Web
Analytics
TECUCI

Un bulgăre de gânduri către cititorii portalului


Comunitate_locala Clipele s-au scurs ameţitor şi ne aflăm acum în prag de sărbători şi an nou. Aproape zi de zi dumneavoastră, din dorinţa de a participa la viaţa comunităţii sau din pură curiozitate, aţi petrecut minute-n şir cu portalul tecuci.eu. Poate că nu ne-am văzut, nu ne-am ciocnit vreodată în viaţa reală dar iată că această platformă online a reuşit să ne adune zilnic (peste 1.200 de tecuceni). Printre rândurile comentariilor am reuşit chiar să întrezărim o părticică din personalitatea şi “ADN-ul” fiecărui autor. Dincolo de problemele de tot felul care-i ameninţă existenţa trebuie să ştiţi că portalul de ştiri se hrăneşte lacom din intervenţiile, recunoştinţa, opiniile, sugestiile şi chiar reproşurile dumneavoastră. E de dorit însă o relaţie mult mai strânsă portal-cititori. Tecucenii trebuie să aibă curajul să ne semnaleze necazurile lor şi jocurile de culise, din comunitate, care uneori ne sunt inaccesibile nouă. Muncim şi acţionăm cu credinţa că putem stopa abuzurile, modifica cursul greşit al lucrurilor şi crea un viitor mai bun. Nimic nu se poate face însă fără un dram de sacrificiu din partea tuturor. Nimeni nu este puternic singur ci abia împreună devenim o forţă. Surâsul puştilor care se dezlipesc cu greu de calculator şi ies să zburde prin omăt trebuie să ne dea energii noi, proaspete. Să ne dorim să ne putum bucura de lucrurile frumoase şi simple, să ne dorim să fim cu adevărat liberi, nu sclavii unei societăţi bazate pe consum, ce nu pot vedea dincolo de goana după lucrurile materiale care la un moment dat al vieţii noastre se vor dovedi inutile. Răspunzând afirmativ chemării dangătului de clopot poate vom păşi pragul bisericilor ca să ne reculegem câteva momente înaintea unei icoane, să ne punem în ordine gândurile, să le facem mai curate, mai lipsite de egoism, să-l facem pe Dumnezeu mai prezent în viaţa noastră.

