Web
Analytics
TECUCI

Zilele Oraşului vor fi serbate doar o dată pe an?


Stema orasului Tecuci  Din spusele primarului Daniel Ţuchel reiese că la sfârşitul lui august – începutul lunii septembrie când ar trebui să serbăm pentru a doua oară în an Zilele Oraşului, după manifestările din preajma sărbătorii Sf. Gheorghe, nu vor evolua trupe de renume, aduse în trecut din considerente electorale – spune primarul, ci evenimentul va fi marcat printr-o serie de acţiuni propuse de instituţiile culturale, şeful municipalităţii adăugând că Zilele Oraşului Tecuci ar trebui să fie doar odată cu sărbătoarea Sf. Gheorghe, patronul spiritual al localităţii noastre. “Voi propune Consiliului Local ca Zilele Oraşului Tecuci să fie serbate o dată pe an. Ziua de 1 septembrie 1435 este o zi reper în istoria oraşului, asta nu înseamnă că ea este neapărat sărbătoarea oraşului. Sărbătoarea noastră e odată cu sărbătoarea religioasă a Sf. Gheorghe din Tecuci. Să serbăm de două ori în condiţiile de sărăcie şi secetă de anul acesta nu cred că e cea mai bună soluţie, doi la mână de curând am avut bâlciul, nu cred că suntem dispuşi să ne distrăm atât de des în condiţiile de anul acesta. Instituţiile de cultură din cadrul municipiului Tecuci vor veni cu propuneri pentru a sărbători 1 septembrie ca fiind aniversarea a 577 de ani de atestare documentară (1 septembrie 1435), asta nu înseamnă că vor avea loc neapărat sărbători cultural-artistice cu această ocazie. Putem face sărbători cultural-artistice cu ocazia sărbătorii Sf. Gheorghe iar la 1 septembrie putem serba în alt mod”, a declarat primarul din Tecuci.


21 comments

 1. Domnule Primar,v-am sprijinit in campanie crezand ca sunteti mai bun decat cel anterior,dar se pare ca sunteti contrariul..Apropo aveti o datorie de 200 de lei la mine in caz ca ati uitat pentru serviciile prestate dupa campanie (dat jos panouri,bannere etc.)

 2. eu am votata p actualul primar dar in privinta deciziei d a nu organiza sarbatoarea orasului il judec este o traditie d cv ani si mai ales in perioada cand toti elevii sunt in vacanta, eu sunt la fac si abia asteptam aceasta perioada pt a mai iesi. E pacar cu sponsorii adecvati si un efort minim s pot gasi resurse, si din contra primaria are d castigat, asemanator cu banciu numai din bilete isi amortizeaza “investitia”. sper sa nu supar p nimeni cu comentariu meu dar meritam si noi un concert amarat. multumesc

 3. Fac parte dintre aceia care urasc modalitatea de rentabilizare prin reducerea cheltuielilor, mai ales cand este vorba de momente importante din istoria acestui oras.
  Opriti scurgerile catre “baietii destepti, cheltuiti banul public cu atentie, si veti vedea ca se vor gasi ceva si pentru a sarbatori un astfel de evenimet.
  Am o intrebare: credeti ca daca sunteti primar, aveti dreptul sa luati cetatenilor bucuria de a sarbatori orasul ? Ati intrebat cetatenii? Ii reprezentati pe ei, in caz ca ati uitat!

 4. mda..clasic pentru TUCHEL strica tot distruge tot ,continua sa iti bati joc o sa cobori de pe scaunul ala candva si nu o sa mai urci inapoi pe el:)

 5. În ritmul actual al Tecuciului, cred că ar fi tare de tot să previzionezi ziua când acesta va dispărea. Adică va trece la stadiul de comună, apoi sat, apoi cătun, apoi adio localitate. Mă risc să cred că în maxim 30 de ani, dispare.

 6. Domnule Primar cand te apuci de facut ceva ca pana acum nu ai facut decat sa strici ceea ce au facut altii? Mare mincinos mai esti.

