Web
Analytics
TECUCI

Scrisoare deschisa, catre Primaria Tecuci


amenajare-spatii-iterblocuri_tecuci.eu
tecucicoltderai.blogspot.com

In atentia serviciului de Investitii. Proiectul de reabilitare  al spatiilor verzi si al parcarilor in cadrul asociatiilor de proprietari.
Stimate domnule Primar, Eduard Finkelstain
Stimate domnule Primar, Daniel Tuchel
Subsemantii, locatarii blocurilor, B, C, D, din cadrul asociatiei de proprietari, nr. 2, din strada Costache  Racovita,  doresc sa atraga atentia asupra nemultmirii  lor,  privind modului in care a fost conceput proiectul de reabilitare al spatiilor verzi  si al parcarilor din aceasta zona. Va mentionam ca v-am facut cunoscute opiniile noastre, inca din toamna anului trecut,  prin adresa nr. 47126/29.09.2011, insotita de semnaturile noastre si depusa la Primaria Tecuci, la care nu am  primit nici un raspuns pana in acest moment.
In acest sens, va aducem, din nou, in atentie, urmatoarele puncte de vedere comune:
– Dorim ca reamenajarea spatiilor verzi din incinta curtii interioare (intre blocuri) sa nu includa si taierea copacilor, deoarece avem nevoie de spatiu verde in zona. Ar fi bine sa stim de ce trebuie sa renuntam la copaci si spatii verzi, in favoarea unor parcari.
– Reamaenajarea aleilor (pavarea) din aceasta zona sa se faca in favoarea cetanilor, si cu acceptul acestora, fara ca acestea sa devina drumuri publice catre institutiile publice din zona.
– In aceste blocuri, sunt locatari varstnici care au nevoie de liniste. Va reamintim faptul ca linistea nu poate fi asigurata in partea dinspre strada C. Racovita, datorita institutiilor publice si agentilor economici, amplasati in aceasta zona.
– Este necesar un spatiu de joaca pentru copii in aceasta zona.  Suntem surprinsi ca in cadrul unui proiect de o asemenea amploare, nu au fost prevazute si astfel de spatii, (de joaca) de altfel, absolut necesare in cartierele de locuinte.
– Nu dorim transformrea spatiilor verzi din zona in parcari, deoarece nu sunt necesare locatarilor acestor blocuri.
Va multumim,  si in speranta ca veti fi alaturi de noi in acest demers  asteptam un raspuns pozitiv in acest sens.

 Cu sinceritate,  Carmen Stan


27 comments

 1. Din cate stiu in acea zona despre care vorbiti este un caine care a muscat zeci de oameni, cunosctut si sub numele de”cainele negru cu botul alb”. Vreti liniste si il tineti acolo sa le fie frica oamenilor sa treaca prin acea zona? Ca doar cainele nici nu face galagie. Musca pe la spate fara sa te atentioneze, adica fara sa latre.
  Mai treceau elevi pe acolo dupa ce ieseau de la ore, sa nu mai ocoleasca si sa o ia pe drumul cel scurt. Dupa ce ploua nu puteau trece pentru ca era noroi.
  Nu zic ca e bine sa taie copacii dar pavarea e necesara. Nu puteti sa interziceti trecea pentru ca e zona publica si faptul ca lumea trece pe acolo nu inseaman ca fac si galagie. Doar nu tipa in timp ce merg.

