Web
Analytics
TECUCI

Şedinţă extraordinară – 24 august 2012 – video


Neculai Chivu_tecuci.eu  Consiliul Local s-a întrunit vineri la amiază în şedinţă extraordinară. S-au prezentat 17 consilieri din 19, lipsind Cristinel Mihăiţă Basalic (concediu medical) şi Eduard Finkelştain (nemotivat). Ordinea de zi a fost completată cu un proiect privind modificarea art. 3 din HCL nr. 14/03.08.2012 pentru aprobarea tarifelor depozitare – deşeuri municipale urmând ca la final primarul să prezinte o informare despre raportul Curţii de Conturi şi încasările la iarmarocul moldovenesc. Primele două proiecte, privitoare la rectificarea bugetului local şi aprobarea bugetului rectificat de venituri şi cheltuieli al SC Zone Verzi Ecotec SRL, au fost votate în unanimitate. „În principiu suntem de acord cu cel de-al doilea proiect. Am observat că se cere suplimentarea bugetului pentru cheltuielile de judecată (n.n. proiect: În structura sa bugetul a fost rectificat în sensul în care cheltuielile cu taxele de timbru judiciar, taxele de legalizare, investire şi onorariu executor judecătoresc s-au estimat că vor creşte cu 40000 lei ca urmare a accelerării ritmului de înaintare în justiţie a dosarelor pentru debitorii apă-canal-salubritate). E normal să se recupereze debitele dar aş vrea să existe mai multă înţelegere pentru situaţiile sociale deosebite”, a opinat consilierul Samir Oancă – sub articol veţi putea găsi programul de investiţii al Ecotec-ului detaliat pe surse de finanţare.

5000 lei/lună pentru echipa de fotbal

Următorul proiect de pe ordinea de zi viza aprobarea alocării sumei de 5000 de lei/lună începând din august pentru susţinerea echipei de fotbal a municipiului, CSS Tecuci. Consilierul Florin Vasiliu a intervenit: „Era bine să se prezinte o situaţie a echipei. Eu sunt pentru sport, am făcut sport de performanţă. Sunt de acord să le dăm. Dar sunt perfomanţi, pot face ceva, sau le dăm banii aşa degeaba?”. „Cred că era oportună prezenţa unui reprezentant care să explice ce-şi propune să facă cu banii. Banii ăştia trebuie să producă şi performanţă şi atunci aş fi primul care ar susţine majorarea sumei”, a adăugat şi consilierul Oancă. Consilierul Vasile Dănăilă Pazvante a ridicat aceeaşi problemă. Preşedintele de şedinţă, Neculai Chivu a precizat că preşedintele clubului Aurel Ghinea va fi invitat într-o şedinţă următoare pentru a da explicaţii. Proiectul a trecut, existând doar o abţinere.

Proiectele nr. 4 şi 5

Următorul proiect făcea referire la prelungirea valabilităţii PUG şi RLU până la data de 11.02.2013. Planurile de urbanism generale al căror termen de valabilitate a fost depăşit de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 7/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul publicată în Monitorul Oficial nr. 111 din 11 februarie 2011, dar pentru care a fost iniţiată procedura de achiziţie a elaborării/actualizării pot fi prelungite prin hotărâre de consiliu până la data aprobării noii documentaţii, dar nu mai mult de 2 ani de la data publicării ordonaţei de urgenţă – adică 11.02.2013. Astfel este posibilă emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire. Consilierii şi primarul au avut mai multe intervenţii. A fost supus la vot  apoi proiectul de la punctul 5 privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici actualizaţi aferenţi proiectului ”Reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi”. Urmare a adresei nr. 122152/AM/19.03.2012 transmisă de Autoritatea de Management POS Mediu din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor s-a impus corelarea lucrărilor incluse în proiectul tehnic cu lucrările incluse în studiul de fezabilitate. Diferenţa între proiectul tehnic şi studiul de fezabilitate aprobat în anul 2011 constă în principal în reproiectarea anumitor lucrări generată de necorelarea unor proiecte în infrastructura de drumuri finanţate prin POR şi lucrările în infrastructura de apă şi apă uzată finanaţate prin POS Mediu. Această situaţie s-a înregistrat în Aglomerarea Pechea, respectiv: DJ 251, drum judeţean ce traversează localităţile Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi; DN 25 din Aglomerarea Lieşti, drum ce traversează localităţile Drăgăneşti, Barcea, Umbrăreşti, Iveşti şi Lieşti; drumul de centură Tecuci.

