Web
Analytics
TECUCI

Noi reglementari la audientele edilului sef


Eduard Finkelstain In data de 12 aprilie a fost emisa Dispozitia nr.1519 privind “stabilirea procedurii de acordare a audientelor de catre Primarul municipiului Tecuci”. Art. 1: Primarul municipiului Tecuci, potrivit Legii 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare, are competente  si acorda audiente in urmatoarele domenii: Impozite si taxe locale; buget local; programe de dezvoltare; libera initiativa; ordinea si linistea publica; domeniul public si privat, patrimoniu; urbanism; investitii; conducerea administratiei publice locale. Art. 2: Persoanele care doresc sa se inscrie in audienta la primarul municipiului trebuie sa faca dovada ca a avut anterior o cerere depusa la primarie, de al carei raspuns sunt nemultumite si ca au fost in audienta la sefii serviciilor de resort din cadrul Primariei, competente sa solutioneze problema in cauza. Dovada se facecu numarul de inregistrare a cererii si cu raspunsul primit din partea institutiei. In situatia in care la cererea depusa la sediul Primariei nu s-a primit raspuns in termenul legal de 30 de zile, dovada se face numai cu numarul de inregistrare al cererii. Doar daca sunt nemultumiti si de raspunsul primit vor fi programate in audienta la Primar. Art. 3: Probleme care nu sunt de competenta Primariei municipiului Tecuci si pentru care nu se vor face programari in audienta la Primarul municipiului Tecuci sunt: probleme care sunt de competenta instantelor de judecata; legalizari de acte, probleme notariale; nemultumiri privind pensionarea si recalcularea pensiei; plata si esalonarea datoriilor fata de furnizorii de utilitati (energie electrica, apa, telefonie, televiziune prin cablu, etc.); gasirea unui loc de munca; relatii de buna vecinatate; conflicte familiale;constituirea persoanelor juridice SA, SRL, SNC, ONG; probleme care tin de competenta altor instituii cum sunt: Garda de Mediu, Garda Financiara, Curtea de Conturi, Administratia Finantelor Publice. Art. 4: Pesoanele care au fost in audienta la Primarul municipiului Tecuci, nu pot fi programate in audienta, cu aceeasi problema timp de 3 luni.

 


2 comments

 1. Cum spuneam, dl. primar a început cu stîngul!
  Fac referire la art. 2…cum este posibil să spui că ,,dacă nu eşti mulţumit de răspuns…,, să te înscrii în audienţă la primar? Păi, acel şef de compartiment pe cine credeţi că a consultat cînd a răspuns la cererea cuiva? Pe mine?…haideţi să fim serioşi!
  Domnule primar,vă comportaţi exact aşa cum vorbiţi şi la radio Tecuci : o suciţi, o învîrtiţi, o ambalaţi în poleială…şi aţi scăpat şi de această dată…şi mai trece o săptămînă şi mai veniţi la radio şi vorbiţi nestingherit de cineva incomod.V-aţi ,,blindat,, cu această dispoziţie nr. 1519 pentru exact un an cît mai este pînă la campania electorală din 2012, evitînd astfel contactul cu tecucenii.
  Ascultam la radio că abia săptămîna următoare are loc licitaţia pentru alegerea societăţii care se va ocupa de plombări. Am convingerea că va cîştiga tot S.C. DRUMURI ŞI PODURI SA Galaţi , societate al cărui director nu este în incompatibilitate cu CL deoarece nu a semnat el contractul..a trimis pe cineva, căci acel cineva nu este subalternul dl. TUDOR, care este consilier local…etc.
  Sînt curios cine îşi mai dă demisia din CL luna aceasta…căci dl. primar aşa ne-a obişnuit : luna şi demisia şi tot aşa pînă se termină toate listele cu toţi cei care au fost votaţi în bloc pentru CL. Aşa este democratic, să nu se supere nimeni, să ajungă în CL toţi potenţialii consilieri chiar dacă numai pentru cîteva luni.
  Domnilor,….mai aveţi timp şi de problemele grave, serioase din oraş? Sau vă preocupă pe cine cu cine mai schimbaţi? Vedeţi că d-na M.M.(PDL) a fost ,,sărită,, de prea multe ori!

 2. Articolele 1 si 2 sunt in regula.
  Insa, articolul 3 este o ciudatenie, o dovada de incultura in domeniu.
  Era normal sa precizeze domeniile care pot fi abordate la audienta, ca excluderile nu pot fi cuprinse in totalitate si suna prost. De exemplu, daca ma doare un picior, ma pot duce la primar sa-mi rezolve, deoarece nu figureaza la exceptii.

  Si mai grav este ca se manifesta aceeasi foarte limitata, zgarcita grija pentru publicul tecucean. Limitarea numarului de audiente, una la 3 luni, e valabila in cazul audientomanilor. Dar pot exista motive valabile care ar trebui sa permita unor cetateani dicutii cu primarul la un interval mai mic.
  Nu se stipuleaza modul in care se primeste cererea de audienta, felul in care cetateanului i se comunica data la care este primit. Si, daca cererea de audienta este respinsa, cum i se comunica lucrul acesta? Este repezit cu cateva vorbe de un functionar autosuficient, agasat de faptul ca cetatenii au si pretentii, se cauta pe tabelul respinsilor sau, asa cum este normal, in scris?

Comments are closed.