Web
Analytics
TECUCI

Promovarea zonelor turistice din Romania


Liceul Tehnologic Elena Caragiani  Săptămâna trecută am asistat la un maraton de activităti desfasurate la Liceul Tehnologic Elena Caragiani din Tecuci cu ocazia Zilelor liceului sărbătoare importantă pentru cadre didactice si elevi. Marti 27 noiembrie 2012, ora 12, elevii claselor a X a, profil turism îndrumati de doamnele Profesor Nazare Ofelia si Musat Carla ne-au  încântat privirile si inimile cu un adevărat eveniment  având ca scop descoperirea potentialului turistic imens pe care îl are tara noastră, din păcate insuficient exploatat si necunoscut pentru o mare parte dintre noi. “Promovarea zonelor turistice din România “ este tema activitătii care are ca scop implicarea activă în procesul de învătare a elevilor prezentând o diversitate de opinii si idei. Creează oportunităti de formare a unor competente complexe (capacităti de gandire de nivel superior, rezolvarea de probleme, abilităti de colaborare- cooperare si comunicare) .  Având în vedere că România este impărtită în 8 zone geografice , Moldova, Transilvania, Banat-Crisana, Oltenia, Muntenia, Maramures, Bucovina si Dobrogea , elevii  s-au grupat proiectând si realizând standuri  destinate fiecarei zone turistice  necesare oferirii informatiilor despre obiectivele culturale, istorice, recreative într-o prezentare modernă , asigurând conditii optime de afisare a exponatelor, creându-se cadrul adecvat pentru activitatea de ofertare/promovare  specifice fiecărei  regiuni .  Animarea atmosferei si atragerea  a numerosi vizitatori (profesori, elevi ai liceului ) la acest mini-târg s-a datorat creatiilor elevilor si anume: stegulete, pliante, flyere, hărti turistice, oferte pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, filme de promovare, prezentări power point).
   Îmbrăcati în costume populare  specifice  zonelor, vizitatorii au fost întâmpinati cu pâine si  sare conform traditiei române si invitati să descopere ospitalitatea si  obiceiurile neamului românesc  prin prezenta elementelor etnografice  si de folclor. Prezentarea atractiilor turistice din fiecare zonă  au responsabilizat elevii  în prinvinta comunicării folosirii argumentelor  pentru a determina  potentialii turisti să viziteze zona propusă de reprezentantul grupei de elevii  care a realizat produsul turistic si traseul . Elevii au trecut cu usurintă peste intrebările capcană primite din partea cadrelor didactice  si au oferit pliante, brosuri , calendare.
Printre elementele de atractie al mini-târgului s-a numărat o gama variată de preparate culinare traditionale, specifice fiecărei zone turistice: sărmalutele în foi de varză din Muntenia, prazul si  fasolea cu cârnati din Oltenia, plăcinta cu bostan si budinca cu mere din Banat, tuica îmbătrânită în butoi de dud din Bucovina împreuna cu slănina afumată, cas de oaie si alte strasnice gustări .
  În incheierea acestei activităti de sărbătoare grupul de dansatori a horit alături de colega noastră, Toader Delia care a interpretat virtuoz  un cântec popular din Bucovina “Jumatate joc’’
Prin organizarea acestei activităti elevii au descoperit  că spiritul de echipă  si implicarea fiecăruia duc la dezvoltare personală si la consolidarea încrederii în fortele proprii. Sunt mândri că au fost apreciati de doamnele Director Botez Lacramioara si Munteanu Alina si speră că astfel de activităti vor avea ca finalitate o carieră reusită  în domeniul turismului.


One comment

  1. Să moară Cipilean (sic) vorba lui Bendeac, că dacă nivelul de trai al românilor era normal, nu la stadiul de sărăcie cruntă, mai avea loc această acţiune, sau toată lumea ar fi vizitat locurile frumoase din ţara noastră, dacă şi-ar fi permis din punct de vedere financiar.Ia gândiţi-vă voi majoritatea, când aţi putut pleca undeva în weekend, dacă nu facei parte din gaşca celor ce se află la ciolan. Îl mai îngrop odată pe Cipilean, dacă am să aud că un român salariat simplu, îşi poate permite să petreacă un weekend aşa cum poate un salariat din vest. Şi dacă vreun retard o să contreze că ăia muncesc, îl bag în mă’sa şi îi spun că deocamdată pe planetă nu construiesc fabrici şi uzine, nici mă’sa şi nici mama, ci cei cu bani. Iar în România sunt destui cu sute de milioane, dar nu am auzit de vreun obiectiv economic făcut de vreun bogătaş român. Aşa că românul freacă menta din cauza celor bogaţi, nu din cauza lui.

Comments are closed.