Web
Analytics
TECUCI

Prospecţiuni pentru petrol şi gaze, în zona Tecuciului


prospectiuni  SC Prospecţiuni SA Bucureşti, contractată de OMV Petrom, execută în perioada 7 iunie – 31 august, în perimetrul Tecuci-Vulturu, lucrări de prospecţiuni seismice pentru descoperirea de noi zăcăminte de hidrocarburi (petrol şi gaze – conform reprezentanţilor firmei Prospecţiuni nu e vorba de gaze de şist). În timpul lucrărilor se vor întinde temporar pe teren, aliniamente marcate cu picheţi, cabluri cu senzori de înregistrare. Cablurile nu pot fi utilizate în alt scop decât cel seismic (nu sunt din cupru şi nu pot fi folosite drept conductor electric la 220 V). Pe terenuri vor lucra de asemenea şi utilaje mai mari (vibratoare), tractoare U450 şi camionete. Pentru eventualele pagube produse culturilor societatea se obligă să plătească despăgubiri. Se va stabili contravaloarea pagubelor şi conform înţelegerilor cu proprietarii şi a procesului verbal de constatare întocmit, banii vor fi livraţi prin mandat poştal. Din informaţiile pe care le avem în acest moment echipa efectuează lucrări în zona Nicoreşti. Daniel Popovici – directorul proiectului – ne-a informat: ”Noi facem cercetări pentru determinarea structurii geologice a subsolului nu foraje. Prospecţiunea seismică este o problemă de creare a unei vibraţii care se propagă în sol. Vibraţiile sunt produse de vibratoare care au o placă pe sol. Dacă stai la 10 m de locul unde generăm aceste vibraţii nu le simţi la picior. Avem senzori sensibili care creează un impuls electric. Noi înregistrăm acel impuls şi-l prelucrăm. Pentru generarea vibraţiilor se mai foloseşte explozibil (500 gr) în sonde de mică adâncime (5-10 m). Avem nişte profile prestabilite care se întind de la Mărăşeşti până la Hanu Conachi. Avem toate avizele de la instituţiile statului”. Valoarea contractului atribuit SC Prospecţiuni SA (site oficial prospectiuni.ro), controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, care prin firma Tender SA Timişoara deţine 55,7% din acţiuni, se ridică la suma de 17 mil. euro fără TVA. Potrivit contractului firma, cu o experienţă de peste 60 de ani în domeniu, va efectua astfel de lucrări şi în alte perimetre din ţară.

