Web
Analytics
TECUCI

Şedinţa ordinară din 29 martie


Sedinta_consiliu  Toate proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi au fost aprobate cu unanimitate de voturi. Prin proiectul de la primul punct s-au adus modificări şi completări la HCL nr. 175/22.12.2011, privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale. HCL este completată cu impozitul pe clădiri datorat de persoane juridice, aferent clădirilor cu destinaţie turistică, care nu funcţionează în cursul anului calendaristic (5% din valoarea de inventar a clădirii). Totodată perceperea taxei privind emiterea autorizaţiilor pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă pe anumite trasee ce depăşesc tonajul maxim aprobat se face conform art. 62 din Regulamentul de administrare şi utilizare a căilor publice de comunicaţie aprobat prin HCL nr./184 22.12.2011: până la 10 t masa totală – 50 lei/zi, 500 lei/luna, până la 20 t şi peste 20 t 100 lei/zi, 1000 lei/lună, respectiv 150 lei/zi, 1500 lei/lună. Taxele prevazute de HCL din 2009 au fost abrogate (ex. pentru auto peste 3.5 t – 150 lei trimestru, remorcă peste 1 t – 60 lei…). Prin al doilea proiect, Regulamentul privind procedura desfacerii căsătoriei pe cale administrativă şi formularul de desfacere a căsătoriei au fost adaptate. Regulamentul a fost aprobat conform Codului familiei abrogat de noul Codul Civil intrat în vigoare în octombrie 2011, care a preluat toate reglementările acestuia. Art. 4 (1) din Regulament a fost adaptat: „Constatarea desfacerii căsătoriei… dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. Codului Civil…”. Cel de-al treilea proiect presupune aprobarea angajării la SC Pieţe-Zone Verzi SA a 4 paznici. Aceste posturi se vor regăsi la Serviciul Parc distracţii, baie comunală, cimitir. Conform directorului societăţii, Maricel Cazacu se va asigura paza 24/24.

Comisiile care-i vor evalua pe managerii instituţiilor culturale

Prin aprobarea proiectului de la pct. 4 s-a stabilit evaluarea anuală (aprobare regulament) a managerilor Casei de Cultură (în aprilie), Bibliotecii Municipale şi Muzeului Mixt (ambele în mai) de către următoarea comisie: Cătălin Negoiţă – preşedinte, Director executiv al Direcţiei Judeţene de Cultură Galaţi, Marius Mitrof membru – consilier în cadrul Direcţiei de Cultură Galaţi, Gabriela Sabău membru – şef Serviciu Buget – Contabilitate Primaria Tecuci, Alina Mirela Istrate secretar – consilier principal Compartiment Gestiunea Resurselor Umane şi a Funcţiilor publice. Comisia de soluţionare a contestaţiilor este compusă din: Mihaela Olteanu preşedinte, consilier Direcţia Judeţeană de Cultură Galaţi, Mariana Buruiană membru, consilier Direcţia Judeţeană de Cultură Galaţi, Cristina Vespan membru, consilier Serviciu Buget-Contabilitate Primărie, Maria Veronica Panfile – secretar, consilier asistent Compartiment Gestiunea Resurselor Umane. La evaluare se vor lua în considerare proiectele realizate în cadrul programelor propuse şi se va ţine cont de activităţile desfăşurate, altele decât cele din programul minimal. Evaluarea se face în 2 etape: analiza raportului de activitate şi susţinerea acestuia de către manager în cadrul unui interviu.