Echipa tecuci.eu


10 comments

 1. Admin,

  Ai mai dat un examen greu în aceste zile, perioadă cu mare încărcătură emoțională, de speranță…și tocmai deaceea examenul a fost și mai greu. Dai dovadă încă o dată de putere de caracter și onestitate atunci când ai lăsat în forma brută și brutală a acestui specimen de comentator, produsul finit al ”luminatei” sale concepții despre tecuceni și despre viață în general. Astfel ne putem da și noi seama cu ce anume te confrunți când încerci să menții funcțional acest site, de câte mizerii și injurii ai ocazia să vezi și totuși să-ți păstrezi calmul, bunul simț și puterea de a merge mai departe. Pentru toate acestea RESPECT!
  În ultima vreme am încercat să fiu mai discret, dar acum sunt nevoit să reacționez vehement la așa-zisul comentariu al celui ce se semnează ”Doru Dascălu”. De fapt am mai avut și în trecut câteva reacții vis-a-vis de derapajele patologice ale acestui individ. Încerc și acum să-mi expun punctul de vedere, pentru că felul în care comentează nu poate fi reprezentativ pentru comunitatea în care viețuim. De fapt personajul și-a mai permis să jignească în dese rânduri chiar concetățeni ce au făcut câte ceva și chiar lasă câte ceva pentru orașul nostru. ”Frumusețea” lumii comentatorilor pe diferite site-uri este dată tocmai de faptul că fiecare poate să-și exprime părerile, să aducă argumente, să prezinte evenimente, deschis și fără opreliști, dar într-un cadru civilizat, al argumentelor, al logicii, al bunului simț, să fie o voce într-un cor pe care dacă îl urmărești îți poate aduce clarificări, informații, concluzii referitor la ce se întâmplă în jurul nostru. Libertatea fiecărui comentator este nelimitată. Nu-ți place ”stilul”, originea site-ului…nu te obligă nimeni să-l accesezi, poți să mergi în altă parte unde te poți regăsi, sau unde crezi că ceea ce afirmi sau exprimi are un ecou. Deaceea nu pot fi de acord cu modul în care acest patologic–Doru Dascălu, alias @Dulău Bătrân, ori @cetățeanul model, sau @emigrantul–ține să jignească o întreagă comunitate numai de dragul dorinței lui de a demonstra și a-și demonstra sieși cât de ”deștept” și de ”original” este el în concepții și să încerce obraznic și tupeist să ne impună concepțiile sale paranoice și egocentriste despre viață, societate, comunitate.
  Dacă-l urmăriți în comentarii veți vedea că repetă obsedant câteva formulări care în mintea lui reprezintă un mare adevăr, figuri de stil excepționale, care acoperă întreaga paletă de experiență umană acumulată până acum. Aceste expresii sunt : ”spălați pe creier, vite cu crotalii în urechi, rumegătoare, lingurari, lopătari, flegmă, organe sexuale, sex, curve, bețivi”. Cred că individul este un caz clar patologic, un cumul clar de obsesii și complexe comportamentale, cu multe frustrări acumulate în viața cotidiană. Cum și cine-i permite unui individ să caracterizeze o întreagă comunitate în ”vite ,rumegătoare, curve, bețivi, spălați pe creier”? Nimeni nu poate pretinde că societatea românească este perfectă, dar până la a acuza în bloc, fără discernământ toate structurile societății și să pretinzi că tu ești deținătorul pietrei filosofale, că ai soluții la tot și la toate…înseamnă clar un caz patologic. Să-ți permiți să spui că toate femeile din Tecuci sunt curve, iar bărbații bețivi ; să spui că tradiția tecuceană este să fii snob ; să spui că întreaga comunitate tecuceană este o gloată care face sluj în fața autorităților…ESTE TOTUȘI PREA MULT! S-a lăudat de câteva ori că este venit în Tecuci de prin 2008, el fiind bucureștean. Ce-l oprește să plece din această comunitate dacă este așa de ”stricată” pe cât spune? Nu-și dă seama că-și jignește propria fiică dacă categorisește toate femeile într-un anumit fel? Să înțeleg din ce afirmă că ”flegma” în ochi este esența funcționării democrației într-un oraș? Să înțeleg că culmea aplicării democrației într-o administrație locală este ”comandoul” pumnului? Să înțeleg că-și face zeu și obiect de cult la care să se-nchine domnia sa ”tecuceanul cu trei cojones” și ”tecuceanca care-i va arăta că ea o are pe orizontală nu pe verticală”??? Să înțeleg că pentru el aceste anomalii anatomice și fiziologice reprezintă ”vârful de gamă” al înțelepciunii și puterii? Să înțeleg că a ajuns la concluzia că organele sexuale ale unui bărbat sau ale unei femei sunt sediul inteligenței și al forței acelui individ/ă???
  Atunci este cât se poate de evident că omul se află prins fără posibilitate de scăpare într-un ansamblu de complexe psihologice în care anormalul este luat ca zeitate, în care frustrările personale se transformă în ”judecăți de valoare” și ”reguli” comportamentale universal valabile pe care încearcă să ni le impună cu forța.
  Domnule dragă(adică domnule Dascălu)… nu am nevoie de astfel de convingeri, le am pe ale mele, mi le asum și nu încerc să le impun nimănui, dar cred că în copilărie ai mâncat multă bătaie de iei legea pumnului ca sublimul funcționării societății, înseamnă că ai avut probleme cu organele sexuale de te obsedează așa de mult și că trei înseamnă vârful de gamă, înseamnă că poate ai fost refuzat și umilit de multe femei pe care nu ai reușit să le cucerești numai cu două, de le califici pe toate curve. Apropo…pe femeile din viața ta familială cum le definești? Omule ,în ce mizerie sufletească și mentală trăiești de emani atâta ură și răutate, atât infantilism, așa complexe de inferioritate???
  Am o singură rugăminte la tine ca individ : nu mai jigni și calomnia gratuit și la grămadă întreaga comunitate tecuceană pentru că nu ai nici calitatea, nici îndreptățirea să o faci și mai ales îți asumi un mare risc. Există posibilitatea să se găsească totuși un ”tecucean cu trei cojones” care ține la comunitatea sa și simțindu-se jignit să-ți aplice vreo corecție pentru apelativele și etichetele pe care le pui de-a valma orașului,comunității,tecucenilor în general. Aviz și altor alogeni care consideră comunitatea tecuceană un fel de tărâm al nimănui,în care-ți poți permite orice. Această comunitate așa cume ea,are multe și nebănuite resurse să-și corecteze sau să-și elimine ”corpurile străine” ce nu-și înțeleg rolul și rostul.
  Uite că voiam să închei și ratam esențialul, un lucru mai vreau să-ți spun : ai apărut pe lume dintr-o chestie verticală, dar ai fost ”dotat” cu un organ orizontal care la toți ceilalți semeni se numește gură, numai la tine se numește ”groapă de mizerii”!

