Web
Analytics
TECUCI

Parcul Dendrologic în aşteptarea fondurilor


Parcul Dendrologic din orasul TecuciParcul dendrologic Tecuci a fost infiintat in anul 2000 la initiativa C. L., fiind situat la iesirea din oras, la limita zonei industriale. In prezent el se afla in competenta de administrare si ingrijire a Serviciului de monitorizare a Serviciilor publice Tecuci si are o suprafata de 26.000 mp. Gradul de atractie al [intlink id=”9738″ type=”post”]parcului [/intlink]depinde in mare masura si de modul de amenajare al peisajului atat in incinta lui cat si in exterior, fiind cunoscut faptul ca un peisaj bine organizat realizeaza cadrul si mediul favorabil pentru recreerea publica sau privata, infrumuseteaza localitatile, locul de viata si de munca, reduce poluarea atmosferei, protejeaza flora, solul, amelioreaza si valorifica [intlink id=”8186″ type=”post”]terenuri [/intlink]degradate odinioara. Pe plan ambiental, social, economic , cultural si ecologic modernizarea parcului constituie o resursa care contribuie la calitatea vietii oamenilor . De aceea modernizarea Parcului Dendrologic Tecuci este foarte importanta pentru dezvoltarea durabila, bazata pe un echilibru armonios intre necesitatile sociale, economice si mediul ambient. Proiectul modernizarii parcului Dendrologic este depus pre finantare in cadrul Programului Operational 2007-2013, valoarea totala a proiectului ridicandu-se la 9.275. 666, 40 lei din care 145.234 lei va fi cofinantare din partea CL, 231. 349 lei cheltuielile neeligibile asigurate tot de CL Tecuci, 1.782. 626, 40 TVA-ul aferent si restul va fi contributie de la bugetul de stat si FEDR. Activitatile din cadrul proiecului constau in construirea unui pavilion administrativ in apropierea intrarii in parc cu instalatii aferente, construirea unei sere cu [intlink id=”9873″ type=”post”]instalatiile [/intlink]aferente, construirea unei cabine poarta cu grupuri sanitare, construirea unui luciu de apa, fantana arteziana, pasarela, construire parcari, piatete, piste role, alei pietonale, cismele. Nu au fost omise nici dotarile pentru iluminat decorativ, gospodarie de apa decorativ, ministatie de epurare, reabilitarea peisagera a parcului existent prin toaletarea [intlink id=”314″ type=”post”]vegetatiei [/intlink]existente si plantarea de material dendrologic nou precum si ambientarea cu mobilier urban. Speram ca finantarea nerambursabila sa se faca odata, pentru ca toate aceste planuri marete privind modernizarile Parcului Dendrologic sa fie vizibile pana in 2013. Speram sa nu ramana doar un vis, tecucenii ar merita un astfel de loc.


3 comments

 1. Ce ne facem, fraţilor, că acest parc este chiar lîngă staţia de epurare? Se vorbea în articol că nu s-a omis o ministaţie de epurare… cred că este nevoie de o megastaţie…Dacă în patru ani nu s-a făcut nimic, în următorii doi nici atît…specific românesc!

 2. Parcul este la iesirea din Tecuci, spre Galati, pe dreapta.
  Din masina, se vede mult mai modest, comparat cu imaginea de aici.

  Dupa pozitia atat de izolata, e mai usor de presupus ca acel teren a fost transformat in parc nu de dragul cetatenilor, ci din ratiuni de alta natura, cum au facut mereu alesii nostri.
  Sper sa ma insel, dar cum sa gandesti altfel cand, cam in acelasi timp, frumosul parc deja existent la acea vreme pe bulevardul spre Gara de Sud, mult mai accesibil, a fost drastic diminuat si dat unor particulari , cand cel de langa Ocaua lui Cuza a fost lasat de izbeliste…
  Ce mai, o alba-neagra cu parcuri, cu terenuri, cu cladiri!

 3. Unde este acest faimos parc dendrologic? Unde in zona industriala ca eu nu l-am vazut. Poate ca sunt eu orb, dar nici cunoscutii mei nu stiu unde este amplasat acest parc. Si spuneti ca este infiintat din 2000? Mare mister!

Comments are closed.