Web
Analytics
TECUCI

Spre finele lunii se preconizează începerea lucrărilor în zona de sud


   Echipa de implementare a proiectului legat de modernizarea zonei de sud, formată din Nona Popovici – manager proiect, Ioan Pop – responsabil tehnic, Rodica Constantin – responsabil achiziţii, Cosmin Miron – responsabil publicitate şi Luminiţa Stanislav – responsabil financiar, a organizat vineri o conferinţă de presă pentru a oferi informaţii despre stadiul proiectului. Licitaţia a fost contestată s-a făcut reevaluare iar firma desemnată câştigătoare este societatea Tancrad (9.902.897 lei). “La sfârşitul lunii sperăm dacă încheiem contractul să dăm ordinul de începere. Probabil se va lucra la părţi care să nu aibă legătură cu betoane/asfalt, e şi canalizarea de înlocuit sunt şi lucrările de săpături”, a declarat Nona Popovici. Pentru luni, 15 octombrie, am aflat că sunt sunt emise ordinele de începere a lucrărilor (se predau amplasamentele) pentru Muzeul Mixt şi Parcul Dendrologic. Revenind la proiectul “Reabilitarea, modernizarea şi extinderea spaţiilor publice urbane: străzi orăşeneşti, trotuare, scuaruri, zone pietonale, parcări – străzile 1 Decembrie 1918, Bradului, Alexandru Lăpuşneanu, Aleea Cpt. Gheorghe Decuseară, Aleea Teilor – tronson aferent zonei de acţiune urbană” reamintim că valoarea totală a acestuia este de 18.210.106,21 lei din care 11.266.730,79 lei (bani europeni), 2.474.892,02 lei (de la bugetul naţional), 984.910,19 lei (contribuţie UAT Tecuci), 3.483.573,21 lei TVA. Semnarea contractului de finanţare i-a adus la Tecuci pe 13 martie pe secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Răzvan Murgeanu şi pe Luminiţa Mihailov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est (ADRSE). După semnarea contractului de finanţare s-au efectuat următoarele activităţi: conferinţa de lansare – 12 aprilie, întocmirea documentaţiei de licitaţie şi aplicarea procedurii de atribuire a contractului de lucrări, achiziţia serviciului de promovare a proiectului – achiziţie directă, valoare totală contract=22.400 lei, fără TVA, achiziţia serviciului de audit din cadrul proiectului – achiziţie directă, valoare totală contract=33.900 lei, fără TVA, achiziţia serviciului de diriginte de şantier, achiziţia directă, valoare totală contract=48.000 lei fără TVA, achiziţia serviciului de consultanţă în managementul proiectului – achiziţie directă, valoare totală contract 21.000 lei fără TVA.
Proiectul (perioadă de implementare de 24 de luni) presupune:
1.Modernizarea căilor de circulaţie rutieră dintre blocurile zonei de acţiune urbană (9 unităţi laterale străzii 1 Decembrie 1918) prin finisarea acestora cu un covor asfaltic
2.Reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a sistemului rutier şi modernizarea trotuarelor aferente străzii 1 Decembrie 1918, crearea unui sens giratoriu pentru fluidizarea traficului în zona podului peste Tecucel, a unei piste de biciclişti, modernizarea şi crearea de noi parcaje şi staţii de autobuz
3.Modernizarea străzii Bradului prin realizarea covorului asfaltic şi a trotuarelor aferente acesteia  pe o lungime de aproximativ 438 metri
4.Modernizarea străzii Alexandru Lăpuşneanu şi a trotuarelor aferente acesteia, pe o lungime de aproximativ 498 metri
5.Modernizarea străzii Cpt. Gheorghe Decuseară şi a trotuarelor aferente acesteia pe o lungime de aproximativ 1744 metri
6.Modernizarea străzii Aleea Teilor şi a trotuarelor aferente acesteia, pe o lungime de aproximativ 1171 metri


11 comments

 1. @ paleologu de tecuci @ doru dascalu

  1 CIUMA PORTOCALIE a adus in Tecuci vreo 2 milioane si ceva de euro ( 90 mld lei vechi) prin cele 8 proiecte europene. FEBRA GALBENA a desfiintat, prin noua organigrama, compartimentul Fonduri Europene care este responsabil de ,,aceste fapte”, asa ca te rog draga paleologule sa tragi mata concluziile ca mie imi este greata de partizanatul politic de care dai dovada.
  2 Echipa de implementare a proiectului este standard si impusa prin directivele Comisiei Europene, ca atare domnu dascalu, nu vrem sa respectam regulile Europei civilizate, nu luam banii. Intrebare ptr dvs : DE CE DIN IUNIE IN RONANIA NU A VENIT 1 ( UNU ) EURO DE LA COMISIA EUROPEANA ?

