Web
Analytics
TECUCI

Primarul Ţuchel încearcă să păcălească tecucenii.”Acest proiect e al meu!”


   Primarul Daniel Ţuchel are tendinţa de a-şi însuşi meritele pentru proiectele pe fonduri europene accesate de fosta administraţie. În ediţia electronică a ziarului Tecuceanul, am observat mai multe articole în care se vorbeşte despre parcul dendrologic, modernizarea străzilor din zona de sud a oraşului, reabilitarea Muzeului fără nicio menţiune faţă de munca depusă de echipa anterioară. Haideţi să ne întorcem la conferinţa din februarie 2012. Eduard Finkelştain: ”Există o serie de proiecte care mi-au marcat ambele mandate având o istorie de 7-8 ani de aplecare asupra lor şi Muzeul face parte din acestea (…) El a fost proiect câştigător pe liniile de finanţare de tip PHARE, ajunsesem chiar în faza de licitaţie dar faptul că am intrat într-un proces dificil şi îndelungat cu moştenitorii familiei Cincu a condus la suspendarea plăţilor şi a proiectului pe PHARE trebuind să o luăm de la capăt. Am reuşit într-un final să avem un proiect superior faţă de ceea ce existase pe vechiul proiect tip PHARE (…) Proiectul a mai avut o perioadă de cumpănă fiind primul proiect de sub liniile de finanţare. Prin relocarea de fonduri am intrat în finanţare (…) Suntem la ultimul pas înainte de anunţarea licitaţiei care cu siguranţă va avea un câştigător şi undeva din final de primăvară început de vară vom avea şantier deschis. Probabil îi vom da la finalul proiectului denumirea pe care o merită a donatorilor, a familiei Cincu”. Parcă altfel stau lucrurile acum, nu? La conferinţa de miercuri legată de sistemul de supraveghere video din cartierul CFR primarul Daniel Ţuchel m-a atenţionat: “Nu ştiu dacă aţi fost atent dar UAT Tecuci a încheiat contractul de finanţare pentru proiect cu MDRAP, începerea lucrărilor propriu-zise fiind la 9 octombrie 2012, data finalizării proiectului fiind 16 mai 2013. 9 octombrie 2012, eu am depus jurământul în iunie 2012, deci e proiectul meu (râde), e proiectul nostru”. Cu siguranţă noua administraţie are meritul  ei pentru continuarea demersurilor, dar de aici până să spui că “e proiectul meu”, e cale lungă. Dacă-mi aduc aminte bine pentru accesarea de fonduri europene şi implementarea proiectelor de care vorbim Primăria Tecuci (fosta administraţie) a fost premiată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin organismele intermediare, la începutul lui 2013, când Daniel Ţuchel încă nu depusese jurământul. Nu poţi să te pui manager de proiect aşa cum face actualul primar şi să aştepţi să culegi laurii la sfârşitul mandatului. Pur şi simplu, nu e onest. Aşteptăm schimbări şi proiecte europene pe care să le câştige actuala conducere ca să merite cu prisosinţă un nou mandat, nu prin încercarea de a păcăli tecucenii. Altă păcăleală trâmbiţată prin ziarele sale de campanie din iunie, când se afla aproape de depunerea jurământului, era că nu s-au adus bani europeni la Tecuci. Tecucenii au nevoie de lucruri concrete nu de păcăleli şi vorbe-n vânt. Noua conducere să lase deoparte prosteala şi să convingă prin fapte.


5 comments

 1. Sa fim seriosi nu conteaza cine a mosit proiectele important e sa se puna in practica ,intrebare ?? cand v-om avea centura ocolitoare galati gata ??cind o sa vedem satu nou cu canalizare si apa potabila ?? nu spun ca si big brother e bun dar cel putin fa-l in tot tecuciul ,adica numai in cartierul CFR sunt alegatori ,locuitori ??? vrem tot orasul ,inclusiv satu nou ,ca vad ca asta primavara tuchel la 2 zile era pe duzilor colt cu 1 mai si promitea promitea . Alta doleanta unde-s maidanezii aia adunati de pe strazi unde sunt proiectele de termoizolati gratis ale blocurilor ????? promisiuni promisiuni promisiuni …….. recunosc : vinovat c-am votat teapa asta de tuchel , dar nici cu “cumatru “lui tuchel nu mai puteam rezista

 2. Tecuciul e in paragina de cand a plecat vechia conducere; din promisiunile lui Tuchel facute in campania electorala NU s-a indeplinit nici una intr-un an de zile; ba dimpotriva, mai multi caini maidanezi, mai multe gropi, mai multa mizerie, mai multa incompetenta in conducere. Tecuciul se afunda in zoaie, iar actuala conducere aranjeaza flori in sensul giratoriu si ornamente de Paste. Sfidatoare si evidenta incompetenta, hotia si minciuna primarului Tuchel si a intregului USL.

 3. Iata proiectele cu fonduri europene lasate de fosta administratie, respectiv guvernare si insusite fara rusine de actualul primar, care se pune cu de la sine putere,, manager de proiect”;
  -Planul integral de dezvoltare urbana-fonduri europene nerambursabile in valoare de 3,7 milioane euro;
  -Muzeul Mixt Tecuci – 3, 6 milioane euro
  Mini Gradina Botanica si parcul dendrologic din zona industriala- 2 milioane euro;
  -Proiect statie epurare si extindere canalizare si retea apa potabila -20 milioane euro;
  – Centura ocolitoare a Municipiului Tecuci-13 milioane euro;
  De cand e la putere in Tecuci alianta USL nu a depus nici un proiect si nu a obtinut nici o finantare, mai mult a desfiintat biroul care se ocupa cu realizarea acestor proiecte din cadrul primariei.In schimb se lauda cu nu stiu ce mega autostrada Baltica? care ar trece in viitor prin Tecuci. Bineinteles o noua minciuna de sorginte tepeana.Sper ca tecucenii sa nu mai puna botul la astfel de gogomanii.

Comments are closed.