 2. Stimata doamna, nu pot pentru ca să nu exprim si eu… părerea mea! Sincer, îmi place în mod nespus de mult când am şansa să întâlnesc concitadini ca dumneavoastră… care au ceva de spus şi de cerut administraţiei locale… şi o fac cu adevărat! Părerea mea, este că meritaţi sincere felicitări ! Nu toţi cetăţenii Tecuciului sunt jurişti sau foarte buni cunoscători ai legilor… dar toţi cetăţenii Tecuciului vor să trăiască civilizat, cât mai în linişte, siguranţă… la umbră vara şi la soare iarna… mi se pare mai mult decât normal! Noi, cetăţenii, AVEM DREPTUL să cerem! Iar ei, pe care i-am angajat ca administratori, SUNT OBLIGAŢI să treacă la executare… atâta timp cât şi legea şi drepturile altor cetăţeni nu sunt încălcate… În rest, totul se reduce la a comenta „pro” sau „contra”, cu argumente mai mult sau mai puţin compatibile cu legea… Dreptate au şi alţi comentatori, mai „avizaţi”, dar esenţa este că dumneavoastră CEREŢI, iar administraţia locală ESTE OBILGATĂ SĂ VĂ ASCULTE! RESPECTELE MELE STIMATĂ VECINĂ !

 3. Ne considerăm mari ecologisti dar de fapt ne apărăm dreptul de a stăpâni un petec de pământ in fata blocului, inconjurat de gărdulete inestetice. De asemenea pentru unii este normal să existe bătătoare de covoare, uscătoare de sârme intinse intre copaci, masini pe spatiu verde.
  Din cate am aflat erau in pericol unul sau doi tei, nicidecum dezastrul ecologic, apocaliptic, care distrugea planeta.
  Modernizarea aleilor să se facă in favoarea cetătenilor si cu acordul cetătenilor!?
  Proiectul a fost aprobat de consiliul local după consultarea tuturor asociatiilor de proprietari din zonă. Nu sunt consilierii locali reprezentantii nostrii?
  Pentru cei care nu stiu intrarea principală a spitalului de copii este în aceasta zonă. Ce facem ? Lăsăm în continuare uscătoarele de rufe si interzicem dreptul medicilor si pacientilor de a intra în acest spital pe intrarea principală? Punem un comitet de locatari să verifice cine are dreptul de a intra pe aceste alei? Mergi în vizită si ai nevoie de acordul locatarilor de a parca masina? Sau după ce se modernizează zona, punem acele opritoare pentru parcări si ne considerăm stăpâni pentru 5 lei pe lună?
  Cum se rezolvă contradictia dintre locatarii vârstnici care au nevoie de liniste si realizarea unui loc de joacă pentru copii? Ati vazut copii tacuti? Dacă sunt locatari vârstnici înseamnă că există foarte putini copiii mici. Si atunci de ce este nevoie de loc de joacă intr-o zonă fără copii? Dacă este vorba de nepoti, unde parchează fiii si fiicele când vin in vizită să-si vadă părintii si copii lăsati în grija bunicilor?
  Aceste blocuri peste 10-20 ani vor fi nelocuite sau vor fi locatari tineri?
  Multe intrebări. Poate găsim răspunsuri.

  1. Nu-i un dezastru ecologic,taierea celor 2 poate 3 copaci!
   Nu-i un dezastru ecologic, taierea plopilor din acest oras!Vezi spatiile din jurul liceelor 1 si 2 (ca doar era domeniu public), spatiu nou reabilitat din spatele lic 2, (zona garajelor, unde troneaza o mare parcare goala)!
   Nu-i un dezastru taierea copacilor din zona Kaufland (nu ma refer iar la imensa parcare goala, ci doar la plopii de langa parcare, cei din fata blocului)
   Cimitirul… „ati dat coltul”, spre cimitir?
   Mai este oare, un loc linistit, un loc de verdeata? In rest acolo totul e OK!
   Sa asteptam sa se taie tot, ca sa fie dezastru! Bine gandit!
   Si tot pentru informarea d-voastra!Exita un precedent!
   http://epochtimes-romania.com/news/25-000-de-euro-amenda-pentru-taierea-unui-tei—150043
   Si daca tot s-au taiat atatia copaci, din acest oras, haideti sa punem cateva intrebari, la care sa gasim raspunsuri:
   Unde a plecat atata masa lemnoasa?
   Cati copaci au fost plantati in loc?
   Nu exista nici o contradictie, intre persoanele in varsta si copiii care nu tac!Deci nu trebuie rezolvata!
   Schimbam zgomotul din strada (claxoane, injuraturi, nunti, masini care urmeaza sa ne treaca pe sub fereastra,) cu glasurile de copii aflati in siguranta intr-un parculet frumos amenajat in apropierea blocului. Si va invitam si pe d-voastra langa noi… langa bunici si nepoti! Si s-ar gasi loc, si parcarile parintilor, ar fi loc pentru tot..dar intr-o alta viziune.
   UNDE gasiti d-voastra in tot perimetru amenajat in zona asociatiilor in cauza,(Racovita, sifonarie, aleeile spre Penny, zona Gh.petrascu) un spatiu de joaca pentru copii?
   Pentru cei care nu stiu, intrarea principala in spitalul de copiii este prin strada Elena Doamna. Nu mai dezinformati populatia.
   Odata, demult, cred ca 40 de ani, exista o alee de intrare in spital, prin aceasta zona, O ALEE, DOAR, atunci, cand nu era construit corpul nou.
   Asa ca, nu batatoare, nu permit accesul in spital!
   Intrebare:Ce urmeaza sa se faca in curtea spitalului? Este greu de ghicit? In acest moment copacii sunt in picioare…Dar atentie, sunt plopi, si cateva salcii, si in plus tot pe domeniul public!Deci, nu au nici o sansa!
   Sa traiti bine!

