Web
Analytics
TECUCI

Un pas important pentru modernizarea zonei de sud – audio


Finkelstain-Murgeanu-contract la Tecuci  Contractul de finanţare pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea şi extinderea spaţiilor publice urbane: străzi orăşeneşti, trotuare, scuaruri, zone pietonale, parcări – străzile 1 Decembrie 1918, Bradului, Alexandru Lăpuşneanu, Aleea Cpt. Gheorghe Decuseară, Aleea Teilor – tronson aferent zonei de acţiune urbană”, în valoare de 18.210.106,21 lei (984.910,19 lei – contribuţia U.A.T. Tecuci, 3.483.573,21 lei – TVA, 13.741.622,81 lei – fonduri nerambursabile UE), a fost semnat, marţi, la sala mare a Primăriei. Evenimentul i-a adus la Tecuci pe secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Răzvan Murgeanu şi pe Luminiţa Mihailov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est (ADRSE). Primarul Eduard Finkelştain a mulţumit celor doi pentru susţinerea proiectelor municipiului nostru. “Tecuciul este primul municipiu din regiunea sud-est care-şi termină contractarea şi-l felicit pe domnul primar pentru acest lucru, este un exemplu de accesare rapidă (…) Planul Operaţional Regional este în acest moment cel mai avansat dintre toate planurile operaţionale ale României. Asculta inregistrarea audio: 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Noi practic am terminat contractarea, mai avem ceva resturi de pe Axa 1, adica axa urbană şi eventualele economii care se vor face pe alte axe.

Prezentare proiect Tecuci - Planul Operaţional Regional   Noi cu ajutorul celor 8 ADR-uri cu care lucrăm am reuşit practic să terminăm contractarea pe România, urmează partea cea mai grea, partea implementării. Tecuciul este un caz fericit are deja 2 proiecte implementate”, a spus Răzvan Murgeanu precizând şi că problema licitaţiilor revine primăriilor, pentru eventualele nereguli organismele intermediare ale ADR putând aplica corecţii financiare chiar de 100% (n.n. se iau toţi banii acordaţi). Luminiţa Mihailov a felicitat echipa din Primărie şi pe şeful administraţiei publice locale, lansând un îndemn de continuare a eforturilor pentru că miercuri urmează să înceapă negocierile privind Programul Operaţional Regional 2014-2020 prin care vor fi finanţate alte proiecte. La nivelul municipiului ar avea nevoie de finanţare proiectul de reabilitare a 53 de străzi (val. aprox. 400 mld. lei vechi).
Proiectul Reabilitarea, modernizarea şi extinderea spaţiilor publice urbane Tecuci   Proiectul (perioadă de implemenatre de 24 luni) presupune:
1.Modernizarea căilor de circulaţie rutieră dintre blocurile zonei de acţiune urbană (9 unităţi laterale străzii 1 Decembrie 1918) prin finisarea acestora cu un covor asfaltic
2.Reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a sistemului rutier şi modernizarea trotuarelor aferente străzii 1 Decembrie 1918, crearea unui sens giratoriu pentru fluidizarea traficului în zona podului peste Tecucel, a unei piste de biciclişti, modernizarea şi crearea de noi parcaje şi staţii de autobuz
3.Modernizarea străzii Bradului prin realizarea covorului asfaltic şi a trotuarelor aferente acesteia  pe o lungime de aproximativ 438 metri
4.Modernizarea străzii Alexandru Lăpuşneanu şi a trotuarelor aferente acesteia, pe o lungime de aproximativ 498 metri
5.Modernizarea străzii Cpt. Gheorghe Decuseară şi a trotuarelor aferente acesteia pe o lungime de aproximativ 1744 metri
6.Modernizarea străzii Aleea Teilor şi a trotuarelor aferente acesteia, pe o lungime de aproximativ 1171 metri