sursa foto: brantax.ro


11 comments

 1. Stimate Doru Dascălu,

  Iarăși ai picat în capcana propriei infatuări, rezumându-ți comentariile numai la jigniri fără a aduce argumente logice, arătându-te în toată splendoarea tuturor tecucenilor și nu numai. Spui că nu jignești și că nu ai folosit expresii precum cele pe care le-am enumerat în comentariul anterior : ”spălat pe creier”, ”moldoveni proști”, ”vite(boi, vaci, viței, etc)”, dar chiar ultimele dumitale comentarii sunt pline de astfel de expresii. Mai mult,culminezi apoteotic jignind toți tecucenii și spunând că nu vrei să fii asimilat ca român, că nu te consideri ”român”, iar sublima creație a dumitale, vârful de gamă este triviala expresie : ”…dar îmi permit să micționez pe creatorii unui astfel de sistem socio-economic sau pe cei care îl susțin și îl duc mai departe în forma actuală.” De fapt consider că ești un derbedeu obraznic și infatuat, cu gura mare,un mincinos și un mare tupeist, care-ți permiți să jignești pe toată lumea, vrând să demonstrezi cât de deștept ești!
  Pentru a demonstra că minți și ai folosit expresiile jignitoare amintite mai sus am să enumăr pentru toți doar câteva comentarii în care ai folosit astfel de expresii și o să apelez la amabilitatea dl. admin să vă direcționeze direct pe articolele : ”Supărarea măgarului” postat pe 10.09.2010; ”Povestea omului” din 24.04.2011; ”Barele de la perdea” de pe 25.04.2011 și ”Cât câștigi pe oră?” din 07.05.2011.
  Și pentru a demonstra ce anvergură are ONG-ul dumitale, în care spui că ai prieteni zeci și sute de tineri în special și comunici cu multe alte categorii de vârstă, fac trimitere la site-ul ARCSA unde în Tecuci ai șapte membri cu tot cu dumneata și o hală care se numește REMUS. De aici am dezlegat și ”imparțialitatea” comentariilor pe care le faci referitoare la PP-DD Tecuci, în special apriga punere la colț a lui admin față de articolul ce face referire la noul consilier local PP-DD aflat în mijlocul unui scandal cu proprii colegi, respectiv dl. Remus Matei. Din reacție reiese că defapt ești un susținător al acestui partid, dar n-o recunoști direct și o faci ”de după gard”, din spatele ONG. Deci să înțelegem că ai șase membrii și o hală pe nume REMUS Matei în Tecuci! Mare organizație, domnule și mai ales foarte reprezentativă!
  Pentru final am să-ți redau câteva aforisme create de un tecucean pe care l-ai terfelit mizerabil și pe care l-ai calificat gratuit ”spălat pe creier”–profesorul Vasile Ghica și apelez iarăși la dl. admin pentru a intra direct pe articol : ”Am intrat în UE cu sapa pe umăr” din 07.04.2012. Iată câteva din aforismele dl. Ghica :
  –”prostia are oroare de anonimat!”
  –”prostul și din groapă te privește de sus”
  –”prostia ar contribui la progresul societății numai dacă devine impozabilă”
  –”prostul nu are acces la ironie, el se oprește la insultă!”(acesta îți vine mănușă, stimate domnule Dascălu!)
  După ce termini de citit aceste aforisme poate ai răbdarea și curiozitatea să lecturezi și articolul ”Vasile Ghica-pedagog și autor de aforisme” postat de admin pe 06.05.2010 și poate vei înțelege ce reprezintă pentru noi tecucenii omul Vasile Ghica și cu care ne mândrim.
  P.S. Am o rugăminte…nu te mai micționa pe nimeni, iar dacă tot îți vine, micționează pe propriul caracter, că merită!