 4. Protejarea mediului este o problema majora la niovel mondial. Marile organizatii internationale sustin cresterea calitatii mediului acesta fiind elementul esential al existentei umane prin care se asigura conditia de viata a locuitorilor terrei de maine protejarea copacilor ajuta natura cea datatoare de oxigen. Asadar lasati copacii, nu-i taiati, ei sunt resurse regenerabile, fiecare din noi putem contribui la ocrotirea mediului, trebuie doar sa si vrem.

 5. Din intamplare locuiesc in aceasta zona pe care o stiu ff. bine o zona linistita cu mult spatiu verde pana in momentul cand Primaria a decis acest proiect de reabilitare a spatiilor verzi si a parcarilor.Precizez ca la fata locului nu s-au deplasat cei de la mediu, proiectantul acestei lucrari care banuiesc ca este arhitectul primariei pentru a constata daca copacii sunt batrani si afecteaza structura blocurilor ceea ce nu este adevarat deloc si locurile de parcare in functie de cate masini sunt .Mentionez ca la fata locului s-a deplasat d-na Nona Popovici unde a avut un schimb de replici cu locatarii blocurilor plecand foarte iritata de intrebarile incomode puse de acestia.In urma acestor discutii s-a depus anul trecut la primarie o adresa din partea locatarilor cu toate semnaturile acestora avand nr de inregistrare 47126/29.09.2011 privind anumite puncte de vedere comune legate de acest proiect.Nici in ziua de astazi nu s-a trimis nici un raspuns la aceasta adresa.Am hotarat ca vom sesiza toate organele abilitate in acest sens inclusiv televiziunile in momentul in care vor veni sa defriseze spatiul verde.Avem nevoie de spatii verzi si locuri de joaca pentru copiiiar alee dintre blocuri sa nu fie transformate in drumuri de acces catre institutiile din zona doamna Popovici stie destul de bine care este proiectul din zona noastra destul de delicat.

  1. mai mult decat palma pa care ati dat-o prin votul dvs. nu puteati face mai mult. Ca o ironie, nici primarul si nici CEA-CARE-LE-FACE-PE-TOATE (prost) in Tecuci, nu intelegeau si nu inteleg de ce oamenii nu le sunt recunoscatori ca le aduc binele, e drept cu de-a sila, in fata blocului. Au un singur defect, ca dupa douazeci de ani de democratie,nu constientizeza ca oamenii doresc sa fie intrebati cand un proiect de modernizare le afecteaza viata. In occident are loc o intreaga dezbatere publica in cartierul respectivsi daca majoritate covarsitoare, cam ca rezultatul de la alegeri, nu sunt de acord cu proiectul respectiv se amana sine die. Ati auzit de ceva de genul acesta in Tecuci? Atunci ramane valabila fraza de inceput si sper sa fie ca o invatatura pentru toti conducatorii vremelnici ai acestei urbe.

