Web
Analytics
TECUCI

Ultimul discurs al lui Oancă în calitate de consilier local


Acum câteva luni, PP-DD Galaţi decidea dizolvarea biroului politic municipal Tecuci şi numirea unui preşedinte interimar, exclus iniţial din partid, în persoana lui Matei Remus, iar Samir Oancă, ex-preşedintele organizaţiei locale, acuza de existenţa unei înţelegeri cu USL-ul, unul din obiective fiind reducerea sa la tăcere. Samir Oancă a ales să treacă ulterior la PSR unde a obţinut şefia judeţului, pierzând astfel mandatul de consilier local câştigat din postura de membru (preşedinte) PP-DD Tecuci. Samir Oancă a declarat vineri după-amiază în cadrul şedinţei ordinare în care s-a supus spre aprobare încetarea înainte de termen a mandatului său: ”Le mulţumesc funcţionarilor şi colegilor consilieri cu care am colaborat. Nu veţi scăpa de mine, doar voi trece dincolo de mochetă; lucrez ca redactor la un jurnal. Dacă nu voi obţine acreditare voi veni în calitate de cetăţean. Voi rămâne de aceeaşi parte a baricadei, de partea cetăţenilor. Vă doresc mult succes. Rog colegii din Consiliul Local să-şi amintească de faptul că le va trece mandatul şi să aibă decenţa să reprezinte populaţia, nu interesele obscure”. Preşedintele PSR, Samir Oancă intenţionează să organizeze joi, ora 9.30 (dimineaţa) un miting împotriva exploatării gazelor de şist, în faţa primăriei. Primarul a interzis printr-o dispoziţie organizarea acestei adunări publice.


12 comments

 1. Il admir pe domnul Oanca Samir pentru curajul sau de a se opune exploatarii gazelor de sist si nu numai. Imi pare rau ca nu sunt maine la Tecuci sa pot participa la miting impreuna cu Oanca Samir si toti tecucenii constienti de raul ce ne pandeste daca se va aviza exploatarea gazelor de sist.
  Imi exprim profunda indignare fata de masura primarului Tuchel, care a interzis actiunea de protest incalcind dreptul constitutional conform art.39 din constitutie – LIBERTATEA INTRUNIRILOR , precum si a Legii 60/1991, comitind infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si incalcand si constitutia.
  Atrag atentia organelor statului ca maine sa nu faca aceeasi greseala ca primarul si sa caute sa inabuse mitingul organizat si declarat conform legii cu cel putin 3 zile inainte ca acesta este legal. Primarul putea sa interzica mitingul in urmatoarele conditii:
  Art. 10. – Primarul localităţii, la propunerea comisiei de avizare, poate interzice organizarea adunărilor publice atunci când:

  a) deţine date de la organele specializate, din care rezultă că desfăşurarea acestora ar duce la încălcarea prevederilor art. 2;

  b) în perioada, locul şi pe traseele unde acestea ar urma să se desfăşoare se execută lucrări edilitar-gospodăreşti de amploare.

  În termen de două zile primarul este obligat să comunice organizatorilor decizia de interzicere, care poate fi contestată în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990, cu modificările ulterioare.

  Art. 11. – Decizia prin care se interzice desfăşurarea adunării publice se comunică în scris organizatorului, cu arătarea motivelor care au determinat-o, în termen de 48 de ore de la primirea declaraţiei scrise.
  Dragi tecuceni, iesiti in numar mare sa protestati, sa va aparati drepturile, orasul care este al vostru si nu al tovarasului Tuchel care nu va respecta si care va jefuieste zilnic.
  Doar la El se vede crestere economica si bunastare si la clica care-l sustin si l-au adus la primarie, iar la voi doar foamete, umilinta, boala, ingenunchere si sclavie!
  Asa nu mai merge, RIDICATI-va pentru voi pentru copii vostrii!!!

 2. conform constitutiei inca in vigoare s nerevizuita dreptul la grava este garantat. Legea organiarii adunarilor publie are la anexa un model prin care se aduce la cunostinta autoritatilor intentia de a se organiza un miting. Autoritatile nu au dreptul sa interzica mitingul, fiindc acesta este garantat. Numai PCR ul interzica mitingurile. Este si de anticipat ca nici o autoritate nu ar da aviz pentru organizarea de miting. Conform legii mentionate organizatorl mitingului informeza autoritatea despre intentia de organiza adunarea, cu intervalul orar conform formularului din anexa iar autoritatea trebuie sa si ia masurile fiindca a fost informata. In nici un caza nu are dreptul sa emita vreo dispozitie prin care sa interzica dreptul la greva, iar daca a emis o astfel de dispozitie acesta este nelagala si nu trebuie luata in sema. Povesti ca nu are logistica sau alte aberatii nu intereseza pe organizatorul grevei, ca doar nu o sa faca el rost d elogistica pentru autoritati. Iar logistica tine de jandrmerie si nu de primarie.

