Web
Analytics
TECUCI

În luptă cu zăpezile


   Nămeţii au crescut, la Tecuci, văzând cu ochii, din cauza ninsorii viscolite din ultimele zile. Principalele artere au fost degajate astfel că se poate circula, în condiţii de iarnă bineînţeles, problema majoră constituind-o străzile adiacente şi o bună parte din trotuare, unde zăpada ajunge chiar şi dincolo de genunchi. Tecucenii sunt nevoiţi de cele mai multe ori să folosească zona carosabilă pentru a se deplasa, numai că sub stratul de zăpadă care acoperă şoseaua mai stă camuflată câte o porţiune de gheaţă. Pe strada 13 septembrie, în jurul orei 11, o serie de angajaţi ECOTEC lucrau la eliberarea trotuarelor. La aceeaşi oră, în Piaţă erau ocupate doar câteva tarabe ale comercianţilor de legume şi îmbrăcăminte. Angajaţii SC Pieţe Zone Verzi SA se străduiau de asemenea să îndepărteze zăpada. Un bărbat ni s-a plâns spunând că la fiecare jumătate de oră trebuie să intervină iar, fiind nevoie mai degrabă de un camion care să transporte o parte din ea. Acelaşi lucru ni l-a semnalat şi un alt tecucean, care a precizat că deşi curăţă porţiunea din faţa proprietăţii sale, utilajele care vin să degajeze carosabilul îi aruncă nămeţii înapoi. Pe strada Ştefan cel Mare există şi riscul împotmolirii iar trotuarele sunt parţial degajate. Alţi angajaţi ECOTEC lucrau la eliberarea trotuarelor aferente Parcului Central şi străzii Ion Petrovici.      Nici tecucenii din diferite zone ale oraşului nu s-au dat în lături când a venit vorba de a pune mâna pe lopată, dar există şi destule perimetre în care oamenii nu au acceptat această corvoadă. Contactat telefonic, primarul Eduard Finkelştain a declarat că în linii mari drumurile tecucene au fost degajate însă volumul de zăpadă este foarte mare. Urmează să se intervină pentru încărcarea nămeţilor şi eliberarea trotuarelor şi a porţiunilor colaterale. În jurul orei 12, în zona Lidl activau o parte din angajaţii ROMPREST care se deplasau spre sudul oraşului pentru a crea condiţii favorabile circulaţiei pe trotuare. Directorul, Liviu Butunoi, ne-a precizat telefonic că alături de utilajele Romprest acţionează şi cele ale altor firme. Directorul a mai spus că dacă tecucenii vor accepta să-şi folosească autovehiculele doar în cazurile importante, acest fapt va conduce la o eficientizare a acţiunilor de deszăpezire. La capătul oraşului, staţionează de ceva vreme aproape 15 tiruri care nu-şi vor continua drumul decât după ridicarea restricţiilor.

Restricţii rutiere

  Potrivit datelor oferite de şeful Biroului Rutier Tecuci, Ionel Cîlici, DN 25 Tecuci – Galaţi şi DE 581 Tişiţa – Albiţa sunt închise circulaţiei. În zona Kaufland a fost instalat un indicator de interzicere cu inscripţia drum înzăpezit, polei. În acea arie se afla în jurul orei 13 şi un grup de agenţi ai Poliţiei Rutiere. Menţionăm şi faptul că la Autogara Gegi toate cursele au fost sistate, în schimb funcţionează un maxi-taxi pentru transportul local.

Marţi nu se fac ore

Inspectorul şcolar de zonă, Eugenia Olariu, ne-a informat telefonic, că în ziua de marţi, în urma unei decizii a ISJ Galaţi şi a Primăriei Tecuci, nu se vor face cursuri la nicio unitate de învăţământ. Deplasarea pe carosabil pune în pericol viaţa copiilor, în plus se va putea lucra mai uşor la degajarea drumurilor şi trotuarelor, ne-a spus primarul urbei. Deşi preşcolarii vor avea şi ei liber, toate grădiniţele vor asigura un serviciu de permanenţă pentru părinţii care doresc să-şi lase mâine copiii la aceste instituţii.

 


One comment

Comments are closed.