Web
Analytics
TECUCI

Primarul Tuchel „bombardat” cu 21 reclamatii: toate nefondate!


  Zilele trecute Curtea de Conturi a finalizat „misiunea” la Primăria Tecuci, conform documentației, pentru auditul financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară pentru anul 2012, personal cred că motivația au fost cele 21 de reclamații la adresa edilului tecucean, Daniel Țuchel. Aceste reclamații au venit, de-a lungul primului an din mandat, la comanda unora, sau create chiar de unii angajați ai Primăriei. În prezent, în cadrul instituției, sunt doar 97 funcționari, parte din ei neînțelegând că trebuie să-și facă datoria ci, din contră, umblând zilnic după zvonuri, bârfe, timp irosit, uitând cu desăvârșire misiunea lor în cadrul acestei instituții.

Ieri după-amiază, la sala mare a Primăriei a avut loc o întâlnire între funcționari și primar, motivul fiind constatările, abaterile găsite de Curtea de Conturi. După enumerarea acestora, concluziei că majoritatea abaterilor sunt anterioare lunii iulie 2012 și astăzi acestea nu vor mai fi posibile, edilul a replicat că este dezamăgit de indisciplina care bântuie în instituție.

„Suntem extrem de slabi ca și performanță, și, în acest stil nu vom reuși să facem pașii pentru a ajunge la normalitate. Avem foarte multe de recuperat, eu am făcut promisiuni tecucenilor, deja a trecut un an și trebuie recuperare rapidă pentru a ajunge la nivelul așteptărilor cetățenilor. Orașul stă pe loc și datorită nouă, a felului de a ne face treaba, tecucenii vin și plătesc taxe-impozite, vin peste așteptările mele, deși rezultatele în stradă sunt zero. În ultimii 20 de ani s-a produs prea puțin concomitent cu plățile lor. Aici, în Primărie, din notele Auditului rezultă că fiecare dă vina pe celălalt, nu ei vă evaluează invocând vina, ci dv., nu faceți decât să vă creați deservicii. Nu funcționăm ca echipă ci la nivelul cutumelor la care suntem ancorați.

Trebuie să respectăm cetățeanul din stradă, care are așteptări de la noi. Datoria noastră este să ne facem treaba, eu trebuie să veghez să nu greșiți, trebuie să aveți și dv. satisfacția lucrului bine făcut”, a conchis primarul Țuchel.

Începând de mâine voi afișa pe acest site un fel de serial, unde vor fi rezumatele abaterilor constatate de Curtea de Conturi, abateri pe care le vom prezenta succesiv într-o serie de articole, aceasta tocmai pentru a vedea tecucenii cum s-a „lucrat” în administrația publică, practic cum nu s-au respectat nici cele mai elementare reguli…de lucru și de bun simț.

 

Sursa articolului:  tecuceanul.ro


One comment

  1. Asa spune el ca nu au fost fondate, dar dupa …., nu cred ca e chiar asa!Chiar cei care l-au reclamat vorbesc in dodii numai sa sa afle in treaba? S-au datorita relatiilor pe care le cultiva in mediile de cercetare s-a astupat gunoiul sub pres?

Comments are closed.