 3. Capraru Cristinel…..eu locuiesc la Modena in Emilia Romagna esti informat gresit ….aici lumea e contra exploatari pentru a nu provoca dezastre ….dar povestea despre cutremure e alta…nu are nici o legatura cu asta…..poate in EMIGLIA ROMAGNA ….nu in Emilia Romagna…

 4. Trebuie sa ai dau un raspuns si unui domn care o face pe ziaristul, vine si el o data la o sedinta de consiliu si buruiaza auditorul, apoi cand un cetatean revoltat de atitudinea dictatoriala a primarului, ai striga ca este cel mai mare propagandist comunist din istoria Tecuciului, spune ca acesta este adus de dl. Samir Oanca sa faca scandal. Nu domnule asa-zis ziarist nu era nici un agitator , cu asa ceva se ocupa doar comisarii useleului, pur si simplu respectivul cetatean era sotul doamnei Mitrut Narcisa.Si ne mai opresti pe strada si iti exprimi indignarea ca de ce a fost facut primarul Agamita Dandanache? Domnule draga dumneata ai auzit de dreptul la opinie? Apoi de ce in aceasta sedinta primarul a ordonat consilierilor sa voteze hotararea de acordare a sumei de 1000 de lei lunar pentru aceasta revista, unde primarul a fost atacat? Cumva pentru a-le inchide gura?

 5. Pai stiti care-a fost raspunsul premarului referitor la manifestatie?
  -,,Contra gazelor de sist?Pai baaa,ce treaba are gazul [ cenzurat]

  1. D-le Admin,este inadmisilbil sa-mi cezurati un comentariu ce face asocierea intre mirosul balegii de vaca si o persoana aflata la conducerea jefuirii unui oras.
   In numite situatii ma simt ca si cum as comenta la tecuceanul.ro.
   Imi asum in totalitate sensul,cuvintele si exprimarile din comentarii.Va absolv de orice vina ptr natura sensului cuvintelor mele.
   VA ROG NU MA MAI CENZURATI SI DVS.
   DISPUNEM PRIN CONSTITUTIE DE DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE!!!!!!!!!!!
   DACA PREMARUL TEPUCIULUI DORESTE SA MA DEA IN JUDECATA SIMTINDU-SE JIGNIT DE IDEILE MELE,MA VOI JUDECA EU CU EL SI NU DVS!
   SINCER,nu ne taiati si dvs libera exprimare.Sunt de ajuns ceilalti.Nu folosesc si nu voi folosi niciodata injuraturi sau exprimari pornografice fata de o persoana.

   1. Comentariul cenzurat,se poate interpreta ca haz-de-necaz,pamflet la prostie si incultura,teama de cetatenii ce sunt verticale,etc,etc,…

 6. Nu ma intereseaza culoarea politica a domnului Samir Oanca…si nici a celorlalti din Tecuci..orasul meu natal…dar caut mereu sa ma informez de prezentul si viitorul Tecuciului…educatia tatalui meu m-a facut sa am niste principii…si daca chiar am de pierdut in viata ..adevarul trebuie aparat…nu adevarul fiecaruia ci al tuturor…inteleg ca exploatarea gazelor de sist va aduce profit…impozite zonei…avem nevoie de asta..dar privind situatia pana la capat i-mi dau cu parerea ca nu e buna adoptarea acestei decizii…sa va spun de ce…ani in urma s-au iscat cutremure de pamant de la asta…destui decedati,raniti…inclusiv sambata trecuta…oamenii din Emiglia Romagna,Italia dupa un cutremur de peste 4 grade richter…dorm in afara casei cu tot cu copii de frica mortii….Ce va doriti dragi Tecuceni?Profit sau Moarte?

  1. orcutremur de la exploatarea gazele de sist?
   Sa fim seriosi, mai cititi putin despre asta. Americanii exploateaza gazele de şist de atat timp şi nu a murit nimeni şi nici cutremure nu au fost. Singura problema a fost până acuma cine ajunge la spaga aferentă, acum nu mai e o problema.

   1. Costele,mergi linistit si pupa-ti conducatorii in partea dorsala.
    Nu incerca sa mai citesti ceva ca si asa nu intelegi nimic.Mergi si te uita la”nevasta ptr fiul tau” sau altele de genul asta.
    Dormi in prostia ta dar,tr rog,nu mai sforai baliverne.

    1. daca nu intelegi ce am scris, nu trebuia sa mai raspunzi, te faci de ras singur, oricum la geografie (mai ales geologie) esti praf.
     Iar la partea cu conducatorii cred ca am specificat clar problema cu spaga care acum ajunge la USL dupa ce un an de zile ati pus botul la campania lor impotriva gazelor de sist. Cine e prostul dintre noi doi oare?

 7. Am inteles un singur lucru, aici la Tecuci. S-a terminat totul! Este dictatura totala! Sfarsit!

Comments are closed.