Web
Analytics
TECUCI

Modernizarea zonei de sud, lansarea proiectului


Conferinta proiect Zona industriala _ tecuci.eu

Joi, ora 10, s-a desfăşurat conferinţa de lansare a proiectului “Reabilitarea, modernizarea şi extinderea spaţiilor publice urbane: străzi orăşeneşti, trotuare, scuaruri, zone pietonale, parcări – străzile 1 Decembrie 1918, Bradului, Alexandru Lăpuşneanu, Aleea Cpt. Gheorghe Decuseară, Aleea Teilor – tronson aferent zonei de acţiune urbană”. Echipa de implementare a proiectului este formată din Nona Popovici – manager proiect, Ioan Pop – responsabil tehnic, Rodica Constantin – responsabil achiziţii, Cosmin Miron – responsabil publicitate şi Cristina Vespan – responsabil financiar. La conferinţă a participat şi primarul Eduard Finkelştain care a declarat: “În luna mai vom avea licitaţia pentru execuţia propriu-zisă. Ne-am dori să începem lucrările tot în luna mai. Mulţumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect. Nu este atotcuprinzător, nici nu aveam cum, pentru că sumele sunt limitate. Întotdeauna eşti undeva pe un tărâm sensibil în care dacă te duci pe o sumă foarte mare rişti să nu primeşti finanţarea. Banii europeni sunt totuşi limitaţi şi există o competiţie, în sensul bun al cuvântului, între cele 6 judeţe ca fiecare să câştige proiecte europene. În situaţia în care te duci cu un proiect foarte mare se poate ca acesta să fie trecut în aşteptare şi să se dea drumul la mai multe proiecte mici. Am încercat să ne plasăm pe o valoare totală a proiectului care să fie sustenabilă… Pe 26 aprilie vom avea licitaţia pentru execuţia proiectului privind modernizarea şi reabilitarea muzeului tecucean. Licitaţia pentru camerele video va avea loc la finalul lunii. Rămân licitaţiile pentru străzi şi parcul dendrologic, care sper să aibă loc în primele două săptămâni ale lunii mai. Dacă adăugăm centura, la care aşteptăm deschiderea şantierului, şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare avem 6 proiecte majore de dezvoltare a oraşului pe bani europeni. Următorii 2 ani ar trebui să fie ani frumoşi, ani buni pentru Municipiul Tecuci”. Apoi Cosmin Miron a prezentat proiectul. Valoarea totală a proiectului este de 18.210.106,21 lei din care 11.266.730,79 lei (bani europeni), 2.474.892,02 lei (de la bugetul naţional), 984.910,19 lei (contribuţie UAT Tecuci), 3.483.573,21 lei TVA. Reamintim că semnarea contractului de finanţare a avut loc la Tecuci, la 13 martie. Acţiunea i-a adus în municipiul nostru pe secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Răzvan Murgeanu şi pe Luminiţa Mihailov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est (ADRSE).

Proiectul (perioadă de implementare de 24 luni) presupune:

1.Modernizarea căilor de circulaţie rutieră dintre blocurile zonei de acţiune urbană (9 unităţi laterale străzii 1 Decembrie 1918) prin finisarea acestora cu un covor asfaltic

2.Reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a sistemului rutier şi modernizarea trotuarelor aferente străzii 1 Decembrie 1918, crearea unui sens giratoriu pentru fluidizarea traficului în zona podului peste Tecucel, a unei piste de biciclişti, modernizarea şi crearea de noi parcaje şi staţii de autobuz

3.Modernizarea străzii Bradului prin realizarea covorului asfaltic şi a trotuarelor aferente acesteia  pe o lungime de aproximativ 438 metri

4.Modernizarea străzii Alexandru Lăpuşneanu şi a trotuarelor aferente acesteia, pe o lungime de aproximativ 498 metri

5.Modernizarea străzii Cpt. Gheorghe Decuseară şi a trotuarelor aferente acesteia pe o lungime de aproximativ 1744 metri

6.Modernizarea străzii Aleea Teilor şi a trotuarelor aferente acesteia, pe o lungime de aproximativ 1171 metri


6 comments

 1. Eu zic să ne mobilizăm toţi cetăţenii, cu căţel şi cu purcel, să stăm în stradă până dă parlamentul o lege, care să specifice clar, ca în fiecare an să fie alegeri, cu campania electorală aferentă. Închide-ţi acum ochii şi imaginaţi-vă cum va arăta oraşul peste 5 ani.