Schimbări la Poliţia Locală

În proiectul de la punctul 6 se menţionează:”Având în vedere necesitatea eficientizării şi a înlăturării dificultăţilor întâmpinate în desfăşurarea activităţii se impune modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale Poliţiei Locale. Se desfiinţează funcţia publică de conducere de director executiv, funcţia de conducere de şef serviciu ordine publică şi pază bunuri, care în prezent este vacantă şi funcţia de şef serviciu monitorizare şi control, în prezent ocupată. Funcţionarii ale căror funcţii se desfiinţează vor beneficia de prevederile art. 99 şi art 100 din Legea nr. 188/1999 rep. 2 cu modificările şi compleările ulterioare. Noua organigramă va fi organizată la nivel de serviciu şi strucurată pe mai multe compartimente: juridic şi gestionarea resurselor umane, financiar contabilitate, ordine publică şi pază bunuri, dispecerat, circulaţie rutieră, protecţia mediului”.

Închiriere hală în schimbul unei contraprestaţii

Cel de-al 7-lea proiect viza aprobarea contractului de colaborare între Municipiul Tecuci şi SC Atlas Galaţi pentru asigurarea condiţiilor de realizare a unor lucrări privind proiectul Varianta Ocolitoare Tecuci. SC Atlas va utiliza hala de reparaţii C5 din incinta imobilului situat în str. 1 Decembrie 1918 nr. 156 (Autobaza) ca spaţiu de producţie iar în schimb va efectua lucrări de terasamente în cantitate de 700 mc la intersecţia străzilor Cuza-Vodă şi Nicolae Bălcescu, unde urmează a se amenaja un spaţiu necesar desfacerii şi comercializării produselor agricole. Prin aprobarea următorului proiect primarul Daniel Ţuchel a fost împuternicit să reprezinte Municipiul Tecuci în Adunarea Generală a SC Apă Canal SA Galaţi. Prin proiectul de la punctul 9 s-a propus casarea pentru mijloace fixe integral amortizate, obiecte de inventar şi echipament de protecţie scos din uz, bunuri aparţinând municipiului Tecuci, aflat în concesiunea SC Apă Canal SA, în administrarea Departamentului Apă Canal Tecuci. Din casarea acestor bunuri se estimează că se va recupera 6200 kg fier vechi, 180 kg bronz şi 45 kg D.E.E.E. Ultimul proiect de pe ordinea de zi făcea referie la modificarea art. 3 din HCL nr. 14/03.08.2012 pentru aprobarea tarifelor depozitare – deşeuri municipale. Prin hotărârea menţionată s-au aprobat tarifele pentru depozitare deşeuri municipale de la 19.3 lei/mc la 59 lei/to, tarif fără TVA, cu punere în aplicare de la 15.08.2012. Prin aprobarea proiectului de la punctul 10 hotărârea consiliului va intra în vigoare abia de la 1 decembrie 2012.

În final primarul a prezentat două informări privind încasările la iarmarocul moldovenesc (320.284 lei cu aproape 100.000 lei mai mult ca anul trecut a anunţat Daniel Ţuchel) şi nerespectarea directivelor Curţii de Conturi. Informaţia este disponibilă în format video, de la minutul


20 comments

 1. Avem primar Frumos ,tinar ,si cu bani si pe deasupra e si fost comandant de baterie ,de ce se pling PDL-acii las ca e ok cu Usl . De face treaba buna il recomand ca Presedinte pt Romania. DAr sa faca intii la Tecuci.

