Web
Analytics
TECUCI

Pişcoturi, şampanie şi circ


Finkelstain si Tuchel_tecuci.eu  În loc de pâine, pişcoturi şi şampanie, însă, circul a rămas la locul lui, în sala de festivităţi a Primăriei Tecuciului, cu ocazia depunerii „jurămintelor” de credinţă ale consilierilor locali validaţi în urma alegerilor locale, şi cum era normal, noul primar Ţuchel, a primit eşarfa cu însemnele întâiului cetăţean al Tecuciului… cât de „întâiul” se va dovedi, vom vedea de-a lungul şi de-a latul mandatului său… eu rămân la părerea mea şi am reţineri consistente… atâta timp cât, ”pe surse” se spune că, în campania trecută, USL-ul ar fi cheltuit între 3 şi… 4 milioane lei noi (aproximativ 1 milion de euro), unii au făcut deja transformarea în valutele utilizate… alţi fac calculele, în cât timp, cum şi mai ales DE UNDE vor fi recuperaţi aceşti bani… obligaţii care trebuie onorate, de diferite calibre şi categorii… oameni care vor fi „unşi” în poziţii importante, contracte care vor fi încheiate… între părţile implicate în campanie şi terţi… etc., etc., etc. … şi Tecuciul este un orăşel cu resurse mai mult decât limitate…
   Ziceam că circul, cu care ne-am obişnuit de 22 de ani încoace, a continuat în sala cu pricina, principalul protagonist fiind „senzaţionalul şi incredibilul” partid al lui Dan Diaconescu, prin Oancă cel Întunecat… Samir_Oanca_tecuci.eu   la chip… probabil de prea multă supărare… deoarece, aflase la unul din cele 2 sau trei telefoane pe care le-a manevrat cu dexteritatea unei telefoniste pe toată durata şedinţei… ziceam că aflase, Remus Matei_tecuci.eudirect de la sursa din Bucureşti că… Elodia fusese găsită, iar Dan , şeful de partid, hotărâse să o plaseze sub umbrela protectoare a Filalei Tecuci, pe post de consilieră, în Consiliul Local … aşa că „dă-i şi luptă şi  luptă şi dă-i…” în stilul specific al micuţului şi insignifiantului dictator local, Oancă… că care (sic?!) vroia cu tot dinadinsul să-l invalideze pe Remus Matei, motivat de faptul că acesta din urmă nu s-ar fi implicat activ în campania electorală, de unde şi rezultatul scăzut, în comparaţie cu aşteptările partidului… Probabil,  Samir Oancă, preşedintele organizaţiei PP-DD Tecuci, râvnea prea abitir la fotoliu de primar iar Remus Matei, nu i-a făcut jocul şi… a fost exclus din PP-DD  deoarece s-a lăsat sedus de promisiuni politice ale altora… Treaba lor, dar să-şi spele obielele la sediul lor de partid… dacă or avea vreunul… Oricum, sala i-a huiduit, pe merit, zic eu… drept pentru care, participanţii la şedinţă nu vor mai primi cele 2o.ooo de euroi promişi de viitorul Mesia al României…
   Sala a fost arhiplină, animată de adepţii afişaţi ai USL-ului care, profitând de ocazie şi-au botezat idolul, scandându-i numele: „ŢUSELE ! ŢUSELE !”
   Şi uite aşa, domnul Ţuchel şi-a transformat numele în renume, simpatizanţii săi, trecând de la apelativul familiar, probabil de „ŢUCHELE!” la „ŢUSELE!”, legându-i strâns prestaţia electorală personală de cea politică, a alianţei USL… cel puţin aşa am înţeles eu… că vroiau ei să înţelegem… Stau şi mă întreb, ce vor scanda, începând de anul viitor, când alianţa aceasta îşi va da arama pe faţă… iar domnul Ţuchel va încerca să-şi contureze un alt fel de „majoritate” în Consiliul Local… lucrurile pot fi deja previzibile… schimbul de zâmbete şi amabilităţi dintre noul şi vechiul primar… ne cam… aşează pe… gânduri… zic şi eu, aşa, părerea mea… Apropo, să nu uit, nici pişcoturi nu am mâncat, nici şampanie nu am băut, nici scrisul nu-mi miroase a vreunul sau altul din partidele tecucene…
Prezidiu sedinta_tecuci.eu

15 comments

 1. il felicit pe d-nul samir. sunt prieten cu remus dar recunosc cinstit ca ar trebui sa fie mai serios in politica. nu i s-a facut nici o nedreptate, samir a procedat corect. poate invata si remus ceva din asta, adica daca stai cu fundul in doua luntrii s-ar putea sa te ineci.