 2. Şi da domnule admin, reiterez încă odată cererea, că dacă doriţi un site al opiniilor şi propunerilor unor cetăţeni responasabili ai Tecuciului, şi care doresc să se implice efectiv în real în problemele comunităţii, este imperios necesar înscrierea pe site a celor care postează, cu nume în real şi cu telefon de contact lăsat pentru dumneavoastră, nu pe site. Asta în cazul, dacă nu vă complaceţi în…tecucisme…de provincie. Vă certific eu că PCR-ul s-a desfiinţat, iar securitatea aşijderea, deci nu trebuie să vă fie frică de nimeni. Deocamdată văd că vă pasă de ce spun unii sau alţii dintre postatori şi încercaţi să împăcaţi şi capra şi varza. Hotărâţi-vă odată dacă aveţi acest site pentru a face bani cu el, şi atunci ca să aveţi trafic lăsaţi-l aşa, sau e cum aţi spus că nu doriţi bani de pe urma lui şi că doar din patriotism local l-aţi creat. Poate rupeţi pisica în două şi spuneţi în clar odată şi bine cum stă treaba. Bănuiesc că nu admiraţi sau visaţi la vreo organizaţie masonico-conspirativă, pe care doriţi să o încropiţi cu ajutorul acestui site. Şi referitor la cele spuse de „înţeleaptă”, citez:
  „Din câte știu site-ul Tecuci.eu este al lui Admin, care cu generozitate ni l-a oferit ca platformă de dezbatere civică, el numai asumându-și ”costurile” menținerii acestuia, deci ”politica” editorială a site-ului este firesc să-i aparțină, iar după umila mea părere a reușit până acum să păstreze onorabilitatea, echilibrul și calitatea acestui site, spre cinstea lui și pentru acest lucru îl felicit. Consider,chiar, că – fără a folosi cuvinte mari – strădaniile lui Admin au condus la realizarea unui bun public al comunității în care fiecare, după putință,capacități și – vorba lui Tudor Bălosu din Moromeții – după facultăți, își exprimă puncte de vedere, ceea ce duce la o dezbatere publică a problemelor comunității. Noi, postacii,dacă nu ne face plăcere politica unui site, putem să nu-l accesăm și să postăm acolo unde ne regăsim.”
  …bănuiesc că nu cădeţi pe spate la modul cum vă bagă limba în…ureche. Poate îi spuneţi dvs. că a avea un site la ora actuală, este ca şi cum ai avea o pereche de pantaloni. Adică domeniul poate fi luat gratis, ca ăsta, sau se poate cumpăra cu 300 de lei, o găzduire e 250 lei pe an, iar site pot face la orice oră, gratis. Şi încă ceva în plus, să-i amintiţi că site-ul nu are politica lui şi că dumneavoastră aţi pus site-ul la dispoziţia cetăţenilor, nu ca să comenteze Gică Contra ori baba Frosa, aşa pe pustiu, să facă exerciţii de tastare şi nu ca platformă doar de discuţii, sau de rugăciuni către guvernanţi. L-aţi oferit pentru a încerca noi ceilalţi mulţi, să luăm atitutdine şi măsuri reale de contracarare a abuzurilor autorităţilor locale şi de stat. Deci făceţi-mă să înţeleg până la urmă, site-ul este de văitături şi constatări, sau de mobilizare a cetăţenilor pentru a îndrepta în real, necesităţile lor, referitoare la comunitatea în care trăiesc ?! Că dacă e de văitături şi de constatări să ştie omul ce tastează. Şi specificaţi că poate posta pe site, inclusiv cei fără…”facultăţi”(sic). Când locuiam în Bucureşti, atunci când mă aflam la uşa unui apartament, unde trebuia să merg să rezolv ceva, dacă pe uşă scria „Familia – avocat, inginer, medic, arhitect, profesor, etc., ştiam din start cu ce fel de clienţi aveam de a face. Adică puteam să-i „prostesc” şi să le iau pentru serviciile făcute cât vroia muşchiul meu. De fudulie, nu comentau nimic şi plăteau cât ceream. Şi poporul ştie cine este fudul!(sic)