  1. Atentie tecuceni nu sunt bani pentru a se sarbatori 577 de ani de atestare documentara dar sunt bani pentru schimbat termopane in primarie, ,,, sunt in asentimentul cetatenilor care te-au votat iar acum la aproape 3 luni de la punerea in functie detestam faptul ca am facut aceata optiune politica …..P.S. asta nu inseamna ca il vrem inapoi pe finchispaga,departe de mine gandul asta

 7. Din capul locului, pentru cei care cârcotesc, vă reamimntesc că eu, nu am votat nici cu Ţuchel, nici cu USL ul, nici cu Finki, nici cu PDL ul… că aşa am considerat eu… că nici unul nu mă putea reprezenta pe mine şi pe ai mei… Totuşi… moda demiterilor de tipul referendumurilor, centrale sau locale, nu este decât o modă… trecătoare şi ea, ca orice modă… Să ne reamintim că, fie ne place, fie nu ne place, primarele şi membrii Consiliului Local, aleşi… sunt aleşi! Iar noi, cei care, din start, am fost împotriva lor… “CIOCU’ MIC !”, aşa cum se exprima o total neilustră doamnă portocalie, în urmă cu câţiva ani! Că doar ei sunt “la putere”! A le cere celor 19… parcă… “meşteri mari, calfe şi zidari şi cu lui Ţuchel douăzece… care-i şi întrece…”, după doar câteva luni… nici patru… să rezolve toate relele Tecuciului şi să zidească “mândra mănăstire” pe ruinele vechiului Tecuci, vechi de peste jumătate de mileniu… atestat documentar… este total inutil… Voi, cei care aţi votat “cu” sau “împotriva” actualei echipe de “guvernanţi locali”, aveţi, fiecare în parte, dreptate… însă, ca după o prea scurtă perioadă de timp a cere demiterea actualului primar, ales zdrobitor de tecucenii care au votat, nu este, zic eu, aproape de nevoia reală de “schimbare” pe care o resimte Tecuciul… Adunaţi, fraţilor relele pe care le face actuala echipă, contabilizaţi-le… treceţi-le la răboj… chiar în mod public, cu ajutorul mediei locale tecucene… să zicem la o nouă rubrică, afişată la vedere, de tipul “1001 motive pentru demiterea primarului!”… şi peste, să zicem, 6 luni, sau când se vor aduna un număr suficient de motive serioase… “PAC, LA RĂZBOIU’!”… apoi, societatea civilă tecuceană (?! ), poate demara demersul de demitere a primarului… zic eu, părerea mea… Până atunci, lăsaţi-i pe aleşi să-şi facă treaba… dar, “cu ochii pe ei “… şi răbojul la îndemână… Primarul a început deja, în spiritul vremurilor pe care le trăim… când negarea evidenţei, şi încălcarea legilor, a devenit un modus vivendi al pseudopoliticienilor… ziceam că, domnul Ţuchel, în spatele secetei care “a ucis orice boare de vânt”, procedează în acelaşi mod şi, în calitate de “primar Soare”, coboară pe pământul pârjolit al Tecuciului şi decretează, în regim de urgenţă, că Tecuciul nu s-a născut când s-a născut şi este consfiinţit în “certificatul său de naştere”, ci, s-a născut… atunci când vrea muşchiuleţii săi… Dacă tăcea, om normal se numea… şi punea de-o aniversare mai modestă, fără apă rece din belşug… sau mici şi bere… pe care, oricum, le va scoate din traistă, în campania electorală din această toamnă… ALO! OPOZIŢIA! ALO! CONSILIUL LOCAL! VOI CE MENTĂ FRECAŢI PE ACOLO? VOI VOTAŢI, AŞA, CA MARIONETELE? ORI CU VOI, ORI FĂRĂ VOI…

 8. domnule prim gospodar,hai sa stam o leaca stramb si sa gandim drept.sf gheorghe o fi el ocrotitorul orasului,dar e sarbatoare religioasa bre.iarmarocul e ceva de care nu ne putem noi lega,fiind lasata datina de o leaca de mai de demultmult,nu-i ceva gen sf valentin.acum daca zilele astui tecuci sunt asa legate de sufletul tecucenilor,de ce sa nu antelegi si dumneata ca o leaca de bucurie sufletesca ar face bine tuturor??chiar nu vezi ca toti a-ti sar an cap?fii si matale un chic maleabil,si sa vazi ce frumos o sa fie.macar ancearca,nu mai fi asa acru.ce naiba,vrei sa ma faci sa regret ca am pus chisoiul unde l-am pus???numa de bine sa auzim

