Web
Analytics
TECUCI

Sărbătoarea Sfântului Gheorghe, ocrotitorul municipiului Tecuci


Catedrala Sf. Gheorghe din Tecuci 2011In a doua zi a Sărbătorii Învierii Domnului, când în Biserica [intlink id=”12298″ type=”post”]Ortodoxă [/intlink]se sărbătoreşte „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, catedrala închinată acestui mare apărător al dreptei credinţe din Municipiul Tecuci şi-a sărbătorit ocrotitorul. Totodată, întreg Municipiul Tecuci este în sărbătoare, deoarece se află sub ocrotirea Sfântului [intlink id=”1″ type=”post”]Gheorghe[/intlink]. Municipiul Tecuci, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în colaborare cu Primăria Tecuci şi-a ales în urmă cu 16 ani ocrotitorul, eveniment aşteptat cu mare bucurie şi emoţie de către toţi credincioşii oraşului. Sfântul Gheorghe este purtătorul de grijă şi rugător pentru toţi locuitorii oraşului şi a străjuit centrul municipiului de secole, căci biserica veche (catedrala) de aici avea acelaşi hram.  Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de [intlink id=”3942″ type=”post”]preoţi [/intlink]şi diaconi, în prezenţa a căteva sute de credincioşi din municipiu, dar şi din împrejurimi, după cum a ne-a mărturisit Diac. Marian Pătraşcu de la Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Preot Gheorghe Joghiu protopul de TecuciRăspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul vocal „Cununiţa satului” din localitatea Lieşti, judeţul Galaţi, precum şi de alţi copiii şi tineri, participanţi la marea sărbătoare, îmbrăcaţi în haine populare, beneficiari ai priectelor naţionale „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala!”.

La finalul [intlink id=”13607″ type=”post”]slujbei[/intlink], au fost felicitaţi elevii câştigători ai concursului de oratorie „Copilul în familie”, organizat în cadrul Proiectului naţional „Hristos împărtăşit copiilor”.

Programul a continuat cu vizita chiriarhului Dunării de Jos la capela Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Municipiul Tecuci, care poartă hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, prilej cu care au fost rostite rugăciuni, s-a săvârşit ungerea cu untdelemn sfinţit a sfântului locaş, s-a stropirea cu aghiasmă şi s-a dat binecuvântarea pentru începutul slujirii.

Manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe s-au încheiat cu agapa bucuriei duhovniceşti.

sursa: basilica.ro

Slujba la Catedrala Sf. Gheorghe din TecuciPreot  Vasile Ramfu, Catedrala TecuciÎnaltpreasfinţitul Părinte Casian la Catedrala TecuciIPS Casian si Dr. Dragos Teodoru la capela spitalului


2 comments

  1. Nu stiu ce a fost la spital, dar slujba de la Catedrala a fost memorabila. Motoc, de ce esti rautacios? In a treia zi sfanta tu blamezi? Nu este tocmai ortodox. Cat priveste plata catre acest om, tin sa iti spun ca eu am avut-o pe sotia mea internata la el, si operata tot de el, si a fost OM. Nu stiu cu ceilalti cum a fost dar eu ii port respectul chiar daca este mai mic de ani decat mine.

  2. O fotografie mai sugestiva decat cea afisata, realizata cu croitorasul cel viteaz de la spital nici ca se putea! Inca odata expuneti clar imaginea si atitudinea unui individ care ia la misto insusi actul spiritual. Poate va intrebati de ce croitorasul cel viteaz, sau poate nu ca deja stiti sau v-ati dat seama: el doar taie si coase ca altceva nu stie.
    Dupa anii de facultate prin care a trecut ca gasca prin apa si anii petrecuti pe langa doctori a invatat si asa prea mult pentru ***: foarfecele, acul si ata si … scuze ca uitam ceea ce era cel mai important, adica PLATA. Pentru cei interesati sa apeleze la serviciile lui nu uitati ca plata se face inainte ca la curve.

Comments are closed.