Web
Analytics
TECUCI

RISC MAJOR: Funcţionarii Primariei Tecuci pot ajunge muritori de foame…


 Tribunalul Galaţi a decis la sfârşitul săptămânii trecute ca Primăria Tecuci să recupereze de la angajaţi contravaloarea indemnizaţiei de hrană, spor de dispozitiv şi condiţii vătămătoare, dar şi a sporului de calculator pentru perioada ianuarie – decembrie 2009, după ce inspectorii financiari au constatat că ar fi fost acordate nelegal. În total, vorbim de peste un milion de lei, la care se adaugă şi dobânda în cuantum de 151.785 de lei. Primarul Tecuciului, Daniel Tuchel, le-a cerut iniţial magistraţilor să suspende decizia Camerei de Conturi Galaţi, prin care era obligat să pună poprire pe salariile angajaţilor săi, deoarece funcţionarii ar ajunge muritori de foame. „Salariul mediu de încadrare a unui funcţionar public din Primărie este de 800 de lei. În cazul în care instanţa de judecată nu ar admite cererea de suspendare, vom fi obligaţi să emitem decizii de imputare pentru fiecare funcţionar pentru o treime din salariu. Există funcţionari care au şi câte doi, trei copii în întreţinere”, susţine edilul.

Recuperarea banilor a fost amânată pentru cinci luni
Tot judecătorii de la Tribunalul Galaţi hotărâseră la finele lui 2012 să amâne punerea în executare a deciziei Camerei de Conturi Galaţi, cel puţin până când procesul va fi finalizat, astfel că, într-o primă fază, funcţionarii din Primăria Tecuci au plecat acasă cu salariile netăiate. Bucuria a fost de scurtă durată pentru că inspectorii financiari au demontat în instanţă acordarea sporurilor de care au beneficiat angajaţii Primăriei. Camera de Conturi Galaţi a precizat că actul în baza căruia au fost acordate toate aceste drepturi salariale, respectiv contractul colectiv de muncă, nu a fost înregistrat la Camera de Muncă Galaţi şi, prin urmare, nu îşi poate produce efectele. Mai mult, reprezentanţii Camerei de Conturi au precizat că legislaţia nu mai permite acordarea indemnizaţiei de hrană, ci a tichetelor de masă, iar sporul pentru condiţii vătămătoare nu se acordă personalului contractual. În momentul de faţă, indemnizaţia de dispozitiv o poate încasa doar personalul militar din instituţiile publice de apărare naţională. În aceste condiţii, Primăria Tecuci se vede nevoită acum să recupereze banii de la proprii angajaţi.

Sursa: monitorudegalati.ro

 


2 comments

  1. Lasa domnule ca inainte pentru a obtine o hartie de la primarie trebuia sa astepti ore bune la usa ,pana cand functionarul public isi termina cafeaua sau mai rau isi termina de facut cumparaturile in timpul programului. Este foarte bun sistemul ce il aplica domnul primar, sunt platiti din banii nostrii, sa vada ce greu se castiga un ban.

  2. Tinuti ca oile in tarc , invartiti in usa si cu banii luati … asta in timp ce primarul sfideaza dintr-o masina de cateva zeci de mii de euro care pluteste deasupra gropilor dintr-un oras distrus.
    Tecuci.Primaria Tecuci.

Comments are closed.