Web
Analytics
TECUCI

A încetat din viaţă profesorul Vasile Scânteie


  Joi, 11 octombrie 2012, a trecut la cele veşnice profesorul Vasile Scânteie. Profesor de limbă şi literatură română în cadrul mai multor şcoli din judeţele Bacău şi Galaţi, licenţiat al Universităţii din Iaşi, dl. Vasile Scânteie a fost unul dintre cele mai apreciate şi îndrăgite cadre didactice ale Scolii nr. 1 Umbrăreşti, instituţie pe care a slujit-o cu devotament în ultimii 25 de ani. Profesionist desăvârşit, dl. Vasile Scânteie a fost un adevărat model pentru generaţii de elevi, dar şi pentru cei care l-au cunoscut.
Suntem alături de familie în aceste momente grele. Dumnezeu să-l odihnească.
Colectivul de profesori al Scolii nr.1 Umbrăreşti.
N.B. Corpul neînsufleţit a fost depus la biserica „Inălţarea Domnului” din Tecuci. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 13 octombrie, ora 12.


5 comments

  1. Caragiale l-a evocat recunoscator, intr-o scriere memorialistica, pe Basil Dragosescu, Sadoveanu si-a imortalizat dascalul in “Domnu Trandafir”… Merita acest lucru si profesorul Vasile Scanteie, cel care a stiut sa aprinda flacara cunoasterii in sufletele si mintile unor copii din comuna Umbraresti, printre care ma aflam si eu. Era un om care ar fi putut lesne sa ajunga, prin pregatirea si competenta sa, profesor universitar. Si, totusi, a refuzat sa paraseasca mediul rural, acolo unde atatia copii aveau nevoie de el. Sunt mandru ca am avut un asemenea profesor si voi declara acest lucru intotdeauna. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca! Nu-l vom uita, pentru ca-i datoram atatea!

  2. Dumnezeu sa-l ierte!E trist cand se intampla asta,dar moartea face parte din viata noastra care nu se termina aici,pe pamant.Trebuie sa respectam voia Domnului!Sunt mandra ca am avut un asemenea profesor.Condoleante familiei!

  3. Va multumesc pentru aportul major pe care vi l-ati adus pentru a ne face oameni mai buni. Va raman vesnic recunoscatoare! Ramas bun, Domnule Profesor Scanteie! Dumnezeu sa va odihneasca in pace!

    Sincere condoleante Doamnei Profesor Maria Scanteie si intregii sale familii.

Comments are closed.