Web
Analytics
TECUCI

Nota 9,88 la BAC, 10 curat pe scenă


Eliza-Bunu_tecuci.eu   Solista Eliza Bunu, proaspăt absolventă a Colegiului Naţional Spiru Haret, a trecut examenul de bacalaureat cu brio, obţinând cea mai mare medie din municipiul nostru – 9.88. Ce-i drept nu a dat piept cu atât de temuta matematică (n.n. a urmat în liceu specializarea ştiinţe sociale) dar a demonstrat că acolo unde talentul, munca şi seriozitatea se împletesc nu există ”nu pot”. Pasiunea ei pentru muzică a apărut din primii ani de viaţă iar formarea în acest domeniu a început încă din şcoala primară când a acceptat sfaturile de a urma cursuri alături de prof. Mircea Călianu la Casa de Cultură. Eliza a devenit cu timpul o obişnuită a scenei şi a podiumului ghidându-se după principiul perseverenţei. „Am participat la diverse festivaluri şi concursuri însă emoţiile nu îmi permiteau să mă prezint la capacitate maximă, de aceea am fost dezamagită de multe ori până am reuşit să obţin Premiul I şi trofeul la Floare de April sau Premiul III cu Corul Angelli la Mamaia copiilor… sau 3 de „DA” la emisiunea X-Factor de la Antena 1″. O „reprezentaţie” nu foarte uşoară a fost susţinută de Eliza săptămânile trecute. „Trebuie să recunosc că la bacalaureat a fost mai greu decât mă aşteptam. Subiectele au fost cel puţin surprinzătoare. Eliza-Bunu-Tecuci.eu  Am urmărit şi eu la TV statisticile îngrijorătoare cu privire la numărul impresionant de elevi picaţi. Ştiu că majoritatea au picat la matematică. Eu din fericire nu am dat la matematică şi nu mă pot pronunţa cu privire la gradul de dificultate al subiectelor. În schimb aş putea spune despre subiectele de la istorie că au fost formulate ambiguu şi puteau uşor să inducă în eroare elevul. Sunt licee în ţară unde s-au obţinut rezultate destul de bune, cum e liceul meu, dar şi licee în care promovabilitatea a fost sub 20%. Sunt elevi care au luat nota 10 şi alţii care au luat nota 1 pe aceleaşi subiecte. Ideea este că atunci când eşti interesat şi conştiincios obţii rezultate bune”. Eliza doreşte să urmeze specializarea Relaţii internaţionale şi studii europene în cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti dar spune că nu va neglija muzica. Dacă la bacalaureat a obţinut 9.88, pe scenă, pentru interpretarea muzicală şi energia ce o insuflă publicului merită cu prisosinţă 10 curat. Cu toate că în urma rezolvării contestaţiilor există posibilitatea de a fi surclasată de un alt elev, Eliza Bunu (n.r. nu a depus contestaţie) rămâne un exemplu demn de urmat.


5 comments

  1. Eliza e un om plin de viata care transmite extrem de multa enerigie si veselie in jurul ei. Sa-i dorim ce e mai bun, dar indiferent care-i vor fi drumurile in viata sa ne gandim ca cea mai mare reusita este sa poti construi in interiorul tau, nu totdeauna la vedere, omul. Iti doresc asadar Eliza, ca peste tot ceea ce esti, peste tot ceea ce poti, peste tot ceea ce se vede, dar si fara acestea toate, sa fii mereu om frumos !

  2. Altu care ne vorbeste de partide si comunism…lasane bai nene cu partidele matale…pleaca din tara daca nu iti convine…cere azil politic unde te-ai duce…

  3. Felicitări dragă absolventă, dar nu mai asculta de toţi. Gândeşte cu mintea ta. Comunismul a făcut din român să fie subiectiv. Că aşa te învăţa partidul. Să critici. Şedinţa de partid era o şedinţă reuşită dacă se critica ceva. Niciodată laudele nu au fost agreate. Această tară a subiectivismului a rămas cimentată în mintea multor români de generaţie veche, unii dintre ei lucrând cu sârg cu intenţie sau doar din prostie la perpetuarea acesteia. Multe din problemele bac-ului ar fi dispărut dacă exista un examen tip grilă. Ca la examenul auto. Ai greşit, pa, îţi spune pc-ul că ai luat sau nu. Nu mai existau aceste faimoase sutimi la notă, care sunt cel mai mare cretinism românesc. Aş întreba toţi resposabilii din învăţământ, care este diferenţa dintre un copil cu nota 9,87 şi unul cu 9,77, şi cum poţi cunatifica în realitate această diferenţă?! Pentru că în aproape 50 de ani de viaţă, am întâlnit ingineri care au terminat facultatea cu 10 şi unii care au terminta cu 6. În cele mai multe cazuri, cei cu note mai mici erau mai buni în meseria lor. Şi cunosc absolvenţi de facultate de informatică, care stau acasă şi îi întreţin părinţii, şi cunosc şi absolvenţi de orice, care lucrează ca programator sau în mari firme de IT. Aşa că asta cu nota mai mare sau mai mică, e bună doar pentru cei care vor să se fudulească. Şi că să privim lucrurile realist, e bine să mai ascultăm şi ce spun oameni pregătiţi în domeniu. Urmăriţi şi băgaţi la cap. Restul e abureală de popă de ţară şi apă de ploaie pentru proşti. Adică ăia…muuuulţi!
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&hl=ro&v=x_0Lsg1iRsQ

Comments are closed.