Web
Analytics
TECUCI

N-avem nici de unele dar vom avea… sistem infomatic


Situaţia unitaţii spitaliceşti tecucene este arhicunoscută prin lipsa de medicamente,  de medici specializaţi, de hrană, de condiţii,  etc. Pe lista sedinţei ordinare ce a avut loc joi 30 iunie a apărut un nou proiect  de hotărâre ce vizează dezvoltarea sistemului infomatic in spital. ” Spitalul municipal, reprezentat prin dr. Dragoş Teodoru, în calitate de manager, doreşte să obţină o finanţare din fonduri nerambursabile postaderare pentru obiectivul de investiţii < Sistem infomatic integrat pentru eficientizarea actului medical in spitalul A.C. Tecuci> „, se specifică in proiect. Practic, obiectivul doreşte creşterea competivităţii economice a Spitalului prin valorificarea pe deplin a potenţialului TIC rezultat in urma implementării de sisteme, servicii si aplicaţii de tipul e-sănătate. Se specifică şi că infomatizarea unităţilor medicale de stat va deveni obligatorie in perioada următoare,  astfel încât până în 2013 spitalele să poată fi compatibile cu CNAS şi pacienţii să poată beneficia de Cardul Naţional de Sănătate. Pentru ca acest proiect să fie dus la îndeplinire a  trebuit întâi aprobarea  CL Tecuci, de care a trecut cu brio . Valoarea totală a investiţiei este de 2.024.467,4 lei , Consiliul local trebuind să aibă o contribuţie de 2%, respectiv 32.652,7 lei.


5 comments

 1. Sistem informatic. Bun.
  Dar oare cine il va face?
  Cine are contract cu spitalul din Tecuci si de ce?
  Cine are contract cu primaria din Tecuci si de ce?
  Daca cercetati o sa descoperiti niste legaturi interesante…..

 2. Hai mai Furios, vrei sa saraceasca dom’ consilier? Ei au, dar nu dau la nimeni. Eventual mai iau de la amarasteni.

 3. Domnule Consilier, presupunand ca veti candida in 2012, de ce nu dati dumneavostra acesti 2%? Pentru multi din consilierii locali suma e un mizilic si nu mai zic ca, tecucenii va vor vota cu placere atunci, chiar si un pitic, asa mic ca dumneavoastra.

 4. Deja este ca şi desfiinţat. Servicii medicale pe banii pacienţilor, medicamentaţia tot pe banii pacienţilor iar analizele „făcute”, deşi nu sunt făcute, sau sunt făcute pe sub mînă alor „pacienţi” de genul „VIP”, apar în fişele de analize tot pe banii … de data asta a CAS -ului, în dreptul CNP- ului vreo unui pacient. Şi astea nu ar fi toate. Experimentaţi, vă rog, internîndu-vă măcar pentru trei zile (prima va fi de acomodare, a doua de stupoare şi în cea de-a treia nu o să ştiţi cum să plecaţi mai repede) în „Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci”. Să vă luaţi SĂNĂTATEA de acasă, că acolo sigur nu o veţi găsi !

 5. daca acest sistem informatic nu va fi implemaentat [ pe bani europeni ] spitalul se va desfinta incepand cu 2013.

Comments are closed.