 6. RAU CA SE MODERNIZEAZA ORASUL RAU CA NU SE FACE NIMIC.SI LUMEA ASTA E DRACU.ASA A FOST SISTEMATIZAT ORASUL LA TIMPUL RESPECTIV(INGHESUIT) ACUM CE SA FACA ,SA IL LASE IN PARAGINA TREBUIE SA FACA CEVA.ASA SA II LASAM PE EDILI SA FACA CEVA.

 7. Pentru a veni în ajutorul celor care încep să se simtă…cetăţeni, vă recomand să citiţi aici. Rog pe domnul admin să le posteze şi pe acest site.
  http://www.ce-re.ro/info-pentru-cetateni-si-
  Citiţi cu răbdare şi atenţie totul şi…să purcedem la treabă legal, că doar aleşii ne ameţesc cu democraţia şi legalitatea.
  Păi dacă-i bal…bal să fie!

 8. Stimată doamnă Carmen Stan,

  Dacă doreați cu adevărat să vi se ”audă” vocea și demersul dvs. să fie rezolvarea problemei, nu atac asupra unei persoane (interesant că nu ați nominalizat pe cineva de la acel serviciu de investiții, care fie vorba între noi nu are nicio relevanță să fie atenționat, deoarece inițiatorul proiectului de reabilitare cu siguranță a fost primarul!) vă interesați din timp pe ce cale să porniți, deoarece din start drumul este închis. Să fiu mai explicit: cum bine spunea stimatul domn Doru Dascălu, când ne supără ceva-n orașul ăsta nu dăm fuga la primar, ca să ce? Să depunem o hârtie la secretara primarului și să ne alegem numai cu numărul de înregistrare și apoi să ne lăudăm printre blocuri că el-numărul 47126-aproape coincide cu locuitorii Tecuciului la un moment dat și atât! Trebuia să căutați un consilier din CL, atunci în septembrie 2011, obligatoriu din opoziție – cel mai vocal pe atunci era dl. Papuc Petru de la PNL – să-i spuneți ce vă doare și prin intermediul dumnealui să ajungă scrisoarea dvs. deschisă pe ordinea de zi a unei ședințe ordinare de CL. Puteați participa direct la citirea ei – toate ședințele de CL sunt publice – și primeați cu siguranță și un răspuns pe loc. După cât îl cunoaștem pe Edy, răspunsul ar fi fost contorsio-alambicat, dar era un răspuns, eventual menționați expres că doriți răspunsul scris la următoarea ședință ordinară. Așa, domnia voastră ce-ați făcut? Ați așteptat degeaba și de pomană 9 luni un răspuns, iar acum vă adresați unui fost primar–care nu mai are de ce să vă răspundă– și unui primar ales, dar care încă nu a depus jurământul și deci oficial nu poate semna nicio hârtie cu antetul Primăriei, fie ea și o scrisoare deschisă.