7 comments

 1. PENTRU GIGI. Ai dreptate atunci cand apreciezi ca se face ceva,chiar si atunci cand compari ce era acum multi ani in urma si ce se face acum…este un semn de evolutie…cum la fel de bine ,a evolua ,inseamna a vedea mult mai bine astazi decat ieri si maine fata de astazi…Dar a derula un proiect de asfaltare a Strazii Mari,laudabil ,de altfel si sa constati ca,dupa cateva luni,trotuarele sunt ca dupa razboi si sa nu spui nimic, multumindu-te cu bucuria ca,in curand,va incepe o alta mare asfaltare,in alta zona,pe bani la fel de grei,poate si mai grei,ar fi similar cu a accepta bataia de joc a cheltuirii banului public in dorul Lelii… Care gospodar accepta ca ,in curtea lui,pe banii lui,sa-si asfalteze aleile de acces iar dupa 3 luni de iarna,tot asfaltul sau betonul sa-i fie ciuruit ca de niste cartite cu falci de diamant ?????? Apoi,alti bani,alta munca,nema distractie! Mai degraba,bataie de joc…zic si eu asa,parerea mea…

 2. Treaba asta cu alegerile si cu prim-arele nostru nu-i asa simpla cum o cred unii, ca daca ne ia ochii vipusca strazii si uitam pe cine avem sefi, daca se lumineaza centrul si nu avem loc de gunoaie la 30 de metri mai la dos, daca se cruceste si asta Mmmm-arele de cei pe care i-a pus, da de! ii servesc, daca oricum nu contam la modul real si ni se joaca iarasi prin fata ochilor cate o imagine mai apasata de edil sau subliminala de candidat imbatabil, daca oricum unii muncesc, dar Mmmm-Edy-a e pentru 1 si alti doi tri ce se itesc ca sa iasa jocul…PENTRU CA DACA, noi nu vom fi nici urmatorii 4 ani in calcule si s-a vazut, nici macar demografice…nici de alt fel…DACA CA PENTRU luati seama, ca-i de rau !

 3. pana la urma e bine sau e rau ca se face ceva in orasul nostru? de carcotasi e sigur ca nu ducem lipsa, oamenii gospodari sunt ceva mai greu de gasit. Nu demult, au venit niste rude pe la mine in vizita si au ramas placut surprinsi cum arata orasul si nu aveau niciun interes sa-mi perie orgoliul de tecucean. Poate nu va mai amintiti cum era orasul pe vremea lui Lazar, cand apa curgea 4 ore pe zi, cand pe strazile pline de gropi din centru ardeau vreo 3 becuri chioare si cand terenurile primariei erau date gratis prietenilor de pahar si nu numai ale primarului.

 4. UNPR via UDMR ESTE un partid unde au devenit MEmbri toate scursurile de la PSD- toti tradatorii Este vreunul CARE SA NU POARTE DENUMIREA DE TRADATOR? IN ACEST ASA zIS PARTID S AU ADUNAT TOATE SCURSURILE TRADATOARE DE PE LA PSD. ACESTI FOMISTI CARE NU STIU DE UNDE SA MAI SUGA CATE CEVA. EI NU VAD CA NICI FATA NU -I AJUTA? CU INSUSI PRESEDINTELE ALA AL LOR CU GURA STRAMBA – general de cartier – DE ITI ESTE GREATA SA TE UITI LA EL. APROPO S NU I DA SI LUI CHIRVASUTA CHIP DE ..UTA CEVA GRADE? CA DOAR SI ACEST FOMIST TRADATOR A LUCRAT LA MISTRAL SOCIETATE IN FALIMENT LA TRIBUNAL.

  1. @piticu
   Stimabile, acest gen de comentariu ma determina sa iau decizii mai ferme. Prin urmare, acest gen de comentarii, care nu aduc nici o idee ori discutie constructiva sau o critica pe argumente, nu mai au ce cauta in aceasta publicatie online. Cred ca unii din comentatorii valorosi ai acestui website au incetat sa mai participe din pricina acestui tip de “disputa”. Daca dorim sa progresam nu putem continua cu calomnii, acuze fara acoperire si balast lingvistic. De multe ori, comentariile sunt de-a dreptul vulgare si ofensatoare chiar si la adresa nostra. Nu dorim sa ne mai incarcam, seara de seara, cu energii negative urmare a parcurgerii unor asemenea “scrieri”. De aceea avem in vedere doua masuri:
   1. Refuzul de a mai aproba acest gen de comentarii, asumandu-ne intreaga responsabilitate;
   2. Intreruperea posibilitatii de a comenta ( pentru toate articolele) pana ce campania electorala se va sfarsi.
   Acesta nu este un teren de rafuiala politica. Daca doriti sa va “afirmati” in acest mod puteti sa o faceti prin intermediul altor publicatii locale online care doresc sa faca rating cu orice pret.
   Totusi, vom face tot ce tine de noi pentru a juta tecucenii sa-i cunosca pe candidatii locali in alegerile locale: articole, interviuri, videointerviuri sau materiale audio. Probabil si publicitate electorala.
   DAR, numai daca participa toti candidatii.

