Web
Analytics
TECUCI

Iohannis, preşedinte. Al muştarului de Tecuci


Klaus-Iohannis-Mustar-Tecucijpg

Dacă ar fi să caraterizez, pe scurt, vizita lui Klaus Iohannis la Tecuci, aş putea spune: a venit, a plouat şi a plecat. Pe lung, povestea are de-a face cu o proastă organizare şi începe sub un cer înnorat care promitea o ploaie rece, de toamnă. În faţa Primăriei (reabilitată într-un stil atât de absurd, încât merită mai mult decât o paranteză) – o scenă profesionistă, cu boxe puternice, un ecran electronic şi un banner electoral în spate, care acoperea sediul instituţiei publice, îmbrăcat într-un alt banner, cel de promovare a Festivalului „Muştar de Tecuci”, care se va desfăşura în perioada 7-9 noiembrie.

Adică în al doilea tur de scrutin. Dar să ne oprim puţin din a menţiona lipsa dinţilor de sub pălăriile decolorate ale alegătorilor aduşi la mitingul electoral inclusiv cu autocarul Centrului Cultural “Tudor Pamfile” al comunei Ţepu (deci, pe bani publici la o întâlnire electorală) şi să vorbim puţin despre Primăria municipiului Tecuci. Condusă de soţul primăriţei din Ţepu, Narcisa Ţuchel.

Tichia de mărgăritar a Primăriei Tecuci. Ba a lui Ţuchel!

Dacă vrei să intri în Primăria municipiului Tecuci şi priveşti în sus, la clădire, vezi aceleaşi cercevele scorijite de vânt şi ploi, aceleaşi geamuri prăfuite şi ziduri gri şi triste şi ai în memorie încă proaspătă inundaţia arhivei municipalităţii (aflată la subsolul clădirii), din 2005, de când Tecucelul s-a revoltat intrând în casele tecucenilor care şi-au vărsat, apoi, focul pe primarul de atunci, Eduard Finkelstain. Anii au trecut, la fel şi mandatele, şi noul primar Daniel Ţuchel s-a apucat de modernizat primăria. Şi a început cu ce a a considerat dânsul că este începutul, adică cu intrarea.

Aşa că acum, dacă intri în instituţie ai să ai un adevărat şoc, deoarece interiorul holului arată ca cel al unui hotel de lux – uşi rabatabile, silenţioase, poartă de acces cu turnicheţi, pe bază de scanare electronică a permiselor, ce mai, modernitate la cel mai înalt nivel. Să nu neglijăm nici scările de la intrarea în instituţie, o adevărată provocare pe timp de iarnă sau ploaie, căci pe jos s-a folosit o gresie extrem de lunecoasă (cam ca cea de pe pereţii băilor de lux), fără să se mai piardă cineva în detalii precum bare de protecţie sau de susţinere.

CAR-Unirea-Tecuci-Repatriere-defunctiRECLAMA ^^

Treptele şi holul modern al Primăriei reprezintă o tichie de mărgăritar (aşezată anapoda, la picioarele “chelului” – având în vedere poziţionarea zonei modernizate faţă de restul clădirii) pe care primarul Daniel Ţuchel s-a gândit să o trântească clădirii Primăriei. (Evident, este posibil ca şi restul etajelor să fie modernizat – poate s-o fi renunţat la uşile şi birourile din PAL, de dinainte de ’89 – dar un simplu turist care trece prin faţa clădirii nu va vedea decât tâmplăria scorijită şi faţada obosită a clădirii Primăriei, în contradicţie flagrantă cu intrarea modernă).

România mesajului electoral bine făcut de râs. Pus pe clădirea-ruină din ultimii 25 de ani!

De la un capăt la altul al zilei, Klaus Iohannis nu a avut nicio vină. Nu el a pus pe clădirea din centrul Tecuciului, schelet care zace în ruină de 25 de ani, mesajul electoral “România lucrului bine făcut”, transformând sloganul într-o glumă proastă, aproape sinistră, un deserviciu adus candidatului ACL la prezidenţiale. Şi încă, nu Klaus Iohannis trebuia să se gândească că este toamnă-iarnă, că este frig şi că Busu a tot spus la Meteo că o să vină ploile.

Normal era ca organizatorul evenimentului electoral de la Tecuci (pe care îl bănuim că a fost tot primarul Daniel Ţuchel) să fi avut ca soluţie de rezervă Casa municipală de Cultură, pentru a muta acolo mitingul electoral, în caz de ploaie torenţială. Ploaie care a început exact în momentul în care Iohannis a urcat pe scenă, împreună cu membrii ACL, ploaie care a curs torenţial în momentul discursurilor electorale, dar care s-a oprit ca prin minune în momentul în care politicienii şi-au încheiat discursurile.

