Web
Analytics
TECUCI

Parcul Dendrologic Tecuci va fi modernizat cu fonduri europene nerambursabile


Parcul Dendrologic din orasul Tecuci  Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Tecuci, implementează proiectul   – „Dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor verzi (grădini publice, parcuri, mobilier urban) – Parc Dendrologic Tecuci”, Cod SMIS 7899. Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională ce se derulează în cadrul Programului  Operaţional  Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: “Centre urbane”.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 24 luni, începând cu data de 17 noiembrie 2011.
Valoarea totală a Proiectului este de 9 273 765,90 lei din care, valoarea finanţării eligibile nerambursabile a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de 5 757 281,20 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă de la bugetul naţional este de 1 264 667,24 lei şi valoarea eligibilă proprie de la bugetul local este de 143 305,07 lei.
Obiective: Prin implementarea proiectului se urmăresc ca obiective generale, creşterea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Tecuci prin crearea unor spaţii unice ce le vor oferi destindere fizică şi socio-culturală, creşterea rolului economic şi social al municipiului Tecuci prin transformarea acestuia într-un pol de interes regional precum şi îmbunătăţirea funcţionalităţii mediului urban tecucean prin înfiinţarea unor zone accesibile, atractive ce vor armoniza ansamblurile arhitecturale urbane şi vor igieniza mediul.
Prin obiectivele specifice proiectul îşi propune modernizarea şi dezvoltarea Parcului Dendrologic, dotarea şi echiparea acestuia pentru activităţi cultural educative şi recreative, devenind astfel un element de regenerare atât a mediului cât şi a sănătăţii, contribuind esenţial la creşterea standardului de viaţă a locuitorilor, îmbunătăţirea funcţionalităţii mediului urban, a microclimatului şi combaterea unor factori de poluare a mediului.
Descrierea investiţiei: În cadrul proiectului se vor executa lucrări de construcţii (seră modernă prevăzută cu scară elicoidală şi traseu de promenadă pentru vizionarea plantelor, pavilion administrativ expoziţional în formă de melc, piaţete, piste de role, alei, ministaţie de epurare, luciu de apă cu fântână arteziană şi pasarelă, pergole etc.) şi lucrări de amenajare a terenului prin înfiinţarea de plantaţii de arbori, arbuşti şi flori.
Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine de la dl. Ioan Pop, manager de proiect şi de la d-na Tudor Gabriela Andreiana, responsabil promovare şi publicitate la tel nr. 0236820561/2, fax nr. 0236816054 sau pe adresa de e-mail: primtecuci@yahoo.com

Comunicat al Primariei Tecuci


8 comments

 1. Şi doar atenţionasem pe cei din primărie să nu o mai dea de gard cu explicaţiile de prostit lumea.Nu mă interesează nici pe mine nici pe nimeni, cine şi cum dă banii la acel proiect.Eu ca simplu cetăţean, adun sumele prezentate defalcat, şi văd că nu iese suma totală de mai sus.Vine unul şi aruncă bomba, că este TVA-ul. Corect, putea fi şi taxa pe prostie care ar trebui obligatoriu încasată pe aceste meleaguri, dar nu aceasta este observaţia. Acest TVA este cuprins în suma totală de 9 mil. Suma este împărţită în trei direcţii de sosire. UE,guvern şi primărie. Sumele adunate, dau o sumă mai mică decât 9 mil. Vine nea Ioan Pop să ne lumineze că diferenţa apare de la TVA. Corect nene. Dar vin şi întreb, acest TVA cine îl plăteşte, că văd că l-ai sărit la defalcarea sumei totale. Acei 1,8 mil TVA de unde vin?! Că UE dă o sumă, guvernul o sumă, primăria o sumă. Adunate nu dă cele 9 mil. Vedeţi că încurcaţi cifrele şi încercaţi să aburiţi lumea. Dar eu sunt convins că nu vă pricepeţi la administraţie locală. Decât dacă vi se dau indicaţii şi ordine şi aveţi norme metodologice. Poate vine vreun edil din primărie, ales sau funcţionar şi să spună dacă vreodată în timpul cât a fost prezent în funţie la primărie a făcut ceva pentru cetăţeni, după idea şi creierul lui, şi nu a executat doar la ordin şi la comandă ca orice sclav. Şi în ţara noastră, pot argumenta, că prostul-erudit ajuns într-o funcţie, îşi va ascunde prostia şi incapacitatea de decizie, în spatele legilor şi a normelor metodologice. Pentru spălaţii pe creier de către sistem, le aduc la cunoştinţă, că pe plan local, primează legile hotărâte de comunitatea locală prin consiliul local ales. După aia urmează, Boc, UE şi Obama. Că aşa e în democraţie.

