Web
Analytics
TECUCI

Medicina este o profesie liberală


  Spitalului Anton Cincu Tecuci i-a fost aprobată organigrama şi statutul de funcţii, precum şi avizarea ROI şi ROF. Regulamentul nu diferă de cel anterior, managerul stabilind şi aprobând numărul de personal, aprobă organizarea concursurilor pentru posturile vacante, numeşte şi eliberează din funcţie personalul, propune structura organizatorică, ş.a. Conducerea spitalului este asigurată de Consiliul de Administraţie, managerul şi comitetul director. În prezent numărul maxim de posturi aferent este de 463, din care 371 posturi ocupate şi 92 posturi vacante. La aprobarea regulamentului ce s-a desfăşurat în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii Chivu şi Diaconu au avut ceva nedumeriri, cerând precizări managerului care era prezent în sală.” La art.19 scrie că pentru eficientizarea serviciului se impun liste de aşteptare., la art.A, al. b, se spune că costul participării este suportat de benefiaciar” a precizat Neculai Chivu. Vasile Diaconu a remarcat că sunt sincope în regulament sau ” chestii care se bat cap în cap, în ROI nu e voie să fumezi, în ROF e voie, la art. 22 se vorbeşte de plăţile suplimentare”. ” Pe lista de aşteptare de aşteptare este prevăzută orice boală, şi o gravidă la ecograf este un caz care are nevoie de programare, normal era să se scrie programare, nu listă de aşteptare. Noi am făcut regulamentul mai stufos pentru intrare în legalitate, dar organigrama actuală funcţionează de 10 ani.Vreau să punem regulamentul în ordine, medicina este o profresie liberală. Cât despre participarea la cheltuieli, se ştie că noi nu avem bani prevăzuţi în buget. Conform jurământului depus, noi nu cerem bani. Se ştie că medicii sunt prost plătiţi, atâta timp cât medicul nu-i funcţionar public, nu are avantaje” a subliniat managerul Dragoş Teodoru.


11 comments

 1. deinde si de asistente ca sunt unele care sunt fete serioase si isi vad de treaba lor ,nu se bat asistntele ci doar un singuraaaaaaaaaa

 2. ” Doamne în ce lume trăim !” Într-o lume nebună, ba chiar nebun de liberă .

 3. Dragii mei, citiţi cu atenţie frazele puse între ghilimele, ceea ce înseamnă că sunt cuvintele rostite de marele manager Dragoş Teodoru şi vă veţi face o idee despre personajul ce are în mâinile sale gestionarea unui domeniu de activitate foarte important din comunitatea tecuceană, respectiv domeniul sănătăţii.
  Auziţi la el : „normal era să se scrie programare, nu listă de aşteptare”. Păi, domnule manager, nu dumneata ai prezentat proiectul de regulament în C.L.? Te miri şi tu de formulare, de parcă l-ai citi pentru prima dată şi nu ai fi iniţiatorul proiectului! Urmăriţi firul „logic” al acestei exprimări : „Noi am făcut regulamentul mai stufos pentru intrare în legalitate, dar organigrama actuală funcţionează de 10 ani. Vreau să punem regulamentul în ordine, medicina este o profesie liberală. Cît despre participarea la cheltuieli, se ştie că noi nu avem bani prevăzuţi în buget(ce spui, bre?). Conform jurământului depus, noi nu cerem bani. Se ştie că medicii sunt prost plătiţi, atât timp cât medicul nu-i funcţionar public, nu are avantaje.”
  Deci, după Teodoru :
  — un regulament dacă este „stufos” este şi „legal”!
  — pentru „intrare în legalitate”…deci până acum a funcţionat ilegal? Teodorule, te ia gura pe dinainte!
  — „organigrama actuală funcţionează de 10 ani”…păi, dacă funcţionează, de ce o mai aprobi, înseamnă că a fost cândva aprobată şi dacă foloseşti o organigramă veche înseamnă că „managementul” tău nu vrea să aducă nimic nou în spital, instituţia să rămână tot ineficientă, consumatoare de bani publici, fără criterii de performanţă. Cred că organigrama trebuia să plece de la indicatorii de eficienţă pe care ţi i-ai asumat prin contractul de manager, dar dacă foloseşti o organigramă de 10 ani înseamnă că nu schimbi nimic. Domnule primar Finkelstain, ar trebui să faci publice criteriile de performanţă după care este evaluat managementul lui Teodoru, ca să ştie tecuceanul pe ce-i sunt cheltuiţi banii publici în sănătate, sau şi asta este secret?
  Apoi vine seria de afirmaţii bombă, cu „profesie liberală”, cu „jurământul”, cu „medicii prost plătiţi”, şi cea cu „funcţionarul public”.Domne, este un amalgam retard-schizoid în capul acestui „manager”, că nici Freud nu ar reuşi să desluşească un fir logic în acest comportament. Acest individ încearcă să argumenteze, de fapt, luarea şpăgii în actul medical. S-o luăm pe rând :
  a) medicina profesie liberală — este liberală când o practici independent, în propriul cabinet, nu parazitând sistemul medical public, speculând lipsurile din sistemul public şi obligând pacientul racolat în acest sistem să meargă la cabinetul tău particular, că este mai bine dotat. Dacă ai renume, pacientul te caută! Din păcate în Tecuci sunt mulţi medici care, dacă n-ar lucra în spital, nu le-ar prea călca pacienţii pragul cabinetelor private proprii.
  b) Păi, domnule Dragoş, cum se împacă jurământul de care aminteşti cu condiţionarea actului medical care se practică în spital, de plata şpăgii? Dacă pacientul nu plăteşte, nu i se dă atenţie şi are „şansa” să moară cu zile în spital, cu medicii şi asistentele lângă el. Ştii foarte bine, managere dragă, că fiecare medic are „paturile” lui, feuda lui şi că se duce o luptă crâncenă cine internează şi în gestiunea cui este fiecare pacient. Ştii că dacă este pacientul unui medic adversar, pacientul poate avea „şansa” să fie ignorat de ceilalţi medici, ca medicul în cauză să aibă cât mai multe „pierderi”, sau vorba unui personaj celebru, cât mai multe „eşece”!
  c) fraza cu „medicii prost plătiţi”…să se înţeleagă că sunt îndreptăţiţi să ia şpagă?! Dacă sunt prost plătiţi de ce rămân în sistemul public şi nu-şi iau soarta în mâini, să lucreze performant în propriul cabinet, sau în clinici private cu performanţe? Dacă salariul este aşa mic, de ce te-ai zbătut şi ai făcut ilegalităţi ca să obţii acel salariu mititel de manager? Cum , din acel salariu mic, îţi permiţi 3-4-5 concedii pe an, în străinătate? Cum de schimbi maşina în fiecare an, iar caii putere costă 20-25 mii euro bucata?
  d) deci, după tine, nefiind funcţionar public, poţi primi şpagă fără ca legea să te condamne, deci faci apologia mitei, a corupţiei, a condiţionării actului medical?
  Da! Medicina poate fi un apostolat, dacă este practicată cu bună credinţă, dar sunt foarte puţini medici care fac asta! Iar tu, Teodorule, nu faci parte dintre aceştia! Tu eşti deranjat în gardă atunci când eşti trezit să intervii în urgenţe, pe unii pacienţi chiar refuzi să-i vezi şi asta duce la grave complicaţii, sau chiar decese–se ştiu cazuri! Tu( mai nou) ai descoperit cât de excitant este să te iubeşti cu asistentele pe la trei noaptea în gardă, în blocul operator, că deh!…e mediu septic. Dar mai incitant cred că a fost momentul când a apărut Secăriţa, sau Secărica, chemată fiind de „prieteni”, să-ţi poată vedea „performanţele bărbăteşti” şi cred că ţi-au plăcut mai mult ţipetele şi strigăturile ce au urmat!
  Dacă tot experimentezi şi ai comis-o profesionist şi deontologic în blocul operator, ce-ar fi să încerci un loc mai ferit : la morga, că senzaţiile vor fi mai tari, iar când ajungi acasă tot de mumie ai parte!
  Doamne, în ce lume trăim!