 2. mai Matei, tu la ppdd?, nevasta-ta la psd, frate-tu la pnl. Doamna Matei, pe cine o fi votat? Hai ca nu pe tine

  1. ai dreptate cat a luat ca sa le salte lista la …xxx… continut neadecvat

   1. Urmare a faptului ca “jucati la doua capete”, si nu e prima data, va avertizam ca , daca se mai repeta, ne obligati sa nu mai aprobam comentariile de pe aceste IP-uri.

 3. Domnilor de la pdpd sau cum ii ziceti voi ppdd , ce tot va dati de ceasul mortii . Cand am trecut pe la voi si v am intrebat ce ^nume ^ aveti prin partid la tecuci , nu mi ati spus dacat de Remus Matei si apoi ca aveti ca presedinte pe acest samir oanca . Vad ca l ati folosit , ati scos pe gheaba lui 2 consilieri , care e problema voastra de faceti atata zarva ? , ce procent au avut listele pe care a fost Matei , si ce procent are oanca la alegerile locale , ca primar . Eu chiar nu inteleg de ce nu a facut curatenie in aceasta organizatie , sa i zboare pe acesti vintura vreme , si pierde timp , construind o echipa cu care ar fi avut succes cu adevarat .cred ca oanca a pierdut si alegerile si sustinerea oamenilor Si uite cine vorbeste de tradare .

 4. domnule admin , am o rugaminte , as dori sa pui pe site un clip cu ascest samir vasile oanca , tare as dori sa i vad moaca atuci cind a fost huiduit la scena deschisa , dar si mai mult de atat as dori sa l poate vedea el , ca sa ne lase cu politica lui cu figuratiile lui si cu toti tiganii de care este inconjurat . mie imi este greata cand il vad .

 5. Foarte bine a facut Samir Oanca, executandu-l pe tradatorul Matei Remus. Ce cauta acesta in sediul USL. In timpul campaniei electorale? Asa a tradat si PNG. Oare nu io’ fi rusine sa mai iasa prin oras? Cred ca, daca ar circula pe jos ar lua’ numai palme si suturi’ in fund de la cei care au avut incredere in el. Se pare ca nu degeaba l-au data afara din aramata deoarece si acolo isi trada camarazii.

  1. bai baiete , uita te in oglinda , daca si tu ai fi ofiter , s a dus dracului toata armata asta . numai un dobitoc care nu l cunoaste poate vorbi asa , dar ce conteaza vorbele tale ? , bravo lui ca poate infrunta niste oameni ca tine , ca fariseii pe care i amintesti . eu ii doresc acestui om mult succes in politica . mai bine ^cantat^ de neica nimeni dacat huiduit de o sala intraga , in prezenta atator personalitati

 6. Am asistat la această şedinţă şi impresia lăsată asupra mea a fost că parcă aş fi asistat ori la împărţirea pâmănturilor într-un sat, ori la o festivitate de lansare de navă spaţială, ori la o împărţire de premii şi medalii după terminarea concursului, ori la orice altceva în afară de seriozitatea şi sobrietatea unui asemenea eveniment care presupune că este organizat pentru cetăţeni, nu pentru cei care au fost aleşi sau pentru vreun partid. De remarcat faptul că au venit foarte multe persoane la acest eveniment, ceea ce s-ar presupune că cetăţenii doresc să fie implicaţi în viaţa oraşului lor şi că vor fi prezenţi mai mereu la toate şedinţele consiliului local de acum înainte. Si deocamdată nu se poate spune nimic despre activitatea noilor aleşi locali pentru că nu avem de unde şti care le sunt capabilităţile şi implicarea în trebile (sic) edilitare. Şi până după alegerile generale de la toamnă, nu se poate face nimic în administraţia locală, indiferent câtă voinţă şi determinare ar avea edilii oraşului. Trebuie să supravieţuim până după revelion cu ce avem şi primele acţiuni concrete în dezvoltarea oraşului nu vor apărea înainte de luna mai 2013. Dar până atunci, unele mici îmbunătăţiri edilii locali pot face:
  – mercurial la piaţa agroalimentară (producătorii care respectă mercurialul să fie scutiţi de taxa de piaţă pe ziua respectivă.)
  – interzicerea circulaţiei maşinilor de la şcoala de şoferi pe străzile cu trafic intens (nu trebuie ca noi ceilalţi să plătim benzina consumată de maşinile noastre, stând pe loc aşteptând să plece maşina de şcoală, sau să merg cu 15km/h în spatele ei)
  – să fie stabilite ore de circulaţie pentru vehiculele cu tracţiune animală pe străzile cu trafic intens.
  – desfiinţarea parcărilor cu plată.
  – stabilirea unei amenzi pentru maşinile parcate precum căruţa în satul lor de către unii conducători, cuantumul amenzii să descurajeze persoanele care dintr-o greşeală a istoriei au ajuns într-un centru urban.
  – să fie făcută o campanie locală intensivă, prin care cetăţenii să fie atenţionaţi că au obligaţia de a propune consilierului local diferite probleme legate de adminitraţia locală şi să înţeleagă că edilii locali încă nu au serviciu de ghicit în primărie, să afle ce nevoi individuale au cetăţenii.
  – montarea pe scuarul din faţa primăriei a unui panou electronic cu leduri, unde să fie afişate permanent informaţii publice, hotărâri sau diferite comunicate ale consiliului local către cetăţeni.
  – împărţirea oraşului în 19 zone, fiecare zonă să fie dată în responsabilitatea unui consilier local, care are obligaţia să aducă la cunoştinţa cetăţenilor modalitatea de contact al dânsului şi este de preferat trecerea prin zona de responsabilitate de cel puţin trei ori pe săptămână.
  – formarea de către consilieri în zona de responsabilitate, de echipe de voluntari care pot răspunde la acţiunile de voluntariat organizate de primărie.
  – prezenţa agenţilor de poliţie locală în zonele de risc cetăţenesc, de circulaţie şi infracţional (la ora actuală prezenţă sporadică spre deloc).
  etc. etc… Sunt multe “mărunţişuri” care nu presupun eforturi financiare mari, dar cu siguranţă pot crea coeziune în comunitatea Tecuci şi mai scăpăm de stres şi de vorbele de clacă şi bârfe… pe spatele edililor.