 2. Comunicatul de presa respecta Manualul de Identitate Vizuala pentru Programul Operational Regional 2007-2013.
  Valoarea totala a proiectului este de 9.273.756,90 lei din care valoarea totala eligibila a proiectului 7.165.253,51 lei, valoarea totala neeligibila 327.786,49 lei, valoarea TVA 1.780.716,90 lei.

 3. Managerul de proiect o fi inclus și parandărătul, dar nu i-a ieșit, că s-a prins Elena(d-na ministru)și i-o fi dat peste mâini, ori Boc, sau chiar executivul nostru local! Zic și eu, nu dau cu parul! Chiar dacă valoarea totală a proiectului ar avea inclus și TVA-ul, iar celelalte trei sume ar fi fără TVA și tot nu iese tandea pe mandea, am calculat eu! Corectă observația!
  Poate intervine dl. Pop și ne luminează, iar altă dată să ia în considerație că tecucenii știu să adune!

 4. Acum nu ştiu ce să zic, atenţie la neatenţie, sau este adevărul scăpat din greşeală.Să sperăm că este o greşeală şi nea admin va confirma dacă a greşit el.Se dă valoarea totală a proiectului şi apoi defalcat pe sume, de unde ce şi cum.Dacă le aduni, mai trebuiesc vreo două milioane.Astea de unde vin?! De la moş Crăciun?! Dar crăciunul ştim că a trecut, deci cade. Vine iepuraşul de paşte?! Sau deja ăştia au fost palmaţi?! Şi tare aş vrea să-l văd şi eu pe impochimenul care trece sume aşa mari, până la valoarea de 20 de bani, 7 bani ?! Alooo, tratează-te frate că ne faci de râs.Adică faci mişto de cetăţeni?! A fost condamnat cineva la închisoare pe planeta Pământ, că a greşit cu sume aşa mici în administraţie?! Băi vedeţi că va spălat şi va apretat sistemul la creier.Câtă iprocrizie şi cât tupeu frate?! Va ghicit vreo ţigancă în cărţi, că veţi ieşi tot voi din urnă la toamnă?! Va luat banii de pomană. Nu o să fiţi aleşi.Pentru că am aflat secretul oraşului.Majoritatea cetăţenilor, iau foc sau te urăsc dacă cumva dai de înţeles că vrei să-i prosteşti.Strâng prosteli de astea, aruncate de voi pe piaţă pe post de emanaţii, şi am să le relevez oamenilor pe înţelesul lor, cum îi prostiţi.

  1. Comunicatul a fost trimis de la Primaria Tecuci. Acesta este semnat si nu am dorit sa-l modificam nicum.

 5. M-ai bine cu aceste fonduri reamenajau Parcul Feroviarilor si Parcul Liliacului, unde odiniora nu incapeai sa faci un gratar in aer liber,si sa respiri un aer curat ,era si o scena unde se tineau spectacole in aer liber teren de sport…,iar acum in afara de gunoaie nu mai e nimic

  1. Sa faca conducerea orasului parcul de 9 luni si cel de la lacul de agrement sa readuca barcutele ,sa puna lumina paza,cit de parcul cfr si al liliacului,sint nesemnificative. Nu mai vine nimeni prin ele. Poate mai tirziu e bine sa fie si acelea facute,acum insa ar fi degeaba. Cine sa le mai plimbe ca natalitatea e foarte mica.

 6. Este o sfidare a bunului simt al tecucenilor, al celor care nu se lasa nici intimidati si nici pacaliti de expimari pompoase si gaunoase precum “Program Operaţional Regional …axa prioritară …dezvoltare durabila…poli de creştere… domeniu major de intervenţie…planuri integrate de dezvoltare urbană…
  finanţări eligibile nerambursabile”

  Ce tupeu sa pretizi ca “Prin implementarea proiectului se urmăresc ca obiective generale, creşterea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Tecuci prin crearea unor spaţii unice ce le vor oferi destindere fizică şi socio-culturală, creşterea rolului economic şi social al municipiului Tecuci prin transformarea acestuia într-un pol de interes regional…” cand stii ca zona este in permanenta ucisa de o duhoare insalubra, ca este la marginea orasului si ca nu poti ajunge acolo fara sa treci pe langa blocuri de locuinte lasate cu indolenta sa se ruineze, sau pe langa muzeul in descompunere!
  Cand stim cu totii murdaria in care este lasat orasul, cu exceptia catorva parti din strada pe care e Primaria, despre trotuarele darapanate si invadate de mizeria cainilor vagabonzi, ni se serveste demagogie si ni se flutura pe la nas banii cheltuiti in dispret!

Comments are closed.