 3. Pentru că…am fost invitați-întrebați de dl. Admin și frumos este să-i răspundem;
  Pentru că…suntem cetățeni europeni și avem drepturi, mai ales dreptul propriei opinii și al liberei exprimări;
  Pentru că…ne-am enervat pur și simplu pe domnul Doru Dascălu!
  Haideți să ne spunem punctul de vedere, dragi comentatori! Încep eu :

  Stimate domn Doru Dascălu,

  Ca mulți dintre cei care avem obiceiul să mai intrăm și să ne exprimăm poziția vis-a-vis de anumite evenimente, fapte sau personaje, te-am mai întâlnit pe acest site, chiar am dialogat, uneori în contradictoriu, alte ori fiind de aceeași parte a baricadei. De aceea, cu permisiunea lui Admin, dă-mi voie să-mi exprim și eu punctul de vedere.
  Din câte știu site-ul Tecuci.eu este al lui Admin, care cu generozitate ni l-a oferit ca platformă de dezbatere civică, el numai asumându-și ”costurile” menținerii acestuia, deci ”politica” editorială a site-ului este firesc să-i aparțină, iar după umila mea părere a reușit până acum să păstreze onorabilitatea, echilibrul și calitatea acestui site, spre cinstea lui și pentru acest lucru îl felicit. Consider,chiar, că – fără a folosi cuvinte mari – strădaniile lui Admin au condus la realizarea unui bun public al comunității în care fiecare, după putință,capacități și – vorba lui Tudor Bălosu din Moromeții – după facultăți, își exprimă puncte de vedere, ceea ce duce la o dezbatere publică a problemelor comunității. Noi, postacii,dacă nu ne face plăcere politica unui site, putem să nu-l accesăm și să postăm acolo unde ne regăsim.
  Din câte știu și dumneata, domnule Dascălu, ai un site, dar care din păcate, datorită pozițiilor dumitale, are un trafic ce tinde vertiginos spre zero.Dacă nu te regăsești pe Tecuci.eu nu te oprește nimeni să te refugiezi pe site-ul dumitale, să stabilești reguli cazone, chiar securistice și fiecare accesare să înceapă cu formula : ” Permiteți să raportez! Mă numesc Lingeblide Vasile, UM oo49, am gradul de…port 47 la bocanci și vă aduc la cunoștință următoarele…!”
  Ai impresia că dacă o părere exprimată nu este însoțită de o copie după buletinul de identitate nu mai este valabilă? Crezi că un adevăr, o informație, o creație cognitivă își pierde valoarea dacă nu este însoțită de CNP-ul adecvat? Crezi că operele create de : George Bacovia (numele adevărat Gheorghe Vasiliu); Anton Pann (Antonie Pantaleon); Otilia Cazimir (Alexandrina Gavrilescu); Tudor Arghezi (Ion Theodorescu); Gala Galaction (Grigore Pișculescu); Radu Tudoran (Nicolae Bogza-fratele lui Geo Bogza); Cella Serghi (Cella Marcoff)…care sunt pseudonimele lor, își pierd valoarea dacă respectivii nu s-au prezentat în poziție de drepți, cu nume și prenume, CNP, grupă sanguină și cu pieptul înainte?
  În multe din comentariile dumitale ai adus în discuție teme interesante, dar de foarte multe ori acestea au fost însoțite de jigniri, injurii, poziții arogante, asumarea unei superiorități – care nu face casă bună cu bunul simț, moderația, educația și echilibrul. Expresii ca : ”vite crotaliate”, ”vite încălțate, boi, bizoni, vaci”, ”moldovence proaste și puturoase”, ”spălați pe creier”, ”români-popor fricos și prost, chiar laș”…ș.a.m.d….denotă o desconsiderare a tuturor de-a valma, categorisirea lor definitivă și irevocabilă,totala autosupraevaluare personală ce ți-o atribui. Ai impresia că lumea trebuie să se prosterneze în fața valorii mesianice a ființei dumitale.
  Din propria dumitale autodescriere rezultă că ești revoluționar din 1989, bucureștean la origini, stabilit de ceva timp(din 2008)în cartierul Bălcescu din Tecuci. Minima civilitate, educație, decență, ne învață că atunci când ești în ”casa” cuiva (a moldovenilor,în cazul de față) chiar dacă ceva nu este în regulă, nu trebuie să jignești, să înjuri, ci să sesizezi gazda cu decență,sau eventual să nu mai stai în ”casa” respectivă. După părerea mea derapajele dumitale sunt o consecință a firii adonisiace(autoadmirative), te privești în oglindă și nu-ți vine să crezi ce ”mare” ești, a complexelor de superioritate de care suferi. Probabil în copilărie ai fost persecutat, sau umilit și acum refulezi! Ai rămas suspendat în momentul revoluționar 1989, minunându-te de propriile isprăvi și de la acest nivel crezi că-ți poți permite să dai ordine, să impui reguli. Să știi că revoluția nu a fost făcută numai de Doru Dascălu, ci și de foarte mulți alți oameni! Sunt unii pe care-i știu personal în Tecuci,care au fost implicați chiar în miezul acțiunilor în anumite momente ale derulării evenimentelor din 1989, care nu fac caz de aceste fapte și nici nu primesc indemnizații de revoluționari. Dacă ai fost și ești așa important, de ce nu te-ai alăturat societății civile și revoluționare a Bucureștilor și de ce îți arogi statutul de lider imperativ al comentatorilor de pe Tecuci.eu?