 9. SI CUM RAMANEM PANA LA URAMA DL primar cand vom avea concert? ca doar odata in an este sarbatoare la noi in municipiu dar dupa cum vad dl primar nu are bani nici pentru un concert in care se distreaza odata in an lumea .si in decembrie vom avea oare un conecert de revelion si vom avea instalati de craciun puse vor fi si anul acesta? si ce se va intampla cu parcu dl pazavante va ramane asa sau il veti destruge? si veti construi :un market ,mool sau o parcare.?

 10. 1.Primaria nu a cheltuit nici un ban cu iarmarocul.Dimpotriva a incasat, circa 3 miliarde de lei vechi.
  2.Nici cu prilejul sarbatoriri patronului spiritual al Tecuciului primaria nu a cheltuit bani.Au fost organizate doar actiuni ale institutiilor de cultura din oras.
  3.Sunt de acord cu cei care sustin desfasurarea unui referendum pentru demiterea primarului mincinos.

  1. Mai Cristi… esti de acord cu organizarea unui referendum pentru demiterea primarului? Tu stii ce vorbesti? La nivelul Tecuciului cei care sunt de acord sunt cei portocalii (PDL) care sunt in pas de dizolvare (daca Finkelstain pleaca la PP-DD) si verzuliii, care sunt nesemnificativi. Probabil te afli intr-una din cele doua tabere. Tecucenii sunt oameni destepti si asa cum spuneam inainte de alegerile locale ca domnul Tuchel va castiga, va spun ca peste 4 ani va obtine un nou mandat cu peste 60%. Luati aminte… V-ati obisnuit cu Finkelstain care nu facea nimic, sedea toata ziua cu fundul pe scaunul din birou… Acum ca avem un primar gospodar incepem sa aruncam cu pietre…

   1. nu vrei sa ne spui mata ce a facut pentru tecuceni de cand s-a inscaunat primarul tau? In afara de figura insipida care ma agreseaza ( mai ceva ca raposatul Ceausecu ) de pe benere si afisajul electronic care a tronat pe timpul balciului la obor.

    1. Nu este primarul meu…Este primarul tuturor tecucenilor, atat a celor care l-au votat cat si a celor care nu l-au votat. Ce a facut primarul pana acum in 2 luni de cand a fost investit? A inceput cu o curatenie de personal in primarie (acei pensionari care nu se dadeau dusi si care dormeau pe banii contribuabililor), apoi curatenia de la Piata si ca o paranteza Cazacu avea un salariu de 4000 si ceva de lei, iar cand a vazut ca primarul incepe curatenia la piata a inceput sa isi inunde documentele, asa cum a promis a lasat parcarile din oras gratuite, in curand va incepe anveloparea blocurilor, se va da drumu lucrarilor de la muzeu, centura ocolitoare, apoi se vor construi padocuri pentru cainii fara stapan…etc..si multe alte surprize pe care nu le voi dezvalui acum…

     1. @Cristian S.
      Ma simt obligat sa intervin. Informatia cu “documentele inundate” ati verificat-o? Sau ati preluat-o pe nemestecate? Noi am facut cateva verificari, poze si un mic filmulet. Ati dori sa le vedeti? Datele din teren va contrazic. Dar si faptul ca documente contabile ar fi inundate, “cu furtunul” cum afirma un USL-ist de rang inalt, suna destul de copilaresc. Cine cunoaste circuitul documentelor, stie ca nu poate sterge raportarile si documentele justificative ce stau in spatele acestora. Lasa o sumedenie de urme.Doar daca nu doreste sa fie gazduit la puscarie. Eu tot astept sa vad o plangere penala pe acest subiect. Alfel, consider ca sunt mici rautati electorale (ca sa nu spun calomnii).
      Parca-l si vad pe Maricel Cazacu punand 2-3 angajati de la piata, in vazul lumii, sa puna un futun de cativa metri insirat pana la arhiva din spatele cladirii, si facand destul taraboi ca, in urmatoarea jumatate de ora o sa ude documentele contabile… In tot acest timp sa-l anunte careva pe primarul (foarte ocupat) pentru a-l prinde in flagrant…
      Poate ne dati o informatie… Oare cum l-a oprit primarul de la acest act distructiv? A oprit apa, s-au luptat corp la corp, a anuntat politia ori a sunat la 112 ? Poate o fi facut o amarata de poza (o proba importanta) cu iPhone-ul din dotare? DV ce-ati fi facut?
      In materie de anvelopare, cine credeti ca va executa aceste lucrari? Aveti vre-o informatie? Noi putem sa banuim si strangem deja informatii care sa dovedesca ceea ce credem ca se va produce.
      Lucrarile de la Muzeu erau pe “teava”. Ce merit are actualul primar?
      Centura nu putea fi continuata decat daca intervenea actuala administratie locala? Poate ne dati o stire…