 2. Draga admin, ca sa ma intelegi, il cunosc bine pe fiul dumnealui, nu si pe dansul personal. Si eu mai rad uneori degeaba

 3. Draga Atena, te rog sa nu te superi, dar cred ca esti putin frustrata. Sa inteleg ca il urmaresti pe Samir Oanca? Se pare ca el nici nu te-a remarcat.
  Macar ai fost curioasa sa citesti cartea pe care a lansat-o de curand? Daca ai avea ingaduinta sa o lecturezi ai intelege ca nu este chiar corect sa crezi ca sentintele tale sunt si juste. Daca te inseli? Nu ti-ar dauna deloc sa fii putin mai modesta.
  Si chiar cred ca Samir Oanca, pe care nu il cunosc personal, poate fi un model pentru cei mai tineri.

  1. @maria
   Daca ati fi renuntat la „pe care nu il cunosc personal”… era un comentariu pe care unii l-ar fi luat in seama. Asa, a ramas un pamflet nereusit. Totusi, faptul ca ne starniti rasul justifica faptul ca l-am parcurs.

 4. Fa nenea si tu ceva…nu mai dezgropa mortii! Invata sa vorbesti nu te mai uita in dreapta sa sufle cineva ce sa zici. Ai vrut sa fii primar…acu te faci ca esti(toate buna),doar ca daca ai face ceva concret in afara sa renoveri primaria ar fi mult mai bine! Nu sunt bani dar totusi sunt:-j Era o vorba…lauda-te cu reusitele tale nu cu esecurile altora. Tu de fel..nu realizezi nimic..da scoti ochii cu ce a facut celalalt! La prostime poate tine…la OAMENI nu;)

