Web
Analytics
TECUCI

Şedinţă extraordinară: Doi consilieri au părăsit sala


Consilierul Florin Vasiliu_tecuci.eu  Odată cu menţionarea supunerii la vot a proceselor verbale ale şedinţelor trecute, consilierul PDL Florin Vasiliu a solicitat, sâmbătă, în cadrul şedinţei extraordinare, o intervenţie. „Am de adus unele amendamente. Legea 215, art. 39 prevede: Consiliul Local se întruneşte în şedinţe ordinare, lunar, la convocarea primarului. Consiliul Local se poate întruni şi în şedinţe extraordinare, la cererea primarului sau cel puţin a unei treimi din numărul membrilor consiliului. Convocarea Consiliului Local se face în scris prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare… Ne-aţi spus săptămâna trecută că şedinţa e ordinară, aţi spus apoi că nu se mai face, aţi revenit cu una extraordinară. Unde sunt şedinţele ordinare de pe lunile iulie şi septembrie? Nu mai spun că nu au fost înmânate la timp toate proiectele. În numele consilierilor PDL, nu suntem solidari cu ce faceţi dumneavoastră, permiteţi-ne să ne retragem”. ”În primul rând vreau să-l felicit pe domnul consilier pentru că este noul preşedinte al PDL… Domnul consilier ne spune că nu am ţinut şedinţele aşa cum ar fi vrut dânsul, probabil că este supărat, probabil că are probleme cu doamna, am înţeles că este în spital. Dacă doriţi să supunem procesele verbale la vot le supunem, dacă vreţi să votaţi pentru, împotrivă, sau să vă abţineţi aşa cum spune legea 215. Dacă vreţi să discutăm despre ce funcţie aveţi dvs., despre starea de sănătate a doamnei, putem discuta dar la diverse. Mi-aş dori să încercăm să respectăm legea 215, regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Local şi să nu discutăm tot timpul ce doriţi dvs, sau să discutăm ce doriţi dvs la diverse sau la o bere”, a răspuns, primarul ales cu peste 56%, Daniel Ţuchel. ”Nicio şedinţă organizată până acum nu a  fost conform legii 215 (…)”, a adăugat printre altele consilierul Vasiliu. ”Eu conduc şedinţa. Bateţi câmpii. Vă rog să vă supuneţi ordinii şi disciplinei noastre. Dacă sunteţi împotriva proceselor verbale sau nu, nicio problemă. V-aţi spus punctul de vedere, vă rog luaţi loc. Aşa se fac comentarii la nesfârşit”, a intervenit preşedintele de şedinţă, Petru Papuc. Consilierii PDL prezenţi Florin Vasiliu şi Livia Petraşcu au părăsit sala. După plecarea celor doi consilieri primarul a menţionat:“În contenciosul administrativ se poate contesta orice hotărâre, ilegalitate, abatere a Consiliului Local nu plecând din şedinţă cu iresponsabilitate, pentru că tecucenii, n-au votat în 10 iunie ca să plece consilierii din şedinţă, nu pe site-uri cu înjurături sub pseudonime, nu sub alte forme de manifestare”.


10 comments

 1. Primarul face ceea ce fac si mai inalti partidelor politice. Stilul lui Antonescu de a nu respecta nimic, cel a lui Ponta de a jicni totul vine luat ca reper de foarte multi primari. Dl Tuchel a muncit multi ai sa ajunga la Primaria Mun. si acum ca a juns el taie si spanzura tot. A uitat de toti oameni care l-au ajutat, a uitat de tot respectul pe care il purta Dl Vasiliu. Nici unul nu e cinstit si toti sunt, cam asa e in politica. Dar vedeti Dumneavoastra unde nu este pic de onoare si respect se vede. Si unde functia imbonlaveste mintea si ratiunea umana. Dl Tuchel acum cativa ani (il cunosc personal), era un om deosebit , respectuos si bun la suflet. Acum de cand este primar e de nerecunoscut. De ce sa lovesti in sotiile altora? Ce fel de om poti fi? Nu ti cu nimeni, dar respectul fata de tecuceni ar trebui sa fie pe primul loc, si Dl Vasiliu are niste voturi in spate!

