Web
Analytics
TECUCI

O pleiadă de premii. Răsplată din SUA


  Tecuciul a fost reprezentat încă o dată cu succes în mai multe concursuri internaţionale, naţionale şi interjudeţene. Cele 30 de premii au fost obţinute sâmbătă. Juriul Concursului Internaţional de Interpretare Vocală şi Instrumentală „Ofrandă sunetului” – Iaşi a acordat 7 premii pianiştilor Clubului Copiilor Tecuci pregătiţi de prof. Olimpiu Zăgrean şi Alexandra Manolache: Adrian Top (I), Luiza Gao (I), Eduard Chiriac (I), Bogdan Trandafir (I), Ştefan Sima (II), Radu Dumbrăveanu (II). Micii virtuozi Eduard Chiriac şi Luiza Gao au mai fost distinşi cu un loc I la categoria duet şi premiul Radio Iaşi. De la concursul „Descoperim tradiţia străbună” desfăşurat la Panciu, cercul de pictură al Clubului Copiilor, coordonat de prof. Ioniţă Bebea, s-a întors cu alte 16 premii. La categoria icoană pe lemn au fost premiaţi elevii: Alexandra Silvestru, Maria Taşcă, Alexandra Iacob, Adelina Alexa, Georgiana Dibu – locul I. La categoria artă plastică au existat 5 premii II/III şi mai multe locuri I: Bianca Popovici, Roxana Corban, Gabriela Gabor, Carmen Dobre, Corina Ion, Naomi Lupu. Clubul Copiilor şi-a mai adăugat în palmares două premii I şi II obţinute la concursul naţional „Meridianele dansului” – Oneşti de elevii cercului de dans coordonat de prof. Alina Popovici (în martie au fost obţinute la festivalul naţional „Flori pentru mama” – Focşani două distincţii similare). La concursul interjudeţean ”Drag mi-e cântecul şi jocul” – Cosmeşti, elevii şi formaţiile Casei de Cultură au obţinut 4 premii. Miruna şi Adina Tăbăcaru pregătite de prof. Mircea Călianu, au revenit cu două locuri II (categoriile 8-11 ani, 12-15 ani), formaţiile Brâuleţul şi Muguraşii, coregraf Nicoleta Cucoaneş, au fost răsplătite cu premiile I, respectiv II (categoriile 5-7 ani, 8-11 ani). Un alt loc II i-a revenit formaţiei Grădiniţei Nr. 14, Busuiocul (categoria 5-7 ani). În juriu alături de conf. univ. dr. Gabriel Bulancea – ”Univ. Dunărea de Jos”, lector univ. Carmen Ioan – ”Univ. Dunărea de Jos”,  Ion Tuchiluş – primarul comunei Cosmeşti s-au aflat directorii Casei de Cultură şi Clubului Copiilor Tecuci, Viorel Burlacu, Olimpiu Zăgrean.

200 de dolari pentru Ioana Munteanu şi surorile Tăbăcaru

Directorul Viorel Burlacu ne-a informat despre frumosul gest făcut de un tecucean stabilit în SUA de 30 de ani, Ion Moldoveanu, care păstrează legătura cu oraşul urmărind tot ceea ce înseamnă presă online. Ion Moldoveanu a trimis din propria pensie 100 de dolari tinerei soliste Ioana Munteanu şi alţi 100 surorilor Tăbăcaru ca răsplată pentru munca şi evoluţiile din spectacole. Tecuceanul intenţionează să mai premieze şi alţi copii talentaţi. Sperăm că în acelaşi mod vor acţiona şi alte persoane care înţeleg importanţa investiţiilor în oameni. Lipsurile financiare au determinat nu de puţine ori neparticiparea elevilor tecuceni din sectorul cultural-sportiv la anumite competiţii, organizarea unor evenimente la standarde înalte.


3 comments

  1. Bravo lor! Copii munciți și profesori prost plătiți. Încă o dată: BRAVO LOR!

  2. De ce va mirati?… muma primarie nu tine dacat pe unii la suflet, in rest vitregie ca la-nsuratoarea tatii cu vecina… ca banii primariei merg totusi la unii si la altii si ailaltii…ce-i are ‘mneai in condice…Ei si in ograda-i „saracieeee, saracie lucie !”.

  3. Si primaria ar putea sa sustina activitatea cultural-artistica a orasului, daca nu ar arunca sute de milioane de lei pe ghivece cu flori comandate la Barlad. Multi parinti si-au retras copiii de la formatiile Casei de Cultura din lipsa banilor pentru costume s-au deplasari. Nu mai vorbesc de micutii care nu au bani pentru orele de canto, s-au pentru taxele de inscriere la diverse festivaluri si concursuri. Dar cine stie poate cu o alta conducere actuala stare de lucruri se va schimba.

Comments are closed.