 5. @maria,

  Apreciez constatarea ta că fac unele observații corecte, iar dacă tu ai găsit în comentariul meu afirmații prin care eu ”pup vârtos pe noul primar exact acolo unde alții verticali i-ar trage un șut” înseamnă că sunt două posibilități :
  — fie ai citit un alt text, care nu-mi aparține;
  — ori nu ai capacitatea de a înțelege ce citești, lucru grav care te bagă în eroare și care ulterior te determină să faci comentarii total înafara înțelesului textelor și a contextului.
  Eu te-aș sfătui, dacă nu ai fost în sala de ședințe a CL, măcar să urmărești cu atenție fragmentul de înregistrare postat pe acest site și apoi să-mi precizezi care-i momentul cu ”poziția PP-DD în consiliul local”(te-am citat)care a fost încărcată (poziția,dragă…nu momentul!) de ”corectitudine”, de onestitate și demnitate. Cred că aici i-aș adresa o rugăminte lui Admin și anume aceea ca în momentul votării pe proiecte să filmeze modul efectiv în care consilierii noștrii ridică mâna la pentru-împotrivă-abțineri, deoarece este un lucru foarte interesant : sunt mulți care ”gargarisesc” făcând o anumită opoziție, dar de votat votează ”cum trebuie”!(avem precedentul creat de memorabilul Diaconu din mandatul trecut).
  Păi, inclusiv la această ședință ”domnul primar și-a făcut de cap”(iarăși te-am citat)cu deplinul sprijin al marelui consilier Samir Oancă. Despre ce poziție a PP-DD vorbești? Samir Oancă cu tupeul bine cunoscut a încercat să se facă remarcat bătând câmpii cu trocul(sau troaca?)și casarea(ori ca sarea?) pe care nu a reușit să le înțeleagă, dar de votat a votat ”pentru”, iar al doilea consilier pp-dd-Etilic sau Mitilic,pardon!…Mitilici, toată ședința a căutat să găsească a doua pagină din proiect, dar ca un făcut n-a reușit! Dumneata vrei să-mi spui că prestația acestor doi indivizi poate fi numită ”o poziție” corectă, constructivă și dedicată cetățenilor Tecuciului? Inclusiv aceștia doi se înscriu în rândurile categoriei destul de mari de consilieri ”tăcuți, votanți și gângavi” cu care este populat actualul CL.
  La rândul meu te îndemn să fii realistă și corectă cu tine și să nu disonezi în spusele tale cu realitatea extrem de evidentă. Vrei să demonstrezi că Samir Oancă este modelul de consilier local, modelul de om politic care poate fi luat ca exemplu și care revoluționează viața politică tecuceană? Am avut șansa să particip cu ceva ani în urmă la adevărate ședințe de CL unde cel puțin trei aleși locali de la vremea respectivă constituiau cu adevărat o veritabilă opoziție și aveau cu adevărat o poziție prin modul cum interveneau și argumentau și care duceau cu adevărat la răsturnarea situației voturilor consilierilor, spre disperarea primarului Lazăr. Vorbesc de consilierii PNȚCD d-na Manoliu și PRM dl.Avram (care,spre regretul meu ne privesc din ceruri acum) și domnul avocat Frâncu Dan(pe care-l salut cu stimă și respect)de la PNL, deci după cum bine se observă din partide diferite, dar apărători ai tuturor tecucenilor! Domnul Samir Oancă este un exemplu de individ foarte reprezentativ pentru ce se întâmplă în peisajul politic contemporan. Tot felul de ”oligovitaminizați și oligoelemenți” de ăștia cu grave carențe educaționale, caracteriale, neuronale, de experiență, de bun-simț…adică oligoeducați, oligocaracteriali, oligocitoneuronali, oligoexperimentați, oligosimțiți, oligo…nu-mai-știu-cum, care se cațără pe structuri politice, prind trendul cum se spune și fără a avea niciun merit, pentru că sunt ”oligo”(adică au carențe) se cred mesia în politică. Vrei să spui că un astfel de individ poate fi un exemplu…mai întreb a nu-știu-câta-oară și eu ca prostu’? Cum poți să-ți arogi dreptul de mare politician când tu ca și candidat al PP-DD Tecuci pentru Primărie ai fost cu 40% sub nivelul votului politic al PP-DD pentru CL? Asta înseamnă că 40% din votanții PP-DD Tecuci nu l-au vrut ca individ, ca și valoare umană! Păi, pe trendul politic actual al PP-DD și clanța de la ușă ieșea consilier local!