 2. De ce va mirati? A invatat de la Basescu. Amintiti-va ce i-a spus Basescu lui Crin Antonescu in timpul confruntarii la alegerile din 2009 referitor la moartea sotiei acestuia. Mirlania este boala incurabila si din pacate trasatura de baza a asa zisilor politicieni romani pe care noi ca prostii ii votam manipulati de ce vedem la televizor.

 3. Eu gindesc in felul meu si va intreb pe totii ? E posibil ca in tara asta seful sa nu mai fie sef? S-au stricat cu toti,pai hai sa vedem : Un general de armata ,care e rolul lui ? sa vina bibanul sau cel de la grupul de geniu sa il ia la ….,ba dictatorule ,ba javra ordinara,etc.In tara asta se cred destepti toti,toti i-o trag lui Base ,toti i-o trag lui Crin lui Ponta,sute de analisti cu masterul …. Eu cred ca sefu e sef. Si mai ma uit in urma ,Edy fostul edil na fost Edy ,bun si prea bun cu toti si tot de fraierica a fost luat de gasca lui in final.Asa ca gindesc , si e musai necesar ca Actualul sa fie DUR. Iara cine ii sufla in ciorba sa ii se dea cu ciorba in ochii. Seful e sef ,ca doar nu am sa vin eu sa il iau la …. si sa ii zic auzi ba ……… NU E FRUMOS ca atare indemn la respect e al nostru l-am votat si haidem sa respectam ce avem. Eu sau tu care citesti ai face la fel sa fi Primar in final . Sa lasam vrajeala de smecherasi de oras ca e bine sa fim cuminti si sa ne vedem de viata si de binele comunitati. SI mai important toti care au fost inainte au avut greseli ,lacune ,bilbiieli. Asa ca ia sa vad cine arunca primul cu piatra,( TE PROPUN PRIMR ) sa vedem apoi cam citi or sa te injure! Din postura de neutru invit la respect.

   1. aM VIZIONAT ACEL FILMULET SI RECUNOSC NU POT SA MAI ZIC MARE LUCRU DAR: DAR NU MAI STIU CE SA ZIC ….. CHIAR NU MAI STIU INCEP SA VAD ALBUL NEGRU SI INVERS

 4. de unde onoare la acest primar? nu cereti prea mult?asa ne trebuie! am crezut toate aberatiile lui din campanie fara sa na gandim ca nu au nici un suport moral si material! Grav, foarte grav tot ce se intampla. nu erau redusi la tacere nici pe vremea comunistilor participantii la sedinte si fiecare isi putea macar spune parerea.Acum unul debiteaza aiureli, se asculta singur si membrii CL voteaza si cu doua maini din exces de zel si servilism.Cica asta-i democratie!

 5. Va rog sa urmariti inregistrarea sedintei.Comportamentul primarului seamana cu a unui dictator .Nu mai el are dreptate, toti ceilalti sunt prosti.Tepeanul , tot tepean ( sper ca nu ne-a tras teapa).

 6. Primarul este iresponsabil…ar trebui sa-si ceara scuze pentru faptul ca intro sedinta publica a Consiliului Local invoca starea de sanatate a sotiei unui consilier..asa ceva este inadmisibil, este un gest jignitor din partea unui demnitar…! Militarii adevarati au onoare, nu este prea tarziu sa va cereti scuze domnule primar…

  1. De acord cu „Militaru”.
   Aluziile la problema familiala a consilierului Vasiliu sunt inadmisibile!
   Sper ca nu s-a inteles bine, poate ca sunt amanunte pe care nu le stim, fiindca e greu de crezut ca, doar pentru a castiga o mica disputa de sedinta, se poate lovi atat de urat.
   Poate ca vom primi explicatii suplimentare de la admin, este greu de crezut ca oamenii care ne conduc s-ar putea preta la asemenea metode.

Comments are closed.