octombrie-2 noiembrie 2012, mergând pe jos, cu bicicletele, cu rolele sau folosind mijloace de transport în comun în locul celor personale (de acasă la şcoală, de la şcoală acasă, la plimbare prin oraş ori participând la activităţi extracurriculare), copiii au ţinut şi jurnale în care au lipit stickere sub formă de tălpiţe. În ultima zi au fost contabilizate toate, la nivel de şcoală, obţinându-se un număr de 7512 tălpiţe. Suntem foarte bucuroşi de rezultatul obţinut şi ne mândrim că şcoala noastră, alături de Şcoala Anghel Rugină sunt singurele şcoli din România, participante, alături de şcoli din Germania, Austria, Elveţia, Cehia, Ungaria, Belgia, Suedia, Olanda…

Alte activităţi organizate pe parcursul celor două săptămâni:

1)Mesaje către comunitatea locală – desenate de cei mici, scrise, de către cei mai mari – cu privire la promovarea mijloacelor eco pentru deplasare, găsirea unor soluţii pentru un trafic fluid şi în siguranţă, implicarea membrilor comunităţii în acţiunile ecologice.

2) Expoziţie de machete şi desene pe tema Mijloace de transport eco.

3) Mişcare în jurul lumii –  lucru pe ateliere – cunoaşterea continentelor, ţărilor şi stabilirea distanţei Tecuci – Qatar

4)Vizionarea materialului Călătorie în jurul lumii – (traducere după un material de la Climate Alliance despre efectele poluării mediului şi urmările subţierii stratuluide ozon asupra planetei noastre)

La finalului proiectului, fiecare clasă a primit câte un certificat de participare, trimis din Germania de către Claudia Schury, persoana de contact Climate Alliance, căreia îi mulţumim pe această cale.

Material trimis de coordonatorul proiectului la Şcoala Gimnazială Elena Doamna, prof. înv. primar Valerica Dănăilă