  Putem avea modele politice, modele în general din indivizi cu apucături de fante de mahala, de ”oligovitaminizați” cu comportament evident infantil, cu un individ care nu-și poate asigura singur existența curentă, cu unul care se comportă intenționat ”pretențios” în încercarea de a epata puștimea în fiecare seară pe strada 1 Decembrie în zona industrială sau pe Ghe.Petrașcu între Cina și Kaufland făcând drifturi cu rabla lui de 300 de euro decapotabilă(ptiu,drace!…că era să scriu decalotabilă!)???
  Ăștia sunt modele? Dacă este așa strălucit, așa bun…de ce nu-l iei acasă la tine, Maria…căci astfel ai avea tot timpul din lume să-l admiri și ne-ai face nouă-comunității-un mare bine, scăpându-ne de el!?!? Nu știu care poziție (mai nimerit era să spui atitudine) a lui Samir Oancă ți-a plăcut ție, dar sincer mie mi-a displăcut total poziția ta de apologet al unei non-valori căreia încerci să-i creezi un piedestal de model. Sincer este păcat și-i poți deruta pe cei mai tineri și mai neexperimentați.
  Uf!…m-am cam încins,om bătrân ce sunt…dar cum să nu reacționezi la ceea ce se-ntâmplă în jur? Iar ce vedem la Tecuci la scară mică, se întâmplă la scară mare la București. Luni, lipsa de calitate a clasei politice românești a mai atins un maxim insuportabil. Tocmai această lipsă de profunzime, de caracter, de calitate, de respect față de români ne-a pus ca țară într-o poziție greu de închipuit că se poate întâmpla. De aceea crearea de modele de lideri, de idoli falși este foarte periculoasă. Cum spuneam…de luni până marți, România a trăit fără cap, fără conducere executivă și prezidențială, din cauza unor ”lideri” de carton, gonflați artificial, incapabili să gestioneze situații grave și grele ale țării. Unul, șef al Guvernului, din dorința de a se eschiva de răspundere se ascunde într-o vizită de partid absolut inutilă României tocmai în Africa de Sud, unde Internaționala Socialistă dezbate (nu se știe câte zile) ”efectul socialismului științific asupra coloniilor de termite”, de parcă Internaționala Socialistă făcuse lobby pentru ca România să iasă din criză! Celălalt conducător de partid istoric, de fapt a singurului partid istoric cu tradiție ce a mai rămas pe eșichierul politic românesc, consideră că propria-i relaxare este mai importantă decât gestionarea treburilor țării într-un moment critic și concomitent cu plecarea din țară a prim-ministrului. Punem pariu că dacă ar fi rămas președinte, Crin nu ar fi simțit nevoia de relaxare și nici celălalt nevoia de internaționale socialiste africane! Lipsa totală de caracter, de responsabilitate, de minimă politețe politică ne sperie pe noi, oamenii simpli care privim spre viitor.
  Cred că Brătienii se răsucesc în mormânt când văd cine-i reprezintă acum : un bărbat incert călăuzit de un bătrân demon al securității comuniste! Cum poți lăsa instituția Președintelui României ca pe o tarabă nefolositoare în piață, când ea este un simbol al țării, al suveranității ei? Când ești ”bărbat politic” trebuie să duci cu demnitate chiar și înfrângerile pentru a putea da speranță victoriilor viitoare. Nu te poți comporta la acest nivel ca un copil mofturos și cu pârțag, care când nu-i convine ceva își ia ”zucăiile si piacă”(cred că s-a înțeles,nu?…jucăriile și pleacă)!!! Deci de luni până marți România nu a fost guvernată din cauza inconștienței și infantilității conducătorilor ei…dar țara, oamenii și-au văzut de ale lor și au mers mai departe. Deci se poate și fără ei! Atunci apare întrebarea…de ce-i mai plătim și suportăm când se poate și fără ei? Periculoasă întrebare…dificil răspuns! Fără să vreau îmi vin în minte versurile eminesciene, care în atare situație capătă actualitate incredibilă și greutate copleșitoare :
  ”Voi sunteți urmașii Romei? Niște răi și niște fameni!
  I-e rușine omenirii să vă zică vouă oameni!”
  Am făcut ce-am făcut și uf!…iarăși m-am cam înfiebântat! Dar să revin la ale noastre, dragă Marie și Mărioară…mă bucur că susții ”fulminanta evoluție” politică a ”marelui politician” ce a evoluat din postura de paharnic al organizației PNL Tecuci până cu vreo doi ani în urmă, la cea de ”mare șef” de partid pepededist! Să-ți fie de bine/dragă Mărie!

 6. Draga Atena, nu stiu cine esti, daca porti fusta sau pantaloni si nici nu are importanta. Trebuie sa recunosc ca ai facut unele observatii corecte, dar mai observ si faptul ca te-ai hotarat sa-l pupi vartos pe noul primar exact acolo unde altii mai verticali i-ar trage un sut! Si daca ar tacea si noul intrat in consiliul local,Samir Oanca, asa-i ca tare si-ar mai face linistit de cap noul primar? Cat despre cuvantul troc, mai deschideti Dex-ul si tu si primarul. Samir Oanca are calitatea de a se exprima popular, pe intelesul omului de rand. Dar fii atent la pzitia PP-DD in consiliul local. Nu ti se pare ca este chiar corecta? Hai, fii putin mai cinstit cu tine insuti si mai realist!