  TUTUROR TECUCENILOR ”obișnuiți”, normali doresc să le transmit din tot sufletul sărbători liniștite și fericite lângă cei dragi, să găsească toată puterea pentru a răzbate aceste vremuri și multă sănătate,că-i mai bună decât toate!
  Pentru tine, Admin…mulțumim pentru efortul tău, să ai sănătate, putere și aceeași demnitate și onestitate ca până acum și să știi că tecucenii au puterea de a discerne între bine și rău, iar unii chiar mai au puterea de a mai fi și solidari cu ai lor concetățeni.
  ”LA MULȚI ANI!”

 2. Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, Noua Republica – Grupul de Initiativa Locala Tecuci, va doreste multa sanatate, fericire si sa aveti parte de multe bucurii alaturi de cei dragi!
  Sarbatori Fericite si La multi ani!

  Cu stima,
  Buchir Daniel

 3. Ca să fim drepţi şi să nu ne mai dăm pe după corcoduş, aşa de bon ton, site-ul că există sau nu. Are aceiaşi valoare pentru MAREA masă a populaţiei Tecuciului. Zero barat. Site-ul respectă tradiţia tecuceanului de a se da snob, inteligent, de a nu deranja pe cineva sau de a da o mână de ajutor la îndobitocirea cetăţenilor prin prezentarea de ştiri sau evenimente care nu au nici o legătură cu viata reală a omului. Au dureri ancestrale în anus cetăţenii din Tecuci, de lansări de pictori, biserici, acţiuni umanitare, vernisaje sau alte abureli de umplut timpul. De ce cineva ar semnala un abuz sau o nedreptate, dacă se vede clar că site-ul tecuci.eu, stă cu curul în două luntri, şi se scuză că e imparţial şi alte căcăţişuri. Viaţa reală spune că Ion dacă este nedreptăţit de Gheorghe, nu se duce să ceară ajutor, sau să se plângă la baba Frosa, ci se duce la cel mai forţos din comunitate, că poate primeşte un ajutor ceva. De ce aş semnala o nedreptate, sau să reclama ceva pe tecuci.eu, când cu siguranţă problema ar fi tratată aşa… politicăli corect (sic)?!?!
  Atât timp cât nu există un comandou, de care administraţia locală să-i ştie de frica lui, şi eşti sfătuit să te adresezi justiţiei (ha,ha,ha,ha să-mi revin că am leşinat de râs) Tecuciul ca fi în continuare în 1900 toamna. Deocamdată tecucenii fac sluj în faţa slugilor pe care le-au ales în administraţia locală şi le este frică de ele. Atunci când am să aud că un consilier local sau chiar primarul a primit o flegmă în ochi de la un cetăţean sau de la mai mulţi ar fi mai tare, voi şti că trăiesc într-un oraş democrat. Dar banul şi alergarea după îmbogăţire, crezând că ele ste mai cu moţ, uitând că are rădăcini de animal supus, gata să muşte pe alt semen de al lui, dacă cumva are intenţia să-i ia „osul”. Am să mă închin în faţa tecuceanului care îmi va arăta că are trei „cojones”, sau în faţa tecucencei care îmi va arăta că ea o are pe orizontală nu pe verticală. Şi când tecucenii vor avea educaţia sexuală normală unei fiinţe civilizate, atunci se va schimba şi oraşul. Deocamdată măsura la bărbaţi este cât bea, iar la femei cât este de curvă. Probleme importante rău de tot pentru tecuceni. Asta e când prostul nu realizează că băutura şi sexul nu sunt considerate de către ţările civilizate ca etaloane de măsură a unei comunităţi civilizate. La Tecuci sunt exact etaloanele de măsură. Aşa că nu mai vă daţi deontologi cu mesaje de spălaţi pe creier, cu sărbători fericite şi alte căcaturi, impuse de către cei pentru care anul, este o sărbătoare pentru ei. Să vedem din ianuarie cum veţi supravieţui cu plata facturilor. Dar vă va face guvernul salariile de 1.200 de lei minim. Pupaţi în continuare guvernanţii în dos, staţi umili acasă, şi va veni Moş Tăgârţă să vă aducă bucurii. Urarea mea pentru guvernanţi este, să le stea sarmaua în gât, şi SMURD-ul să fie ocupat doar cu ei.

