Web
Analytics
TECUCI

Sa stii mai multe, sa fii mai bun!


SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN   Prima zi de activităţi extracuriculare din cadrul săptămânii “SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”, 1- 5 aprilie 2013 pentru elevii clasei a – V – C a de la Şcoala Gimnazială ”Iorgu Iordan” a debutat cu vizitarea fabricii de conserve CONTEC – FOODS Tecuci unde au avut ocazia să asiste la importanţii paşi tehnologici în fabricarea conservelor şi a altor produse. Nerăbdători, cei mai mici ”gimnazişti” au pornit în vizitarea fabricii, nu înainte de a primi echipamentul necesar pentru un bun tur în cele mai bune condiţii. Nu mică le-a fost mirarea să vadă că legumele şi fructele trec prin mai multe etape, ca la mama acasă însă au remarcat că totul are loc la scară mai mare, în utilaje moderne şi linii automatizate. Specialiştii le-au explicat copiilor cum decurge procesul tehnologic în fiecare secţie, iar elevii au luat aminte la tot ce au auzit. Toţi au avut chiar ocazia să se implice dând o mână de ajutor angajaţilor lipind etichete pe unele produse.
La unison elevi, profesori şi specialiştii fabricii au spus că vizita li se pare extrem de utilă şi instructivă la vârsta şcolară.
Bucuria copiilor a fost sporită de faptul că au văzut cei cinci ponei care sunt în spaţiul adiacent fabricii, au primit informaţii despre aceste animale şi nu au plecat oricum de la fabrică, ci îndulciţi cu produse proaspete şi apetisante.
După – amiază elevii au vizitat oraşul cărora li s-a prezentat principalele instituţii din comunitate şi rolul lor. Ziua s-a încheiat cu vizionarea unui film 3D în micuţul nostru cinematograf. Filmul de factură modernă şi cu efecte speciale a fost punctul de atracţie al zilei.
După o zi plină dar frumoasă ne-am retras spre casă cu dorinţa de a repeta astfel de activităţi.
Apa este izvorul vieţii şi trebuie să o preţuim. Fără lichidul vital, planeta nu ar putea supravieţui. Acesta este mesajul transmis astăzi 3.04.2013 de reprezentantul S.C Apă – Canal S.A Galaţi punct de lucru Tecuci elevilor de la Şcoala Gimnazială”Iorgu Iordan”din Tecuci.
Însoţiţi de domnul inginer Brăilescu Petrea – şef staţie epurare şi doamnele profesoare elevii claselor V C,VI C,  VII A,B,C au vizitat staţia de epurare fiindu-le prezentate activităţile pe care specialiştii le desfăşoară în diverse servicii: monitorizare, laborator, producţie, epurarea apelor uzate.
Şcolarii au fost extreme de încântaţi să descopere care este procedeul prin care una dintre cele mai mari companii de apă din România, prin punctual de lucru local transform apa din natură în apă potabilă iar apele uzate sunt redate  cursurilor de apă urmând următorul proces tehnologic captare – filtrare – dezinfectare – tratare specifică – epurare – redare cursurilor de apă din zonă. Cei 80 de elevi ai şcolii au descoperit astăzi  cât de important este apa pentru viaţă şi de ce este nevoie să protejăm această resursă a pământului. Cei mai curioşi au pus întrebări la care domnul inginer le-a răspuns cu mare plăcere.
După această experienţă, elevii au realizat o campanie de conştientizare a tuturor elevilor şcolii lipind la principalele surse de apă din şcoală mesaje pentru a preţui apa prin economisire.
Ultima zi de activităţi a fost dedicată creativităţii şi expresiei elevii realizând prin tehnica colajului diferite plante cu simboluri pascale. Colajul poate transmite cel mai bogat mesaj, desi pare cea mai simpla tehnica de exprimare a talentului artistic. Aceasta tehnica poate deveni un prilej de sondare a propriei creativităţi şi pasiuni pentru artă, impulsionând experimentarea şi jocul constructiv. Elevii au lucrat sub îndrumarea doamnei bibliotecar Niculescu Adriana şi a doamnei diriginte prof. Croitoru Mihaela. Lucrările au constituit o mică expoziţie în cadrul şcolii.
Toţi ne-am implicat ca într-o mare familie eliminând unele bariere dintre copii iar pentru implicarea lor ”TOŢI” au fost recompensaţi cu o diplomă.
Mulţumim pe această cale partenerilor, invitaţilor care s-au implicat în activităţile noastre.

Prof. Croitoru Mihaela