  1. daca ai sta stramb si ai gandi drept , sau daca ai sta oricum , tot n ai intelege pozitia acestui ilustru consilier local al ppdd .
   sigur este ca el nu are o pozitie proprie ci doar una contra , dar nu stie sa o exprime , facind doar un circ ieftin care sa i acopere lipsa de cultura , de experienta si de bun simt .
   noi l am ales , asa ca trebuie sa l suportam pana il schimba ai lui , caci am inteles ca i sunt zilele numarate .

 7. Asistând la această şedinţă de Consiliu Local am realizat că actualul legislativ (local) este cel mai slab din câte am văzut până acum de 20 de ani încoace. Sunt puţini cei cunoscuţi şi capabili să închege o propoziţie cu subiect şi predicat, iar majoritatea sunt „no name”, cu adevărat selectaţi şi puşi acolo pe liste pentru faptul că pot înghiţi pe nemestecate tot ce li se cere să voteze, preluând asupra lor responsabilitatea hotărârilor ce li se bagă sub nas.
  M-am simţit penibil urmărindu-i prestaţia lui Samir Oancă. Consiliul Local înseamnă un fel de „Sfat al Înţelepţilor” care ia decizii pentru şi în numele comunităţii, ori sus numitul şi mulţi alţii ca el din consiliu nu sunt în stare să ia decizii nici pentru ei ca persoane, darămite să încredinţezi soarta oraşului pe mâinile lor. Apoi mai sunt şi consilierii ce fac parte din vechea administraţie care „se dau după cireş” lipsind de la şedinţe, numai pentru a nu fi puşi în postura să dea explicaţii pentru fapte şi întâmplări trecute, mizând pe faptul că acestea vor fi uitate cu timpul. Păi, unde-i „ilustrul” lider maximo din mandatul trecut, respectiv Eduard Finkelştain, care să-şi conducă „trupele” împuţinate actual, să contra-argumenteze acum acuzele ce-i sunt aduse? Unele sunt sigur discutabile, chiar exagerate, dar evitând confruntarea bărbăteşte, dă senzaţia de vinovăţie. Ce mult îi plăcea să se asculte când ştia că se ascunde în spatele unei majorităţi confortabile! Acum văd că există voci chiar în propria tabără, care aruncă responsabilitatea pe fostul executiv (consilierul Vasiliu referitor la contractul de realizare a PUG). Mă întreb… ce o să facă în viitoarea campanie electorală, cînd se aude că doreşte să fie parlamentar?
  Dar să revenim la şedinţa de consiliu în discuţie şi să spunem că cel mai numeros grup îl constituie necuvântătorii, nevorbitorii, care n-au păreri, ci sunt un tăcut şi comod aparat de vot „cumpărat” definitiv de executiv. Cel mai reprezentativ şi mai tăcut dintre toţi mi se pare dl.Radovei, pe care sincer nu l-am cunoscut până acum (fizic vorbind) nu am avut ocazia să-i aud tonalitatea vocii şi nici stilistica exprimării, întrebându-mă dacă vorbeşte, dacă se exprimă, dacă are păreri!?!?
  Revenind la ordinea de zi… au fost momente de un penibil sublim. Cred că I.L.Caragiale se răsuceşte-n mormânt de ciudă că nu este contemporan cu dl.Samir Oancă, „marele economist şi autor de cărţi” care acum s-a împlinit profesional în funcţia de consilier local, cum încearcă el vitejeşte să dea o înţelegere mult mai profundă noţiunii de casare, pe care dacă ar înţelege-o, s-ar supune chiar pe sine acţiunii acesteia. Sublimul deplin a fost atins în momentul descoperirii termenului de troc de către acelaşi Samir Oancă, care şi cu ajutorul explicaţiilor vădit zeflemitoare ale domnului primar, l-au dus pe Oancă în zona „spectacolului absurd” plătit de contribuabili, în care dumnealui se face că este implicat şi pătruns de importanţa mesianică a prezenţei sale în consiliu. Câte opere ar fi scris Caragiale dacă ar fi avut şansa contemporaneităţii cu „ilustrul” Samir Oancă, nume predestinat şi de „mare rezonanţă” pentru umorul amar al politicii de bâlci a Tecuciului!