  1. in esenta propunerile sunt cat-de-cat pertinente. Am dreptul, totusi, sa nu fiu de acord cu cel putin doua:
   1. Introducerea mercurialului la piata contravine legilor in vigoare (sunt reglementate numai doua preturi, la energia electrica si la gaze). Insasi ideea de piata incumba formarea preturilor in functie de cerere si oferta. Mercurialul a fost o gaselnita comunista si piata pe vremea aceea, era foarte saraca dar cred ca erati prea tanar pe atunci ca sa va preocupe activitatea de procurare a hranei zilnice. Putem discuta in schimb despre calitatea celor ce vand la piata, daca sunt producatori sau nu, daca platesc impozite si taxe pentru activitatea profitabila pe care o desfasoara, daca cei pusi sa-i controleze aplica legea sau se multumesc cu o spaga si ii lasa in pace.
   2. Legea nu prevede interzicerea circulatiei masinilor – scoala in zonele dens circulate, mai mult, la examen traseele sunt de regula prin aceste zone pentru a verifica pretendentului de permis abilitatile in situatii de trafic complex.
   3. Plata taxei de parcare comporta cel putin doua aspecte :
   – aceste locuri de parcare s-au amenajat din bugetul primariei deci din banii nostrii ai celor ce care platim impozite si taxe locale si atunci e absurd sa platim taxa la taxa;
   – pe de-alta parte, peste tot in orasele Romaniei si in cele din lumea civilizata, in zonele centrale se plateste taxa de parcare. Ar mai fi si intrebarea referitore la cei care sunt din alta localitate si parcheaza intamplator sau nu, prin Tecuci.
   In rest, repet, subscriu la propunerile dvs.

 7. Apropo, uitasem să menţionez… o ipoteză referitoare la CUM şi DE UNDE vor fi recuperaţi şi, probabil, înmulţiţi aceaşti foarte mulţi bani investiţi… că în definitiv, într-o campanie electorală “se investeşte”!… La aceeaşi primă şedinţă a Consiliului Local, de depunere a jurămintelor de amor local, într-un grup de adepţi USL işti se vorbea tare, fără perdea sau în dosul palmei… după ce se constituiseră comisiile Consiliului Local, citez… din memorie:
  “GATA! AVEM ŞI PIAŢA ŞI OBORU’!” Şi aveau oamenii dreptate… ce, nu-i aşa?! De fapt, USL-ul are TOTUL… deocamdată… părerea mea… zic şi eu…

 8. multumesc si eu fostului primar ca a trimis un greder pe traseul de ocolire cartier balcescu,pina acum ma loveam cu capul de cabina si boram tot ce-am mancat la ce hartoape erau pe acolo…dar de ce tocmai inainte de alegeri? astept asfalt pe acolo. DE LA ACTUALUL PRIMAR!!! iar pe acest samir oanca SA-L ARUNCATI DE LA PRIMARIE CU SUTURI IN FUND, CA E STRICAT PINA-N MADUVA OASELOR …xxx… continut calomnios

 9. Ce bine ar fi sa fie alegeri locale in fiecare an,poate asa ar ajunge in Satul Nou apa potabila la robinet nu inundatiile si gazul metan.Multumesc fostului primar ca a curatat canalul.

Comments are closed.