 2. De acord ca suntem in permanenta campanie electorala. Nu sunt un fan al primarului, din contra am o amintire urata despre o incercare de a-mi ingradi un drept de proprietate legal, printr-o actiune in justitie, prin compartimentul juridic al Primariei Tecuci, in urma cu 5 ani. Din fericire pentru mine, ratata, din start din cauza incompetentei compartimentului juridic, care cred ca a actionat ilegal la o comanda din buton.
  Dar sa-i lasam sa faca ceva pentru orasul acesta, strazi, reabilitare, retele de apa si canalizare, etc. Cred ca e bine sa judecam oamenii dupa fapte, nu dupa vorbe. In ceea ce priveste calitatea slaba a lucrarilor, cred ca ar trebui sa plateasca cineva pentru asta.(apropos, unde este acel organ care se autosesizeaza in alte multe cazuri, dar numai in cele reale nu)
  Nu este un merit al lor ca fac aceste lucruri pentru acest oras, este o obligatie de a face aceste lucruri, despre care nici nu ar trebui sa se vorbeasca atat da mult. Eventual, atunci cand sunt terminate.
  Si cea mai buna si dreapta judecata este cea din ziua votului, cand cetatenii Tecuciului, nu numai cei care voteaza, dar si cei care numara voturile, si in primul rand ei, ar trebui sa fie fata in fata cu propria lor constiinta, fara sa se lase influientati de cadouri si de promisiuni electorale.(dar pot sa le accepte, nu e frumos sa refuzi un cadou)
  Da Doamne romanului mintea cea de …LA URNA

 3. Campania electorala este in plina desfasurare! Primarul nostru se fruntăşeşte de unul singur şi îşi laudă succesurile repurtate în viitorul mandat ! Osanalele pe care şi le ridică de unul singur sunt menite să îl glorifice pentru viitorii încă 4 ani ! Halal primare,halal populaţie,halal electorat,halal realizări ! Să ne trăieşti întru multe şi nenumărate mandate Mult iubite şi Stimate domnule Primare ! Campania electorala este în plină desfăşurare ! Trotuarele mâncate de iarna care tocmai a trecut, situate de jur împrejurul Pieţii din Tecuci şi din susul Străzii Mari vor fi reparate DIN NOU, pe banii tecucenilor creduli şi iubitori de Primare ! Trăiască şi înflorească Primaria din Tecuci,în frunte cu Preastimatul şi Multalesul Nostru Primare! Campania electorală este în plină desfăşurare ! Vă rog să îi credeţi că aşa este ! Iar pe mine,un nărod de Părerolog pârlit să nu mă credceţi…zic şi eu aşa,îmi dau cu părerea ca mujicu’…

 4. Uitati-va la primar ! E clar, mai vrea patru ani la primarie, nu pentru primarie, nu pentru noi si nici pentru ce ar fi de facut in Tecuci, ci pentru banii si iar banii si inc-o data banii nostri. Ce facem, il lasam?

 5. DE CE NU AU LOC ACESTE LICITATII IARNA?NU E MAI BINE CAND VINE CALDURA SA SE INCEAPA LUCRARILE SA NU NE MAI PRINDA IARASI IARNA CU LUCRARILE NETERMINATE.(PARCARI BLOCURI,PARCUL 1 MAI SI ALTELE)

  1. APROPOS DE LICITATII, AI UITAT CA LA NIVEL NATIONAL LA 31.12.2012 ERAU EXPIRATE CONTRACTELE DE DEZAPEZIREPENTRU ANUL IN CURS?
   SAU ITI MAI DAU UN EXEMPLU, INSTITUTUL CANTACUZINO A AVUT EXPIRATA LICENTA PENTRU NU STIU CE VACCIN, PENTRU CA CINEVA NU A DEPUS DOCUMENTATIA, NU STIU UNDE CU 6 LUNI INAINTE, CA ASA ESTE PROCEDURA?
   CE VREI SA-TI SPUN, CA SUNTEM O TARA IN CARE NIMENI NU RASPUNDE DE NIMIC, VREAU SA SPUN CEI CARE SUNT LA PUTERE, CAND ZIC PUTERE MA REFER LA TOATE INSTITUTIILE DE STAT, DE LA CEA MAI DE JOS, PANA SUS DE TOT.
   UN ALT EXEMPLU: Cred ca exista o rezolvare simpla, sa plateasca cei care au gresit in emiterea unei legi aberante, (au dat-o in gard), adica fostul Prim-ministru, si ceilalti specialisti in ale legilor, inclusiv Cel care a promulgat LEGEA

Comments are closed.