  Pe fond sunt indignat de superficialitatea cu care „aparatul de vot” din CL a reuşit să treacă hotărâri care au ca urmare cheltuirea banilor publici, într-o perioadă de criză, pe acţiuni stupide şi nefundamentate legal. În primul rând se face o confuzie gravă : CSŞ Tecuci nu este acelaşi lucru cu CS. Sporting Tecuci! CSŞ Tecuci este prescurtarea Clubului Sportiv Şcolar, instituţie publică de învăţământ, finanţată de la buget, pe când CS.Sporting Tecuci este o entitate privată în spatele căreia se află chiar interese private promovate prin sport. Majoritatea consilierilor sunt perfect confuzaţi în acest aspect. Pe ce criteriu acorzi 50 de milioane lei vechi pe lună asociaţiei sportive private a domnului Ghinea, când există şi alte asociaţii sportive ce promovează fotbalul în Tecuci, chiar mai profesioniste şi mai meritorii? Spune domnul Papuc că este o nimica toată! Dacă este aşa… de ce nu-i dă dumnealui din propriul buzunar? (acum vreo doi ani, parcă, în opoziţie fiind domnia sa era „opărit” de faptul că se propusese dublarea sumei alocate tot unei societăţi private dar în eter, suma iniţială fiind de vreo două ori şi ceva mai mică decât cea pentru echipa de fotbal a dl.Ghinea : 2000 vs. 5000!). Acest Sporting Tecuci foloseşte jucători de la CSŞ Tecuci, foloseşte fără plată baza sportivă a CSŞ Tecuci, pe când alţii plătesc. Sporting Tecuci joacă în divizia a IV-a judeţeană cu echipele din comunele limitrofe, pe când alte sporturi (lupte, atletism, rugby) au sportivi de la CSŞ Tecuci în loturile naţionale, unii sunt campioni naţionali şi pe ei nu-i sprijină nimeni. Acest experiment cu Sporting Tecuci s-a mai repetat şi în 2006-2007, când s-au cheltuit 2 miliarde lei vechi, având ca obiectiv promovarea în divizia C… lucru nereuşit datorită neseriozităţii conducerii şi antrenorilor ca Bebe Pascal, pentru care cel mai important moment al meciurilor şi antrenamentelor este „repriza a treia”… analiza la grătar şi şpriţ a jocului! Ştiu consilierii bonitatea şi seriozitatea lui Sporting Tecuci, a lui Ghinea şi Pascal… pe ce cheltuiesc banii publici, cum se face justificarea?
  Este lăudabil că dl. primar a dispus curăţenie (efectivă) la Stadion şi că încearcă să se implice în viaţa sportivă a Tecuciului, aşa cum fostul primar nu a făcut-o, dar procedând aşa riscă să compromită o intenţie bună printr-o rezolvare greşită, nelegală şi fără perspectivă. Dacă CL îşi doreşte, poate prelua singur frâiele unei echipe de fotbal reprezentative, care să aibă criterii de performanţă clare şi care cu adevărat să reprezinte Tecuciul.
  Al doilea punct pe care l-aş menţiona este raportul prezentat de dl.primar cu privire la rezultatele controlului Curţii de Conturi la Primărie referitor la sporurile salariale date celor din Primărie cu ceva ani în urmă şi care trebuiesc recuperate. Este absolut de apreciat impetuozitatea primarului de a devoala abuzurile şi greşelile vechii administraţii locale, dar la acest punct cred că a comis cel puţin o eroare, sau a vrut să creeze numai o perdea de fum pentru un câştig de capital electoral, ori nu ştie de hotărârile propriului Guvern. Este adevărat că pentru a-şi fideliza personalul, fostul primar a acordat tot felul de sporuri (de zâmbet, de antenă… de praf pe tobă, de tăiat frunză la câini…) unele situate înafara cadrului legal la momentul acordării, dar actualul Guvern printre primele acţiuni după instalare a fost aceea de a nu mai cere să fie recuperate de la salariaţi sporurile încasate nelegal sau abuziv de către bugetari… într-un cuvînt amnistie pentru cca. 300 de mii de bugetari. Deci austeritate să fie, dar numai la privat… nu şi la buget!
  Aşa că… domnule primar, nu mai poate fi recuperată suma de 11 miliarde lei vechi, că intraţi în conflict cu deciziile propriului guvern. Deci rămâne cum am stabilit :
  „Bună ţară, rea croială
  Mama ei de rânduială,
  Ăia hoţi, ăştia hoţi
  Mama lor la toţi!
  ………………….
  Vin ai noştri, pleac-ai voştri
  Noi rămânem tot ca proştii!”

