Web
Analytics
TECUCI

O nouă aşa-zisă şedinţă de consiliu: pentru prima dată n-au trecut 5 proiecte


   Consiliul Local Tecuci a fost convocat luni seară în şedinţă de îndată. Înainte de a fi votată  ordinea de zi cuprinzând 10 proiecte, consilierul Samir Oancă a solicitat în zadar o intervenţie. Abia după ce s-a votat aprobarea ordinii de zi i s-a dat într-un final cuvântul:”Cer mai mult respect faţă de comunitatea care ne-a trimis aici. Dacă se votează o modificare a bugetului trebuia să fie şi dna contabil-şef să ne explice. Sunt convins şi putem verifica faptul că jumătate din consilieri habar n-au ce înseamnă rectificarea asta bugetară. Nu putem face o şedinţă de îndată cu 10 proiecte despre care nu cunoaştem. Pot fi proiecte bune la care să ne opunem pentru că nu le cunoaştem sau invers. Ca să nu greşim rog consilierii să aibă demnitatea în faţa celor care i-au ales să amânăm cu o zi ca să avem timp să studiem documentele, sa chemăm specialiştii”. Preşedintele de şedinţă, viceprimarul Dănuţ Radovei a răspuns scurt că s-a consemnat intervenţia consilierului. Samir Oancă a transmis acelaş mesaj consilierilor opoziţiei înainte de începerea şedinţei. Consilierul  s-a retras din şedinţă înainte de începerea votării propriu-zise a proiectelor de pe ordinea de zi. Au mai rămas în sală 15 consilieri, 3 fiind absenţi. Florin Vasiliu, Livia Petraşcu, Ani Dumbravă (PDL) şi Ghiorghi Militici (PP-DD) s-au abţinut la toate cele 10 proiecte deoarece au susţinut că n-au avut timp să consulte proiectele, acestea fiind trimise în format electronic mult prea târziu. La proiectele nr. 8 şi 9 care vizau cumpărarea celor 6 clădiri cu destinaţii de spaţii comerciale din Parcul Central, care au aparţinut fostului consilier Vasile Dănăilă Pazvante, s-a abţinut şi consilierul Mişu Scorţa (Partidul Verde). Primele 5 proiecte de pe ordinea de zi au trecut dar următoarele 4 nu. Secretarul Narciza Mitruţ a explicat: “Pentru proiectele care privesc administrarea domeniului public şi privat e nevoie de 13 voturi “pentru” (2/3 din cei 19 consilieri)”. Din cele 4 proiecte neaprobate, cele de la pct. 6, 7 vor fi aprobate fără prea mari probleme în şedinţele viitoare când vor participa toţi consilierii. Pentru aprobarea proiectelor de la pct. 8 şi 9 usl-iştii mai au nevoie de un vot ”pentru”, consilierul Mişu Scorţa abţinându-se la acestea două.

 

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului general centralizat al UAT Tecuci, pe anul 2013.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului pe anul 2013 al Societăţii ECOPREST TEC SRL Tecuci.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului pe anul 2013 al SC Pieţe- Zone Verzi SA Tecuci.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului pe anul 2013 al Societăţii  Zone Verzi TEC SRL Tecuci.
 5. Proiect de hotărâre privind împuternicirea doamnei Codău C. în vederea exercitării vizei de CFP la Societatea ECOPREST TEC SRL Tecuci.
 6. Proiect de hotărâre privind utilizarea păşunii în anul 2013.
 7. Proiect de hotărâre privind cumpărarea unor imobile (terenuri) de către Consiliul Local Tecuci.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a unor bunuri imobile situate în Tecuci, str. Republicii, nr.2 .
 9.  Proiect de hotărâre privind achiziţionarea unor  bunuri imobile situate în Tecuci, str. Republicii, nr.2.

10.Proiect de hotărâre privind depunerea la A.P.I.A. a cererii de plată pentru suprafaţa de păşune aflată în administrarea UAT Tecuci


8 comments

 1. Oficiosul primarului a anuntat oficial suspendarea doamnei Mitrut Narcisa din functia de secretar pentru 30 de zile. Banda de gangseteri care a acaparat in urma cu un an Tecuciul continua cu abuzurile.Deja o noua tepeanca a fost instalata interimar.In acest ritm tepenii se vor muta cu totul in Tecuci.

 2. Un consilier mi-se plangea astazi ca de cateva luni nu mai primeste procesele verbale de la sedintele anterioare ale consiliului local si banuieste ca acestea sunt falsificate.

 3. Domnule primar, ce ati reusit sa faceti cu taxa de habitat? De ce suntem obligati sa platim de doua ori taxa de habitat , doar pentru ca avem sediul firmei acasa unde de fapt si de drept nu se desfasoara nici un fel de activitate? Nu platim indeajuns ca si cap de locuitor?
  Pacat ca ati uitat de promisiunile facute in Piata Centrala Tecuci. Va mai asteptam pe la noi prin piata ca sa vedeti cum se misca treaba si cum o ducem de pe azi pe maine.
  Va multumesc!

 4. Aceasta sedinta a fost convocata ilegal. Bugetul si rectificarile bugetare nu pot fi adoptate decat in sedinte ordinare. Bine nu este singura sedinta convocata in mod ilegal de primar.Surse din PSD spun ca mai multi consilieri s-au plans senatorului Daniel Butunoi despre ilegalilatile din CL, si acesta le-a spus sa fie linistiti, ca daca e sa plateasca cineva, aceea va fi secretara primariei, d-na Mitrut Narcisa care avizeaza convocarea acestor sedinte si ordinea de zi si ca ei nu au de ce sa fie nelinistiti.

  1. Domnilor din PSD !! Hello!! Treziti-va !! Nu v-ati gindit, nici macar o clipa, ca aceasta doamna, Narciza Mitrut, este constrinsa sa semneze ceea ce nu doreste, de fapt, sa semneze ?

   1. @BIBI-cule, burta pe carte, tată!
    Auzi ce scrie legea 215 la art.85(1) lit.d) :
    ”Secretarul avizează proiectele de hotărâre ale CL asumându-și răspunderea pentru legalitatea acestora, contrasemnând hotărârile pe care le consideră legale.”
    Dar mai întâi de acest paragraf, dacă citești art. 49 alin (1) afli că : ”secretarul nu va contrasemna hotărârea în cazul în care consideră că aceasta este ilegală, sau că depășește competențele ce revin potrivit legii, consiliului local.”
    Prin urmare și-așa deci…(luați aminte de la greci!) treaba cu ”este constrânsă să semneze ceea ce nu dorește, de fapt să semneze” este o speculație pur personală a domniei voastre, maestre Bibi!
    La final îți dau și un pont,o bârfă,un zvon…cică a fost schimbată doamna secretar chiar zilele trecute! Eu nu prea cred acest lucru deoarece mă împiedic tot de legea 215, mai exact de articolele 84 (3) și în special de art.86 .

Comments are closed.