 5. Bineinteles ca inainte de alegeri se gasesc bani, se fac proiecte, se perie alegatorul, totul numai sa mai fie alesi inca 4 ani si apoi stiu ei sa-si scoata “parleala”…Asa s-a intamplat si acum 4 ani cand totul era un santier…Oare tecuceanul poate fi pacalit la nesfarsit? Eu cred ca nu…Este bine ca se face, dar de ce asa de tarziu? Cum se face ca tocmai cu 10 zile inainte de alegeri, adica, de la 1 iunie se maresc salariile, peste tot unde sunt primari pdl-isti incep sa vina banii, se deruleaza proiecte, nu mai exista criza…Pun si eu o intrebare:
  “Daca Curtea Constitutionala era de acord cu comasarea alegerilor in noiembrie, toate astea luau startul de la 1 noiembrie?”

 6. Acum multe luni de zile în urmă,pe când făcea plopul mere şi răchita micşunele,iar primarele de Tecuci,domnul Finkelstain,îşi tocea pingelele cât era ziulica de lungă,patrulând în susul şi în josul străzii Ştefan cel Mare şi de jur-împrejurul Pieţii celei la fel de Mare din Tecuci,admirând “hainele cele noi ” din asfalt proaspăt fumegând cu care erau îmbrăcate aceste două principale obiective edilitare ale împărăţiei sale,un vecin,om bătrân şi de omenie îmi spunea : “- Tăicuţule să vezi mătăluţă de la anu,până la alegerea unui nou primare,ce de-a părăluţe o să scoată din visterie primarele nostru ! Şi ce de-a lucruri noi şi neasemuite o să vedem noi,mujicii,de la soare o să ne putem uita,iar la faţa împărăţiei Tecuciului ba !” Şi uite că megieşu’ meu a avut dreptate ! – de fapt eu îl intrebasem,de unde oare o fi găsit primarele nostru bani să asfalteze Strada Mare… că nu prea eram eu clar,nu mă prea ducea capu’…şi uite că venii iarna,o iarnă hapsână cum de mult nu fu,iar Uliţa cea Mare,ieşi cu hainele cele noi de anu’ trecut şifonate rău de tot, cu trotuarele,ciuruite de parcă zici că,toată iarna au făcut… trotuaru’ ,şi nu altceva…ca-n povestea aia cu hainele împăratului,când de fapt,Maria-sa umbla în fundul gol,fălindu-se cu hainele cele noi…. Şi trecu vremea şi se apropiară alegerile şi apărură noii bani şi începură a veni la noi,de peste mări şi ţări dregători înalţi,de la Bucureşti şi de la Galaţi, să semneze hârtiile pentru construirea de noi uliţe de centură,de noi haine asfaltice şi câte şi mai câte nemaivăzute şi mai neauzite,om mai vedea noi în lunile următoare…când,de fapt,nici măcar hainele cele vechi ale oraşului nu le-am văzut până acum… Dacă în povestea “Hainele cele noi ale împăratului”
  Împăratul se dovedea a fi credul şi dus cu mintea ,manevrat de către dregători,în povestea noastră,intitulată “Hainele noi ale Tecuciului”,cei care ne manevrează şi ne demagogesc sunt cei care ne-au administrat averea în ultimii 4 ani şi trag nădejdea că o să le mai ţină încă odată…că,deh,noi ,cetăţenii oraşului,suntem acum în postura împăratului,creduli şi duşi cu mintea,uşor de îmbrobodit…Ce va urma ? Voi merge la megieşul meu cel hâtru şi înţelept să-l întreb…Oricum,chiar dacă porcul poate fi săturat în ajun,el nu poate fi şi îngrăşat…zic şi eu,aşa,părerea mea…

Comments are closed.