  1. Pentru greaţă, vă recomand lămâie… Pentru modul greşit în care percepeţi “partizanatul politic” de care aş da eu dovadă, vă recomand mai multă atenţie atunci când citiţi… ceva anume… se spune că lecitina nu face bine… nici măcar la ţinerea de minte… darămite la derularea proceselor intelectuale… în interiorul creierului… Că, useliştii ar fi desfiinţat comisia cu pricina… să le stea în gât dacă au făcut aşa ceva… că, mulţi din adepţii ciumei portocalii de care aminteai mata… printre care te numeri, nu-i aşa şi mătăluţă, suferiţi şi suspinaţi în taină, sau la vedere aşa cum o faci în postarea anterioară… şi acuzaţi, aşa, la “grămadă”, pe toţi cei care “arată cu degetul” pe toţi portocalii declaraţi sau corciţi în uneperişti, dandiaconişti, noidreptişti sau cum mamiţica lor s-or mai numi, ascunşi prin cotloanele Moldovei,Timişoarei, Aradului sau Clujului… sub culori şi alianţe inventate peste noapte, în calitate de candidaţi pentru încă un mandat, nesătui de mangleala pe care au practicat-o în ultimii ani… toţi se dau răniţi în marele lor amor de patrie… şi-şi suspină pierderea ciolanului zemos al puterii şi acuză de “partizanat politic” pe toţi cei care nu sunt de acord cu ei… aşa cum o faci şi ‘mneata cu mine… Rezultatul politicii portocaliilor în ceea ce înseamnă fonduri europene, se vede şi astăzi, cînd Europa ne întoarce spatele… Cât despre incapacitatea USL ului de a gestiona dezastrul pe care l-au primit de la înaintaşii lor în ale manglelor economice… prin “iluştrii” lor reprezentanţi, pesedişti sau liberali, din ministerele, administraţii locale şi deconcentratele postdecembriste, au pus vârtos umărul la distrugerea economiei naţionale, a societăţii româneşti în ansamblul ei… şi acum, se plâng… şi unii şi alţii… şi se acuză… unii pe alţii… care mai de care mai hoţoman… iar cetăţenii, adepţii unora sau altora, se acuză de “partizanat politic”… în loc să-i acuze “in corpore”, pe pseudopoliticienii care s-au succedat la putere, de toate relele care s-au abătut asupra noastră, din ’89 până astăzi… părerea mea…

 2. Deci lucrarile de la Muzeu,de la Parcul dendrologic si reabilitarea strazilor sunt proiecte cu fonduri europene, din mandatul fostului primar.Aceste lucrari fiind intarziate din motive politicianiste, pentru-ca Usl-ul sa castige alegerile locale.Acum se dau drumul la aceste lucrari din aceleasi motive, castigarea alegerilor generale din decembrie.

 3. NORMAL CA S-A INTARZIAT INTENTIONAT ACEST PROIECT APROBAT INCA DIN PRIMAVARA,PTR A SE DA IMPRESIA CA ESTE UN PROIECT A NOII CONDUCERI A ADMINISTRATIEI LOCALE SI O CAMPANIE ELECTORALA INAINTE DE VIITOARELE ALEGERI PARLAMENTARE.
  DAR BINEINTELES CA NU TOATA LUMEA INGHITE ASA O GOGOASA !!!!!!!!!!!

 4. Fiind comentarii la articole, o sa respect aceasta si nu o sa raspund la comentariile rautacioase adresate mie, sau formatiunii politice. Vom lasa timpul sa autentifice cele scrise de mine sau cele contestate.
  Imi face o deosebita placere ca deranjez, si sper sa deranjez cat mai mult in continuare,ma bucur ca am atras atentia dumneavoastra! Critica totdeauna va fi constructiva, iar cei ce au capacitatea, si-o vor asuma, altii, care cred ca detin dreptatea absoluta, vor reactiona din ce in ce mai violent.
  Prea mult in Tecuci cetatenii nu au putut avea nici o replica, si cu tat mai mult in ultimul timp.
  Castigatorii nu iau totul! Dreptul la replica, libertatea de exprimare, sunt si trebuie sa ramana libere.
  Daca nu ar fi replici fara o documentare prealabila, ci doar de dragul de a contesta, ati fi vazut ca formatiunea politica pe care o reprezint, asemenea formatiunilor de dreapta, sau centru dreapta, se adreseaza in general oamenilor pregatiti,oameni care au un anumit nivel de educatie, care sunt capabili sa inteleaga diferenta dintre discursul populist si fara acoperire al stangii, care manevreaza in general masele, pentru atingerea unor scopuri personale sau a unor grupuri de interese. Aduceti-va aminte numai faptul ca dupa ce sunt folositi pentru a manipula masele, din interior, lideri sindicali devin membri activi!
  Reprezint o formatiune care doreste sa fie promovat omul care merita, nu epurari politice.
  Cred ca orice cetatean isi doreste sa se faca ceva pentru localitatea sa, sa se construiasca, sa se reabiliteze.
  Dar, ca si orice alt cetatean al Tecuciului, vreau ca acest lucru sa se faca tot timpul, nu doar in perioade de campanie electorala!
  Ne-am saturat de stilul clasic de acum, de a pastra pentru perioade de campanie lucrari, chiar daca probabil conditiile atmosferice nu vor permite acest lucru.
  Lasati-ma sa imi pun o intrebare pertinenta: de ce nu au inceput aceste lucrari mai de mult, cand timpul era mai cald, era soare si umiditatea nu ar fi putut afecta calitatea lucrarilor?
  Sau nu va intereseaza calitatea lucrarilor ce vor fi efectuate, unicul scop fiind cel electoral?
  Voi incheia cu un citat:
  “Pentru ca răul să triumfe in vremuri de criză, e suficient ca
  oamenii buni să stea deoparte și să nu facă nimic.” – Edmund Burke
  Daca imi este ingaduit a mai adauga ceva. Faptul ca sunt singurul care isi declina identitatea, ar trebui sa fie o doovada a sinceritatii mele.
  Va multumesc.

