Web
Analytics
TECUCI

Primul protest modest la Tecuci


   Câţiva simpatizanţi şi membri ai PP-DD (aprox. 10) au înfruntat gerul, miercuri seara, pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de actuala putere, scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale în apropierea Casei de Cultură. „Jos Marinarul!”, a strigat unul dintre simpatizanţii PP-DD. Manifestanţii au fost dotaţi şi cu o serie de pancarte pe care era scris: „Ne-au luat dreptul de a munci, a ne căsători şi a avea copiii. Ţară fără drepturi”, „Vrem fabrici şi uzine, vrem să municm, nu să murim” etc. Acţiunea a fost supravegheată de reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei care se aflau în preajma Parcului Central şi a Galeriilor de Artă. Liderul PP-DD, filiala Tecuci, Samir Oancă nu a luat parte în mod direct la protest dar a fost văzut în zonă. Contactat telefonic (în jurul orei 20), Samir Oancă a declarat că protestul nu a fost organizat de partidul său, dar într-adevăr oamenii cu care colaborează au participat la acţiune pentru a-şi exprima indignarea în calitate de cetăţeni. De la Casa de Cultură manifestanţii s-au îndreptat spre Primăria Tecuci unde au continuat protestul. Numărul celor revoltaţi de politica actualului regim a crescut simţitor odată cu venirea simpatizanţilor PNL. Au fost prezenţi şi cei din fruntea partidului, inclusiv preşedintele PNL Tecuci, Daniel Ţuchel. Manifestanţii au scandat doar împotriva conducătorilor de la nivel naţional. Acţiunea s-a încheiat în jurul orei 19. Mâine un numar important de simpatizanţi PNL din zona Tecuciului se vor deplasa la Bucureşti pentru a lua parte la proteste. Tot mâine, din informaţiile pe care le avem în acest moment, va avea loc un nou protest la care vor participa susţinători ai PSD (o parte au fost prezenţi şi miercuri seară).


6 comments

 1. bravo tecuci , bravo domnule Samir , mai rar oameni ca dumneata , nu te cunosc dar iti aud numele in foarte multe locuri si medii . Cred ca ar fi bine pentru Tecuci sa candezi la primarie , ne am saturat de acesti ……sa nu le spunem pe nume ….., care tot se lauda cu partidele din spate .
  eu te sustin si te votez , si ca mine se pare ca vor fi multi . gata cu mita electorala , nimeni nu mai pune botul , adio fiki si toader mircea , duceti va ………………..

 2. Am fost in seara asta la protest.. 5 minute. Nu merita. Ok. Cade PDL-ul pe cine punem in loc?
  Sa fim seriosi, in Tecuci a mai ramas cate ceva de furat si vreti si voi, asti-a de-ati organizat acest manifest! Nu-mi spuneti ca au iesit oamenii de buna-voie, si nu convinsi de partidele fantoma din oras. 3 sferturi dintre protestatari sunt cei care-mi umpleau cutia postala cu fluturase si-mi bateau in poarta sa-mi ofere o galeata goala.
  Rusine PDL dar rusine si celorlalti, mincinosi ordinari !
  Vreti sa faceti din nou auzit Tecuciul in tara? Scrieti din nou „LA MULTI ANI 20010 ! ”
  Subscriu si eu la intrebarile lui @cetatean curios!

 3. ar trebui sa se mobilizeze mai multi tecuceni sa iasa in strada….din punctul meu de vedere sunt unii nu prea au curaj dar ar protesta!!!!!daca ne unim cu totii,poate schimbam ceva

 4. Intr-o criza in gemete de durere,s-a incercat inlocuirea unui doctor cu un pirat interlop.9 oameni,bine ca au fost!

 5. In sfarsit, am intrat si noi in randul marilor orase ale tarii. Ma speriasem ca la noi nu vor fi proteste si iar devenim tinta ironiilor pe la tv, folositi ca simbol al locului unde nu se intampla nimic.
  Dar ma intreb: ce i-a apucat sa-si aminteasca acum despre locurile de munca? Oare cand au disparut ele masiv? De cati ani traiesc tecucenii din te miri ce, dupa insusirea de catre unii smecheri a IAMAIA, a siragului de fabrici din Zona Industriala?
  Ca un cetatean curios ce sunt, ma intreb: de ce abia acum, care este catalizatorul care invioreaza mamaliga?

  1. 80% din intreprinderile tecucene au falimentat in timpul mandatelor lui Finkelstain”primul” inginer al Tecuciului, care nu a calcat intr-o uzina sa-si profeseze meseria decat in campanie electorala si vice-lui, „al doilea” inginer, care fiind la IRA( dupa spusele unor colegi) era trimis sa mai aduca cate o galeata de oxigen.Ei puteau sa incerce sa salveze, sa se implice chiar daca erau privatizate, ca doar la centru erau portocaliii, iar conducatorii urbei doar erau ingineri, nu? De asta stimabile „cetatean curios” erau pancarte cu locurile de munca.

Comments are closed.