Ultimele 2 proiecte

Proiectul nr. 5 prevede aprobarea vânzării directe a unei suprafeţe de 375 mp din domeniul privat al municipiului (50 euro mp+TVA) ocupat de fosta Centrală termică nr. 9, aparţinând SC CONINSTALL FXF SRL către această societate. Consilierul Vasile Diaconu a precizat că unele centrale arată dezastruos. ”Aceasta a intrat într-o reparaţie rapidă. Se va lua legătura şi cu ceilalţi proprietari pentru a se lua măsuri… Am intrat în impas cu o parte din centrale. Prefectura nu ne-a mai acceptat concesionările directe deşi ne-a dat aviz de legalitate de fiecare dată în ultimii 6-7 ani de zile. Noi foloseam concesionarea directă ca o formulă în care o terţă parte avea o clădire pe terenul Primăriei. În condiţiile în care respectiva persoană nu avea banii toţi disponibili venea cu o formulă să-i dăm o concesiune directă pentru a se achita de obligaţii pe un termen mai lung”, a spus primarul Eduard Finkelştain. Pentru ultimele trei centrale cu neclarităţi în privinţa terenului primarul a spus că va încerca să găsească soluţii. Proiectul nr. 7 a fost amânat aşa că ultimul proiect aprobat a fost cel referitor la contractele de comodat pentru locuinţele de pe str. Prundului, Mălureni şi Odihnei, amenajate de CL, în care locuiesc oameni la limita sărăciei, sinistraţi. Consilierul Diaconu nu a fost de acord în primă fază cu acordarea acestei facilităţi pentru cei de pe str. Prundului pentru că acolo s-au făcut investiţii. Primarul a precizat că totuşi locuinţele de acolo sunt inadecvate şi necesită o serie de modificări. S-a hotărât în cele din urmă ca toţi să fie scutiţi de plata chiriei până-n martie 2013. Consilierul Petru Papuc a adus în discuţie la secţiunea interpelări câteva probleme printre care: afectarea locuinţelor datorită circulaţiei autovehiculelor de peste 3.5 t, pe str. Tudor Vladimirescu, Tudor Pamfile; canalizarea din Piaţa Industrială etc.


4 comments

 1. Fratilor,

  Cum isi permit acesti angajati ai primariei sa aiba salarii asa de mari!
  Unii ar spune ca nu sint mari daca le comparam cu salariile altor bugetari.
  Oare cu ce au gresit cei care lucreaza la firme private si accepta salarii de doua ori mai mici decat cele ale bugetarilor ?

 2. Interesant! intai momentul evaluarii directorilor din cultura, nu credeti?
  apoi modalitatea… ne-goim, mi-prof-im…

  iar despre SABAU,angajat cu 30.061 RON
  (http://www.tecuci.eu/2011/01/13/presa-locala-nationala/stirile-saptamanii/sa-traiti-bine-si-2011/#more-11285)
  si declaratia de avere
  (http://www.primariatecuci.ro/doc/2011/Functionari_iun2011/Avere_Sabau_Gabriela.pdf)
  adica „a croit-o, a blanit-o bine la primarie

  si despre ISTRATE cu 18 548 RON
  (http://www.primariatecuci.ro/doc/2011/Functionari_iun2011/Avere_Istrate_Alina_Mirela.pdf),
  DAR SI SOTUL, iarasi 18 548 RON
  (http://www.primariatecuci.ro/doc/2011/Functionari_iun2011/Avere_Istrate_Daniel.pdf)
  si povestiele:
  1=(http://www.tecuci.eu/2010/12/15/presa-locala-nationala/stirile-saptamanii/purtator-de-cuvant-ce-ne-duce-cu-vorba-ii/)
  2=(http://www.tecuci.eu/2010/12/14/presa-locala-nationala/stirile-saptamanii/purtator-de-cuvant-ce-ne-duce-cu-vorba-i/)
  3=(http://www.tecuci.eu/2010/11/25/presa-locala-nationala/stirile-saptamanii/purtatorul-de-cuvant-varianta-locala/)

  ce sa zicem ?

  ma tot gandesc cand se va intapla ca exacat beneficiarii, orasul, oamenii de cultura sau si mai simplu, angajatii vor putea spune ceva despre directorul lor, ca prosti pe-acolo nu prea sunt si nici lipsiti de corectitudine
  sau poate asta e problema?

Comments are closed.