Iohanis-Presedinte-Tecuci-2014

.De parcă până şi Dumnezeu s-a săturat de promisiunile electorale şi a trimis oamenii acasă, să-şi vadă de necazurile lor. Lucru care aproape că s-a întâmplat, cel puţin în cazul tecucenilor care, în momentul în care au văzut că plouă torenţial, şi-au luat tălpăşiţa de la miting, plecând acasă. Aşa că din cei 3.000 de oameni, au mai rămas în jur de două mii. Nu din loialitate, ci pentru că nu aveau unde să plece, fiind vorba de oameni aduşi, cu autobuzele, din comunele judeţului, din municipiul Galaţi şi din municipiul Brăila. Bieţii alegători s-au adăpostit, de ploaie, pe unde au putut – ba în tinda Catedralei, ba pe sub brazii din parc, ba pe sub acoperişurile clădirilor din zonă…

Şi, în final: nu Iohannis ar fi trebuit să se gândească cât de amuzant (ca să fim politicoşi) va deveni când va vorbi despre viitorul său ca preşedinte, având în spate un imens banner cu „Muştar de Tecuci” – pentru că bannerul electoral din fundalul scenei nu fusese ancorat bine şi, din cauza vântului puternic, s-a desprins şi a căzut!

Una peste alta, organizatorii vizitei electorale au avut, totuşi, dreptate să nu îl aducă la Iohannis la Galaţi; aici ar fi riscat doar câteva huiduieli din partea PSD-ului, dar nimeni nu ar fi râs la fel de copios precum s-a întâmplat la Tecuci.

Sursa: presagalatibraila.com ,  Scris de Maria Măndiţă


4 comments

  1. Nu asa fu vorba domnule neamt,ca sa te inchizi in primarie sa nu mai lasi pe nimeni sa intre. Ne-ai promis multe si ne-ai dat , ciuciu ” ieri vineri am intilnit oamneni foarte suparati pe tine si pe toti ai tai. Ceri mult domnule si oferi putin. Unul nu si-a putut lua subventia la gaze ,altii plingeau in primarie ,ia pune matale si vezi asa de sanchi cite persoane plingeau vineri in primarie. Sa sti ca suntem foarte nemultumiti, de pastori te-ai luat ,de gradinari te-ai luat ,de comercianti te-ai luat. Nu crezi ca este de ajuns, v-a iesi Ponta si ti se va taia macaroana,sunt oameni ce vor depune marturie scrisa la tribunal despre cine si ce a facut in campanie. He he domnule primar ,ne-a ajuns cutitul la os. Esti AROGANT,ai TUPEU si nu te ti de promisiuni,si ai sa pierzi mult deja ai pierdut mai ai putin si roagate sa termini mandatul ca nici nu sti ce stiu deja altii. iti recomand o tema pt acasa .Ce a facut IUDA ?

  2. uraa, uraa, uraa, uraa, Ceausescu si mandria…Victor Ponta presedinte Romania ..sau .. la Microsoft…

  3. Cand dati drumul la comentarii pe protecuci.ro?Ne incaleca tucaliotii peste tot si noi stam fara sa spunem nimic?

  4. Fără dorinţa de a fi şovin, naţionalist obraznic, antievreiesc sau antiteuton sau cum naiba m-or cataloga cei care doresc ca românii să nu-i mai conducă pe români…dar nu pot să nu remarc faptul că, tecucenilor le place să fie administraţi de evrei sau , mai nou de nemţi, nu de alta, dar nu pot uita uşor cum Strada Mare era populată până acum vreo 40-50-60 de ani de prăvăliile evreilor care ne învăţau negustoria cu biscuiţi, rahat şi ceai fierbinte băut în miezul zilei pe zăpuşeala cea mare…Anii au trecut şi nici măcar comuniştii nu au reuşit să le scoată tecucenilor din cap cât de proşti ar fi ei, în calitate de români get-beget, să-şi administreze avutul…Şi au trecut anii şi după rivoluţia din decembrie, după încercări anemice cu Lazăr cel deşteptat din morţi, tecucenii noştri, dumirindu-se că nu se poate, că românii sunt hoţomani şi parşivi, au ales cinstea ovreiului nemţalizat, cu nume derivat din romanele horror, Finkelstein, să le negustorească urbea… Şi cum , nici acesta nu le-a satisfăcut pe deplin dorinţele lor ascunse, au ales un altul, nici măcar tecucean, care şi-a spoit numele, făcându-se, dintr-un simplu ţăran migrat la oraş, călare pe gipan, direct urmaş al teutonilor medievali, german sadea…Şi cum, neamţ la neamţ nu-şi scoate ochii, dimpotrivă, să moară Galaţiul de necaz, neamţul nostru administrator ne-a adus în Tecuci la ceas de toamnă târzie şi de ploaie mocănească, pe alt neamţ să „nefacă” lucruri bune, că noi, românii, prea suntem tâmpiţei şi dobitocuţi…Iar tecucenii noştri dragi, par să fie , din ce în ce , mai convinşi că dictaturile străine ar fi mult mai bune decât cele autohtone….BRAVA FRAŢILOR, HALAL SĂ NE FIE ! Părerea mea…

Comments are closed.