Web
Analytics
TECUCI

O noua intoxicare marca „Tecuceanul” – episodul 1


  Astazi, asa cum au promis, anonimii de la „tecucenul.ro” au inceput un serial (din lipsa de subiecte), legat de rezultatul controlului Camerei de Conturi Galati. Nu dorim sa va influentam. Dar, invitam cunoscatorii in ale administratiei publice sa comenteze. Sunt convins ca ve-ti observa, la o atenta analiza, incercarea de a ascunde gunoiul sub preș. Aaveti mai jos articolul:

„În perioada 13.05-05.07.2013 Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Galați, a efectuat acțiunea de audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară pe anul 2012 la Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Tecuci. Deasemeni au fost audiați și ordonatori terțiari, respectiv Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”, Colegiul Național de Economie și Agricultură, Serviciul Public Local de Asistență Socială. Echipa de control a înregistrat, cu ocazia misiunii de audit, 11 erori/abateri la UAT Tecuci, valoarea totală a prejudiciului fiind de 36.120.257 lei (peste 360 miliarde lei vechi). Reamintim că acest control al auditului a identificat ilegalitățile comise pentru perioada anilor 2011-2012, când la cârma orașului era alt edil. Cine se face vinovat de aceste rezultate, ilegalități? Cel care a condus în ultimii ani Tecuciul: Eduard Finkelștain și trupa cu care a defilat. Toți vinovații, care au băgat mâna adânc în resursele visteriei Primăriei tecucene ar trebui să plătească pentru faptul că s-au îmbuibat ceva ani pe spatele contribuabilului.

La Primăria tecuceană prima constatare a fost că evidența contabilă nu s-a condus și organizat conform Normelor metodologice, a Planului de conturi și instrucțiunilor de aplicare a acestuia. În urma verificărilor efectuate de audit s-a constatat faptul că entitatea a diminuat, la categoria Active necurente, valoarea patrimoniului cu suma de 1.488.454 lei. Persoanele care au răspuns pentru  această încălcare a legii, care „realizează lunar înregistrările contabile în fișele analitice ale conturilor”, au explicat comisiei de audit că eroarea aceasta (jefuirea banului public!), comisă în perioada anilor 2011-octombrie 2012, este motivată de volumul mare de lucrări datorat plecării unui număr de cinci consilieri superiori, din zece câți au fost inițial, plus aglomerarea de lucrări lunare și trimestriale care nu au mai permis alocarea de timp necesar studierii amănunțite a acestei situații.

Primarul Tecuciului a declarat că toți cei care se fac vinovați de actuala stare de lucruri vor răspunde pentru prejudiciul adus municipiului: material și penal dacă va fi cazul. În acest sens va dispune măsuri, sancțiuni și remedierea deficiențelor constatate.

Confruntarea cu aceste situații, cu aceste realități sumbre, nu ne face decât să gândim că Tecuciul moare sub ochii noștri; asta în timp ce „barosanii” aflați la putere în ultimii ani s-au pricopsit cu vile, mașini de fițe, plecări „fără număr” în străinătăți,etc… Mulțumiri tecucenilor care au plătit ani de ani taxe și au răbdat în multe privințe, cu banii lor adunați cu trudă alții și-au clădit imperii.”

Sursa: tecuceanul.ro


5 comments

  1. Speram sa avem zile si sa ajungem pina la urmatorul control al Curtii de Conturi care nu va mai avea de verificat anii 2011-2012 ci 2012 -20.. adică de la inceputul mandatului actualului primar. Cu mare curiozitate, intreb : care vor fi constatarile Curtii de Conturi si rezultatul auditului financiar de la acel viitor control ?? Se vor mai trimbita in acelasi fel rezultatul controlului sau se va ascunde totul sub pres ??

  2. Ce poti face de unul singur (ex. Dl.Topriceanu) impotriva unor hiene care au puterea in mana? Atata timp cand alti stau ascunsi si vorbesc pe la colturi. De ca ne ne unim toti nemultumitii sa vada toti ca gen Tuchel, ca uniti suntem o forta.Dar in romania pana ne dispar „morcovii”mai trec cativa (20) ani…..

  3. toate dar TOATE acestea I SE VOR INTOARCE IMPOTRIVA. O SA VEDETI. SARACUL OM NU STIE CA ORICE INCEPUT ARE SI UN SFARSIT.
    cu toate acestea avem si vesti bune: DNA-ul e pe fir.

  4. Ne simtim tradati de situl Tecuci.eu. Pana acum ati avut articole extrordinare dar, de cand cu amenintarile ati lasat-o moale! Domnul Topriceanu s-a ascuns nu il mai vedem prin oras s-a baricadat in satul nou! Va rugam sa-l scoateti la lumina! Asteptam articole incisive care sa reflecte adevarata stare de spirit a Tecuciului! Un subiect pt domnu’ Topriceanu lucrarile care se fac pe strada unde isi construieste domnul primar vila!!

  5. jaf mai mare de cand a venit tuchel nu exista in istoria primariei tecuci de 24 de ani incoace.

Comments are closed.