 4. Nu-i vinovat medicul că şi pe asistente le mănâncă… Problema este de competenţă. Are Tecuciul medici competenţi, la serviciile cărora să apelezi cu convingerea că primeşti un sfat sau diagnostic profesionist? Au medicii nostri destulă înţelegere pentru suferinţa omenească, sau tratează cazurile birocratic şi în dorul lelii?

 5. nu stiu cat de adevarat este ot ce srieti ,dar ca se bat asistentele sa faca garda cu el nu a adevar ca se bate Giania si ii curg balele dupa el da asta e adevarat dar din pacate pt ea in ultima perioada nu prea mai are sanse si e cam tratata cu indiferenta ,ca bea bea si el ca tot omu dar nu stiu cine este perfect spuneti-mi si mie un exemplar din spital dar fata de altii care au fost la putere si au avut multe ocazii sa faca ceva si nu a facut ,el cred ca a facut si bravo lui

 6. Nu se bat toate asistentele ci numai una,dealtfel ea si face legea in triaj in numele lui.Adica face afaceri cu parafele furate de la medicii din medicala,cere bani la pacienti chipurile pentru medicii chemati la consultatie,paraseste serviciul atunci cand este chemata sa ,,presteze”favoruri sexuale.Totul sub protectie divina.De asta nu se sesiseaza nimeni?

 7. Crede cineva ca toti cei din spital sunt nebuni? Credem ca nu! Cei care au cu adevarat probleme sunt de departe cei din conducere, mai precis Teodoru, barbalata, sima si ceilalti. Spun ei ca medicina este o profesie liberala? Stiu ei ce este aia medicica? Sigur nu: Barbalata stie cum se fac bani din multe ….. din stersul de scame, sima la fel ca meseria este departe de ea/el, iar teodoru stie doar sa nasca scandaluri monstruoase din o….. pe care le face in garzi in loc sa stea la capul bolnavilor si asa umiliti.
  Sunt prost platiti? Nici o prblema ca isi completeaza dinasii. Poate ne explica si noua cum din acele mici salarii isi permit atatea placeri, plimbari, la creste c….le si conturile? Oamenii de rand nu reusesc asta? Oare pentru ca nu isi baga mainile prin bugetul public sau poate pentru ca …. nu prea ii ajuta capul!!!!

 8. se da mana libera la angajari doctorasului sa poata pleca in excursii impreuna cu… ,a venit ziua spagilor la spitalul din tecuci.stie cineva cum intra acest doctor in serviciul de garda cu burta plina de whisky,si incepe sa tipe cand este deranjat la ore tarzii din noapte, ca de este capul greu sau poate este deranjat din timpul care si-l petrece cu asistentele care se bat pe planificare pentru a fi pe tura cu doctorasul …

  1. asistentele sigur, doctoritele nu se bat pentru ca au primit vibratoare de la casa de asigurari!

Comments are closed.