Web
Analytics
TECUCI

În sfârşit gropile din asfalt vor fi plombate


Gropi zona Transformator_tecuci.eu  Într-un articol anterior am avut drept subiect numeroasele gropi din asfalt apărute ca ciupercile după ploaie. Şeful departamentului Apă-Canal Tecuci, Torian Ciulei, ne-a explicat ieri că majoritatea au apărut în urma intervenţiilor la branşamente sau pentru remedierea avariilor la conducte. În Tecuci există conducte din materiale precum azbo, oţel şi fontă, care cedează uşor. Sunt 28 de km de conducte din fontă care au aproape 100 de ani, când durata de viaţă e de 25 de ani. Există şi conducte mai noi, chiar unele înlocuite în 1996, dar din materiale slabe din punct de vedere calitativ. După efectuarea lucrărilor în privinţa avariilor ar trebui ca firma cu care are contract SC Apă-Canal Galaţi să vină să plombeze găurile din asfalt. În această perioadă însă Apă-Canal Galaţi s-a aflat în procedură de înnoire a contractului (licitaţie) astfel că maşinile tecucenilor au avut de îndurat. Torian Ciulei a spus că marţi, 21 august, vor începe plombările. ”Aceste lucruri ni se trag de la externalizarea serviciului public de apă şi canalizare către Sc Apă-Canal Galaţi. Dacă ai avarie la o conductă de apă nu poţi să o laşi pentru că generează pierderi în reţea şi atunci trebuie să intervii să o remediezi. Ei (Apă-Canal Tecuci) intervin numai că la partea bituminoasă decapează asfaltul dar nu au posibilitatea să remedieze imediat. Apă-Canal Galaţi are un contract cu o firmă care se ocupă de acest lucru dar acum a fost în procedură de înnoire. Drumuri şi Poduri Galaţi, societatea care operează în tot judeţul nu fabrică asfaltul ci îl cumpără. Firma aşteaptă să se strângă mai multe gropi şi apoi intervine. Săptămâna trecută am fost la Apă-Canal Galaţi şi am făcut presiuni pentru a se plomba. În Tecuci în ultima perioadă au existat în jur de 20 de intervenţii în ce priveşte avariile. Apă-Canal Tecuci face solicitare de remediere a avariei şi noi avem 2 variante: fie nu le aprobăm şi lăsăm apa să curgă fie le permitem să intervină dar lasă asfaltul decapat (n.n. gropile sunt acoperite temporar cu piatră)”, a spus şi primarul Daniel Ţuchel.


4 comments

  1. La Transtormator si pe Elena Doamna este vorba de BRANSAMENTE si nu de interventii la avarii. Spargerile pe aceste strazi erau INTERZISE timp de trei ani pe aceste strazi. S-a schimbat primarul, s-a schimbat si regulamentul sau e liber sa fie incalcat de catre prietenii primarului. Mai mult, cand se da avizul de spargere este impusa conditia ca in 24 de ore carosabilul si trotuarul sa fie refacut la starea initiala. Credeti ca au trecut numai 24 de ore de cand s-au facut respectivele spargeri? Restul sunt minciuni si bla-bla-uri pentru a prosti prosti si sa ne minunam cat de gospodar si intransigent este primarul in functie. Nenicule esti gaunos, incerca sa crezi ca in Tecuci sunt si oameni care au mai mult de doi neuroni.

  2. Vai de capu lu’ asta de ne conduce:-j Cer oamenii lui posturi?…De asta nu sunt bani in Tecuci…ca la muzeu nu e director politic! Mai bine tu asta de conduci…asfalteaza groapa din fata casei de cultura si dupaia schimba directorul….sunt atatea strazi pline de gropi si dvs. paziti altceva. Sau groapa e a domnului Fink? Si pentru cultura dvs. generala,sunt elev si nu…nu circul gratis cu maxi-taxi cum scria rosu pe albastru in panoul publicitar de 2X2 pus in intersectia de la Kaufland!! Nu…chiar nu vrei sa faci nimic in aceasta privinta?

  3. Da…! Tot’ e-o “Apă”… şi-un pămînt. Prostii de doi bani ! Nici cei ce le emit nu le cred. Le emit doar ca să aibă ce spune căci, … e departe ceea ce trebuie să fie : apă,curentă, potabilă, conducte fără avarii la fiecare 2 zile, consum minimalizat, energie economizată, preţ mic = bani puţini.

  4. “PENTRU CA O NATIUNE SA O DUCA BINE ,TREBUIE SA VREA.”o seara buna.va pupa tati.

Comments are closed.