     2. 1 Cazacu avea un salariu egal cu cel al viceprimarului, adica 2000 si ceva de lei noi;
      2 Urmatoarele proiecte cu BANI EUROPENI au fost aprobate spre finantare pana sa vina actualul primar-al-tau :
      -Reabilitare muzeu;
      -Infiintare parc dendrologic;
      -Extindere retea canalizare si apa in cartierele Cernicari, N Balcescu si satu Nou;
      -Centura ocolitoare pe partea de sud a orasului;
      -Reabilitarea spatiilor interblocuri a Zonei Industriale;
      -Montarea de camere de supraveghere in cartierul CFR.
      3 Cazacul-cel- hulit avea aprobat proiectul de infintare a unui parc de agrement in zona fostului ZOO si avea prevazuta, in bugetul de la Piata, si o parte din bani;
      4Reabilitarea trotuarelor de pe Gh Petrascu au inceput, deci s-au proiectat si finantat, inainte de descalecarea tepeanului la Tecuci.
      De cand a venit primarul-tau, te mai intreb o data: ce a facut? Pentru ca:
      -Trotuarele de pe Gh Petrascu s-or fi finalizat ele intr-un fel dar spatiile verzi aferente cine le amenajeaza?
      -Spatiile interblocuri din zona Lic 2 au fost amenajate pe jumatate pentru ca spatii verzi ioc, asfalt prin parcari ioc;
      -De ce toate licitatiile la proiectele europene pe care l-am citat au fost anulate si apoi reluate si daca se dovedesc a fi trucate, in varianta doi, cine plateste pentru anularea acestor proiecte vitale pentru oras?
      -Cine suporta contra valoarea studiului de fezabilitate si proiectul pentru anveloparea blocurilor si cat este cuantumul per mp platit de locatar ?
      -Daca tot s-au strans 3 mld lei cu ocazia balciului ce proiecte de dezvoltare/modernizare la SC Piete are Grosu-cel-mititel ?
      -Cum explica primarul-tau cheltuirea banului public in interes personl? Respectiv mutarea augustului posterior din actualul birou plus o sala de sedinte, in total vreo 40 mp ( adica un apartament cu trei camere conf trei ) intr-un sediu ( actuala locatie de la Taxe si Impozite ) adica vreo 200 mp ( mai mult decat are vila sa aflata in constructie pe str. E Doamna )care, spre binele nostru, sper sa satisfaca orgoliul de mini-baron local al primarului-tau.
      -Daca prin absurd, e spre binele nostru noua reamenajare a parterului primariei, primarul-tau ar fi trebuit sa intrebe cetatenii ( mijloace media sunt slava Domnului!) sau macar Consiliul Local,daca sunt de acord cu costurile ce le implica si sa ne convinga care sunt avantajele acestei permutari. Cat despre cine executa lucrarea si cand s-a facut licitatia de atribuire a lucrarii te las pe tine sa raspunzi, ca doar stii o groaza de secrete administrative, draga Cristian S.
      Penru toate acestea si poate altele pe care le-am omis sau nu le stiu primarul Tecuciului este numai AL TAU si nu si al nostru.

   2. Primar gospodar,domnule Cristian? De cand a venit nu a facut altceva decat sa strice,sa se razbune si asa zisa “curatenie” din primarie s-a facut punandu-si oamenii lui in loc, obligatiile pe care le avea. asta se numeste curatenie? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca domnia sa a fost plecat in vacante mai mult decat a fost prezent la primarie…spune de seceta si perioada rea,dar dansul o tine numai in vacante,relaxare iar bietului tecucean ii ia si placerea de a sarbatori de ziua lui. RUSINE !!!