  Fiindcă tot se vorbește de aceste spații interblocuri, locatarii blocurilor trebuie să înțeleagă că sunt proprietari numai pe apartamentele proprii și pe cotă parte din terenul pe care s-a construit acel bloc și punct. Restul este domeniu public și dacă primarul inițiază un proiect, la care se atașează „esee argumentative” și el trece cu brio prin CL, toate nemulțumirile ulterioare se lovesc de zid. La o plimbare printre blocuri, vezi cât de inventiv este românul tecucean: locatarii blocurilor pun monopol pe curticelele de sub fereastră, chiar le împrejmuiesc și le pun lacăt, cultivă castraveți, roșii și pătrunjel, iar duminica și de sărbători încing grătarele, și fumul inundă apartamentele pe verticală. Ba improvizează mici magazioare unde-și depozitează sculele de la mașină, bicicleta și căruciorul copilului. Alți „blociști” miloși construiesc adăposturi pentru căței, sau pisici, unii cotețe pentru găini și rațe.
  Ce deranjează cel mai mult este însă alt aspect, ce proliferează amețitor de repede, devenind o modă: stai la bloc-la parter- dar te mai extinzi și pe domeniu public cu o mică garsonieră, sau apartamentățel cu două camere și bucătărie. Și nu vorbesc de cei care dau ca destinație acestor prelungiri de apartamente un cabinet medical, sau un chioșc alimentar, ori coafor. Nu,vorbim de cei care locuiesc efectiv acolo, în dormitor, sufragerie, bucătărie, toate fiind extensiile apartamentului inițial. Păi, de ce se face discriminare și nu se aprobă și pe verticală extensiile tuturor apartamentelor blocului respectiv? Serviciul urbanism, în speță arhitectul șef se grăbește să aprobe aceste cereri– din punct de vedere moral, incorecte– uitând, sau ignorânt total aspectul arhitectural general al orașului. Să nu mai vorbim de fostele centrale termice dezafectate care se vând pe bandă rulantă unor particulari și care le transformă în adevărate vile pe care le închiriază în regim de casă de vacanță, sau de bărurețele dintre blocuri din spatele unor unități de învățământ! E multe (sic!) de spus!

  1. Ma bucur ca pana acum, am invatat macar, ca sfaturile nu se dau, se cer!

   Ce- i rau in faptul ca am dorit sa mi se auda “ vocea”? Important ar fi sa fiu si auzita!
   Si de ce credeti ca demersul meu, inceput in acest moment, nu ar putea duce la rezolvarea problemei? Sau folositi politica pumnului in gura?

   Nu cred ca modul in care am pus problema este un atac la persoana! (Este formatul consacrat al unei scrisori deschise)

   In ceea ce priveste adresa depusa. A fost semnata de mai multi locatari, si trebuia sa avem un raspuns in acest sens. S-a mes pe principiul “cainii latra, ursul merge.”
   Cred ca o administatie care se respecta este obligata la un raspuns pentru orice cetatean.
   De ce trebuia sa ajung in CL?
   De ce m-ar reprezenta un consilier local, fie el si vocal (sper ca nu mai acuzati in continuare de atac la persoana, pentru ca am folosit doar formularea d-voastra), …doar ca sa ma reprezinte. Dumneavoastra ati spus ca in sedintele CL- ma bucuram de “atentie” si primeam un raspuns alambicat…Si atunci, de ce as fi facut-o? Nu-mi doresc sa ma afirm.

   De ce m-am adresat ambilor primari? Tocmai in aceasta perioada?

   Pentru ca reamenajarea respectiva inainteaza vertiginos (tocmai in aceasta perioada) spre copacii care nu au nici o vina ca sunt asezati “in calea proiectului”.
   Ar fi interesant de aflat, atunci cand s-a conceput un proiect, de o asemenea amploare s-a luat in calcul doar numarul parcarilor? Trebuia facut un plan? Sau am fost si noi, cetatenii, pe acolo?
   Si pentru ca, DA, nu mai doresc un raspuns al Primariei, acum!

   Am dorit sa ma adresez opiniei publice in general, si rezultatul mi se pare obiectiv din acest punct de vedere.
   Si de ce nu ar putea fi initiativa mea, un mod de a atrage atentia viitorului primar, privind viitoarele proiecte?

   Cu cea de-a doua parte a comentariului d-voastra sunt oarecum de acord, atat timp cat ne respectam unii pe altii.
   Si daca sunt multe de spus, ma bucur ca v-am dat si eu posibilitatea sa o faceti!
   Oricum, scopul in sine nu consta in a raspunde comentariilor.