 4. Dragi jurnalisti de la Tecuci.eu , din punctul meu de vedere sunteti cel mai bun site de stiri locale, prin profesionalismul si echidistanta prin care tratati diversele stiri. Va urez sa mergeti in continuare pe aceiasi linie si sa avansati poate printr-o publicatie scrisa, macar lunara sau trimestriala. Pentru 2013 va urez succes , continuati la fel si fie ca Bunul Dumnezeu sa va Binecuvante-ze si sa va ocroteasca!

 5. Am facut tot posibilul ca sa primeze informarea oamenilor, nu denigrarea cuiva, dar am folosit si un ton mai dur acolo unde a fost cazul. Craciun fericit tuturor!

 6. Fie ca sfintele sarbatori de iarna sa va gaseasca alaturi de cei dragi. Cu alte cuvinte, nici anul acesta sa nu aveti liber de Craciun! Va doresc sa-l traiti din plin, dincolo de cozonaci si sarmalute, sa va bucurati alaturi familie si prieteni, sa fiti buni, iubitori si iartatori.
  Craciun cu liniste.

 7. Draga echipa a tecuci.eu
  Va multumesc si va felicit pentru efortul pe care l-ati facut pentru ca noi, tecucenii, sa avem acest foarte bun mijloc de informare si exprimare. Dar, mai ales, pentru curajul si onestitatea dumneavoastra, atat de rar intalnite in societatea romaneasca, in presa romaneasca!
  Sarbatori fericite si un An Nou cu sanatate, bucurie, bani multi si mult succes!

 8. HO! HO! HO! CRĂCIUN FERICIT TUTUROR TECUCENILOR,cititori ai lui Tecuci.eu !!!
  Câteva din semnele că vin Sarbatorile, la romani,implicit şi la tecuceni :
  – Leru-i Ler;
  – autoritatile sunt luate prin surprindere;
  – PROTV-ul transmite pentru a nu ştiu câta oară seria „Home Alone” („Singur acasa)”;
  – Banica Jr. are concerte la Sala Palatului;
  – reîncep reportajele despre revoluţia din ’89;
  – se cumpără tot;
  – orice costă măcar dublu;
  – mama lui Fuego împodobeşte bradul;
  – LUXTEN împodobeşte restul…;
  – Bucureştiul este invadat de asi ai volanului din TR, CL, GR, IL, DB etc.,iar Tecuciul de maşinile locuitorilor comunelor limitrofe întorşi din „ţările calde” ;
  – toate panaramele din showbiz cântă despre nămeţi;
  – Cătălin Radu Tănase transmite de sub nămeţi;
  – românul se pregăteşte să sărbătorească „aşa cum se cuvine”….
  Suntem destul de previzibili, nu…?

 9. Nu știu ce-au pățit alți cititori, dar pe mine m-ați nimerit direct în inimă cu bulgărele vostru de gânduri, dragă echipă!…am răsfoit cartea de bucate a Moșului și iată peste ce rețetă am dat :

  Se ia BINECUVÂNTARE,
  Se adaugă UN STROP DE SOARE,
  Și O PULBERE DE STELE…
  Se mai pune BUNĂTATE,
  Și IERTARE DE PĂCATE,
  Iar IUBIRE cât cuprinde
  Și de la IISUS HRISTOS
  S-aveți UN CRĂCIUN FRUMOS!

 10. APEL CATRE TECUCENI!
  „NIMENI NU ESTE PUTERNIC SINGUR, CI DOAR ÎMPREUNA DEVENIM O FORŢĂ” ! CU nedreptii, cu nelegiuitii, cu neinteleptii si cu netecucenii trebuie sa ne luptam. Nu trebuie lasati sa ne inchida gura, sa ne puna „cizma” pe git, sa ne fure banii si nici sa ne puna cu miinile la spate, fiind raspunzatori pentru faptele lor. Asadar, TECUCENI, nu stati in umbra ! Fiti in linia-ntii !

Comments are closed.