Web
Analytics
TECUCI

“Tecuceanul” nu se dezminte: Daniel Ţuchel e omniprezent


Scoala-Iorgu-Iordan-Tecuci

Deşi nu a mai fost văzut de tecuceni de luni de zile, lucru pe i l-a imputat de nenumărate ori fostului edil, actualul primar al municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel, este omniprezent, în paginile buletinului de presă ”Tecuceanul”, al administraţiei locale. Am încercat să număr de câte ori apare numele primarului în publicaţie dar m-a răpus plictiseala. Unde nu apare ”primarul Daniel Ţuchel”, apare „Primăria” sau alt laitmotiv ”cu sprijinul Primăriei şi al sponsorilor”. Subiectul de primă pagină, bomba celei de-a 2 ediţii a buletinului, de această dată distribuit tecucenilor, este ”O nouă caracatiţă cu prejudiciu de 5 miliarde identificată la Tecuci”. Am rezerve faţă de fabulosul prejudiciu rezultat din neînregistrarea a 1079 de procese verbale din amenzi descoperit de primar şi nesusţinut de alte dovezi decât de nişte simple declaraţii. Pagina 2 este dedicată mai mult sau mai puţin direct tot primarului. Supratitlul articolului ”O zi specială pentru 121 de cupluri de aur”  este: ”La iniţiativa primarului” iar unul din intertitluri:”Maria Dragomiroiu le-a cântat la nunta de aur oferită de primar”. Corect era de fapt ”Maria Dragomiroiu le-a cântat la nunta de aur oferită de primar din bani publici (AI TECUCENILOR)”. De au existat sau nu sponsori, contează mai puţin, grosul, peste 120.000 lei l-am plătit noi. În alt articol ni se spune că prin inaugurarea spitalului de căţei de la Obor primarul şi-a adus la îndeplinire una dintre promisiunile din campania electorală. Nu chiar, sunt destule patrupede care umblă hai-hui la această oră prin oraş şi nu se sfiesc să-şi înfigă colţii în membrele vreunui tecucean. Un alt articol care-l pune într-o lumină bună pe primar este ”Stop samsarilor de terenuri”. N-am studiat destul problematica aşa că aici nu o să mă pronunţ.

Ziarul primarului sau al tecucenilor?

Apropo de actualitate avem un articol care ne prezintă câţi bani s-au adunat la vistieria bugetului local la 31 martie 2013 (suntem deja în iunie!). Altul mai simpatic ne spune că se fac ultimele pregătiri pentru Gala Teatrului Şcolar, când ea deja s-a încheiat. Ce utilitate mai au aceste informaţii pe care tecucenii le plătesc din banii lor? Sărim la pagina 4 unde avem din nou un titlu edificator pentru a înţelege în ce cheie ne este transmisă informaţia: “Primarul a declarat război deţinătorilor de antene de transmisie”. Dedesubt este un subiect controversat despre suspendarea secretarului Narciza Mitruţ, cu un supratitlu: “Din cauza incompetenţei”. La ultima şedinţă de consiliu primarul i-a declarat iritat consilierului Ghiorghi Militici care a întrebt despre situaţia menţionată: “Sunteţi rudă cu doamna, sunteţi avocatul dânsei? Eu îmi aduc aminte că e în concediu de odihnă”. Să se hotărască odată şi primarul ori e alba ori e neagra şi dacă într-adevăr nu e o persoană competentă i-a trebuit un an ca să-şi dea seama sau de fapt se fac jocuri de culise în acest caz? În celelalte pagini predomină articolele din sectoarele cultural-educaţional-sportiv, în unele fiind menţionate contribuţiile primăriei sau prezenţa reprezentanţilor ei la evenimente. Pentru că mai există 1-2 subiecte de interes în paginile buletinului de presă vom reveni asupra lor în articole viitoare. Ca şi dumneavoastră probabil, nu sunt lămurit de câteva aspecte: de ce există doar 2 articole semnate (aparţinând profesorilor Viorel Şerban, respectiv Cristian Stănilă), şi în afară de un cod ISSN de ce nu ni se oferă alte informaţii într-o casetă despre echipa redacţională, firma care face ediţia print etc. De ce se fac lucrurile în ascuns, discret, la o publicaţie dedicată tecucenilor (conform proiectului de marketing!). Trebuie să recunoaştem că buletinul de presă prezintă şi lucruri înţelepte la care administraţia Tecuciului, un oraş cu mari probleme, ar trebui să cugete mai adânc: “Toate problemele se datorează lipsei de iubire în fapte, NU ÎN VORBE” şi “Cine vrea să rămână în memoria oamenilor să investească în iubire”. Cuvintele ÎPS Casian rostite la momentul la care am sărbătorit patronul spiritual al oraşului, sunt valabile de fapt pentru toţi tecucenii.