   Carmen Stan, nu este pseudonim

 9. In ideea in care si parerea cetatenilor ar conta, as dori sa fac cateva precizari:
  – Un proiect de modernizare contine amenajarea si/sau protejarea spatiilor verzi, zonelor de joaca pentru copii, spatiilor de recreere! Asta inseamna pe langa parcarile nedorite si inutile locuitorilor acelei zone Obligatoriu se va amenaja si un mic pietonal, o zona pentru relaxare, o zona de joaca ceea ce, bineinteles, ar fi ideal si in folosul locuitorilor zonei! Cred ca toti cei de acolo ar accepta cu inima deschisa un astfel de proiect ce vine in interesul si sprijinul lor!
  – Copacii din discutie sunt batrani! Dar: nu se sprijina pe bloc, nu afecteaza structura blocului, nu intra in apartamente si mai ales nu sunt pe punctul de a se prabusi. Ei nu reprezinta nici un pericol! In plus, acesti copaci au fost “curatati” de crengile uscate tot de cei de la primarie deci presupunem ca treaba a fost facuta cu simt de raspundere, pericolul fiind acum inexistent, ca doar SIGUR au facut treaba buna!
  – Problema baltilor exista acum, ca doar na, pamantul se imbiba de apa si uite asa apar baltile! Eu insa stiu ca in Romania si asfaltul de imbiba cu apa si uite asa vor aparea baltile cu tot cu betonul ce urmeaza a fi turnat pe acolo! (Ironie – va rog tratati ca atare si extrageti esentialul)
  Hai sa nu gasim tot felul de solutii pentru a face necesara aceasta reamenajare! Problema adevarata a celor care stau in acele blocuri este galagia care se aude pana spre dimineata de la localurile din jur (care sincer nu stiu cum au obtinut autorizatie, dar asta nu face subiectul discutiei noastre), mai ales ca blocurile sunt locuite majoritar de batrani care au nevoie de liniste!
  Sa ne respectam reciproc nevoile si cerintele si mai bine cei de la primarie ar castiga intai increderea ca vor face treaba de calitate in loc sa vina cu forta sa taie tot ce le iese in fata: copacii si elanul oamenilor!

 10. Mai, panaramelor, vorbim de o anumita zona a orasului, iar voi postati niste poze din alta parte !

  1. Intr-o vreme, COYOTE (gurasparta1@yahoo.com) posta comentarii pertinente si civilizate, chiar interesante. Macar si pentru faptul ca deseori si-a luat informatie de pe acest portal ar putea sa pastreze un dialog civilizat. Faptul ca a fost militar il obliga la o minima decenta. Acum si-a dat in petec. Pot sa pun prinsoare ca e membru PSD sau simpatizant (cel putin). Abia ce am trecut de alegeri si s-a dublat numarul celor care jignesc si/sau ameninta. Sau poate ca ne pune bani in cont pentru activitatea pe care o prestam si noi nu stim… Poate-l sfatuieste cineva sa nu se mai supere, la varsta dumnealui, sa nu se mai streseze. Daca nu-i place sa dea click pe Google si sa caute alte website-uri potrivite pentru gustul sau. Ce credeti, avem vre-o obligatie sa va postam si inghitim asfel de comentarii? Intrebam si noi asa.. ca panaramele…(definitie dex: panaramă, panarame s. f. (pop., peior.) 1. persoană ridicolă, care se dă în spectacol printr-o conduită aberantă. 2. scandal, gălăgie. 3. femeie de moravuri ușoare.”