 11. Prea des si pagubos s-a confundat sarbatoarea istorica si culturala a orasului, 1 septembrie, cu zbantalaul si gresit se indreapta sarbatoarea patronului spiritual al orasului, Sf. Gheorghe, spre oala cu sarmale.

  De dipolome si premii, zau m-am saturat, ca poti sa primesti onarea asta si daca ti-a fatat purcica. Iar daca o aduci in fata lumii si-o pui sa grohaie dragalas, poate fi mai interesant decat pe scenele de mare fast ale “cadrelor”.

  E mult prea evident ca defilam acolo unde ar trebui sa conlucram si sa ne bucuram impreuna; e sigur ca ne place tafna mai mult decat omenia; si e in firea noastra sa ragaim la mici si bere cu iz… electoral.

 12. seceta si saracia nu sunt elemente de comparatie pentru a sarbatori zilele unui municipiu.seceta e de la DUMNEZEU iar saracia de la cei ce pastoresc municipiul.o seara buna.va pupa tati.

 13. Să nu confundăm aniversarea cu onomastica… căci până la urmă la asta se reduce totul şi de aici confuzia. Data de 1 septembrie 1435 reprezintă “ziua de naştere” a oraşului nostru şi cum bine spunea anul trecut dl. Burlacu (directorul Casei de Cultură) “actul de naştere al Tecuciului”… iar pe 23 aprilie al fiecărui an, din anul când fostul primar Lazăr a “decretat” că sfântul cel mai nimerit pentru oraş este sf. Gheorghe, deoarece dumnealui poartă acest prenume (până atunci ocrotitoarea Tecuciului era Sfânta Maria Mare–15 august–)… să revin, deci pe 23 aprilie celebrăm patronul spiritual al oraşului. Nimeni nu-l opreşte pe dl.primar să iniţieze un proiect de hotărâre şi să avem ca patron spiritual pe Sf. Daniil Sihastru serbat pe 18 decembrie, deci în postul Crăciunului şi aşa scapă de tecucenii cu poftă de benchetuit… că-i păcat şi interzis în plin post să chefuieşti!
  Trebuie să recunoaştem că actualul primar are dreptate într-un fel… este bine să facem diferenţa între atestare documentară (1 sept.) şi sărbătorirea patronului spiritual (23 apr.) şi spun acest lucru deoarece iniţiativa de anul trecut de a “limita” sărbătorirea zilei de naştere a Tecuciului numai la o masă rotundă în foaierul Casei de Cultură, dar cu oameni de elită, care au fost şi premiaţi de altfel, reprezintă un câştig mult mai important pentru comunitatea noastră: recunoaşterea şi premierea elitelor tecucene! În această categorie sunt incluşi copiii olimpici din toate unităţile de învăţământ tecucene, cadrele didactice cu performanţe notabile la diverse concursuri şi olimpiade, dar şi orice alte activităţi didactice; perlele culturale tecucene… sculptori, pictori, poeţi, prozatori, artişti de teatru şi film, cântăreţi de muzică populară sau uşoră, dar şi alte genuri muzicale, coruri de copii şi formaţii de dans; să nu uităm că avem rezultate remarcabile şi în domeniul sportiv, avem o echipă de rugby,de fotbal… sau vicecampioana de la săritura cu prăjina şi mulţi copii valoroşi din lumea sporturilor, atât cât sport se poate face în Tecuci–oraş în care primarii din “alegerile anterioare” (era să scriu vânzări anterioare!) nu prea au acordat atenţie acestui capitol; personalităţi tecucene care ne-au făcut să fim mândrii că suntem locuitorii acestui oraş… n-aş vrea să uit pe cineva, sper să fiu scuzat!
  Dar oricum am privi lucrurile, cheltuieli implică ambele activităţi, dar un bun gospodar (primar) ştie cum să le echilibreze şi să acorde fiecărei zi a oraşului nostru importanţa şi greutatea cuvenite.

 14. Primarul actual cind sarbatoreste ziua de nastere ? Cind s-a nascut s-au cind la botezat!!!

Comments are closed.