sursa foto: ziarul Tecuceanul


11 comments

 1. Deci fotografia este una extrem de sugestiva aparte faptul ca Tuchel rade aproape fals in spatele lui este temutul, intunecatul si cenusiul Grosu, care macar e sincer si se citeste pe fata lui scarba cu care priveste aroganta si tupeul care il caracterizeaza. Dar nu este nimic, e bine sa vada si oameni, dar stai SENZATIONAL in spatele lui Grosu este dl Pohrib,din amintirile mele este cel care anul trecut pe vremea asta il facea dictator pe candidatul la parie Tuchel, sau poate ma insel? Iar acum ii este alaturi, am zis eu ca in cazul consilierilor pdl care voteaza proiectele puteri, Tuchel fascineaza adversari ori ii cumpara dar aceasta ultima afirmatie nu poate fi adevarata……sau da?! In fine…..mizeriile regimului tuchelist la Tecuci continua.

 2. Primarul dictator continua terorizarea functionarilor din primarie. Vazand ca nu merge cu amenintarile, schimbarile de pe un post pe altul, sanctiunile repetate, a trecut la ultima faza a dementei;trimiterea in preaviz a salariatilor -vechi- cu exceptia penelistilor si a celor adusi de la Tepu. In aceste conditii, astazi in primarie s-au auzit fluieraturi si huiduieli la adresa primarului. Unii salariatii au propus blocarea primariei si declansarea grevei generale, insa datorita lipsei de sustinere a sindicatului, condus de un anume Baras, care s-a vandut tepeanului, actiunea a esuat.

 3. frate, ce dracu??? chiar ati facut o OBSESIE din primar si ziarul ala de la primarie. si nu inteleg, daca ai zis in articol ca primarul nu a mai fost vazut de tecuceni de luni de zile,cum putea sa apara peste tot in ziar,asa cum spui? l-au lipit in poze,sau pozele au fost facute in alta parte decit in tecuci?

  1. @mihaita
   1. Dumneata l-ai vazut? Cand si unde?
   2. Daca nu va place ce cititi, dati click pe “Tecuceanul.ro”. Si o sa fiti informat de toate cele.
   3. Noi hotaram cum si ce va fi publicat.
   4. Daca nu va place nici acesta solutie, faceti repede un blog si prezentati toate “infaptuirile marete” ale actualei administratii. E gratis.
   Succes!

   1. 1. sincer, nu ma intereseaza daca primarul e pe drum sau nu. doar ca nu am inteles cum zici ca nu l-au vazut tecucenii daca ai spus ca apare in nu stiu cite poze.
    2.nu e vorba ca imi place sau nu ce citesc. pur si simplu mi se par penibile anumite lucruri.
    3. e dreptul dvs, dar si dreptul celor care citesc este sa atraga atentia cind li se pare ca se exagereaza. poate ca cei care scriu nu-si dau seama cind fac obsesii sau cind exagereaza…
    4. sincer, cred ca treaba scrisului si a prezentarii de informatii trebuie lasata in seama profesionistilor. eu ma pricep la calculatoare, pentru ca asta este ceea ce am invatat. de presa sa se ocupe ziaristi. parerea mea!

 4. Am inteles ca numarul doi al ziarului a fost scos de o firma din Focsani.

 5. In afara unei campanii de imagini continue, urmatorul aspect foarte vizibil pe care il observa din ce in ce mai multi cetateni este lipsa in activitatea desfasurata intr-un an de zile la Primaria Tecuci. Lipsa de transparenta, aroganta, cam asa s-ar caracteriza actuala guvernare. Este un abuz folosirea unei publicatii finantate din banii contribuabililor in scop personal.
  Tecuciul este un municipiu condus (am rezerve mari cand folosesc acest cuvant) fara o tinta precisa, fara viziune, fara strategie, fara reguli.
  De fapt exista o regula: cheltuirea banului public fara transparenta si dupa bunul plac.

  1. o fotografie ce spune multe, comparati expresia fetei primarului cu cea a lui Grosu …..

 6. Daca aceste pupaturi in dos ar fi sponsorizate de filiala PNL Tecuci(propun sa cotizeze toate filialele PNL din tara deoarece orgoliul primarului nostru este din ce in ce mai mare si depaseste granitele judetului)nu am avea nimic de comentat. Dar cand banii nostri se duc pe o asemenea foita nesemnata, bataia de joc intrece orice masura!In curand nici hartia nu o sa-l mai suporte!Le propunem celor de la Tecuceanul sa treaca pe hartie igienica!Sa o mai folosim si noi!

 7. Pai, Deontologul de la radio ce cauta in poza de familie cu popa Jalba,invatatoarea Jalba (profesor nu a aratat niciodata ca ar fi) plus cei doi raspopiti politic,adica Tzuchel si ordonanta Retevei…?! Domnul acela nu mai emite pe undele radio ,,nea mirceataoder@huooo.pdl”…? Cata lehamite provoaca poza aceasta…

  1. Sa multumim oficiosului de partid “Tecucenul” ca ne ofera “marfa de cea mai buna calitate”.

Comments are closed.