 11. Aud niste voci isterizate si cativa aplaudaci care vorbesc fara sa stie despre ce e vorba.
  1. Vorbim despre domeniul public (asta-i ideea de capatai).
  2. Asa-zisele spatii verzi erau niste maidane cu damburi, cu iarba inalta, pe care distinsele doamne (nu neaparat cele cu comentariile anterioare) isi plimbau cateii, admirandu-le excretiile ce urmau sa le ia colocatarii pe pantofi.
  3. Cica n-ar fi nevoie de parcari, dar in zona discutata toata lumea isi parcheaza masinile pe unde apuca (pe aleile pietonale, pe asa-zisele spatii verzi, pe drumul de acces al Ecosal-ului la tomberoane, printre copaci etc.).
  4. Copacii la care se face referire sunt foarte periculosi, avand inaltimi peste acoperisul blocurilor(!), unii fiind plantati in anii ’60-’70 (dar asta nu inseamna ca ma refer la toti).
  Intr-adevar:
  – este necesar un loc de joaca pentru copii;
  – este necesar un spatiu inchis si cu gura de canalizare, unde sa stea tomberoanele pentru gunoi;
  – este necesar ca unele alei pietonale sa fie inchise cu stalpi ornamentali, pentru a nu permite unora sa-si pacheze masinile pe aceste alei;
  – este necesar sa se redea uscatoarelor din blocuri destinatia initiala, pentru a elimina acele sarme de rufe arhaice, dar nu pentru a fi „europeni”, ci doar pentru a ne pute plimba printre blocuri fara a da cu nasul in tot felul de izmene;
  – este necesar sa se interzica accesul si parcarea pe aleile dintre blocuri a masinilor apartinand unei companii de taxiuri, a masinilor venite la unele birouri notariale si care au parcare in str. C.Racovita etc.etc.
  Asa ca, sa nu transformam subiectul in barfa sau motiv de refulare pentru unele cucoane stresate. Ceea ce se face este de sec. XXI, dar cu unele imbunatatiri cu care nu am cum sa nu fiu de acord.
  Spor la treaba si coabitare fericita !

  1. E clar, nici unul din comentatorii lu’ peste nu sta in zona asta despre care discutam dar toti dau din gura degeaba ca niste habarnisti picati din luna. eu spun ce vad pe geam, ok?
   – Nu stiu de unde treaba cu maidanele, eu n-am vazut nici un maidan in spatele blocului unde stau, era un spatiu verde care btw fusese tuns cu cateva zile inainte de a intra magarii astia cu buldozerul pe el. Acu e o mizerie plina de pietroaie pe care nu se mai lucreaza nimic de ceva timp.
   – NU erau necesare mai multe locuri de parcare, stau in zona de doi ani si n-am avut o singura data probleme cu parcatul, ok?
   – Again, copacii sunt la distanta de bloc, pe spatiul verde, nu ajung pe acoperis, doar tin umbra vara si atat si nu sunt foarte batrani.

   1. Madame, daca in (DOAR) doi ani nu ati avut probleme cu parcatul, va intreb respectuos: unde v-ati parcat pana acum masina, caci in zona in discutie nu exista nici o parcare, doar MAIDANE ?!
    Sau poate nici nu aveti masina … Sau…, de atata singuratate…, ati simtit nevoia sa vorbiti cu cineva…
    Oricum, filozof nu ati ramas !

    1. parca suntem in filme cu prosti, domnu’PRO, serios…blocurile de pe strada Costache Racovita au doua intrari (asta daca stiti despre ce strada si blocuri e vorba), una in fata unde se afla PARCAREA, de-a lungul strazii, in fata notariatelor si a blocurilor sunt locuri de parcare, destule, mereu gasesti loc, si dimineata si seara si intrarea din spate unde era si acolo o PARCARE, mai mica dar era, nu un MAIDAN, o parcare, betonata.

     Dar daca vrei sa vorbesti numai ca sa te afli in treaba ai tot dreptul, it’s a free country!

 12. Domnu’cetatean de oras modern, poate dai o tura prin orasele europei si observi ca spatiile verzi sunt protejate prin lege, ca fiecare cetatean are alocat prin lege un numar de metri patrati de spatiu verde. Parcarile, in epoca moderna se fac la subsolul cladirilor sau la etaje oricum nu in defavoarea spatiilor verzi si parcurilor. La noi totul e invers, suntem lumea a treia la capitolul ecologizare, sanatatea mintala si fizica a oamenilor si viitorul copiilor.
  Copacii despre care vorbesti ‘mneata asa cu foc nu sunt nici batrani, nici periculosi, nici foarte aproape de blocuri. Sunt perfecti acolo unde se afla si ar fi o mega prostie tipic romaneasca sa fie taiati niste arbori asa frumosi! Dar, dumnezeu cu mila!