  Părerea mea este că tot din cauza inadaptabilității și frustrărilor dumitale. Ne consideri pe noi, tecucenii, niște pigmei inculți, puturoși și imberbi, care ar trebui-după părerea dumitale-să cădem în prosternare și extaz atunci când ilustra-ți persoană face efortul mesianic de a ni se adresa. Ai greșit datele problemei!
  În comentariul dumitale califici poporul român ca un popor slab, care nu știe decât să se văicărească. Te întreb…de ce simți nevoia să-l aperi, dacă-l desconsideri? Faci referire la noțiuni ca libertate, stat, inducând manipulator definiții pseudorevoluționare, haotico-provocatoare și incitatoare. Libertatea individuală într-o societate nu poate fi asimilată cu libertatea absolută. Omul este o ființă sociabilă și socială, de aceea există familie, comunitate, popoare. Omul , ca individ, nu poate trăi liber, izolat de grup, într-un perimetru izolat, pentru că într-o astfel de situație ar însemna că ar fi asocial, expus dispariției ca specie, lipsit de apărare în fața altor forțe mai puternice, în special în fața naturii. De aceea omul a devenit sociabil și social, pentru a supraviețui ca individ și specie. Neadaptații sunt puțini și asociali, dar sunt excepții.
  Statul a fost, este și va fi o etapă în evoluția socială, plecând de la grup, trib, clan și așa mai departe. Ca să faci parte dintr-un stat, popor, sau comunitate trebuie să accepți și să respecți niște reguli stabilite de acea comunitate și astfel îți câștigi ”libertaea socială” în condițiile în care și comunitatea, statul respectă regulile,legile. Noi putem sesiza derapajele statului pentru a le îndrepta, dar nu putem combate neregulile cu îndemnul la haos, căci în această situație nu mai există reguli, ci numai legea forței brute, cel ce lovește mai puternic cu bâta are dreptul să conducă, îți poate lua casa, copilul, femeia, satul, țara.
  Vrei să întâlnești ”statul” și dumneata, ”marele” Doru Dascălu să-l iei de gât și să-i ceri socoteală de ce și cum? Dar te-ai gândit că dacă n-ar fi acest „stat nesimțit”, care să aibe reguli și legi, ar fi imposibil să-i încasezi indemnizația de revoluționar de 25 de milioane lei vechi și că cel care conduce ar putea fi Radu Valahu, cel cu skendembergul?
  Da, libertatea individuală în societate presupune un preț și anume respectarea legilor și achitarea taxelor și impozitelor către stat, pentru ca acesta(statul)să le poată redirecționa către apărarea individului, asigurarea libertății de mișcare a acestuia, achitarea indemnizațiilor către toți cei îndreptățiți. Este adevărat, statul are tendința-ca orice forță creată-să fie abuziv, dar aici intervine omul, societatea și face corecturi pentru anularea tendințelor abuzive. Statul este de fapt o forță creată de membrii societății, care să-i apere de alte diferite forțe potrivnice. Omul trăiește într-un stat pentru că are nevoie de forța identitară, că aparține de ”ceva” sau ”cineva”, că se ”trage” de undeva. Ne induci opinia că luminata dumitale judecată poate înlocui experiența și judecata tuturor structurilor sociale create de statul român actual, așa perfectibil cum este el. Nu crezi totuși că ești puțin infatuat? Că modul cum funcționează statul este departe de a fi perfect…este adevărat, dar nu dumneata ești în măsură să fii un ”factotum”!
  Că noi alegem, sau ne vindem votul pentru a permite unor indivizi să acceadă la pârghiile de forță ale statului, asta înseamnă că ne-o facem cu mâna noastră. Dar acei indivizi proțăpiți vremelnic în vârfurile ierarhiei sociale ale statului nu sunt statul în sine. De fapt se spune că societatea are conducătorii pe care-i merită, așa că ar trebui să fim fiecare dintre noi mai interogativi cu noi înșine înainte de a-i analiza pe alții, sau pe toți.
  Cred, de asemenea, că trebuie să fii mai ponderat, stimate domn, mai realist când critici societatea, statul, pe Admin și în general pe toți cei de lângă tine, pentru că realismul îți poate aduce echilibrul absolut necesar peste tot în viață. Iar dacă ești profund nemulțumit și iremediabil scârbit, alege să te izolezi de societate, să vezi cum este, să te călugărești…dar și acolo faci parte dintr-o comunitate și trebuie să respecți niște reguli, mai bine fă-te pustnic și meditează netulburat și poate vei obține echilibrul și toleranța față de tot și de toate!

