Web
Analytics
TECUCI

Şedinţe CL: De îndată şi AGA. Reduceri pentru pieţari pe timpul sezonului rece


Tecuci - Sedinta deindata a consiliului local  Consiliul Local Tecuci s-a întrunit vineri, ora 12 în şedinţă de îndată. La primele 2 puncte au fost aprobate o rectificare de buget şi preluarea în administrare prin transfer a unei aeronave private de stat din administrarea MApN. Deşi a mai fost aprobat odată acest proiect în CL, MApN a trimis o adresă actualei conduceri locale prin care a solicitat o nouă aprobare. Aeronava va fi amplasată la Muzeul Aviaţiei. Proiectul de la punctul 3 prevedea acordarea unui ajutor de urgenţă în valoare de 5000 lei pentru Ionel Ceauşu. La 29 octombrie a ars casa acestuia în care locuiau 12 persoane. Primarul a precizat:”Pe ordinea de zi a următoarelor şedinţe extraordinare sau ordinare vreau să introducem o hotărâre prin care tuturor celor care le arde casa (şi alte situaţii delicate) şi prezintă documente justificative la primar în vederea obţinerii unui sprijin, în baza unor anchete sociale şi a documentelor justificative primarul pe o hotărâre a CL şi în baza unui regulament să poată acorda din fondul de urgenţă o sumă similară de 5000 de lei. Va trebui să avem în vedere ca pe bugetul anului 2013 să prevedem în fondul de rezervă acest lucru să putem face aceste alocări care au caracter de urgenţă fără să mai aşteptăm şedinţa”. S-a aprobat apoi schimbarea denumirilor Grădiniţei cu program prelungit Nr 2. Prichindel în Grădiniţa cu program prelungit Prichindel, Grupului Şcolar Ovid Caledoniu în Liceul Tehnologic Ovid Caledoniu, Grupului Şcolar Industrial în Liceul Tehnologic Elena Caragiani.

Proiecte aprobate în AGA

În urma petiţiilor pieţarilor, în şedinţa AGA, desfăşurată după cea de îndată, s-a aprobat micşorarea cu 20% a valorii chiriilor pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie. Prevederea se va aplica tuturor persoanelor, societăţilor comerciale, mai puţin celor care figurează cu datorii care sunt undeva la un 5% din procentul general, la SC Pieţe-Zone Verzi SA. După ce vor plăti vor putea beneficia de facilitate. De asemenea în cadrul şedinţei s-a stabilit desfiinţarea taxei de acces în Obor de 1 leu pe perioada târgului, pentru vizitatori, comercianţii urmând să plătească în continuare sumele stabilite.


2 comments

  1. Salutar faptul că domnii consilieri şi domnul Primar s-au „aliniat” la nevoile cetatenilor, acceptind, de altfel cum au făcut-o si predecesorii sai, sa reduca pe perioada de iarna, adica, perioada cu încasari şi venituri mult sub nivelul vinzarilor, taxele şi chiriile de la piata. Da! cam seamnănă a perioadă de ” somaj tehnic” cînd totul funcţioneaza pe… avarie. Cumva aceleasi „reduceri” se vor aplica, tot pe acelasi motiv al „functionarii” pe avarie si la taxele si impozitele locale ??!! Ne indoim de acest lucru, desi, ar tebui gasita o solutie in acest sens. De ce „pentru unii muma iar pentru altii ciuma”? Si daca tot am adus in dicutie … ciuma, cumva, doamna/domnisoara in verde de la prezidiu (vezi foto) e cumva „CIUMA” de la Tepu ? Ce cauta in prezidiul de la sedina de consiliu local al muninicipului Tecuci? Or, nu cumva si Tecuciul s-a molipsit de CIUMA (cu date de stare civila) de la Tepu ??!! Daca ma uit bine la ea (CIUMA), cred ca stiu si cum o cheama. Mai mut la sigur este stimabila „DUDUIE” Rugina Iuliana….. Hm!! Oare care e rostul ei la Tecuci cind rostul pe care-l stiu multi si multe, de mult timp, e la …. Tepu ?! SA FITI DESTEPTI ! VA SALUTA… BIBI-cul !!!

  2. SAlut decizia C.L Tecuci si cred ca disfiintarea acelei taxe va face ca oamneii sa vina cu drag sa vada ce se mai gaseste prin tirg. Prin acea taxa se tineau la distanta oameni care poate doreau sa vada ce mai vinde omul si poate plecind de acasa fara ideia de a cumpara ,acolo se hotaraste si cumpara .O ideie stralucita cred de ambele tabere atit a comerciantilor cit si a celor ce vor sa faca o tura de obor. Frumos lucru continuati tot asa si nu ne ramine decit sa va multumim.

Comments are closed.