 13. Fiecare cu parerea lui, dar in acea zona la asoc.2 era o mare supratafa de teren plina de gunoie si buruieni, nu mai spatiu verde nu era. Si va mai ramane mult teren viran, deoarece este un proprietar de teren care l-a lasat abandonat si a refuzat sa al vanda primariei s-au sa al de-a la schimb. Si oricum catatenii din zona respectiva parcau masinile pe aceste terenuri, nu mai vorbesc ca atunci cand ploua nu puteai sa circuli din cauza baltilor, trotuarele fiind practic inexistente. Iar cu taiatul copacilor, aici problema este delicata, pentru-ca unii dintre acestia sunt foarte batrani si se pot oricand parabusi, iar altii sunt plantati foarte aprope de blocuri si afecteaza apartamentele. Cu toate aceste sunt locatari care se opun taieri lor si in aceasta situatie sunt direct responsabili in cazul producerii unor accidente. Iar formularea „reamenajarea spatiilor verzi din incinta curtii interioare (intre blocuri)” este nefericita, deoarece aceste spatii sunt pe domeniul public si nu sunt proprietatea asociatiei, deci nu poate fi curte interioara. Ca sa nu mai spun ca cetatenii care au ingradit aceste spatii, au facut-o in mod ilegal, facandu-se proprietari pe terenuri care nu sunt ale lor, si primaria ar trebui sa treaca la demolarea lor.

  1. Mai cetatene ,dumneata lucrezi sigur la primarie si cred ca te ocupi in mod direct de acest proiect. Esti cumva sef la Investitii?

  2. Si ziceti ca doriti si niste parcari… asa cu plata… pentru locuitorii din blocurile respective… ca asa o fi modern, ca pe Strada Mare si in jurul pietii… sa impuscati francu de la prostime… si sa distrugeti linistea cetatenilor… ca o fi prea mult teren liber… ca nu l-a vandut proprietarul Primariei… si nici nu l-a dat la schimb… cui? Probabil dumitale sau vreunui „satelit” din „zona” aceleiasi Primarii… Bai nene cetateanule care te vrei intr-un oras modern, nu vezi ca nu-ti tine smecherica? Deja te-au dibuit locatarii din zona respectiva. SEMNE BUNE NOUL MANDAT ARE! Au inceput tecucenii sa-si ceara Primariei drepturile!!!! Sa vedem si daca vor reusi sa le capete… Domnule Admin,vedeti cat de buna ar fi o rubrica in care tecucenii sa-si „strige” ofurile si nadufurile care le fac zilele amare? Astept cu nerabdare lansarea acestei rubrici! Parerea mea….

  3. Iar cu taiatul copacilor, aici problema este delicata, pentru-ca unii dintre acestia sunt foarte batrani si se pot oricand parabusi, iar altii sunt plantati foarte aprope de blocuri si afecteaza apartamentele. Cu toate aceste sunt locatari care se opun taieri lor si in aceasta situatie sunt direct responsabili in cazul producerii unor accidente.
   IMI asum responsabilitatea!
   Copacii in cauza, cei la care facem referire, sunt Tei, plantati asa cum s-a spus intr-un comentariu anterior in anii 60-70.
   Adevarat!Deci au 40-50 de ani. Durata de viata unui tei, este de 200-250 de ani, iar dupa 40 de ani, florire acestui
   arbore incepe sa aiba calitati deosebite.
   Pentru propria d-voastra informare… si numai a d-voastra, imi permit sa atasez cateva link-uri.
   http://www.proapicultura.ro/arbori_si_arbusti_meliferi.htm
   http://zeceintop.ro/top-10-al-celor-mai-longevivi-arbori/
   In rest ce sa va doresc…
   Sa aveti peste 40-50 de ani un oras modern, asa cum va doriti!
   Si de ce nu, sa ajung sa vad si eu cum arata!

 14. SCRISOARE DESCHISA
  adresata domnului primar Tuchel si Consiliului local Tecuci
  Domnule primar, ….

Comments are closed.