  1. Noroc că am citit articolul, că am aflat că am 2500 de lei indemnizaţie de revoluţionar. Sunt hotărât să fac scandal la guvern că sunt furat. Nu primesc atât. Nu am folosit niciodată termenii de „modoveancă împuţită sau puturoasă”, pentru că nu le percep aşa. Stimate domnule, din păcate dumitale ţi-a spălat creierul sistemul trecut şi actual. Nu am fost persecutat niciodată, deoarece de mic am fost o fire deschisă. Comparaţia cu pseudonimile scriitorilor, certifică faptul că am dreptate 100% cu apălarea de creier. Aceste persoane şi-au schimbat numele pentru că suna mai comercial cele alese. Această „modă”, s-a folosit în artă din cele mai vechi timpuri. Păcat că l-aţi sărit exact pe geniul nostru…Eminovici. Noţiunile pe care le aveţi şi le împărtăşiţi despre „stat” sunt demne de secolul trecut. Ca să vă aduc în anul de graţie 2012 vă recomand acest documentar:
   http://fymaaa.blogspot.ro/2011/11/scapat-din-gheare-2112011.html
   Şi atât timp cât eu am făcut un ong, care contrar legilor firii, am prevăzut ca membri să fie independenţi, să acţioneze şi să gândească singuri, fără să încalce statutul, nu mă prea descriu ca pe o persoană care doreşte să epateze. De regulă pot fi acuzate de epatare şi de a se da mari, persoanele care publică păreri sub un nick. Şi logica îmi spune că stunci când emulezi(sic)(asta ca să mă dau mare deontolog-lim..bistic) o idee care crezi şi doreşti că are efecte benefice la mai multe persoane, este normal să spui cine eşti. Dar dacă strigi de după gard, poţi striga sub un nick. Uitasem. Pe site-ul meu nu îngrădesc cu nimic pe membri ARCSA să publice ce vor ei pe forum. Dar asta numai membri o pot face. Nu vă opreşte nimeni să vă înscrieţi şi să vedeţi, că sub acele fotografii apar numele şi telefoanele de contact ale membrilor respectivi, asta când vă logaţi. Numele REALE nu nick-uri. Şi da, pot critica şi pe admin. Chiar i-am atras atenţia că postarea de pe site, aceea cu: „Tecuci.eu nu-şi asumă responsabilitatea juridică pentru părerile exprimate în rubrica „Comentarii”, este în contradicţie de logică simplă, cu moderarea comentariilor. Că aşa e regula pe internet. Am zis odată şi gata. Nu cred că l-am mai deranjat pe admin cu ceva. L-am atenţionat atunci, că în faţa unei instanţe judecătoreşti, dânsul va fi făcut răspunzător pentru tot ce apare pe site la comentarii. Şi nu calific poporul român în totalitate într-un anume mod, ci doar certific ce a spus Brucan. Eu atunci nu am crezut. Iar dacă mai există persoane care gândesc ca dumneavoastră, tecucenii pot să-şi ia adio de la o viaţă normală şi fără lipsuri. Vă vor asculta pe dumneavoastră şi vor aştepta, precum viţelul la poartă nouă, să vină STATUL să facă, sau să-i dea ceva. Iar o societate umană nu se conduce cu abureli, şi cu Doamne ajută, ci cu reguli stricte de convieţuire, valabile pentru toţi. Şi ca să mai scriu, ceva pot spune doar atât va exemplu de comportament al meu. Dacă vreun cretin din cei care au făcut subiectele la examenul de capacitate de anul acesta, îmi va explica ce relevanţă are pentru un copil de 14 ani, să ştie dacă o propoziţie este subiectivă sau predicativă, înseamnă că e plină ţara de genii, şi pot lua de bun mesajul pe care mi l-aţi dedicat cu atâta disponibilitate. Cu toate că mesajul este plin de erori, de exagerări, de interpretări scoase din context, etc. Aici la Tecuci stimate domn, m-am convins de ceva. De exemplu, dacă scapi pe stradă din greşeală o băşină, peste două săptămâni în cealaltă parte de oraş, se va povesti cum s-a căcat unul pe el, în mijlocul drumului. Asta este localitatea în care trăiţi dumneavoastră. Eu vorbesc din realittate, sunt un cerebral, şi nu încerc să aburesc interlocutorul cu sofisme, aforisme, sau cuvinte preţioase, ori să par deontolog şi cult. Şi dacă e de logică, citez din postarea dvs.: „Este adevărat, statul are tendința-ca orice forță creată-să fie abuziv, dar aici intervine omul, societatea și face corecturi pentru anularea tendințelor abuzive. Statul este de fapt o forță creată de membrii societății, care să-i apere de alte diferite forțe potrivnice.”