  Nu mai pot zice decât…
  „BRAVOS DEMOCRAŢIE — HALAL SĂ-ŢI FIE!”

  1. dar parca si fostul consiliu a acordat CS Sporting 30 mil lunar parca timp de un an de zile. si era tot d/nul Ghinea. Ia sa cautati proiectul de hotarare.

   1. Da cred ca era in primul mandat al lu Edi, cand am disputat barajul de promovare in Liga a 3-a, la Buzau si ne-am facut de ris. Tin minte ca ne-a arbitrat Avram la centru si am pierdut cu 3-0, dupa ce 3 jucatori tecuceni au fost eliminati.

  1. Tecuci.eu propune d-lui Hulea Angelu, daca ne urmareste, sa raspunda la aceasta intrebare. Admin nu poate sa raspunda deaoarece, buna vreme, a avut o relatie de amicitie cu Dumnealui. Buna vreme… Dar asta nu ma impiedica sa postez informatii pro sau contra despre politicianul amintit. Dar e deontologic sa iau atitudine si sa raspund celor ce sunt interesati. Noi avem suficiente informatii. Dar e cat se poate de corect sa raspunda consilierul. Asta ar insemna ca nu a pierdut contactul cu alegatorii si ca-i respecta. Si, asa cum il stiu, cred ca va va raspunde…

 8. PRET VECHI DESEU MENAJER TECUCI:19.3 lei/mc=14.475 lei /tona
  calcul:1 mc deseu menajer(statistic)=750 kg=0.75 tone
  pret/tona=19.3lei/mc x0.75mc/tona=14.475 lei/tona

  PRET NOU GUNOI MENAJER;59 lei/tona

  MARIRE DE 4.076 ORI.cu tva calculati voi.

  VA MULTUMIM.
  va pupa tati

 9. Prin majorarea tarifului de depozitare deseuri pe depozitul Rates cu cca 150% ( de la 19 lei la 59 lei fara TVA )ni se baga adinc mina in buzunar pentru ca, odata cu intrarea in viguare a hotaririi respective sau cel tarziu la 01.01.2013, urmeaza automat cresterea taxei de habitat.
  Daca se cauta surse de venit atunci era mai bine sa nu se renunte la taxa de parcare (taxa pe care poti sa nu o platesti daca nu vrei sa-ti parchezi masina in centru); taxa de habitat este obligatorie pentru fiecare locuitor al orasului.

  1. Ca cetatean al orasului sint de acord sa nu i se plateasca pt ca a lipsit ca stiu ca li se da ceva ceva.

Comments are closed.