 5. Ce întrebare lansaţi şi dumneavoastră,domnule Buchir…?! … dumneavostră,ca reprezentant al formaţiunii la fel de pseudopolitică precum PDL care v-a năşit,botezat şi care vă va şi …îngropa…curând…Retorica pseudopoliticianistă se bazează pe minciuna sfruntată…pe amăgirea celor mulţi şi… Oricum,părerea mea este că,în judeţul Galaţi nu prea aveţi şanse de reuşită…nu că USL ul ar fi ceva de capul lor…dar lumea v-a cam dibuit…şi ştie ce vă poate pielea…Noua Dreaptă,precum PP DD şi alte invenţii născocite în incubatorul de la Cotroceni, nu au de a face cu cinstea şi adevărul…dimpotrivă,minciuna sfruntată şi spusă cu neruşinare,constituie unealta principală … dacă nu cumva şi singura unealtă…a grupului de nătărăi,cu pretenţii de politicieni de dreapta, care ne cred pe noi toţi,nătângi…aşa o fi,dacă zbaterea lor de a ne convinge că ei sunt soluţia pt.impasul politic şi economico-social nu conteneşte ,dimpotrivă,se amplifică pe zi ce trece…cred că,veţi reuşi să mai amăgiţi,pe ici,pe colo,destui votanţi…speranţa mea este că,NU DESTUI ! Părerea mea…zic şi eu…aşa…chiar dacă deranjez…V-aţi supărat ?! Lăsaţi că vă trece…şi dacă nu vă trece…nu-i nimic…totuşi,să nu credeţi că vă adresaţi numai celor neştiutori şi uşor de manevrat…

  1. Vă citez: “totuşi, să nu credeţi că vă adresaţi numai celor neştiutori şi uşor de manevrat…” ! Din păcate pentru cei care sunt ştiutori(sic) şi nu sunt uşor de manevrat sunt aceste mesaje. Că ceilalţi nu au nici internet şi nici nu sunt interesaţi mai sus de cureaua de la pantalon. Important este doar un singur lucru. Vor fi cîţiva români care vor avea ce munci şi nu îi va prinde Crăciunul cu masa goală. Măcar pentru asta şi ar trebui urgentate lucrările. E amuzantă chestia cu comisia care se ocupă de aceste lucrări. Manager de proiect, responsabil tehnic, responsabil achiziţii, responsabil publicitate, etc., wow, ce e’ş copil !!? Firma care a câştigat proiectul e o firmă destul de mare. Se înţelege că se calcă pe piciore, specialiştii ei, cu specialiştii de învârtit hărtii ai primăriei. Să moară Cipilean(vorba lui Bendeac) că fără acele persoane, lucrarea nu se va mai face ! După decembrie 1989 se bătea monedă pe faptul că sistemul comunist ne lăsase multă birocraţie şi că în democraţie se va minimaliza rolul acesteia în viaţa cetăţeanului. De unde frate. Din contră, a ajuns munca cu hârtiile cel mai important loc de muncă. Se poate observa că nu este lună în care să nu aflăm de înfiinţarea unor noi posturi de tăiat frunză la câini printr-un birou, concomitent cu închiderea unor fabrici sau concedierea altor oameni. Dar nimeni nu vede asta. Sau chiar dacă o văd, tac precum peştele în apă, zic Doamne ajută şi merg la moaşte să le pupe.

   1. Din păcate,destui dintre cei care utilizează internetul nu sunt ,în acelaşi timp şi “ştiutori”…oricum,manevrele pseudopoliticienilor au început a deveni,poate,principala ameninţare la adresa oamenilor şi republicii pe care,deocamdată,o populăm…noi…părerea mea…

  1. Ce ipocriti putem fi uneori..E mai bine sa nu se mai faca nimic pt ca incepe campania electorala?

Comments are closed.