   Stau şi mă întreb la care OM faceţi referire?! Este Mesia, are două perechi de…moştenitori, cum recunoaştem omul?! Stăm şi ne uităm în zare?! Statul este perfectibil, dar aşteptăm ce ?! Este însemnat acel om, sau oameni, care vor schimba ceva în bine la această entitate „statul”, care nu are ce căuta într-o societate umană?! A, uitasem, dumneavoastră aşteptaţi schimbarea de la politicieni. Scuze, puteţi aştepta. Stimate domnule @ATENA, baţi câmpii la greu. Nu ştiu sigur dacă sunteţi femeie sau bărbat, dar indiferent ce sunteţi, vă aflaţi cu siguranţă la menopauză în primul caz sau andropauză în cel de al doilea. Clişeele comunisto-capitaliste pe care le folosiţi în exprimare îmi certifică asta. Aş dori să-mi spuneţi câţi tineri aveţi prieteni, şi când zic tineri, fac referire la persoane indiferent de sex, între 16 şi 30 de ani ?! Vă spun eu, nici unul. Eu am sute, vă pot demonstra. Pentru că îi respect, mă caută că au ce învăţa de la mine, îi înţeleg, ştiu că le respect opiniile, nu le impun ideile mele, eu descriu fapte, unii mă contrazic cu argumente şi nu am întâlnit încă un tânăr, care să mă evite, sau să se ascundă de mine. Apropo, nu am mers şi nu merg la cârciumă la o bere cu nimeni. Iar atunci când exprim o idee inovativă legată de traiul în comunitate, mă bazez pe legislaţia în vigoare şi nu pe aburelile politicienilor, care se folosesc de legislaţie să prostească lumea. Şi un amic avocat mi-a spus, că ceva ce nu este prevăzut într-o lege, nu poate fi catalogat aprioric ilegal. Cum fac majoritatea. Propui ceva, indiferent cât de benefic este pentru oameni, se va găsi un „deştept”, care să spună că nu e prevăzut în lege. Vreau să vă citez un banc.
   „Cică Îţic şi Ştrul au decedat. Au ajuns amândoi în iad. Acolo au fost angajaţi la câte un cazan cu smoală în care fierbeau păcătoşii. Li s-a înmânat câte o lopată, cu care trebuiau să dea în cap celor care vroiau să sară din cazan. După trecerea unui an, în concediu, (şi în iad e concediu) s-au întâlnit Îţic şi Ştrul. Iţic era slab şi amărât, iar Ştrul, bine îmbrăcat, gras şi frumos. Văzându-l pe Iţic cum arată, zice Ştrul:
   -Frăţioare, dar ce e cu tine în halul ăsta?!
   -Ce să fie frăţioare – zise Iţic – uite că m-au repartizat la cazanul cu nemţi, şi ăştia una două, nu încearcă să sară câte unul din cazan, sar câte 4-5 odată. Mă dor mâinile tot dând cu lopata. Dar tu frăţioare cum de arăţi aşa bine?!
   -A..a..-zise Ştrul – păi eu am nimerit la cazanul cu români. Şi la ăştia, când sare unul din cazan, se reped 4-5 inşi şi-l trag de picioare înapoi.Eu stau de pomană şi mă uit la ei.”
   ………………………………………
   Felicitări stimate domnule @ATENA, sunteţi într-adevăr un „român”. Spre ghinionul multora şi al dumneavoastră, nu mă consider nici cât negru sub unghie, „român”.
   P.S. Şi dacă visaţi cumva, sau vă credeţi vreun înţelept, aici aţi zbârcit-o definitiv. Opinia mea fermă este să vă schimbaţi nick-ul, şi nu mai „puneţi botul” la laudele primite din partea prostimii de genul: vai ce dreptate aveţi, vai dar sunteţi minunat, etc., care v-au făcut să vă credeţi înţelept. Mint toţi. Că aşa e la Tecuci, în faţă te pupă şi în spate te scuipă. Mă rog, Doamne fereşte, ca să nu fi fost cumva cadru didactic, că e jale cu generaţia educată de cei ca dumneavoastră. Adică educaţi ca sclavi perfecţi ai sistemului, pe care îl divinizaţi. Nu sunt infatuat, dar îmi permit să…micţionez, pe creatorii unui astfel de sistem socio-economic, sau pe cei care îl susţin şi îl duc mai departe în forma actuală.

