Web
Analytics
TECUCI

Debuteaza asfaltiada majora


Scarificare strazi Tecuci In Tecuci parte din reteaua de drumuri existente sunt necorespunzatoare din punct de vedere tehnic, nepermitand desfasurarea circulatiei in conditii de siguranta, stanjenind si blocand desfasurarea activitatilor. Avandu-se in vedere gradul de severitate al degradarilor semnalate al unor strazi , precum si solicitarile repetate ale localnicilor de a se regla situatia s-a impus realizarea documentatiei tehnice pentru modernizarea si refacerea mai multor strazi. Se vor reabilita strazile Smaranda Braescu, Anton Pann, Fdt. Vanatori, Gh. Apostu, Eugen Boureanu, Sperantei, Fdt. Podului, Vanatori, Plevnei, Heliade Radulescu, Fdt. Heliade Radulescu, Oituz, Dragoslavele, Militari, Vlad Tepes, Decebal, Gh. Doja, Rodnei, Zimbrului, Aurel Vlaicu, Iorgu Iordan, Fdt. Vasile Lupu, Trec. Stefan cel Mare, trecatoarea Bran, Fdt. Bran, Fdt. Gh. Asachi, Pacii, Fdt. Barladului, Siretului, Slt. Nicolae Petica, Aleea Matei Basarab, Fdt. Sg. Vasile Mohor, Mihail Kogalniceanu si Plugului. Pe aceste strazi se vor efectua scarificare mecanica pe o adancime de 5 cm si indepartarea noroiului, desfacerea bordurilor existente si montare borduri noi din beton, completari cu macadam grosime medie de 10cm, strat de legatura din mixura asfaltica de 5 cm grosime, strat de uzura din beton asfaltic de 4 cm. Pentu reabilitarea strazilor Stela,  Fdt. Stelei, Tecucel, Dragos Voda, Fdt. M. Eminescu, Cocorasti, Horia, se face scarificare mecanica pe o adancime de 5-10 cm, strat de balast in grosime de 15cm, montare borduri beton cu dimensiuni 25×25 cm, strat din piatra sparta in grosime de 15 cm, strat de uzura din beton asfaltic de 4 cm, legatura din mixura asfaltica de 5 cm grosime. Pentru reabilitarea strazilor Valeni, Marasesti, Dacia, Vrancei, Vigilentei, Crangului, Grigore Alexandrescu se fac umpluturi de balast in zona santurilor, scarificare mecanica de 10 cm adancime, montare borduri beton de 20×25 cm , strat din piatra sparta 15 cm , mixura asfaltica de 5 cm grosime si strat de uzura din beton asfaltic de 4 cm grosime. Pentru trotuarele acestor strazi se va folosi urmatoarea structura: nivelarea manuala a patului; montare borduri din beton cu dimensiuni 10×15 cm; completare cu balast 15 cm; pavele autoblocante pe pat de nisip cu grosimea de 6 cm. Valoarea totala a acestor investitii este de 35.163,2 mii lei fara TVA din care reabilitare strazi in suma de 27.130,7 mii lei fara TVA, canalizare menejera si pluviala in suma de 5.346, 3 mii lei fara TVA si reabilitare trotuare in valoare de 2.686, 1 mii lei fara TVA.

Sursa foto: brutarii.ro


8 comments

 1. Ai greşit ,,nivelul” Dino, corect este:salariile vor reveni la nivelul anului 2009….iar cu umbrelele!!! persoanele de faţă se exclud,nu?

 2. Pai nu e clar…in 2012 va fi numai miere…se vor asfalta de mantuiala strazile, se va reface canalizarea, salariile vor reveni la nivelul 2010, se vor da galeti, umbrele, ulei, zahar, candele,etc,etc, totul pentru victoria ciumei portocalii…Intr-adevar toti politicienii sunt vinovati de 21 ani incoace, dar parca niciodata nu am trait aceste umilinte . O sa vina ea scadenta odata si odata, sper. In rest, toate cele bune!

 3. Nu stiu daca sa-i fericesc sau sa-i compatimesc pe cetatenii acestor strazi. Nu te poti astepta la ceva bun, judecand dupa portiunea din Stefan cel Mare lasata balta cu trotuarele impracticabile, cu carosabilul ingustat de masini care inca se lafaie, ca pe vremea cand nu era luata masura cu blocarea rotilor, impanzit de capacele de canal si de pietonii bezmetici care tot pe carosabil sunt nevoiti sa umble…
  Sigur, vinovata e firma din Galati care a lasat balta lucrarile. Dar cine a angajat-o?
  Ar fi normal ca lucrarile sa fie finalizate cu bani din buzunarele edylilor raspunzatoti, si n-au decat sa-i recupereze ulterior, dind firma in judecata.

 4. Diva…fă diferenţa între faceţi ( pers. II plural) ştii, verbul se conjugă aşa: eu fac
  tu faci
  el(ea) face
  noi facem
  voi faceţi
  ei(ele) fac
  şi apoi scrie şi tu ceva! Cum ai scris tu mergea în cazul:
  face-ţi-aş ( ÎN TRADUCERE LIBERĂ: eu să îţi fac ţie,ţi….observaţii, bineînţeles!)

 5. Face-ti diferenta intre studii[hirtii] si a debuta[bani 350 miliarde] si nu mai puneti titluri spectaculoase.

 6. Mare dreptate ai. Pe Crangului s-a intervenit acum 2 saptamani dar scarificarea mecanica de 10 cm adancimea a fost de …. 0.5 cm (mai rau a stricat) …… dar plata s-a facut pentru 10cm. Trotuare ??? borduri ???? Pavele ????? VISEEEEEE…..

 7. Vor fi facute aceste strazi cand o sa intineresc eu! Poate se vor apuca sa le carpeasca in 2012, in preajma alegerilor locale, daca mai candideaza actualul primar.

Comments are closed.