 4. Ai dreptate Gigi,trebuia sa se modifice Constitutia in 2003 ,dar nu au facut-o,deci,suntem sclavi,pot oricând sa te expropieze .In Romania sa fii propietar e un fel de-a spune.

 5. Cine e propietar este propietar si pe bogatiile subsolului,nu va lăsați prostiti ca o sa ajungem sclavi

  1. Care proprietar frăţioare, că deja oamenii au lanţuri. În propagandă se vorbeşte de libertate. Românul dacă nu e sclav nu se simte bine. Ia încearcă să-i vorbeşti despre ce e aceea libertate unui român şi dacă scapi neînjurat e bine. Apucă-te şi te vaită că e rău că nu mai poţi, şi imediat lângă tine vor veni o mulţime de prozeliţi în văitături. Este vorba doar despre prostie şi frica de stăpâni, implementată adânc în mentalitatea majorităţii românilor. Argumentul este că şi tu doar vorbeşti de după gard. Cine vrea să vorbească în numele dreptăţii, fără laşitate o face sub numele lui. Am rugat de multe ori pe admin să nu mai permită postările celor care sub un nick, dau doar din gură, dar nu au curaj să stea cu pieptul înainte în faţa guvernanţilor sau a tuturor celor care vor să îngenuncheze acest popor. Dar şi admin-ul e o rotiţă la fel de temătoare de guvernanţi. Demonstrează domnule admin că nu este aşa.

   1. Prima dovadă este acesta: eu comentez deschis. În ce priveşte obligativitatea ca cititorii să comenteze cu numele în clar este irealizabilă. Practic, nu avem cum să verificăm identitatea acestora şi nici nu cred că este indicat. Mulţi din comentatori au într-adevar anumite temeri asupra consecinţelor ce le-ar putea avea asupra lor, venite din partea conducătorilor de institutii, a liderilor politici locali sau a „altor categorii”, ca să fiu elegant. Mai există o categorie de cititori de ocazie, care, deîndată ce apare numele unei persoane pe care nu o agrează, crează o adevarata „arie a calomniei” la adresa acesteia, apoi se plâng ca au fost cenzuraţi.
    Un alt aspect e că, unii nu cred că ar fi mândri de „operele” lor postate ca şi comentarii. Cred că ar regreta după puţin timp.
    În ultimul rând, acesta este o bună sursă de informare pentru tecuci.eu. Informaţiile venite pe acesta cale s-au dovedit a fi preţioase.
    Poate ca vizitatorii noştri au altă părere… Să-i „ascultăm” şi pe ei… Ce părere aveţi despre acestă propunere de a comenta la vedere cu numele în clar?

  2. GRESIT! Bogatiile subsolului apartin statului roman, inclusiv apa. Daca forati un put si utilizati apa trebuie sa platiti o redeventa ( taxa ) la Apele Romane. Ceea ce afirmati se intampla in alte state, de ex., USA.

   1. Ei uite de aia umblu eu de foarte mult timp, să prind „stat”-ul ăsta la înghesuială, să-l iau de guler şi să-i zic „cine eşti tu musiu şi ce vroieşti mă rog?” Există totuşi oameni care pot fi aburiţi de o gaşcă cu ajutorul cuvintelor pompoase. Sunt oameni care nu văd că au „lanţuri” la toate, dar ei pun botul la democraţie. Există oameni care se declară credincioşi chiar fanatici, dar ei dau din gură doar de biserică, adică de clădire, pe Dumnezeu,Isus Cristos şi Fecioara Maria nici nu-i amintesc. Unii sunt convins că-i percep ca angajaţi ai popilor şi ai bisericii. Aş fi curios nea @gigi, dacă ai avea nevoie de ceva urgent, de viaţă şi de moarte, şi mergând la nişte prieteni de familie foarte apropiaţi ţie, la rugămintea de a-ţi da ceva, aceştia să se justifice că nu pot, pentru că acel ceva aparţine familiei, ce ai face? Sunt convins că le-ai trage o flegmă în ochi. Cam ce crezi tu că merită cei care hotărăsc tam-nisam că ceva anume aparţine „stat”-ului?! Sunt convins că îi vei pupa şi te vei închina la ei. Frica de guvernanţi e mare! Mult mai mare ca în decembrie 1989.

    1. Iti zic eu cine e „statul”.Statul ,e tipi aia care umbla in fiecare zi la costum si cravata ,in limuzine scumpe cu multe antene si care te privesc cu dispret,si care trăiesc din darile prostimii (trăiesc bine)

Comments are closed.